idid Re: Komentarze dla bananela 07.08.08, 20:42 Wyglądają raczej na za wąskie niż na za szerokie. Więcej pewnie napiszą bardziej doświadczone ode mnie :) Odpowiedz Link
figa84 Re: Komentarze dla bananela 07.08.08, 22:41 Szkoda, że nie ma zdjęć z boku, byłoby lepiej widać. Ja mam wrażenie, że 65 przy 71 pod biustem lepiej by leżała (w myśl nowego toku rozumowania) - tylko nie wiem czy nie byłaby za luźna. Odpowiedz Link
bananela Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 07:49 figa84 napisała: > Ja mam wrażenie, że 65 przy 71 pod biustem lepiej by leżała (w myśl nowego toku rozumowania) - tylko nie wiem czy nie byłaby za luźna.< A jaki jest "nowy tok rozumowania" ? Odpowiedz Link
armyofme Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 11:00 bananela napisała: > figa84 napisała: > > > Ja mam wrażenie, że 65 przy 71 pod biustem lepiej by leżała (w myśl noweg > o > toku rozumowania) - tylko nie wiem czy nie byłaby za luźna.< > > > A jaki jest "nowy tok rozumowania" ? Na to wygląda :D Wprowadzamy rewolucję :P Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 14:59 "Nowy tok rozumowania" Nie zanizamy drastycznie obwodow, czyli nie kupujemy rozciagliwcow (albo idziemy na ustepstwo i podszywamy obwod). Chodzi o to, by kupowac w miare "producencki" rozmiar. Czyli ja np mam 69/86 i kupuje 65DD. Oczywiscie 60F tez bedzie dobry, ale bedzie lezal gorzej, bo jest uszyty na szczuplejsza dziewczyne z wiekszym biustem niz ja. Czyli byc moze 65D lezaloby lepiej niz to 60E. Byloby mniej zabudowane. Nie wiem tylko, czy fiszbina nie bylaby zbyt waska. Odpowiedz Link
bananela Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 17:16 zawsze_zielona napisała: > "Nowy tok rozumowania" > Nie zanizamy drastycznie obwodow, czyli nie kupujemy rozciagliwcow (albo idziem > y > na ustepstwo i podszywamy obwod). Chodzi o to, by kupowac w miare "producencki" > rozmiar. Czyli ja np mam 69/86 i kupuje 65DD. Oczywiscie 60F tez bedzie dobry, > ale bedzie lezal gorzej, bo jest uszyty na szczuplejsza dziewczyne z wiekszym > biustem niz ja. Czyli byc moze 65D lezaloby lepiej niz to 60E. Byloby mniej > zabudowane. Nie wiem tylko, czy fiszbina nie bylaby zbyt waska. Wielkie dzięki:-) Teraz już wszystko rozumiem:-) W takim razie będę szukała ściśliwych 65:-) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Komentarze dla bananela 10.08.08, 16:14 moim zdaniem jest ok nie widze zeby byl za duzy-niewiele sie marszczy i na to ma raczej wplyw kroj a nie rozmiar jesli jest odrobina luzu to nawet lepiej-zawsze migruje;) fiszbin nie widac dobrze na zdjeciach ale jesli sa za waskie to w 65D beda chyba jeszcze wezsze? Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 12:03 przydałoby się zdjęcie z boku - ale na pewno fiszbiny nie są za szerokie. jak dla mnie leży przyzwoicie i bym zostawiła, gdyby była wygodna... na pewno nie bierz Evy/Loli 65. może ta też ma trochę za luźny obwód i dlatego fiszbiny gniotą? nowa teoria mówi żeby za bardzo nie zaniżać - tylko że w moim przypadku się nie sprawdza ;) mierzyłam wczoraj Freye 65 i 70, leżały jeszcze gorzej niż 60, zmarcha nie zniknęła, dodatkowo 70 miało obwód duużo luźniejszy niż moje stare chińskie 75. niechaj ci migruje :) Odpowiedz Link
