Dodaj do ulubionych

Co powinien zrobić zdradzony mąż?

11.04.09, 19:10
Obić gembę kochankowi? A jeśli tamten silniejszy? Porzucić żonę? Rozwieść się?
A może zastrzelić żonę?
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 A może udusić 11.04.09, 19:12
      żonę? Albo otruć? Albo wysadzić gazem!?
      • tadeusz_ski.51 Albo znaleźć ruskiego 11.04.09, 19:13
        co za 2 tysiące zabije kochanka?
        • tadeusz_ski.51 Albo samemu 11.04.09, 19:14
          zaczaić się i bejsbolem w łeb! Reszta pójdzie gładko...
    • tropem_misia1 sie uspokoić i 11.04.09, 19:15
      pomyśleć.
      • tropem_misia1 co tak od razu 11.04.09, 19:16
        żądzą krwi pałać?
        • tropem_misia1 nie ma tego złego 11.04.09, 19:16
          co by na dobre nie wyszło.

czyli każda sprawa ma swoje dobre i złe strony.
          Spokój,opanowanie.
          • tropem_misia1 Poza tym 11.04.09, 19:17
            zemsta jest potrawą ,która najlepiej smakuje na zimno.
            • tadeusz_ski.51 Coś jak zimne nóżki 11.04.09, 19:25
              w galarecie? Nie przepadam. Jeśli chodzi o nóżki, to wolę ciepłe... rozkładać,
              nie zjadać!
      • tadeusz_ski.51 Re: sie uspokoić i 11.04.09, 19:22
        tropem_misia1 napisała:
        > pomyśleć.
        -----
        A nad czym?
    • niepewna77 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 11.04.09, 19:49
      A co powinna zrobić zdradzona żona?
      wiem ze nie odpowiada sie pytaniem na pytanie,
      tylko czy kobieta inaczej czuje zdradę niż men?
      jedyne wyjście jeśli nie jest się w stanie wybaczyć ,
      to rozwód .
      • zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 11.04.09, 23:39
        Oddać - oko za oko......
        • krokodyl_13 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 18:19
          Chciałbyś?smile
    • metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 18:38
      tadeusz_ski.51 napisał:

> Obić gembę kochankowi? A jeśli tamten silniejszy? Porzucić żonę? Rozwieść się?
      > A może zastrzelić żonę?

Nie , siebie powinien zastrzelić, bo gdyby był dobry, żona by go nie zdradziła smile
      • zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 18:51
        No nie wiem czy to takie proste jest....... to dlaczego tyle zdrad ?
        wszyscy zdradzani faceci są zli ?
        Ludzie od poczatku zdradzali i dalej zdradzac będą - taki ich urok smile
      • singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 19:50
        A bierzesz pod uwagę takie przypadki kiedy to żona mając męża dobrego dbającego
        o dom , dzieci, poszukuje odmiany bo taka jej natura,że
        seks lubi, bo jej ktoś zaimponował furą lepszą , większą kasą, bo pojechała na
        integracyjną firmową imprezę i za dużo wypiła?
    • afrodyta_11 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:15
      tadeusz_ski.51 napisał:

> Obić gembę kochankowi? A jeśli tamten silniejszy? Porzucić żonę?
      Rozwieść się?
      > A może zastrzelić żonę?
      dla mnie zdrada nie zaleznie czy zona czy maz zdradzil automatycznie
      =rozwód i szukanie nowego obietku zaintersowan wink

• zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:19
        Ja bym aż taki kategoryczny nie był. Zdarzają się i zdrady z
        głupoty ...nie przekreśliłbym chyba wszystkiego bez zrozumienia
        powodów .
        • ryszq Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:31
          zak-1 napisał:

> Ja bym aż taki kategoryczny nie był. Zdarzają się i zdrady z
          > głupoty ...nie przekreśliłbym chyba wszystkiego bez zrozumienia
          > powodów .

