samantha.1 16.05.09, 14:52 Nie dalej jak wczoraj usłyszałam w TV ,że tylko 23% kobiet po pięćdziesiątce jest aktywnych seksualnie .To szokujące dane. Czy, ta abstynencja może być z winy menów którzy mają problemy z erekcją? tiny.pl/zv4v Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Seks po piędziesiatce 16.05.09, 20:50 Znaczna ilość kobiet w tym wieku jest samotnych . Odpowiedz Link
inka-1 Re: Seks po piędziesiatce 17.05.09, 08:56 Moze mezowie ,panowie wola mlodsze??????????o wlasnej partnerce zapominaja .Ponadto mamy chyba dosc duzo samotnych kobiet po piecdziesiatce,a wtedy trudniej znalezc partnera... Odpowiedz Link
inka-1 Re: Seks po piędziesiatce 17.05.09, 08:59 Bywa jednak odwarotnie ze wlasnie kobieta w tym wieku poznaje swa wartosc i zaczyna cenic zycie seksualne. Chyba zalezy to tez od akceptacji zmian zachodzacych w organizmie i pogodzenie sie z tym ze zmienia sie wyglad ciala. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Seks po piędziesiatce 17.05.09, 14:34 w listopadzie kończę 50 lat no tak sie zobaczy czy będę w 23% ,czy 77% Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Seks po piędziesiatce 17.05.09, 15:39 Samotnych , wcale nie oznacza samych , ale fakt ,że jedni panowie mają problemy , innym się podobają młode ,a jeszcze dodatkowo kobiet jest więcej niż menów wiec... Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No proszę, 17.05.09, 16:38 niektóre już się martwią tym, co je może czekać za 20 lat. I dobrze, trzeba patrzeć w przyszłość! Powiem tak, jeśli facet w wieku ok trzydziestki jest znudzony seksem, to nie ma co liczyć, że po 50-tce nagle mu się zechce, wprost przeciwnie, całkowicie odechce. Odpowiedz Link
inka-1 Czyli panowie 17.05.09, 17:04 to tylko w mowie tacy ,,silni"a jak co do czego to ,,glowa boli" Odpowiedz Link
inka-1 Niby kto i kogo lub czego 17.05.09, 17:45 boi???? Ja tu bardzo ostatnio z doskoku ale uprzedzam wroce!!!! zreszta pisalam juz ze zazdrosna jestem bo wolisz Infusie niz inke Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Będę się tego trzymał 17.05.09, 18:00 Obiecałem sobie (w duchu obiecałem) że na impertynencje niektórych osób (typu Renia) nie będę reagował! I nie zareaguję! Nie! Odpowiedz Link
ryszq Seks po pięćdziesiątce 18.05.09, 09:35 Samantha jest niemozliwa: Chyba musi być nie tylko szczera ale bezpośrednia i dość odważna. Mimo wszystko nie jest tak źle i nie przejmuj się aż tak bardzo tym, że po 50 -tce kobiecie libido spada. Spoko - akurat kobieta w tzw. wieku dojrzałym osiąga swoje apogeum. Teraz kobieta po 50 -tce , to już nie ta matrona z czasów Balzaka. Dzieci odchowane, więcej czasu dla siebie, sama decyduje co dla niej jest dobre a co jej nie odpowiada. To może być komfortowy stan. Należy go wykorzystać. Niektórzy z łatwością akceptują codzienność a niektórzy nie i twierdzą, że to jest nuda, w tym wypadku to oznacza jedno i to samo tylko bardziej emocjonalnie określone. Jeśli nudzi kogoś partner to inna bajka. Tu już nic się nie da zrobić. To nie jest ten facet. (To nie jest ta kobieta). Mężczyzna starszy już w podświadomości dużo młodszej kobiety może być stawiany w pozycji osoby dominującej. I to może być poniekąd pociągające Pociągający jest sposób zachowania, dobór słów, sposób myślenia ... inny niż u ludzi z młodszego pokolenia Powaga, stateczność, madrośc życiowa nabyta przez lata. No i prozaiczne sprawy jak zmarszczki, siwe włosy też Myślę, że życie na codzień z kimś starszym mogłoby być z czasem jednak mimo wszystko trudne. Nie wiem jakie byłyby zgrzyty, ale można założyć, że to co jest ekscytujące z doskoku na codzień nie wystarczyłoby żeby stworzyć harmonijny związek. To częste zjawisko , że kobieta dojrzała ma młodego kochanka , a facet dojrzały ma młodą kochankę. No cóż; facetom jak to określiłaś po 50-tce (zakładam , że po 60-tce raczej, bo zdrowsi jesteśmy niż 50 lat temu) jeszcze nie powinno nic brakować, ale i w tym wieku zdarzają się "emeryci seksualni", co prawda nie zdarza im się zbyt często dwa razy na dzień, tylko dwa razy na tydzień na przykład , ale niekiedy tą "średnia" może się uda się porwaić niektórym parom? Mogą też już wystąpić problemy z krążeniem - o czym zapominają mężczyźni - ma to bowiem bezpośredni wpływ na ukrwienie najcenniejszego męskiego klejnotu. Facet ma zdrowy wygląd - rumieńce na twarzy a to może się okazać pospolitym nadciśnieniem. O swoje zdrowie i kondycję trzeba mimo wszystko zadbać dużo wcześniej. Poza tym alkoholizm, pracoholizm, nadmierne palenie papierosów, zajmowanie się nazbyt sobą i nie poświęcanie uwagi drugiej stronie - to również może być przyczyną braku seksu w małżeństwie czy w wolnym związku. I grono niezadowolonych z tego faktu się powiększa niezależnie od płci , choć przyczyny mogą być różne. Bo i kobieta i mężczyzna są różni także emocjonalnie. Można jeszcze wymienić wiele, ale na ogół wiemy co i jak, tylko szukamy potwierdzenia u innych. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Będę się tego trzymał 18.05.09, 16:30 Tadziu Reni nie ma od jakiegoś czasu wiec wskaż te impertynencje , bo ja ich nie widzę , fakt może okulary trza zmienić? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 A proszę bardzo! 19.05.09, 10:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50394&w=95392244&a=95426649 Widzisz co Renia mi tu sugeruje?! Widzisz? Że mój "interes" szwankuje! Nie sprawdziła a gada! Odpowiedz Link
darima_ka Re: A proszę bardzo! 19.05.09, 16:39 Ja nie widzę sugestii , a pytanie , na które chyba należało by odpowiedzieć ;D Odpowiedz Link