bananela Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 12:17 Dzięki za wyjaśnienie nowej teorii :-) W moim przypadku chyba też się nie sprawdza.Fiszbiny leżą jakiś 1cm poza obrysem piersi. Więc wydaje mi się, że jednak trochę za daleko... Nie chcę już za bardzo bałaganić więc nie będę wysyłać dodatkowego zdjęcia z boku. Pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedz Link
armyofme Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 12:23 bananela napisała: > Dzięki za wyjaśnienie nowej teorii :-) > W moim przypadku chyba też się nie sprawdza.Fiszbiny leżą jakiś 1cm poza obryse > m > piersi. Więc wydaje mi się, że jednak trochę za daleko... > Nie chcę już za bardzo bałaganić więc nie będę wysyłać dodatkowego zdjęcia z bo > ku. > Pozdrawiam serdecznie:-) A mi się właśnie wydaje ze 1 cm za obrysem to akurat. Ale ja początkująca jestem, niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla bananela 08.08.08, 14:34 1 cm jeszcze może być :) jeśli obwód przyluźny, to może spróbuj podszyć i zobaczyć jak się wtedy stanik układa? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla 2kpi 12.08.08, 15:51 Freya Tia- IMO za nisko zalozony stanik i dlatego sie tak uklada. Zaloz stanik tak, by fiszbiny byly dokladnie pod piersi i dopiero wyreguluj ramiaczka. Curvy Kate- stanik odstaje bo jest za maly. Sprobuj conajmniej 60E albo moze i 60F. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla kamaoka 12.08.08, 15:12 Ten M&S dobry jest i ladnie lezy. Jesli sie strasznie nie rozciagnal, to podszyj go gumka. Wiecej info poszukaj tu tu Niebieski jest zwyczajnie za maly, przymierz wieksza miske. Mam nadzieje, ze Cienie obraze, ale po co tyle tekstu? Ciezko z niego wylowic istotne informacje, jak Twoje wymiary, rozmiar stanika i generalne info jak lezy. Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Komentarze dla kamaoka 12.08.08, 15:23 Zgadzam się z przedmówczynią, dodam jeszcze, że wymiary czasem mylą, ja np mam 64/82 co mi daje tabelkowe 60DD, w które nijak bym się nie wcisnęła- noszę 60F. Spróbuj większych rozmiarów, skoro miseczkowo pasuje 70D ale jest za luźne to może 65E będzie dobre, jest na tyle samo w biuście... Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentarze dla kamaoka 12.08.08, 18:08 ten drugi stanik jest duuuuzo za maly i dlatego tak wyglada nie mozesz do podciagnac bo wtedy zwyczajnie nie ma miejsca na piers w miseczce i tyle "stanik jest zdecydowanie nizej niz moje piersi (kiepsko to wyglada, jakbym miala duze obwisle piersi), ale jakbym chciala go podniesc, to wtedy nie obejmuje calego biustu (dolem zaczyna sie wylewac)." jesli moze sie dolem wylewac to znaczy tez najprawdopodobniej, ze obwod jest za luzny p.s. na przyszlosc, pliiizzz - o polowe krocej , kto ma czas tyle czytac? ;) Odpowiedz Link
kamaoka Re: Komentarze dla kamaoka 12.08.08, 22:10 Haha, ok:) bede pisac krocej, swoje wymiary i charakterystyke piersi podalam na poczatku (tzn. nie wiem jak to wyglada w galerii, ale wyslalam gotowy tekst). ok, czyli z zalem bede musiala rozstac sie z tym Pour Moi. Bede zatem szukac wiekszych misek, najgorsze jest to, ze, a przynajmniej tak mi sie wydaje, ze tak jest, ze rozne marki, ba! rozne modele "nie trzymaja normy". Przeciez ja w tym 65 nie moglam sie zapiac, z kolei w 70-tkach (ale