teane 04.05.10, 13:52 macie pomysł co z takimi wytłoczynami można zrobić? bo mi szkoda wyrzucać. pomyślałam, ze z marchewki można ciasto marchewkowe, ale codziennie przecież nie będę go robić :D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teane Re: odoadki z sokowirówki 04.05.10, 14:02 a w tytule odpadki miały być oczywiście. sama się z siebie uśmiałam :D Odpowiedz Link
ruda.ja Re: odoadki z sokowirówki 05.05.10, 11:36 gdyby mi zostawały dałabym psu, bo jest na BARFie, ale nie mam sokowirówki nad czym nieustannie boleję ;) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: odoadki z sokowirówki 06.05.10, 21:17 marchewkę i inne wiórki możesz ususzyć i włożyć do zakręconego słoika .Do zupy jak znalazł .Z owoców susz na kompot.Po zagotowaniu i przecedzeniun możes odrobinę posłodzić i dodać listki mięty Odpowiedz Link
koontza Re: odoadki z sokowirówki 13.05.10, 12:07 >bo jest na BARFie, oświeć mnie, co to znaczy ? Odpowiedz Link
ruda.ja Re: odoadki z sokowirówki 13.05.10, 17:40 koontza napisała: > >bo jest na BARFie, > oświeć mnie, co to znaczy surowe żarło dostaje: korpusy z kurczaka, kości mięsne cielęce, warzywa,owoce, jaja, jogurt, olej, siemię lniane.. BARF Biologically Appropriate Raw Food Odpowiedz Link
marghe_72 Re: odoadki z sokowirówki 19.05.10, 01:03 maseczkę na paszczę osobistą. Moze niekoniecznie z marchewki :) Odpowiedz Link
teane Re: odoadki z sokowirówki 19.05.10, 07:51 ostatnio wyspecjalizowałam się w robieniu muffinek z marchewką :) z jabłkiem tez może być. jeszcze kilka soczków i domownicy nie beda mogli na te muffiny patrzeć :D Odpowiedz Link
koontza Re: odoadki z sokowirówki 19.05.10, 09:39 a podrzucisz przepis na te marchewkowe muffiny ? brzmi smacznie i zdrowo :o) Odpowiedz Link
teane Re: odoadki z sokowirówki 19.05.10, 20:38 proszę ja cie bardzo :) 2 szklanki startej marchewki (jakieś 4 marchewki trzeba, robiłam też z dodatkiem jabłka takiego odpadkowego z sokowirówki, też dobre było), 1 1/2 szklanki mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3/4 szklanki oleju roślinnego 2 łyżeczki przyprawy do piernika, albo cynamonu chociaż 3 jajka 1 szklanka cukru (miałam brązowy pod ręką i dałam go trochę mniej) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, albo olejku waniliowego przepis trochę nie muffinkowy, bo składniki zmiksowałam mikserem, na końcu dodaje się mąkę i już tylko miesza łyżka, mogą zostać grudki. piec ok 20-25 min w 180 st. wychodzi 12 muffinek w przepisie był jeszcze lukier na wierzch pomarańczowy - sok z pomarańczy z cukrem pudrem, ale już mi się nie chciało robić :) dzieciaki zjadają jeszcze ciepłe. smacznego, daj znać jak wyszły :D Odpowiedz Link
koontza Re: odoadki z sokowirówki 21.05.10, 14:20 teane napisała: > daj znać jak wyszły :D własnie je zrobiłam, ja jestem zadowolona.Wyszło mi 14 sztuk- bo chyba za mało nakładałam.... Są pyszniutkie :) Juz zladlam 2 szt. , reszte zostawiam dla syna i jego kolegów...dzis ich spotkanie u mnie:) Odpowiedz Link
ewa3223 Re: odoadki z sokowirówki 20.05.10, 19:55 Mozna dodac do jogurtu,albo wymieszac z serkiem. Odpowiedz Link