tropem_misia1 28.07.09, 22:30 Życie to chytra sztuka. Kiedy masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy. ale gdyby wpaść z wizytą do Hypnosa,można byłoby je nabrać no to...dobranoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Życie. 29.07.09, 16:45 Mówi się też ,że jest jak papier toaletowy szare, szorstkie i do .... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Życie. 29.07.09, 14:11 Jak nie ma życia, to się nie żyje . A jak się nie żyje, to się żyje po życiu . Wychodzi na to, że pożyciu też jest życie . Żyjmy dalej Odpowiedz Link
rudka.a Re: Życie. 29.07.09, 14:41 Hej, użyjmy żywota! Wszak żyjem tylko raz; Święta prawda! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Życie. 29.07.09, 16:18 Hej to wcale niezłe zawołanie na używanie tego co lubimy najbardziej żyw-o-ta Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Życie. 29.07.09, 16:25 Jeśli zawołanie ma brzmieć "o ta", to chyba żywa a nie żyw? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Życie. 29.07.09, 17:06 Na myśl mi przyszło ,że można tak napisać , ale żadnych obiektów nie widziałem , ba nie śmiałem zobaczyć Wiem co to życie Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Życie. 29.07.09, 17:16 Nie widziałeś, bo nie chciałeś. Ups... nie śmiałeś Chyba większość z nas wie. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Życie. 29.07.09, 16:49 WIERSZ O ŻYCIU ŻYCIE JEST INTRYGUJĄCE, ŻYCIE JEST TEŻ NIEWIADOMĄ, JEST LOTERIĄ ZŁĄ I DOBRĄ, JEST ZAGADKĄ I ODKRYCIEM, JEST SZCZĘŚCIEM I PRZEKLEŃSTWEM, DAJE MIŁOŚĆ BY, JĄ ZABRAĆ, DAJE SZCZĘŚCIE, BY ZAPŁAKAĆ, NIESIE GORYCZ I ROZŁĄKĘ, NIESIE WIARĘ I NADZIEJĘ, JEST WSZYSTKIM I NICZYM - OTO ŻYCIE Autor: Jedynaczka Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Życie. 29.07.09, 17:21 Co to jest życie Spytała mnie wnuczka To Twoje serduszko kołaczące mocno I moje do Ciebie uśmiechające się czule To serce ptaszka co ćwierka radośnie I smętne świerszcza granie nad wieczorem To szum wierzb nad stawem i rechot rubaszny Przenikający powietrze wysoko Także dłoń ludzka podana z czułością I ta chmurka biała co płynie spokojnie Po niebieskim niebie gdzieś daleko przed siebie Tęcza nad lasem i kropla deszczu Spadająca w promieniach sŁońca gorącego To cała Ty i Mama i wszystko dookoła Aż obraz ten spadnie z oczu I zostanie nadzieja na zawsze żyjąca Z wiarą pójdą dalej przed siebie Wraz ze mną . A to mój Odpowiedz Link
ziolo.zielone Życie to nie teatr. 29.07.09, 16:29 Przecież nie bywam w teatrze codziennie, na razie codziennie żyję. Odpowiedz Link
ryszq Re: Życie to nie teatr. 30.07.09, 05:23 Mimo wszystko sporo w nim teatru. I nie zawsze my sobie piszemy scenariusze. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Życie to nie teatr. 30.07.09, 13:43 Zgadzam sie , nawet jak sobie scenariusz ułożymy , to gwarancji realizacji też nie ma Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Życie. 30.07.09, 09:12 tropem_misia1 napisała: > Życie to chytra sztuka. Kiedy masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z to > bą w szachy. ------- To dlaczego szachowi arcymistrzowie miewają tak popaprane życie? Np. Alechin, Fisher Odpowiedz Link