w "zwyklych" sklepach) to ja juz na wstepie mam luzy... no nic, bede musiala przegladac watki dot. konkretnych marek i konretnych modeli. jeszcze dwa pytania: czy mozna inaczej niz poprzez mierzenie konkretnych biustonoszy, okreslic czy jest sie szerokofiszbinowcem czy wasko-? drugie: kupujac stanik na allegro, zawsze sprawdzam do jakiej dlugosci rozciaga sie on maksymalnie. do tej pory robilam tak, ze maks, na ktory pozwalalam to 73cm (skoro pod mam 69), a im blizej 69 tym lepiej. Ale to chyba nie jest dobra metoda - kupuje zwyczajnie za ciasne staniki (bo niby biore pod uwage, ze zawsze moge zastosowac przedluzke). Czy jest jakas "zlota" regula co do tego, jaka najlepiej powinna byc roznica miedzy obwodem pod biustem a maks. dlugoscia do ktorej naciaga sie obwod stanika w momencie zakupu? i last but not least (znow sie rozpisalam...) - dziekuje Wam dziewczyny pieknie za zamieszczenie zdjec i komentarze - sa one dla mnie bardzo cenne! Pozdrawiam Was serdecznie, Kamila Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentarze dla kamaoka 15.08.08, 08:45 przeklejam jeden wpis niechcacy wklejony w galerii ---------------------------------------------------- boginiuf_ola 2008/08/14 12:03:44 witam, widzę że mamy podobne rozmiary i problemy więc pisze. Mam 22 letni bezdzietni biust o wymiarach 71/83 i jak na razie patrzenie w tabelkę nie przyniosło rezultatów bo 65 są dla mnie za luźne i już lepiej się czuje w 75 niż sugerowanej 65. Szukam więc 60 ale nie najciaśniejszych. Sama też stwierdzam że Pour Moi mi nie leży. Niby ładne ale wszystkie wracały do Wielkiej Brytanii :P. Przy M&S masz podobne bułki podpachowe jak ja. Jeszcze w żadnym staniku się ich nie pozbyłam, ale chyba jedyną radą jest masowanie. Ja nieregularnie masuje od 2 miesięcy i z 82 doszłam do 83 w biuście. Jestem w GB więc już wkrótce wybieram się do Bravissimo na przymiarkę (niestety mój wymarzony model Panache Lilly jest już niedostępny :( ). Co mogę doradzić. To staniki typu Plunge. Z racji podobnej budowy powinny na tobie dobrze leżeć. A push upy - takie z poduszką usytuowaną nie pod piersią, a raczej trochę z boku. Wysłałam zdjęcie siebie w takim, więc zobaczysz. I też jestem studentką. Staniki za 20 funtów to trochę za dużo :D... Odpowiedz Link
kamaoka Re: Komentarze dla kamaoka 23.08.08, 10:57 dzieki quleczko za wklejenie notki! Odpowiedz Link
quleczka Re: Komentarze dla kamaoka 15.08.08, 08:50 niestety tak to jest, ze staniki i w ogole wszystkie inne ciuchy srednio trzymaja rozmiarowke...gdyby trzymaly nie musialybysmy tworzyc watkow o scislowcach/rozciagliwcach czy duzo/malomiseczkowcach :) > jeszcze dwa pytania: czy mozna inaczej niz poprzez mierzenie konkretnych > biustonoszy, okreslic czy jest sie szerokofiszbinowcem czy wasko-? z tego co wiem to nie - poza tym przymierzenie stanika w zlym rozmiarze tez nie mowi, ze np. waskofiszbinowce nie dla ciebie - dopiero stanik w dobrym rozmiarze pozwala to stwierdzic :) poza tym czesc osob jest po prostu tak po srodku, ze jedne i drugie sa w miare ok :) skoro masz 69cm pod biustem to jednak powinnas kupowac staniki, ktore rozciagaja sie na maksa choc troche wiecej...w koncu nie chcesz nosic stanika rozciagnietego do absolutnego maksimum? po co go tak meczyc? ja mysle, ze jak stanik ma wspoczynku zdecydowanie mniej niz ty, a rozciaga sie do 73-75 to bedzie ok :) wszystko jeszcze zalezy od tego czy to nowy stanik czy uzywany i czy to np. nie znany rozciagliwiec... wtedy faktycznie twoja metoda bedzie dobra :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla kamaoka 15.08.08, 14:22 Tez mam 69 pod biustem. I najlepiej sie czuje w stanikach rozciagajacych sie do okolo 76-78 cm. W ciasniejszych czuje sie jak zwiazana sznurkiem. Zgadzam sie z Quleczka, dopiero po przymierzeniu WLASCIWEGO rozmiaru, mozna stwierdzic, jakie fiszbiny nam pasuja. Odpowiedz Link
kamaoka Re: Komentarze dla kamaoka 23.08.08, 10:58 dzieki dziewczyny! nie pozostaje nic innego, jak dalsze mozolne szukanie wlasciwego rozmiaru... zaczelam sie zastanawiacn nad tym, czy nie kupowac stanikow 70-tek i po prostu nie podszywac obwodow (jeszcze raz dzieki za linka z instrukcja, na samym poczatku komentarzy do moich zdjec)! Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla ma_lgosi 12.08.08, 16:02 Mysle, ze powinnas zrezygnowac z tego modelu, bo nie jest dla Ciebie. Przymierzasz 30FF, ktore obwodowo pasuje ale miskowo nie bedzie dobrze lezec. Jest szyte z mysla o dziewczynie o innych wymiarach niz Ty(mniej pod biustem i wiecje w biuscie). IMO ten poprzedni Chantyilly 32DD lezal lepiej. Mysle, ze powinnas poszukac wlasnie 32DD (Chantilly jest malomiseczkowe dlatego bylo troche za male) i raczej Panache, bo chyba jestes szerokofiszbinowa. Poza tym Curvy Kate, chyba Ruby Pink ma chyba tez szersze fiszbiny. Fantasie i Fayreform maja neutralna szerokosc fiszbin, wiec tez mozesz sprobowac. Odpowiedz Link
plica Re: Komentarze dla ma_lgosi 12.08.08, 22:21 ten ma niestety miseczki za duzie. zawsze_zielona ma racje. poszukaj normalnomiseczkowego panache 70DD. a moze tez cos z M&S ? niektore maja szersze fiszbiny i powinnas cos dobrac. Odpowiedz Link
ma_lgosia Re: Komentarze dla ma_lgosi 13.08.08, 13:06 Czyli już wiem jaką powinnam wziąć miskę:) Zastanawiam się jednak nad obwodem: czy nie lepiej wziąć 30F? Myślę tak z uwagi na to, że w 32DD mogłam się zapiąć od razu na najciaśniejszą haftkę i w zasadzie tak się najlepiej czułam w tym staniku. Za to w tym 30 FF - na mostku odciskał mi się fiszbiny, ale myślę, że na to mogłaby ewentualnie pomóc haftka wszyta do czasu aż się stanik nie rozbije. Myślę teraz nad Curvy Kate (na szczęście w Brastopie jest teraz ich spory wybór), np. Emily Chocolate: skocz.pl/emilychocolate lub Portia: skocz.pl/portia Jest też Tango II, więc mogłabym i je przymierzyć, ale widziałam je na zdjęciach forumowiczek i wydaje mi się, że dość głęboko sięga pod pachy. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla ma_lgosi 13.08.08, 14:05 IMO nie potrzeba az tak zanizac obwodu. Masz 80cm pod biustem i chcesz sie ciskac 65? Mozesz, jesli masz ochote, tylko po co? Kasica_k, autorka stanikowamnii nosi 75 przy wlasnie kolo 80cm pod biustem. Ja mam 68-69 pod i nosz 65. Unikaj strasznych rozciagliwcow i tyle. Istnieje jeszcze mozliwosc, ze sie zle zmierzylas i masz mniej pod biustem niz 80... Odpowiedz Link
ma_lgosia Re: Komentarze dla ma_lgosi 13.08.08, 20:31 Mam równo 80 cm:) Dla pewności ponownie się zmierzyłam. Dziękuję bardzo za rady:) I biorę 32DD, chyba któryś z tych Curvy Kate. Odpowiedz Link
kizombalover Re: Kometarze dla Betsi28 n/t 16.08.08, 11:06 Na mój gust, to się ta freya na ortopedyczny stanik nie nadaje, bo nie zgarnia buł spod pach - podobnie wyglądam w Inferno, i tak to oceniły bardziej doświadczone koleżanki. I to chyba nie jest kwestia wielkości miski, ale raczej modelu stanika. Krótko mówiąc - ja bym zostawiła na specjalne okazje, bo pod ubraniem wygląda fajnie, ale na pewno nie jest to stanik na co dzień. Co do fiszbin, trudno cokolwiek powiedzieć, bo się okazuje, że ich prawidłowe umieszczenie zależy od subiektywnego odczucia kobiety. Jak czujesz - dałoby się fiszbiną objąć więcej piersi, czy nie? Odpowiedz Link
quleczka Re: Kometarze dla Betsi28 n/t 16.08.08, 11:29 co do fiszbin to glowne pytanie jest czy po zdjeciu slady sa na piersiach czy dookola nich? na zdjeciu od przodu masz po lewej stronie (na zdjeciu prawa) paskudna bule :/ no i szczerze to ksztalt pod bluzka jest jakis taki nie najlepszy...mozesz jeszcze nieco bardziej podciagnac ramiaczka czy juz beda sie wrzynac? Odpowiedz Link
betsi28 Re: Kometarze dla Betsi28 n/t 16.08.08, 13:36 fiszbiny raczej wychodzą poza pierś, ramiaczka da sie jeszcze podciagnąć ale wtedy robią się buły nie tyle pod pachami a z przodu pach zaraz przy ramiączkach i wtedy to on mi się jakby za mały wydaje choć marszczenia na środku przy szwie nie znikaja -moze on poprostu nie jest z moim biustem kompatybilny. Odpowiedz Link
betsi28 Re: Kometarze dla Betsi28 n/t 16.08.08, 13:37 aha i z boku nie wyglada najgorzej pod bluzka ale z przodu czasami wydaje mi sie jakby takie kacze dzioby tworzył. Odpowiedz Link
betsi28 Re: Kometarze dla Betsi28 n/t 16.08.08, 13:42 i jeszcze pytanko -czy fiszbiny powinnam miec wyzsze zeby te podpachowe buły zbierał? Bo w margo w ktorym sie bardzo dobrze czuje tez je mam choć moze mniejsze. Odpowiedz Link
kizombalover Re: Kometarze dla Betsi28 n/t 17.08.08, 11:10 Chyba tylko nabiustnie sobie odpowiesz na to pytanie (po prostu trzeba przymierzać). Jak pisałam wcześniej, podobnie wyglądam w inferno, ma on najwyższą i najszerszą fiszbinę ze wszystkich staników, jakie mierzyłam, i właściwie najgorszą bułę przed - i pod-pachową mam właśnie w nim. Nie jestem pewna, czy to jest kwestia tylko fiszbiny. To chyba nie jest takie proste. Wydaje mi się, że większe znaczenie ma sam model stanika, czy dobrze zbiera z boku i z dołu. Ten, który mam, Fantasie Bridgette, zbiera świetnie. Jeszcze lepiej zbiera Fantasie Olivia: przymierzałam na razie z za dużą miską, zamówiłam sobie mniejszą, ale już było czuć różnicę - miękki stanik, za to zgarnia lepiej niż którykolwiek puszapek. Odpowiedz Link
quleczka Re: Kometarze dla Betsi28 n/t 17.08.08, 11:25 jak na moj gust to fiszbiny powinny byc tak 1cm dookola piersi...wtedy jest ok, nawet jak nie celuja w srodek pachy :) ale to u mnie tak wychodzi, sama musisz sprawdzic jak jest u ciebie - jedno jest pewne, nie moga zachodzic na piers! nie powinny byc tez bardzo daleko od piersi, ze tak powiem prawie na plecach ;) jesli ramiaczka mozesz podciagnac i jest ci wygodnie, a z przodu buly sie robia - to moze znaczyc, ze jest zwyczajnie za maly... piszesz, ze teraz masz 86-88... nie chce mi sie szukac czy retro jest duzomiseczkowcem ale jesli nie... to w ogole przy tych wymiarach to raczej 65DD powinnas szukac :) p.s. ja sama mam bardzo zblizone wymiary ...do niedawna sadzilam,ze mam 73/87 ale po zlocie i pomierzeniu przez effuniak wyszlo 70/86.5 i wiekszosc DD jest ok, a czasem bywaja i male ;) Odpowiedz Link