No powiem jedno: Ta odpowiedź odpowiada mi najbardziej. Zabrać komuś życie za
          zdradę wierności?- no cóż, dla mnie to stanowczo za dużo. Nie poddałbym się
          takim emocjom, chociaż myślę , że w wieku młodzieńczym takie emocje nie poddają
          się rozsądkowi. Jestem już poza tym.
        • metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:38

> Ja bym aż taki kategoryczny nie był. Zdarzają się i zdrady z
          > głupoty ...nie przekreśliłbym chyba wszystkiego bez zrozumienia
          > powodów .

Dokładnie.

Moja odpowiedź na zadane pytanie była lekuchno z przekąsem i pewną dozą ironii.
          Powody, to jest to i pewnie każdy zdradzający ma inne. Twierdzę jednak, że nic
          nie dzieje się bez przyczyny.....no może czasem smile
          • zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:44
            Własnie to ...czasem smileJeśli już jestesmy przy tym temacie .....
            myślę ,ze każdy (prawie) każdy myslał kiedyś o zdradzie ....
            mysleć nie znaczy zrobić.
            • ryszq Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:54
              Sądzę , że większość jednak popełniła zdradę. No cóż?- Natura ludzka jest
              ułomna. A niektórzy mają ją po prostu we krwi.
            • metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:55
              Myślę, że to 'czasem' częściej dotyczy facetów. Chociaż młodzi dziś jakimiś
              dziwnymi kategoriami dziś myślą....czort znajet!?
              • singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:21
                Ktoś kiedyś powiedział takie słowa do mnie , kiedy upierałam się że nie wszyscy
                zdradzają: każdy zdradzi prędzej czy później,wszystko zależy od tego jak bardzo
                namawiający do zdrady się stara nas uwieść , jak bardzo mu na tym zależ , można
                używać różnych argumentów, kasy ,litości , swojego osobistego uroku, podobno nie
                ma opcji że starającemu się nie uda itp smile smile
                • zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:29
                  Jednak pewne opcje są ....nie wierzę , ze wszyscy są zdolni do
                  zdrady .
                  Po cholerę się w takim przypadku żenimy ??
                  • singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:33
                    Znasz przysłowie " okazja czyni złodzieja" tutaj można analogicznie ,
                    przy sprzyjających warunkach , czasem oddalenie , czasem jakaś deprecha ,gorszy
                    dzień jeśli ktoś potrafi tą okazję odpowiednio wykorzystać to...
                • metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:34
                  Przedstawiłaś opcję, o której nigdy bym nie pomyślała. Pewnie takowa też
                  istnieje. Wg mnie istotna jest opcja >przyczyna< zdradzającego.
                  • singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:36
                    Czy nie sądzisz ,ze każda "przyczyna" może być dobra do wytłumaczenia zdrady?
                    • metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:37
                      Ja nie mówię o przyczynie do wytłumaczenia tylko o przyczynie zdrady smile
                      • singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:41
                        Hmmmm przyczyn jest tyle ile ludzi zdradzających ,
                        każdy poda Ci inną,ale reasumując najczęściej są bardzo prozaiczne , bo alkohol
                        , bo coś tam , coś tam...
                        • metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:43
                          Alkohol = coś tam, coś tam "E.Kruk" wink
