Dodaj do ulubionych

Do elmilinden

30.01.08, 11:11
Nie wiem co mierzyłaś. Z tego co pamiętam z LB masz 67/84. Spróbuj panache
chantilly plunge. Dla mnie przy 73/88 65E jest dużo za małe w miskach. Przy
60-ce na ciebie powinno być dobre E choć nie ręczę, że nie będzie za małe.
Obserwuj wątek
    • madzi1 Re: Do elmilinden 30.01.08, 11:24
      Ja mam 66/83-4. Mierzyłam chantilly plunge 65D i było za luźne i za
      małe. 60 nie ma :/
      • joankb Re: Do elmilinden 30.01.08, 11:59
        Nie popatrzyłam. Zwykle panache robi 60-ki :((. Ale twój post (ZA MAŁE) to dowód
        na to, że daje sie kupić w sklepach, które polecamy także coś dla mniejszych
        biustów. Niestety - nie bez szukania. Niekiedy długiego. Nie wiem jak inni, ale
        ja zamówiłam i zwróciłam ok. 20 staników. W sklepie stacjonarnym też zmierzyłam
        bez liku.
        • elmilinden Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:04
          Jeżeli chodzi o ten sklep Chatte, to byłam tam jakiś tydzień temu w końcu i też
          nie było nic dla mnie. Widziałam te biustonosze, ale nie było obwodów 60.

Chyba jakaś niewymiarowa jestem.

Ale teraz już wiem, co zrobię. Przerzucę się na Freyę w rozmiarze 60D, to i
          fiszbiny będą wąskie i rozmiar powinien być ok z takich średniodużych modeli.
          • joankb Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:10
            Idzie do mnie parę freyek, Niektóre nie będą dobre na pewno, zamówiłam przed
            stwierdzeniem jaki krój na mnie dobrze leży. Powinnaś mieć na oko o obwód mniej
            taką samą ew. raz mniejszą miskę, w małych ciężko się czasem przelicza. Jak
            przyjdą to dam znać jakie są. sprawdzałaś "swój" krój? To widać nawet na tych za
            dużych.
          • scarlet_agta Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:14
            Faktycznie spróbuj 60D.
            A co do Twojego narzekania na polecane przez nas sklepy "dla dużych biustów" to
            jest w tym trochę racji. Ale z drugiej strony Freya produkuje w wielu modelach
            70C, w niektórych 65C, może jak zobaczy, że jest popyt na 60D i 65C to zacznie
            szyć też 60C, a wtedy trudno będzie nazwać te staniki modelami na duże piersi.
            Podobnie ze sklepami typu avocado czy intimo4you, jak będzie popyt na te 60/65
            D/DD to zaczną je zamawiać.
            • elmilinden Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:24
              Nie narzekam na te sklepy, tylko uczulam, ze jak się ma naprawdę mały biust, to
              nie ma tam czego szukać. W Avocado nie ma freyowych 60D, a te z Avocado są
              duuuuuuże.

Tak czy owak mam zamiar w końcu spróbować 60D i myślę, że to będzie ostatnia
              szansa żeby cokolwiek było dobre na mnie:)

