rena-ta49 10.05.15, 12:49 Szara strefa jest rezultatem wysokich podatków oraz szkodliwych przepisów, a nie jak wyobraża sobie Senderowicz. wyborcza.biz/biznes/1,100896,17880525,Polacy_zrobieni_na_szaro__Milion_pracuje_w_szarej.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Szara strefa 10.05.15, 13:00 Szara strefa to fikcja. Przecież każdy pracujący, także na czarno ,również musi kupować a kupując również płaci podatki w formie różnych watów akcyz itd. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Szara strefa 10.05.15, 13:33 A pieniadze zarobione w szarej i czarnej strefie też kiedyś trzeba zalegalizować. A np. we Włoszech, dochody z działalnosci przestępczej to ponad 10,5 miliarda euro! Państwo ograniczone różnymi przepisami, nie może pozwolić na legalne działalności w sektorach uznanych za zabronione (przemyt, handel ludźmi, porwania dla okupu, narkotyki itd. itp.) Ale też nie może zrezygnować z dochodów, które ta działalność przynosi. Gdyby zlikwidować włoską mafię, gospodarka straciłaby te ponad 10 miliardów euro i Włoch już dawno byłyby bankrutem! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Szara strefa 10.05.15, 17:35 A to niech se bankrutują !! bo co mnie włoska mafia obchodzi !! mnie polska mafia obchodzi która mnie grabi i legalizuje to co zagrabi społeczeństwu a o włoską mafię to niech się makaroniarze martwią Odpowiedz Link