                  • inka-1 Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:36
                    samym..nie toleruje zdrady!!!!dla mnie taki zwiazek juz jest nie
                    douratowania
                    • metalin Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:38
                      Inko, pod warunkiem , że o tym wieszsmile
                      • singielka-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:39
                        O tym samym napisałam .
                      • zak-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:40
                        Ja bym sie nigdy nie przyznał wink)))
                        nawet na mękach ....nawet jakby mnie na tym złapano - to mówiłbym ,
                        ze ją tylko grzałem -bo jej było zimnowink)))))hahahahahah
                        • singielka-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:45
                          Można i tak , Twoja żona też może być zmarzlakiem... smile
                    • singielka-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:39
                      Dlatego wiele zdrad nigdy nie "ujrzy" światła dziennego, każdemu zdradzającemu
                      zależy na tym żeby swoją zdradę ukryć , a jeśli się nie uda , wtedy... różnie to
                      bywa
                      • inka-1 Mysle ze zawsze sa symptomy 12.04.09, 21:43
                        ktore dla ,,wprawnego oka"zdradza nam ze ktos wobec nas nie jest
                        ok...czasem wiemy ze ktos zdradza a jednak same przed soba sie do
                        tego nie przyznamy.
                        Chcemy wierzyc ze ,,wierny po grob itd.."
                        • zak-1 Re: Mysle ze zawsze sa symptomy 12.04.09, 21:45
                          Takich moim zdaniem jest jednak coraz mniej - ludzie zaczynaja
                          bardziej dbać o jakosc swojego zycia .
                        • singielka-1 Re: Mysle ze zawsze sa symptomy 12.04.09, 21:46
                          Mówisz o zdradzie na "dłuższą " metę, owszem zapewne symptomy są ,a co z
                          jednorazowymi przypadkami?
                          • inka-1 Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 21:49
                            winy lub wrazenie ze ,,to widac i czuc"chyba zawsze zdrada
                            pozostawia slad w psychice i zdradzanego i zdradzajacego
                            • singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 21:54
                              To chyba sprawa indywidualna , dla jednych zdrada , to rozrywka , dla innych
                              szczególnie kiedy to zdarzyło się pierwszy raz może być obciążeniem, potem za
                              każdym razem chyba maja tych wyrzutów coraz mniej?
                              • metalin Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 21:55
                                A jeszcze dla innych to np zemsta i nie koniecznie za zdradę.
                                • singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:06
                                  Chęć zemsty kiedy targają nami emocje , nie jest najlepszym doradcą , można
                                  mścić się w inny sposób kalkulując na zimno.
                                  • metalin Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:07
                                    Znowu teoria smile
                                    • metalin Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:09
                                      Życie bywa czasem bardzo pokomplikowane.....ale niech się inni martwią, ja
                                      oddalam się na z góry upatrzoną pozycję, czyli wyrko smile

