joankb 30.01.08, 11:11 Nie wiem co mierzyłaś. Z tego co pamiętam z LB masz 67/84. Spróbuj panache chantilly plunge. Dla mnie przy 73/88 65E jest dużo za małe w miskach. Przy 60-ce na ciebie powinno być dobre E choć nie ręczę, że nie będzie za małe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzi1 Re: Do elmilinden 30.01.08, 11:24 Ja mam 66/83-4. Mierzyłam chantilly plunge 65D i było za luźne i za małe. 60 nie ma :/ Odpowiedz Link
joankb Re: Do elmilinden 30.01.08, 11:59 Nie popatrzyłam. Zwykle panache robi 60-ki :((. Ale twój post (ZA MAŁE) to dowód na to, że daje sie kupić w sklepach, które polecamy także coś dla mniejszych biustów. Niestety - nie bez szukania. Niekiedy długiego. Nie wiem jak inni, ale ja zamówiłam i zwróciłam ok. 20 staników. W sklepie stacjonarnym też zmierzyłam bez liku. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:04 Jeżeli chodzi o ten sklep Chatte, to byłam tam jakiś tydzień temu w końcu i też nie było nic dla mnie. Widziałam te biustonosze, ale nie było obwodów 60. Chyba jakaś niewymiarowa jestem. Ale teraz już wiem, co zrobię. Przerzucę się na Freyę w rozmiarze 60D, to i fiszbiny będą wąskie i rozmiar powinien być ok z takich średniodużych modeli. Odpowiedz Link
joankb Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:10 Idzie do mnie parę freyek, Niektóre nie będą dobre na pewno, zamówiłam przed stwierdzeniem jaki krój na mnie dobrze leży. Powinnaś mieć na oko o obwód mniej taką samą ew. raz mniejszą miskę, w małych ciężko się czasem przelicza. Jak przyjdą to dam znać jakie są. sprawdzałaś "swój" krój? To widać nawet na tych za dużych. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:14 Faktycznie spróbuj 60D. A co do Twojego narzekania na polecane przez nas sklepy "dla dużych biustów" to jest w tym trochę racji. Ale z drugiej strony Freya produkuje w wielu modelach 70C, w niektórych 65C, może jak zobaczy, że jest popyt na 60D i 65C to zacznie szyć też 60C, a wtedy trudno będzie nazwać te staniki modelami na duże piersi. Podobnie ze sklepami typu avocado czy intimo4you, jak będzie popyt na te 60/65 D/DD to zaczną je zamawiać. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:24 Nie narzekam na te sklepy, tylko uczulam, ze jak się ma naprawdę mały biust, to nie ma tam czego szukać. W Avocado nie ma freyowych 60D, a te z Avocado są duuuuuuże. Tak czy owak mam zamiar w końcu spróbować 60D i myślę, że to będzie ostatnia szansa żeby cokolwiek było dobre na mnie:) Odpowiedz Link
blumag Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:55 a melissa? sama jeszcze nie próbowałam ale od dłuższego czasu sie zbieram aby zamówić. Odpowiedz Link
marysia103 Re: Do elmilinden 01.02.08, 22:43 Witam Wszystkie Małobiuściaste. Niektóre z Was już mnie poznały, jestem właścicielką sklepu peachfield. Czytam Wasze forum z zaciekawieniem, ponieważ nie da się ukryć że mogę tu znaleźć wiele ciekawych informacji i wskazówek, które pomogą mi w tworzeniu oferty mojego sklepu. Prawdę powiedziawszy to kiedyś myślałam że dziewczyny obdarzone przez naturę mniejszym biustem niż mój (aktualnie 60FF we Frei i 65F w Panache)mają dużo łatwiej, przecież jest tyle polskich firm szyjących w małych rozmiarach;) Odkąd zaczęłam prowadzenie mojego sklepu spotkałam naprawdę wiele kobiet które mimo niewątpliwie małego biustu borykają się z podobnymi problemami w kwestii doboru staników, z którymi ja musiałam się na codzień mierzyć. Postanowiłam poszerzyć ofertę mojego sklepu tak żeby i Małobiuściaste mogły w nim coś dla siebie znaleźć. Obecnie w swojej ofercie w obwodach 60 posiadam Freye Rio (tutaj znajdziecie miseczke D) oraz Arabelle. W połowie lutego pojawi się nowy model Frei Maisie również od 60D, a w marcu Darcey (oba modele już teraz można obejrzeć w sklepie, a także zamówić). Obwody 65 są dostępne w większej ilości modeli. W najbliższej przyszłości zamierzam poszerzyć ofertę sklepu o modele dla Małobiuściastych. Mam nadzieję że dzięki Waszemu forum będę mieć ułatwione zadanie w kwestii wyboru odpowiednich modeli:) W Warszawie zapraszam na mierzenie staników i zakupy stacjonarnie. Mam nadzieję że nie będziecie na mnie złe za ten wpis. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Do elmilinden 02.02.08, 11:40 Nie jesteśmy złe :) Cieszymy się bardzo, że bierzesz nas pod uwagę. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Do elmilinden 02.02.08, 11:42 Na pewno nikt nie będzie zły, wręcz przeciwnie. Widziałam to Rio, jednak taki model biustonoszy (balkoniki) zazwyczaj nie najlepiej leży na małym biuście. Przynajmniej na moim;) Ogólnie w Polsce jest ogromny problem z kupowaniem różnych ubrań na "niewymiarowe" osoby. Mam koleżankę tak małą, że musi chodzić w butach dla dzieci a ubiera się... np. w Smyku:/ Bo nigdzie nie ma butów mniejszych niż rozmiar 35 ani jakichś mniejszych kurtek, płaszczów, spodni. Odpowiedz Link
sylwiastka Peachfield 02.02.08, 11:48 Witam Marysiu, poznałyśmy się osobiscie na giełdzie. Bardzo się cieszę, że się odezwałaś na forum :) Bardzio sie ucieszyłam widząc Twoją oferte sklepową:) Jeszcze słówko do emilinden przyznam się, że ja jestem kumulacja niewymiarowości stanki 60tki, buty 34 (ryłko produkuje) a najlepiej leża ciuchy z dzieciecej Zary... (aha mam prawie 22 lata) Odpowiedz Link
elmilinden Re: Peachfield 02.02.08, 11:51 Ja wiem, ale ta osoba nosi buty rozmiar 33... Takich chyba nawet Ryłko nie robi. Kiedyś w podstawówce miałam kolegę, który musiał kupować jakieś specjalne buty sportowe, baaaardzo drogie, bo miał tak wielką stopę, ze żadnych innych nie mógł nosić. Ale przynajmniej nie musiał nosić szkolnych tenisówek, bo w takich rozmiarach to ich na pewno nie produkują;) Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Peachfield 02.02.08, 11:55 oczywiście, że robią. Trzeba wejśc na ich stonę internetową tam soa "skrajne rozmiary" 33, 33,5, 34, 34,5 oraz 41 do 42. Kozaki i pantofle, w sklepach też mozna znależć te buciki ryłko w ich salonach. Koniecznie powiedz o tym kolezance, bo doskonale znam ten ból braku butów. Odpowiedz Link