wilczyca89 12.07.10, 13:42 Zakładam nowy wątek, ponieważ nigdzie nie widzę takiego dla tej firmy. A należy taki założyć ponieważ Samanta ma już w swojej ofercie rozmiary od 60b nawet do F (na pewno) albo G(nie jestem pewna). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilczyca89 Re: SAMANTA ARIKA plunge 65E oraz 60D 12.07.10, 13:58 Mam w posiadaniu 65E kupiłam w sklepie stacjonarnym w Bielsku-Białej :) I bardzo muszę Samante pochwalić.( nie Samanthe- jak niektórzy piszą, nie wiem skąd się to wzięło) 65E w spoczynku 55cm, max 69cm przy czym fiszbiny zachowują swój kształt i się nie rozjeżdżają. miseczki gł.12cm U 13 mostek 2cm,wys 4 kolor idealny jak na stronach producenta. Bardzo wygodny, fiszbiny nie masakrują, nie obcierają. Obwód jest wygodny i stabilny, można odpiąć ramiączka i stanik trzyma się nawet przy podskokach. kształt na 5,ślicznie zbiera i unosi- mam w nim dolinkę ;) co jest szokiem dla mnie przy moim stożkowym rozstawionym biuściku. obecne moje wymiary 69/85 Rozmiar 60D opiszę niedługo, bo kupiła go moja koleżanka o wymiarach 64/80 i leży na niej idealnie. Odpowiedz Link
marudna_maruda SAMANTA OLLANTA A142 09.10.10, 13:48 Nabytek sprzed kilku miesięcy, Samata Ollanta w rozmiarze 65d, moje wymiary to pod biustem 65/70(ścisło/luźno na wydechu), 85 w biuście. Wymiary stanika: obwód luźno 54cm obwód w maksymalnym naciągu 77cm U fiszbiny (bez kanalika) 12.5cm UU fiszbin 27 cm Stanik jest czarny, miseczki z wzorzystej koronki, krój to coś pomiędzy balkonetką z pionowym cięciem a half-cupem. Miseczki od góry miały wszytą gumkę, która wbijała się w piersi, po wypruciu gumki leży poprawnie. Jest to model dość ścisły - w porównaniu do wcześniejszych Samant, które mierzyłam, np. Evity. Obwód z czarnej dzianiny ze złotymi naklejonymi drobnymi rzucikami (po 10 praniach nic z nich nie zostało, na szczęście), od spodu wzmocniony siateczką. Na mostku czarno-złota kokardka. Widziałam, że jest również w wersji biało-srebrnej. Ramiączka są odpinane, i jak w większości polskich staników zbyt krótkie, zbyt wąskie i zbyt rozciągliwe. Mam wrażenie, że nieco spłaszcza, ale to chyba jeden z niewielu miękkich, koronkowych biustonoszy dostępnych w 65d. Dość wygodny, ale maskaradki i fauvy są wygodniejsze i lepiej dopracowane, chociaż cena Ollanty z maskaradkami jest porównywalna. Odpowiedz Link
aguslawa Re: SAMANTA 16.08.19, 16:41 Mamy recenzję kroju balkonowego z kodem rabatowym - będzie działał do końca aktualnego weekendu :) miskidwie.pl/samanta-chloe-a143/ Odpowiedz Link