iloneczka27 06.06.08, 15:08 hej, mamy zamiar kłaść panele ale boje sie, ze bedzie taki głuchy odgłos, pukanie itp. dzieciaki wciaz biegaja i nie chce mieszkac w halasie... macie moze jakis patent na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camilcia Re: Panele pytanie 06.06.08, 21:20 no chyba nie ma, to jednak plastikowe jest a co macie teraz? może warto by było uratować? Odpowiedz Link
loki6 Re: Panele pytanie 06.06.08, 23:09 Kochana, ja ostatni raz położyłam panele. Wolałabym stare dechy cyklinować, zapożyczyc się a nowe, a nie plastkiwe panele. Moja córcia jak była mała jeździła po nich autkiem, potem w wersalce odleciał filc, kiedy przesuwałam żeby sprzątnąć a zaryzownia zostały na zawsze. Poza tym widać kurz, plamy, i to jednak jest sztuczne. Są panele z powłoką drewnianą, albo jasne i na nich nic nie widać podobno. Ale ja jestem przeciw, no chyba ze chcesz podłogę tymczasowo, na parę lat. Zrób jak uważasz. Odpowiedz Link
alojw Re: Panele pytanie 08.06.08, 21:52 Mam panele kronopol i małe dziecko. Po ponad roku użytkowania nie jest tak źle. Kosztowały ok 40 zł za metr. Jakoś nie szczególnie słysze hałas biegającego dzecka:) Pod panele daje4sz jeszcze pianke. Oczywiście drewno jest lepsze i ładniejsze, ale nie każdego jest stać zapłacić 200 zł za metr. Także polecam. Natomiast nie polecam deski barlineckiej itp. wynalazków. Jak bedzie mnie kiedyś stać to napewno zamienię na piękne deski dębowe:) Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Panele pytanie 10.06.08, 07:56 hmmm widzisz i ja mam dzieciaki i boje sie wlasnie tego odglosu gluchego:) Maz polozy pod panele pianke 5mm grubosci, moze nie bedzie tak pukac. Masz racje co do podlogi - na deski mnie nie stac - zwykla sosna kosztuje 50 zl m2...jakbym miala mieszkanie 10 metrow to bym sobie mogla polozyc a tak... Odpowiedz Link
alojw Re: Panele pytanie 10.06.08, 15:28 Iloneczka oprócz paneli, mam w domu dębowe schody i nie widzę różnicy w odgłosach podczas biegania mojego zwierconego brzdąca:) Odpowiedz Link
sarna73 Re: Panele pytanie 10.06.08, 21:05 nie polecam paneli, marzę o zwykłym debowym parkiecie, puka, stuka, rysuje sie kurzy OHYDA, nie polecam Odpowiedz Link
alojw Re: Panele pytanie 11.06.08, 09:56 Sarna a czy uważasz, że jak będziesz miała dębowy parkiet to ci się nie będzie kurzył??? Ja mam schody dębowe i tak samo się kurzą jak panele. Odpowiedz Link
sarna73 Re: Panele pytanie 11.06.08, 12:49 moze sie będzie kurzył, bedzie okurzony ale ŁADNY, panele sa okropne, zmatowiały, rysują się ( nie da sie tego naprawić ) nie można ich zasadniczo porządnie wypastować, wylśnić :) chcialam paneli bo mi sie takie fajne i łatwe w utrzymaniu wydawały, a parkiet taki był dla mnie nienowoczesny haha, nigdy wiecej nie kupię sobie paneli Odpowiedz Link
alojw Re: Panele pytanie 11.06.08, 15:58 Ja bym paneli nigdy nie kupiła jakbym miała pieniadze na naturalne drewno:) Chociaż z drugiej strony jak synek niszczy to mi przynajmniej nie szkoda:) W kuchni mam drewniane fronty i każde ich "naruszenie" przez młodego powoduje u mnie "ostre nerwy" jak sobie pomyślę ile kasy na to poszło. Odpowiedz Link