• blumag Re: Do elmilinden 30.01.08, 12:55
                a melissa? sama jeszcze nie próbowałam ale od dłuższego czasu sie zbieram aby
                zamówić.
                • marysia103 Re: Do elmilinden 01.02.08, 22:43
                  Witam Wszystkie Małobiuściaste. Niektóre z Was już mnie poznały, jestem
                  właścicielką sklepu peachfield. Czytam Wasze forum z zaciekawieniem, ponieważ
                  nie da się ukryć że mogę tu znaleźć wiele ciekawych informacji i wskazówek,
                  które pomogą mi w tworzeniu oferty mojego sklepu. Prawdę powiedziawszy to kiedyś
                  myślałam że dziewczyny obdarzone przez naturę mniejszym biustem niż mój
                  (aktualnie 60FF we Frei i 65F w Panache)mają dużo łatwiej, przecież jest tyle
                  polskich firm szyjących w małych rozmiarach;) Odkąd zaczęłam prowadzenie mojego
                  sklepu spotkałam naprawdę wiele kobiet które mimo niewątpliwie małego biustu
                  borykają się z podobnymi problemami w kwestii doboru staników, z którymi ja
                  musiałam się na codzień mierzyć. Postanowiłam poszerzyć ofertę mojego sklepu tak
                  żeby i Małobiuściaste mogły w nim coś dla siebie znaleźć. Obecnie w swojej
                  ofercie w obwodach 60 posiadam Freye Rio (tutaj znajdziecie miseczke D) oraz
                  Arabelle. W połowie lutego pojawi się nowy model Frei Maisie również od 60D, a w
                  marcu Darcey (oba modele już teraz można obejrzeć w sklepie, a także zamówić).
                  Obwody 65 są dostępne w większej ilości modeli. W najbliższej przyszłości
                  zamierzam poszerzyć ofertę sklepu o modele dla Małobiuściastych. Mam nadzieję że
                  dzięki Waszemu forum będę mieć ułatwione zadanie w kwestii wyboru odpowiednich
                  modeli:) W Warszawie zapraszam na mierzenie staników i zakupy stacjonarnie. Mam
                  nadzieję że nie będziecie na mnie złe za ten wpis.
                  • madzi1 Re: Do elmilinden 02.02.08, 11:40
                    Nie jesteśmy złe :) Cieszymy się bardzo, że bierzesz nas pod uwagę.
                  • elmilinden Re: Do elmilinden 02.02.08, 11:42
                    Na pewno nikt nie będzie zły, wręcz przeciwnie.

Widziałam to Rio, jednak taki model biustonoszy (balkoniki) zazwyczaj nie
                    najlepiej leży na małym biuście. Przynajmniej na moim;)

Ogólnie w Polsce jest ogromny problem z kupowaniem różnych ubrań na
                    "niewymiarowe" osoby. Mam koleżankę tak małą, że musi chodzić w butach dla
                    dzieci a ubiera się... np. w Smyku:/ Bo nigdzie nie ma butów mniejszych niż
                    rozmiar 35 ani jakichś mniejszych kurtek, płaszczów, spodni.
                    • sylwiastka Peachfield 02.02.08, 11:48
                      Witam Marysiu, poznałyśmy się osobiscie na giełdzie. Bardzo się
                      cieszę, że się odezwałaś na forum :) Bardzio sie ucieszyłam widząc
                      Twoją oferte sklepową:) Jeszcze słówko do emilinden przyznam się, że
                      ja jestem kumulacja niewymiarowości stanki 60tki, buty 34 (ryłko
                      produkuje) a najlepiej leża ciuchy z dzieciecej Zary... (aha mam
                      prawie 22 lata)
                      • elmilinden Re: Peachfield 02.02.08, 11:51
                        Ja wiem, ale ta osoba nosi buty rozmiar 33... Takich chyba nawet Ryłko nie robi.

Kiedyś w podstawówce miałam kolegę, który musiał kupować jakieś specjalne buty
                        sportowe, baaaardzo drogie, bo miał tak wielką stopę, ze żadnych innych nie mógł
                        nosić. Ale przynajmniej nie musiał nosić szkolnych tenisówek, bo w takich
                        rozmiarach to ich na pewno nie produkują;)
                        • sylwiastka Re: Peachfield 02.02.08, 11:55
                          oczywiście, że robią. Trzeba wejśc na ich stonę internetową tam
                          soa "skrajne rozmiary" 33, 33,5, 34, 34,5 oraz 41 do 42. Kozaki i
                          pantofle, w sklepach też mozna znależć te buciki ryłko w ich
                          salonach. Koniecznie powiedz o tym kolezance, bo doskonale znam ten
                          ból braku butów.
                          • elmilinden Re: Peachfield 02.02.08, 12:00
                            Ok, to powiem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka