Dodaj do ulubionych

70B a 65D... fotka.

15.02.08, 21:07
Wyciągnęłam fotkę zrobioną 2-mce temu w źle dobranym staniku (Oczywiście wtedy
byłam przekonana, że jest znakomicie dobrany i zrobioną na dowód, jak mój
stanik "świetnie leży" - i zostałam zbesztana na Lobby ;-) i dodałam do
porównania aktualną.

img99.imageshack.us/img99/4052/powiekszeniesc8.jpg
Z lewej 70B, push-up z gąbeczkami w środku (H&M).
Z prawej 65D, mięciutkie, bez wkładek (Pour Moi).
Obserwuj wątek
    • elmilinden Re: 70B a 65D... fotka. 15.02.08, 21:23
      No trochę widać różnicę:)
      • zawsze_zielona Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 00:46
        IMO biust zmienil trovhe ksztal, jakby okraglejszy:) No i biust wyglada na ten
        sam rozmiar, choc na pierwszym zdjeciu to rozmiar gabki a nie biustu;)))
    • maith Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 00:59
      W 65D masz biust większy, nawet nie równy z puszapem, tylko wyraźnie większy.
      Więc jeśli to po lewej, to gąbka, to weź to może umieść na blogu, niech zawiśnie
      ku potomności, bo wrażenie jest wręcz szokujące. Jak sobie człowiek pomyśli, że
      mogłaś się tak z wersją z lewej szarpać dalej...
      • ava.adore Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 01:01
        Na mnie największe wrażenie robią wałeczki, a raczej ich brak w węższym obwodzie :) Świetnie :)))
        • martvica Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 08:55
          Wow.
          Ale znam ludzi którzy powiedzą że na zdjęciu są dwie różne osoby, bo widać że
          włosy nie te ;)
      • katinkova Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 18:06
        W sumie nie powiedziałabym, że większy... może trochę, z 'ledwo 65D' zrobilo sie
        'porzadne 65D', ale 65DD jest ciut za duże. Chyba jestem teraz gdzieś pomiędzy
        rozmiarami. Ale za to widać, że mam piersi, a nie bliżej nieokreślone
        rozplaszczone wybrzuszenie w górnej czesci klatki piersiowej ;-)

Zrobiłam większe porównanie:
        img111.imageshack.us/img111/1526/porownanie2bqy3.jpg
        Zostawiłam sobie luźne w miseczkach Panache Harmony 65DD i będę w nim chodzić -
        pod nawet gładką bluzką jest ok. Na sytuacje rozbierane bedzie Provence 65D ;-)
        Może coś się jeszcze nazbiera, przedwczoraj odkryłam fakt posiadania bułek
        nadpachowych.

No i zrobiłam fotkę w tym Harmony, porównam znów za 2 miesiące.

W zasadzie myślę sobie, że miseczki (materiału) w zasadzie mogłoby nie być w
        tych biustonoszach, bo tak naprawdę biust, zwłaszcza mały, trzyma uniesiony i
        wypchniety do przodu sama fiszbina docisnięta ciasnym obwodem :-)
        • the_mariska Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 18:43
          katinkova napisała:
          > W zasadzie myślę sobie, że miseczki (materiału) w zasadzie mogłoby nie być w
          > tych biustonoszach, bo tak naprawdę biust, zwłaszcza mały, trzyma uniesiony i
          > wypchniety do przodu sama fiszbina docisnięta ciasnym obwodem :-)

Noo, mój to by sobie uciekł znad tej fiszbiny i poszedł sobie na spacer :)

Ale widać, że przez ten czas biust bardzo ładnie ci się zaokrąglił, nabrał
          konkretnego kształtu i w ogóle dużo lepiej się prezentuje. Szkoda tylko, że to
          Pour Moi jest tak zabudowane pod pachami, jakby miało podtrzymać co najmniej 10
          kilogramów żywej wagi - wina tego, że staniki dla małobiuściastych szyją firmy
          wielkobiuściaste, i to prawdopodobnie z tych samych wykrojów. A powyżej miseczki
          G to staniki już w ogóle najlepiej się nadają pod habit ;)
        • maith Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 21:20
          Tylko coś jest nie tak z 3 zdjęciem. Wygląda z lewą wewnętrzną fiszbiną...
    • elmilinden Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 09:51
      O rany... Jak ja bym przypomniała moje zdjęcie w Panache Flamenco...:/ Dramat! A
      to juz niby 60D a nie 70B czy 75A.
    • falafala Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 10:55
      No w tym Push up to ci sie pod pchami druty wcinaly. Roznica niesamowita.
    • mefistofelia Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 12:03
      katinkova- roznica jest niesamowita :) gdyby jeszcze dodac zdjecie w pierwszym
      dobrym staniku (tm z m&s jesli dobrze pamietam) to caly zestaw nadfaje sie do
      podrecznika
    • panistrusia Re: 70B a 65D... fotka. 16.02.08, 16:15
      Pożyczę link na forum moda do dyskusji o tym, jak wąskie obwody przecinają
      człowieka na pół;)
    • stary_dywanik Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 14:29
      Takie zdjęcia powinno się obowiązkowo pokazywać tym co się
      zastanawiają nad operacją powiększenia piersi. Pewnie połowa by
      zrezygnowała.
      • elmilinden Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 14:55
        Ja myślę, że niewiele osób by zrezygnowało. Jeżeli chodziłoby o efekt wizualny,
        zawsze można sobie włożyć jakieś wkładki, czy np. założyć stanik z wypełnieniem.
        Ale przy operacji bardziej chodzi o efekt bez stanika.
        • turzyca Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 15:20
          Raczej nie ma co liczyc, ze biust tej wielkosci zrobi sie nagle wielkosci
          arbuza. Ale jesli nie chodzi o gwaltowne zwiekszenie rozmiaru, a raczej o
          zaokraglenie i zwiekszenie rzedu miseczki, dwoch, to akurat noszenie dobrego
          stanika sporo daje.
          A mi sie wydaje, ze wiekszosc kobiet od operacji piersi nie marzy o arbuzach
          tylko wlasnie o nieco wiekszych, kraglejszych piersiach. A to moga osiagnac duzo
          mniejszym kosztem i z duzo mniejszym ryzykiem.
          • izolden Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 15:40
            Katinkova wyglądasz naprawdę rewelacyjnie:-) w tym staniku po prawej i
            faktycznie największe wrażenie robi brak bułek;-)
          • katinkova Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 15:55
            Ja już z chęci powiększenia wyrosłam, jeszcze przed stanikowym uświadomieniem,
            nie przeszkadza mi mały biust. Ostatnio nawet finansowo stać mnie by było na
            silikon, ale wolę kupić samochód :-)
            Lepiej mieć własny, niz robic sobie cyce żeby znaleźć jakiegoś "mena z autem" ;-)
            Miękki stanik to dla mnie nowość, przyjemne uczucie że można dobrze wyglądać bez
            gąbkowych piersi :-)
            A ja strasznie lubię taką koronkową, prześwitującą bieliznę, zawsze mi się
            podobała ale byłam przekonana, że to nie dla mnie :-)
            • m_mikstein Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 17:38
              Mnie też się zawsze marzyły miękkie, cieniutkie staniczki. Zazdrościłam tym co
              miały "pełne A" ;), że mogą coś na siebie kupić. I nie pociły się w lecie w
              wygąbkowanych pancerniakach.
            • m_mikstein Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 17:39
              Aha, fotki świetne. Mam nadzieję, że mnie też się uda dobrać rozmiar i odbyć
              taką przemianę :)
        • stary_dywanik Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 15:52
          Ale właśnie na tych zdjęciach widać, że biust sam w sobie się
          powiększył(przynajmniej optycznie a to już wystarczy) i zaokrąglił.
          Po dwóch miesiącach noszenia miękkiego 65D widać (moim zdaniem) dużą
          róźnicę.
          • la_chatte Re: 70B a 65D... fotka. 12.03.08, 14:54
            Wow. Te fotki i Twój przykład Katinkova robi wrażenie. Coraz bardziej się
            przekonuję do stanikowej rewolucji ;)
    • salsa.loca Re: 70B a 65D... fotka. 17.02.08, 22:04
      odważna jesteś;)

ja nie pokazywałam siebie w tych koszmarach ktore nosiłam kiedyś-ze wstydu:)
      dzis, juz z dobrym stanikiem nie mogę uwierzyć, ze kiedys nosiłam takie
      rozmiary. Kupowiałam w Intimissimi - ich tozmiar 3, to jest jakies 75 C albo 80
      C (juz nie pamietam) hahaha
      zapięcie miałam gdzieś w okolicy łopatek:)

w okolicach maja stuknie mi rok z dobrym staniku a ja juz nie pamietam jak to
      było "kiedyś"

teraz probuje nawrócic moje przyjaciółki-poza jednym połowicznym sukcesem - na
      razie same porażki
      podobno jestem nawiedzona z tymi ciasnymi stanikami:):)
      • mefistofelia Re: 70B a 65D... fotka. 05.03.08, 13:18
        co do intimissimi to nawet jeszcze gorzej.... 80B :)(1-70B 2-75B 3-80B)
        czyli najbardziej bezsensowna rozmiarowka na swiecie
    • salsa.loca btw-moge to zestawienie pokazac moim psiapsiółą;) 17.02.08, 22:07
      bo mi nie wierzą a zdjęć z galerii pokazać nie wolno-bo to tajne przez poufne!
      na sobie pokazać tez nie moge-pada stwierdzenie, ze jestem przeraźliwe chuda i
      się wcisnę we wszystko ( co akurat prawdą nie ejst-to wina żeber na wierzchu):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka