tadeusz_ski.51 11.04.09, 19:10 Obić gembę kochankowi? A jeśli tamten silniejszy? Porzucić żonę? Rozwieść się? A może zastrzelić żonę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Albo samemu 11.04.09, 19:14 zaczaić się i bejsbolem w łeb! Reszta pójdzie gładko... Odpowiedz Link
tropem_misia1 nie ma tego złego 11.04.09, 19:16 co by na dobre nie wyszło. czyli każda sprawa ma swoje dobre i złe strony. Spokój,opanowanie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Poza tym 11.04.09, 19:17 zemsta jest potrawą ,która najlepiej smakuje na zimno. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Coś jak zimne nóżki 11.04.09, 19:25 w galarecie? Nie przepadam. Jeśli chodzi o nóżki, to wolę ciepłe... rozkładać, nie zjadać! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: sie uspokoić i 11.04.09, 19:22 tropem_misia1 napisała: > pomyśleć. ----- A nad czym? Odpowiedz Link
niepewna77 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 11.04.09, 19:49 A co powinna zrobić zdradzona żona? wiem ze nie odpowiada sie pytaniem na pytanie, tylko czy kobieta inaczej czuje zdradę niż men? jedyne wyjście jeśli nie jest się w stanie wybaczyć , to rozwód . Odpowiedz Link
metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 18:38 tadeusz_ski.51 napisał: > Obić gembę kochankowi? A jeśli tamten silniejszy? Porzucić żonę? Rozwieść się? > A może zastrzelić żonę? Nie , siebie powinien zastrzelić, bo gdyby był dobry, żona by go nie zdradziła Odpowiedz Link
zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 18:51 No nie wiem czy to takie proste jest....... to dlaczego tyle zdrad ? wszyscy zdradzani faceci są zli ? Ludzie od poczatku zdradzali i dalej zdradzac będą - taki ich urok Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 19:50 A bierzesz pod uwagę takie przypadki kiedy to żona mając męża dobrego dbającego o dom , dzieci, poszukuje odmiany bo taka jej natura,że seks lubi, bo jej ktoś zaimponował furą lepszą , większą kasą, bo pojechała na integracyjną firmową imprezę i za dużo wypiła? Odpowiedz Link
afrodyta_11 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:15 tadeusz_ski.51 napisał: > Obić gembę kochankowi? A jeśli tamten silniejszy? Porzucić żonę? Rozwieść się? > A może zastrzelić żonę? dla mnie zdrada nie zaleznie czy zona czy maz zdradzil automatycznie =rozwód i szukanie nowego obietku zaintersowan Odpowiedz Link
zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:19 Ja bym aż taki kategoryczny nie był. Zdarzają się i zdrady z głupoty ...nie przekreśliłbym chyba wszystkiego bez zrozumienia powodów . Odpowiedz Link
ryszq Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:31 zak-1 napisał: > Ja bym aż taki kategoryczny nie był. Zdarzają się i zdrady z > głupoty ...nie przekreśliłbym chyba wszystkiego bez zrozumienia > powodów . No powiem jedno: Ta odpowiedź odpowiada mi najbardziej. Zabrać komuś życie za zdradę wierności?- no cóż, dla mnie to stanowczo za dużo. Nie poddałbym się takim emocjom, chociaż myślę , że w wieku młodzieńczym takie emocje nie poddają się rozsądkowi. Jestem już poza tym. Odpowiedz Link
metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:38 > Ja bym aż taki kategoryczny nie był. Zdarzają się i zdrady z > głupoty ...nie przekreśliłbym chyba wszystkiego bez zrozumienia > powodów . Dokładnie. Moja odpowiedź na zadane pytanie była lekuchno z przekąsem i pewną dozą ironii. Powody, to jest to i pewnie każdy zdradzający ma inne. Twierdzę jednak, że nic nie dzieje się bez przyczyny.....no może czasem Odpowiedz Link
zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:44 Własnie to ...czasem Jeśli już jestesmy przy tym temacie ..... myślę ,ze każdy (prawie) każdy myslał kiedyś o zdradzie .... mysleć nie znaczy zrobić. Odpowiedz Link
ryszq Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:54 Sądzę , że większość jednak popełniła zdradę. No cóż?- Natura ludzka jest ułomna. A niektórzy mają ją po prostu we krwi. Odpowiedz Link
metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 20:55 Myślę, że to 'czasem' częściej dotyczy facetów. Chociaż młodzi dziś jakimiś dziwnymi kategoriami dziś myślą....czort znajet!? Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:21 Ktoś kiedyś powiedział takie słowa do mnie , kiedy upierałam się że nie wszyscy zdradzają: każdy zdradzi prędzej czy później,wszystko zależy od tego jak bardzo namawiający do zdrady się stara nas uwieść , jak bardzo mu na tym zależ , można używać różnych argumentów, kasy ,litości , swojego osobistego uroku, podobno nie ma opcji że starającemu się nie uda itp Odpowiedz Link
zak-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:29 Jednak pewne opcje są ....nie wierzę , ze wszyscy są zdolni do zdrady . Po cholerę się w takim przypadku żenimy ?? Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:33 Znasz przysłowie " okazja czyni złodzieja" tutaj można analogicznie , przy sprzyjających warunkach , czasem oddalenie , czasem jakaś deprecha ,gorszy dzień jeśli ktoś potrafi tą okazję odpowiednio wykorzystać to... Odpowiedz Link
metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:34 Przedstawiłaś opcję, o której nigdy bym nie pomyślała. Pewnie takowa też istnieje. Wg mnie istotna jest opcja >przyczyna< zdradzającego. Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:36 Czy nie sądzisz ,ze każda "przyczyna" może być dobra do wytłumaczenia zdrady? Odpowiedz Link
metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:37 Ja nie mówię o przyczynie do wytłumaczenia tylko o przyczynie zdrady Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:41 Hmmmm przyczyn jest tyle ile ludzi zdradzających , każdy poda Ci inną,ale reasumując najczęściej są bardzo prozaiczne , bo alkohol , bo coś tam , coś tam... Odpowiedz Link
metalin Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 12.04.09, 21:43 Alkohol = coś tam, coś tam "E.Kruk" Odpowiedz Link
inka-1 Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:36 samym..nie toleruje zdrady!!!!dla mnie taki zwiazek juz jest nie douratowania Odpowiedz Link
metalin Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:38 Inko, pod warunkiem , że o tym wiesz Odpowiedz Link
zak-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:40 Ja bym sie nigdy nie przyznał ))) nawet na mękach ....nawet jakby mnie na tym złapano - to mówiłbym , ze ją tylko grzałem -bo jej było zimno)))))hahahahahah Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:45 Można i tak , Twoja żona też może być zmarzlakiem... Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:39 Dlatego wiele zdrad nigdy nie "ujrzy" światła dziennego, każdemu zdradzającemu zależy na tym żeby swoją zdradę ukryć , a jeśli się nie uda , wtedy... różnie to bywa Odpowiedz Link
inka-1 Mysle ze zawsze sa symptomy 12.04.09, 21:43 ktore dla ,,wprawnego oka"zdradza nam ze ktos wobec nas nie jest ok...czasem wiemy ze ktos zdradza a jednak same przed soba sie do tego nie przyznamy. Chcemy wierzyc ze ,,wierny po grob itd.." Odpowiedz Link
zak-1 Re: Mysle ze zawsze sa symptomy 12.04.09, 21:45 Takich moim zdaniem jest jednak coraz mniej - ludzie zaczynaja bardziej dbać o jakosc swojego zycia . Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Mysle ze zawsze sa symptomy 12.04.09, 21:46 Mówisz o zdradzie na "dłuższą " metę, owszem zapewne symptomy są ,a co z jednorazowymi przypadkami? Odpowiedz Link
inka-1 Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 21:49 winy lub wrazenie ze ,,to widac i czuc"chyba zawsze zdrada pozostawia slad w psychice i zdradzanego i zdradzajacego Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 21:54 To chyba sprawa indywidualna , dla jednych zdrada , to rozrywka , dla innych szczególnie kiedy to zdarzyło się pierwszy raz może być obciążeniem, potem za każdym razem chyba maja tych wyrzutów coraz mniej? Odpowiedz Link
metalin Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 21:55 A jeszcze dla innych to np zemsta i nie koniecznie za zdradę. Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:06 Chęć zemsty kiedy targają nami emocje , nie jest najlepszym doradcą , można mścić się w inny sposób kalkulując na zimno. Odpowiedz Link
metalin Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:09 Życie bywa czasem bardzo pokomplikowane.....ale niech się inni martwią, ja oddalam się na z góry upatrzoną pozycję, czyli wyrko Dobranoc Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:11 To prawda ale gdyby nie te komplikacje , to o czym byśmy tu pisali dzisiaj? Dobranoc Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Jednorazowo-chyba tez ma sie poczucie 12.04.09, 22:10 Masz rację teoretyzuję bo nie jestem ,i nie byłam w takiej sytuacji. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:44 Czyli ukrywać warto - dobrze wiedziec Znam małżeństwo w którym zdrada dobrze zrobiła - a byli już na krawędzi rozwodu . Po prostu uświadomili sobie , ze jednak chca być ze sobą i wina leży po obu stronach . Odpowiedz Link
metalin Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:46 Mądrze Żaku prawisz, dziewczyny obrały punkt widzenia osoby zdradzanej a nie 'weszły" w mózgownicę osoby zdradzającej. Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:48 Ależ moje poprzednie posty dotyczyły jak najbardziej osób zdradzających Odpowiedz Link
zak-1 Re: Za zdrade odplace tym 12.04.09, 21:49 Ale adrenalina się podniosła !! A u mnie wraz z większa iloscią spozywanego dzisiaj pokarmu ....potencja maleje ....am jeszcze mam tyle do zjedzenia !!! Ciekawe jakbym miał dzisiaj zdradzic - czy mniej bym jadł ? Chyba tak-hahahahahah Odpowiedz Link
inka-1 Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:47 by przy byle okazji nie wypomniec???To taka zadra na cale zycie..ja pamietliwa jestem Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:51 A gdybyś Ty zdradziła obojętnie z jakiej przyczyny , czy przyznasz się do tego, wątpię będziesz się starała ukryć, bo tak to jest że póki nie wyjdzie na jaw , to jak pisze zak idzie się w zaparte. Odpowiedz Link
metalin Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:53 No, tego to nie wiem, mam sprawdzić? Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:56 Hmmm , ja daleka jestem od namawiania kogoś do sprawdzania Odpowiedz Link
metalin Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:59 Ale zawsze można poteoretyzować....szczególnie jak we krwi szumi nieco C2H5OH Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 22:02 Oczywiście teoria , to jeszcze nie praktyka Odpowiedz Link
zak-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:51 Niestety - tego raczej z pamieci wymazac sie nie da ..... ale mozna udawac -bo inaczej tylko rozstanie ...albo ciągła wojna . Odpowiedz Link
zak-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:53 Moim zdaniem przyznawanie sie do zdrady - to głupota - jeśli się już taką popelniło i załuje - to po prostu więcej tego nie robic . Przyznanie sie nic nie da , tylko moze wszystko popsuć . Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Ale jak wybaczyc zdrade tak naprawde 12.04.09, 21:57 I chyba taki cel przyświeca zdradzającym , ale jak już się wyda, muszą wypić piwo nawarzone . Odpowiedz Link
inka-1 Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzne 12.04.09, 21:54 poczucie winy ,chyba ze jest sie z gatunku co to ,,z kwiatka na kwiatek"ale to juz rodzaj choroby Nawet mszczac sie za zdrade zdradzajac pozostaje pewien uraz,niesmak itd Odpowiedz Link
zak-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 21:55 Oczywiście masz rację . Jednak zasada oko za oko -wydaje mi sie sprawiedliwa . Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 22:00 Mścić się za zdradę z pierwszym napotkanym osobnikiem , to według mojego uznania zeszmacenie samego siebie , byłby chyba jeszcze większy niesmak ,że jest się takim samym jak zdradzający ! Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 21:58 To żadna zemsta moim zdaniem Odpowiedz Link
metalin Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 22:00 Skąd możesz wiedzieć co ludźmi miota? Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Moim zdaniem zdradzajac mamy jednak wewnetrzn 12.04.09, 22:04 Najczęściej ogromne emocje . Odpowiedz Link
ryszq Różnie się widzi temat zdrady 13.04.09, 08:54 A ja myślę że to jednak prawdą jest że "nigdy nie mów nigdy"... własne zdanie sobie, a życie sobie... Jeśli już do czegoś miałoby dochodzić to czy jednak nie lepiej być zwolennikiem błogiej nieświadomości? Odpowiedz Link
singielka-1 Re: Różnie się widzi temat zdrady 13.04.09, 09:46 Oczywiście że o takich przypadkach lepiej nie wiedzieć co oczy nie widzą , ,co uszy nie słyszą..... Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Dokładnie Ryszard! 13.04.09, 19:50 ryszq napisał: > A ja myślę że to jednak prawdą jest że "nigdy nie mów nigdy"... własne zdanie > sobie, a życie sobie... Jeśli już do czegoś miałoby dochodzić to czy jednak nie > lepiej być zwolennikiem błogiej nieświadomości? -------- Jeśli druga strona nie wie, nie czuje się upokorzona, skrzywdzona itp. Sęk w tym, że zdarzają się wpadki... Odpowiedz Link
ryszq A to ci dopiero ;P 13.04.09, 23:01 Jedno kiedyś mnie rozbawiło w TV, gdy gej powiedział że rozumie kobiety bo jego też mężczyźni zdradzają Odpowiedz Link
cuski Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 14.04.09, 03:14 Odplacic pieknym za nadobne Odpowiedz Link
ryszq Mam pytanie: 14.04.09, 08:30 ... a seks w prezerwatywie - czy to zdrada? - to przecież jak podanie ręki w rękawiczce , jak mówi mój znajomy... Odpowiedz Link
ryszq Mimo wszystko - to skomplikowane... 14.04.09, 09:09 Myślę,że zdrada to problem złożony.Wiele tu już na ten temat zostało napisane i trudno jednoznacznie określić dlaczego"zdradzamy". Powodów jest wiele. Łatwiej jest zdradzić tym co nie czują się w związku spełnieni, bo potem mają powód do wytłumaczenia siebie. Ja myślę,że człowiek z natury nie jest monogamistą, pewne prawa zostały nam narzucone i dlatego trudno czasem kroczyć po ścieżce tego prawa. Człowiek jest istotą rozumną , a jednak czasem postępuje wbrew rozumowi i logice (skoki ze spadochronem, lot na lotni, lub sporty extremalne). Z chęci przeżycia przygody. By podnieśc swoją wartość. Kobiety zdradzaja z tego samego powodu co meżczyźni. Monotonia życia małżeńskiego, niezaspokojone abmicje, brak seksu, lub po prostu z czystej chęci podniesienia swojego sex appealu. Czasem po prostu z bezmyślności , ze złosci - z chęci zemsty na parnterze/partenerce za to że na imprezie za długo z Hania, Zośką czy z Staśkiem się bawiło...Myślę , że kobiety podchodza do zwiazku bardziej emocjonalnie i zdradzaja mniej od facetow. Kobieta zdradza kiedy są problemy w zwiazku, a facetowi przychodzi to łatwiej, niekiedy po prostu dla zabawy , bo jest okazja, alkohol, co nie znaczy , że jest regułą. W wielu przypadkach faceci też mają poczucie winy. I sądzę , że sporo ma takie potem odczucie: , - Eh - nie ma to jak w domu i ze swoją partnerką . I znowu jest git. Myślę wszakże , że żony (kochanki - wogóle partnerki ) mają tak samo. Może nie na początku - ale później oswajają się z taką sytuacją. I trwają w podwójnych , czy nawet potrójnych związkach. Dla wielu jest to rodzaj adrenaliny - po prostu lubią to. . A może zdrada ma swoje jak najbardziej realne uzasadnienie? np młode małżeństwo i ona zaczyna chorować na kobiece choroby uniemożliwjające współżycie? lub On w wypadku traci "narzędzie rozkoszy" a może zdrada ma swoje jak najbardziej realne uzasadnienie? np: młode małżeństwo i ona zaczyna chorować na kobiece choroby uniemożliwjające współżycie? On w wypadku traci "narzędzie rozkoszy". No ale cóż: w niektórych budzą się instynkta zgoła mordercze - chęć odwetu za wszelką cenę. I chyba płeć tu nie ma znaczenia. A skąd taki wniosek?- Nooo- z filmów kryminalnych Odpowiedz Link
darima_ka Re: Mimo wszystko - to skomplikowane... 14.04.09, 18:34 Ryszq całkowicie z Tobą się zgadzam, człowiek jest istotą ułomną , popełnia błędy , wiele błędów,nigdy nie mów nigdy ..... życie pisze różne scenariusze . Są małżonkowie którzy sobie wybaczają ,ale czy zapominają? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 14.04.09, 18:57 Każda zdrada partnera boli ,trudno nam się z tym pogodzić , czasem siebie za to winimy.Czy jest o co siebie winić? Kiedy już ujrzy ten fakt światło dzienne najlepszym wyjściem jest rozstanie. Nie każdy potrafi żyć w oczekiwaniu na następną zdradę , to niszczenie siebie . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 14.04.09, 20:51 Oby tak się nie skończyło Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Co powinien zrobić zdradzony mąż? 15.04.09, 18:40 Przeczytałam cały watek,tyle już powiedzieliście/napisaliście n/t ,że pozostaje mi tylko zgodzić sie z Wami ,szczególnie z Ryszq Odpowiedz Link