Dobranoc smile
                                      • singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:11
                                        To prawda ale gdyby nie te komplikacje , to o czym byśmy tu pisali dzisiaj?
                                        Dobranoc smile
                                    • singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:10
                                      Masz rację teoretyzuję bo nie jestem ,i nie byłam w takiej sytuacji.
                      • zak-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:44
                        Czyli ukrywać warto - dobrze wiedziec wink
                        Znam małżeństwo w którym zdrada dobrze zrobiła - a byli już na
                        krawędzi rozwodu . Po prostu uświadomili sobie , ze jednak chca być
                        ze sobą i wina leży po obu stronach .
                        • metalin Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:46
                          Mądrze Żaku prawisz, dziewczyny obrały punkt widzenia osoby zdradzanej a nie
                          'weszły" w mózgownicę osoby zdradzającej.
                          • singielka-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:48
                            Ależ moje poprzednie posty dotyczyły jak najbardziej osób zdradzających
                            • metalin Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:50
                              Jeśli tak, to wiesz wink
                          • zak-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:49
                            Ale adrenalina się podniosła !! A u mnie wraz z większa iloscią
                            spozywanego dzisiaj pokarmu ....potencja maleje ....am jeszcze mam
                            tyle do zjedzenia !!!smile Ciekawe jakbym miał dzisiaj zdradzic - czy
                            mniej bym jadł ?smile
                            Chyba tak-hahahahahah
                        • inka-1 Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:47
                          by przy byle okazji nie wypomniec???To taka zadra na cale zycie..ja
                          pamietliwa jestem
                          • singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:51
                            A gdybyś Ty zdradziła obojętnie z jakiej przyczyny , czy przyznasz się do tego,
                            wątpię będziesz się starała ukryć, bo tak to jest że póki nie wyjdzie na jaw ,
                            to jak pisze zak idzie się w zaparte.
                            • metalin Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:53
                              No, tego to nie wiem, mam sprawdzić? wink
                              • singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:56
                                Hmmm , ja daleka jestem od namawiania kogoś do sprawdzaniasmile
                                • metalin Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:59
                                  Ale zawsze można poteoretyzować....szczególnie jak we krwi szumi nieco C2H5OH wink
                                  • singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 22:02
                                    Oczywiście teoria , to jeszcze nie praktykasmile
                          • zak-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:51
                            Niestety - tego raczej z pamieci wymazac sie nie da .....
                            ale mozna udawac -bo inaczej tylko rozstanie ...albo ciągła wojna .
                            • zak-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:53
                              Moim zdaniem przyznawanie sie do zdrady - to głupota - jeśli się już
                              taką popelniło i załuje - to po prostu więcej tego nie robic .
                              Przyznanie sie nic nie da , tylko moze wszystko popsuć .
                              • singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:57
                                I chyba taki cel przyświeca zdradzającym , ale jak już się wyda, muszą wypić
                                piwo nawarzone .
                          • inka-1 Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzne 12.04.09, 21:54
                            poczucie winy ,chyba ze jest sie z gatunku co to ,,z kwiatka na
                            kwiatek"ale to juz rodzaj choroby
                            Nawet mszczac sie za zdrade zdradzajac pozostaje pewien uraz,niesmak
                            itd
                            • zak-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 21:55
                              Oczywiście masz rację . Jednak zasada oko za oko -wydaje mi sie
                              sprawiedliwa .
                              • singielka-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 22:00
                                Mścić się za zdradę z pierwszym napotkanym osobnikiem , to
                                według mojego uznania zeszmacenie samego siebie , byłby chyba
                                jeszcze większy niesmak ,że jest się takim samym jak zdradzający !
                            • singielka-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 21:58
                              To żadna zemsta moim zdaniem
                              • metalin Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 22:00
                                Skąd możesz wiedzieć co ludźmi miota?
                                • singielka-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 22:04
                                  Najczęściej ogromne emocje .
                                  • ryszq Różnie się widzi temat zdrady 13.04.09, 08:54
                                    A ja myślę że to jednak prawdą jest że "nigdy nie mów nigdy"... własne zdanie
                                    sobie, a życie sobie... Jeśli już do czegoś miałoby dochodzić to czy jednak nie
                                    lepiej być zwolennikiem błogiej nieświadomości?
                                    • singielka-1 Re: Różnie się widzi temat zdrady 13.04.09, 09:46
                                      Oczywiście że o takich przypadkach lepiej nie wiedzieć
                                      co oczy nie widzą , ,co uszy nie słyszą.....
                                    • tadeusz_ski.51 Dokładnie Ryszard! 13.04.09, 19:50
                                      ryszq napisał:
                                      > A ja myślę że to jednak prawdą jest że "nigdy nie mów nigdy"... własne zdanie
                                      > sobie, a życie sobie... Jeśli już do czegoś miałoby dochodzić to czy jednak nie
                                      > lepiej być zwolennikiem błogiej nieświadomości?
                                      --------
                                      Jeśli druga strona nie wie, nie czuje się upokorzona, skrzywdzona itp. Sęk w
                                      tym, że zdarzają się wpadki...
                                      • ryszq A to ci dopiero ;P 13.04.09, 23:01
                                        Jedno kiedyś mnie rozbawiło w TV, gdy gej powiedział że rozumie kobiety bo jego też mężczyźni zdradzają https://emoty.blox.pl/resource/ysz.gif
    • cuski Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 14.04.09, 03:14
      Odplacic pieknym za nadobne smile
      • ryszq Mam pytanie: 14.04.09, 08:30
        ... a seks w prezerwatywie - czy to zdrada? - to przecież jak podanie ręki w
        rękawiczce , jak mówi mój znajomy...tongue_out
        • ryszq Mimo wszystko - to skomplikowane... 14.04.09, 09:09
          Myślę,że zdrada to problem złożony.Wiele tu już na ten temat zostało napisane i trudno jednoznacznie określić dlaczego"zdradzamy". Powodów jest wiele. Łatwiej jest zdradzić tym co nie czują się w związku spełnieni, bo potem mają powód do wytłumaczenia siebie. Ja myślę,że człowiek z natury nie jest monogamistą, pewne prawa zostały nam narzucone i dlatego trudno czasem kroczyć po ścieżce tego prawa. Człowiek jest istotą rozumną , a jednak czasem postępuje wbrew rozumowi i logice (skoki ze spadochronem, lot na lotni, lub sporty extremalne). Z chęci przeżycia przygody. By podnieśc swoją wartość.
          Kobiety zdradzaja z tego samego powodu co meżczyźni. Monotonia życia małżeńskiego, niezaspokojone abmicje, brak seksu, lub po prostu z czystej chęci podniesienia swojego sex appealu. Czasem po prostu z bezmyślności , ze złosci - z chęci zemsty na parnterze/partenerce za to że na imprezie za długo z Hania, Zośką czy z Staśkiem się bawiło...Myślę , że kobiety podchodza do zwiazku bardziej emocjonalnie i zdradzaja mniej od facetow. Kobieta zdradza kiedy są problemy w zwiazku, a facetowi przychodzi to łatwiej, niekiedy po prostu dla zabawy , bo jest okazja, alkohol, co nie znaczy , że jest regułą. W wielu przypadkach faceci też mają poczucie winy. I sądzę , że sporo ma takie potem odczucie: , - Eh - nie ma to jak w domu i ze swoją partnerką . I znowu jest git. Myślę wszakże , że żony (kochanki - wogóle partnerki ) mają tak samo. Może nie na początku - ale później oswajają się z taką sytuacją. I trwają w podwójnych , czy nawet potrójnych związkach. Dla wielu jest to rodzaj adrenaliny - po prostu lubią to. . A może zdrada ma swoje jak najbardziej realne uzasadnienie? np młode małżeństwo i ona zaczyna chorować na kobiece choroby uniemożliwjające współżycie? lub On w wypadku traci "narzędzie rozkoszy" a może zdrada ma swoje jak najbardziej realne uzasadnienie? np: młode małżeństwo i ona zaczyna chorować na kobiece choroby uniemożliwjające współżycie? On w wypadku traci "narzędzie rozkoszy". No ale cóż: w niektórych budzą się instynkta zgoła mordercze - chęć odwetu za wszelką cenę. I chyba płeć tu nie ma znaczenia. A skąd taki wniosek?- Nooo- z filmów kryminalnych tongue_out
          • darima_ka Re: Mimo wszystko - to skomplikowane... 14.04.09, 18:34
            Ryszq całkowicie z Tobą się zgadzam, człowiek jest istotą ułomną , popełnia
            błędy , wiele błędów,nigdy nie mów nigdy ..... życie pisze różne scenariusze .
            Są małżonkowie którzy sobie wybaczają ,ale czy zapominają?
    • darima_ka Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 14.04.09, 18:57
      Każda zdrada partnera boli ,trudno nam się z tym pogodzić , czasem siebie za to
      winimy.Czy jest o co siebie winić?
      Kiedy już ujrzy ten fakt światło dzienne najlepszym wyjściem jest rozstanie. Nie
      każdy potrafi żyć w oczekiwaniu na następną zdradę , to niszczenie siebie .
    • darima_ka Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 14.04.09, 20:51
      Oby tak się nie skończyło big_grin
      https://hanula1950.blox.pl/resource/zdrada.jpg
    • samantha.1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 15.04.09, 18:40
      Przeczytałam cały watek,tyle już powiedzieliście/napisaliście n/t ,że pozostaje
      mi tylko
      zgodzić sie z Wami ,szczególnie z Ryszq
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka