Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

..a w Gdańsku?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:02
    Witam bardzo serdecznie i pozdrawiam jeszcze serdeczniej. Przeczytałam Wasze
    wypowiedzi, ale nie znalazłam nic o Trójmieście. Mam nadzieję, że dokładnie
    sprawdziłam i takiej informacji faktycznie nigdzie nie ma. Czy może ktoś coś
    wie, a może są chętni do rozpoczęcia ze mną nauki wspinania?
    Zaskoczyło mnie, że nie wolno zaczynać od ścianki, tylko rozgrzewki, wiem,
    jestem ignorantką; dlatego pytam, bo chcę prawidłowo zacząć.
    Podejrzewam, że na miejscu dowiem się takich konkretów jak kwestie dotyczące
    sprzętu, kosztów etc. , ale gdzie się zgłosić? Wiem, że jest ściana w Alfie i
    na AWF-ie, ale czy są tam profesjonaliści? Zależy mi na profesjonalnym
    podejściu, a nie amatorszczyźnie.
    Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • aard hehe, rozgrzewka... 02.11.04, 12:28
        Cześć Kinga!

No jasne, że od rozgrzewki, ale... przed wspinaniem! Przeciez prosto po
        rozgrzewce nie pójdziesz do domu :-)
        I oczywiście o tej porze roku najlepiej zacząć na ściance. Na każdej powinni
        się znaleźć wtajemniczeni, ale chyba łatwiej i bezpieczeniej (jeśli jesteś
        skłonna zapłacić) znaleźć ich przez szkołę. Zajrzyj tutaj i wybierz sobie:
        www.wspinanie.pl/szkoly/index.php?a=showschools&state_id=89
        Oprócz tego na pewno jest jeszcze "W pionie" - szkoła wspinania gdańszczanina
        Kuby Rozbickiego, ale ona chyba mieści się w Rzędkowicach :-)

Powodzenia!
        aA
        Rd

PS. Więcej Ci nie podrzucę, bo jestem z Łodzi.
        • Gość: Kinga K. Re: hehe, rozgrzewka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:57
          Dziękuję :-)))) Cieszę się, że po rozgrzewce wpuszczą mnie na ściankę :-))
          Poszukam sobie. Jedno mnie jeszcze ciekawi, mianowicie tryb życia alpinistów:
          jeśli ktoś chce pójść na K2, musi mieć przecież pieniądze i czas, zastanawiam
          się, jak ludzie to organizuję sobie?
          Nie to, żebym się wybierała :-))) Ale tak mnie zastanowiło. Taka Wanda
          Rutkiewicz, na przykład: kto jej to finnasował? Bo Netii jeszcze nie było.
          • aard Pomysłowośc, zaradność i jeszcze raz wyrzeczenia! 03.11.04, 10:19
            Kinga K. spytała:

> Taka Wanda
            > Rutkiewicz, na przykład: kto jej to finnasował? Bo Netii jeszcze nie było.
      • slimak5 Re: ..a w Gdańsku? 05.11.04, 11:02
        hej
        jezeli chcesz to moge cię nauczyć wspinaczki profesjonalnej.wspinam sie od 3
        lat i byłem w wojskach desantowo-szturmowych na ochotnika dlatego ze chciałem
        robić takie rzeczy.mieszkam nie daleko gór więc kurs moze potrwać nawet dw
        tygodnie ale to zależy od ciebie.jak byś chciała to jest mój nr tel
        kom.889482361remik
      • Gość: MAjkelos Re: ..a w Gdańsku? IP: *.mlyniec.gda.pl 10.01.05, 16:53
        Czesc ,ta w alfie jest scianka i uwazam ze dosyc dobra czy sa tam
        profesjonalisci ? ja uwazam ze tak ale do niczego nie namawiam przyjdz zobacz a
        sama sie przekonasz .jest jeszcze jedna scianka duzo wyzsza i trudniejsza
        nazywa sie elewator i miesci sie w oliwie kolo petli autobusowej .pozdrawiam
      • Gość: kowalska joanna Re: ..a w Gdańsku? IP: *.crowley.pl 23.02.05, 15:35
        w gdańsku najlepsza ścianka to „Elewator”, Gdańsk-Oliwa, ul. Droszyńskiego 15
        tel. 0 504 40-67-67. polecam, jak narazie najwyższa w pl. tylko trochę tam
        zimno, ale warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka