abiela 21.05.19, 00:12 Adam x9 Adrianna Agata x5 Alan x4 Aleksander x8 Aleksander Sebastian Aleksandra x4 Alex Alicja x5 Amelia x10 Amelia Julia Anastazja Aniela Anna x2 Antoni x11 Antonina x2 Arleta Aurelia Barbara Bartosz x4 Benedykt Bianka Blanka Bogumił Borys x2 Bruno x3 Conan Dagmara Dajana Daniel x4 Dawid x3 Diana Dominik x4 Edward Elena Eliana Eliasz Emil x2 Emilia x6 Emilian Eryka Ewa Fabian x2 Felicja Filip x5 Florian Franciszek x7 Gabriela Hanna x16 Helena x3 Hubert Hubert Franciszek Iga x2 Ignacy x2 Igor x3 Igor Łukasz Iliana Jagoda Jakub x13 (w tym 2x Kuba) Jan x9 Jędrzej Jowita Julia x8 Kacper x3 Kajetan x2 Kalina Kamil Karol x2 Karolina Kasandra Kinga x3 Klara x3 Klaudia Konrad Konstanty Kordian Kornelia Krzysztof Ksawier Laura x5 Lena x11 Leon x2 Lila Liliana x3 Liwia Luiza Łukasz Maciej Magda Magdalena x2 Magnus Maja x11 Maks Maksymilian x5 Maksymilian Sebastian Malwina Małgorzata Marcel x7 Marcelina x3 Marcin Maria x3 Marta x2 Martyna x4 Mateusz x3 Mateusz Patryk Melania x2 Mia Michalina x2 Michał x7 Michał Antoni Mieszko Mieszko Mateusz Mikołaj x8 Milena x2 Milena Konstancja Miłosz Natalia x6 Natan Nataniel Natasza Nikodem x4 Nikola Nina x2 Norbert Olga Oliwia x6 Oliwier x3 Oskar x3 Oskar Józef Patryk Paulina x5 Paweł x3 Piotr x6 Pola x4 Radek Radomir Rafał Samanta Samuel Sandra x2 Sara x2 Sebastian x3 Stanisław x2 Stella Szymon x9 Tobiasz Tomasz x4 Tymon x2 Tymoteusz x3 Weronika x2 Wiktor Wiktoria x4 Wojciech x10 Zofia x6 Zuzanna x5 Zuzanna Krystyna Bliźnięta Szymon i Jakub Sara i Lena Paulina i Helena Maks i Lena Weronika i Michał Pola i Sara Nina i Filip Wiktoria i Dominik Kuba i Wojciech Kajetan i Karol Klaudia i Aleksandra Zosia i Hania Lena i Bartosz Paweł i Kacper Maja i Lila Jan i Emilia Nikodem i Oliwier Trojaczki Liliana, Laura i Lena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meggan79 Re: WnŚ Bytom 2018 21.05.19, 10:20 Conan??Dajana?Iliana?Eliana?-zdziwiły mnie Podoba mi się Stella,Tobiasz Zaciekawiły mnie Magnus,Arleta,Elena,Benedykt,Eryka,Florian,Kasandra, Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Bytom 2018 21.05.19, 16:16 meggan79 napisała: > Conan??Dajana?Iliana?Eliana?-zdziwiły mnie Mnie też, zwłaszcza Conan. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: WnŚ Bytom 2018 21.05.19, 22:59 Iliana/ Eliana to może być żeńska forma od Eliasza (wersja rosyjska, a właściwie grecka: Ilja), który to prorok cieszy się wielką estymą u prawosławnych. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Bytom 2018 22.05.19, 01:06 Z Ilianą tak właśnie jest, ale w Grecji lub Bułgarii. U nas Eliasz po prostu nie ma żeńskiej formy... Co do Eliany, jej pochodzenie nie jest pewne, ale może np. być imieniem pochodzenia rzymskiego www.behindthename.com/name/e10liane - to już by było strawniejsze na gruncie jęz. polskiego. Z tym że nie jest pewne, jakie powinna być ortografia tego imienia po spolszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: WnŚ Bytom 2018 21.05.19, 18:20 Aurelia, Emilian, 2 Melanie, Luiza, Stella-na plus Zaskakują Edward i Benedykt Dziwi mnie, że ktoś jeszcze nadaje Arletę i Samantę Conan-ktoś się chyba napatrzył na Dagmarę z "Królowych życia". Dajana-bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Bytom 2018 21.05.19, 18:57 Bogumił, Felicja, Emilian, Benedykt, Florian, Konstanty, Radomir, Mieszko, Stella - in plus. Ilina, Dajana, Conan, Eliana, Elena, Ksawier, Mia, Maks - in minus. Odpowiedz Link Zgłoś