mefistofelia komentujemy dla prostokvashino 26.08.08, 19:06 freya pollyanna, fantasie rimini i panache ophelia. ciag dalszy nastapi :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: komentujemy dla prostokvashino 26.08.08, 19:36 Polly za mała i mocno spłaszcza, Rimini i Ophelia rozmiarowo i fiszbinowo dobre. trochę ci robią stożki z biustu (a może to takie niefortunne ujęcia tylko), jeśli kształt ci odpowiada to zostawiaj :) Odpowiedz Link
prostokvashino Re: komentujemy dla prostokvashino 26.08.08, 21:16 Czekam czekam na komentarze, mim więcej tym lepiej, tym więcej się dowiem. Co do polyanny - czy warto próbować 30F? Czy po-prostu ten stanik jest niekompatybilny ze mną? Patrząc na to rimini i ophelię, to raczej jestem typem szerokofiszbinowym? I Freyami lepiej sobie głowy nie zawracać? Odpowiedz Link
idid Re: komentujemy dla prostokvashino 26.08.08, 21:26 Polly ma szerokie fiszbiny, jak bardzo Ci się podoba to próbuj większe. Ja miałam wrażenie, że każdy rozmiar wbija mi się w pierś, może to jej "urok". Rimini i Ophelia leżą bardzo ładnie :) Jak Ci odpowiada taki lekki stożek to zostawiaj. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: komentujemy dla prostokvashino 26.08.08, 21:31 a w rimini i ophelii nie da sie jeszcze podciagnac ramiaczek? byc moze zlagodziloby to troche to stozkowanie. Odpowiedz Link
prostokvashino Re: komentujemy dla prostokvashino 26.08.08, 21:36 hmm. Spróbuję, ale nie wiem, czy nie przetną mi ramienia na pół;) Spróbuję zrobić fotkę któregoś w innym ujęciu. Odpowiedz Link
joankb prostokvashino ma juz dostęp do galerii 27.08.08, 09:50 Cd komentarzy może być już tam. Odpowiedz Link
syncio101 instrukcja obslugi 27.08.08, 15:12 Przepraszam,ale szukam i nie moge znalezc:( Jak moge wrzucic zdjecie do galerii i gdzie ona jest ;/ Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: instrukcja obslugi 27.08.08, 18:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=82215844 Odpowiedz Link
syncio101 Re: instrukcja obslugi 27.08.08, 20:15 Dzieki. To moge zapomniec,ze ktos obejrzy moj problem. Odpowiedz Link
joankb Re: instrukcja obslugi 27.08.08, 20:59 A to czemu? Jesteśmy na ogół i w większości chętne do pomocy... Odpowiedz Link
syncio101 Re: instrukcja obslugi 28.08.08, 10:31 joankb, wyslalam na Twojego maile dwie moje fotki. Jesli to mozliwe, bardzo prosze o komentarze dziewczyn.Dzieki. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: instrukcja obslugi 28.08.08, 23:54 czy to Freya Pollyanna 30E ? Objerzałam Twoje zdjęcie w galerii i mam wrażenie, że stanik po prostu pije Cię pod pachami - jest za wysoko zabudowany. Ja tam mam z wieloma biustonoszami i tylko niektóre modele na mnie pasują Odpowiedz Link
syncio101 Re: instrukcja obslugi 29.08.08, 06:40 Tak,pollyanna. Ogolnie cos jest z nim nie tak i to czuje. Musze poprzymierzac cos innego. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: komentarze dla n_nadia 28.08.08, 11:21 Miseczka jest za mała i to o więcej niż rozmiar, przecież biust Ci wszystkimi stronami z niej ucieka. To, ze tabelka przy Twoich wymaiarch sugeruje 60D/DD to dopiero punkt wyjścia w jakich rejonach rozmiarowych szukać. Odpowiedz Link
n_nadia Re: komentarze dla n_nadia 28.08.08, 11:29 to dopiero druga próba...D za małe, DD za małe, to może powinnam z obwodem 65 spróbować? czy lepiej "uderzyć" w 60E ? Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla n_nadia 28.08.08, 11:54 Przymierz jeden i drugi z dobrą miską. Dopiero wtedy można ocenić. Ja bym jednak stawiała na ściśliwsze 65-ki. W 60-kach będziesz miała kłopot z niekompatybilnością miski. Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla n_nadia 28.08.08, 15:54 Kopiuję to co wpisała w galerii wkroplideszczu: Komentarze wkroplideszczu 2008/08/28 11:53:59 miska za mała i to zdecydowanie, tasiemka przecina Ci pierś na pół. Ewidentnie potrzebujesz wiekszej. Ale nie martw się, wiele dziewczyn ma tak ze ni jak nie pasują do tabelek i być może u Ciebie powód leży w tym ze masz bardzo jędrny i pełny biust a co za tym idzie potrzebuje on więcej miejsca aby się zmieścić w miseczce:) Niedawno na LB albo LMB był wątek własnie na ten temat:) Obwodu większego na pewno nie powinnaś brać - skoro w tym się zapinasz najciaśniej. - wkroplideszczu 2008/08/28 11:55:14 Aha, jeszcze jedno, te bułki spod paszek znikną z czasem przy dobrym rozmiarze stanika:) tylko musisz wmasowywać je do miski:) Odpowiedz Link
n_nadia Re: komentarze dla n_nadia 28.08.08, 16:01 joankb napisała: > Kopiuję to co wpisała w galerii wkroplideszczu: dzięki wielkie:D Odpowiedz Link
po.rzeczka Re: komentarze dla 11beata 28.08.08, 12:07 Mam bardzo podobne wymiary i podobny efekt w Tango.Jednak mniejsze było za małe i myślę,że u Ciebie byłoby podobnie. Możesz jeszcze skrócić ramiączka,ale do takiej granicy,żebyś nie czuła dyskomfortu.Poza tym układaj starannie biust w miseczkach.wygarniaj wszystko.Ja znoszę to marszczenie,bo stanik stopniowo się wypełnia i jest coraz lepiej.Bułki uciekają,jak stanik jest niedostatecznie zabudowany lub za luźny. Odpowiedz Link
yovenna Re: komentarze dla 11beata 28.08.08, 16:04 Nie sądzę, żeby zmiana rozmiaru cos by dała... Tango II chyba nie dla Ciebie. Ten stanik to jedno z moich największych rozczarowań. Można upchnąc te buły do miski, ale jak tylko trochę się poruszasz to wszystko wychodzi spowrotem :( No i ten kształt pod bluską. W stanikomanii była ostatatnio notka, że nie maja dopracowanej rozmiarówki w 60tkach i 65tkach oraz powyżej miski G i pewnie to prawda. Czyli Tango II dla średnio i średni-dużych biustów. Spróbuj jakąś Freye, albo Panache Harmony. Tak sobie myślę, że może mam coś dla ciebie. Sprawdź maila gazetowego :) Odpowiedz Link
11beata Re: komentarze dla 11beata 28.08.08, 20:31 Kupiłam jeszcze freye retro: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-AA3411A tez sie marszczy:(. buły juz mniej wychodza. Jak uwazacie powinnam ja nosic i liczyc na to ze miseczki z czasem wypełnia sie, czy szukac dalej? bo miałabym juz 2 biustonosze do sprzedania:( Odpowiedz Link
11beata Re: komentarze dla 11beata 28.08.08, 20:32 zapomniałam napisac ze tez w rozmiarze 30E ( 65E) Odpowiedz Link
yovenna sprawdziłaś maila gazetowego? 29.08.08, 10:37 Wysłałam ci tam zdjęcie i pewna propozycję :) Jeżeli nie lubisz sie z mailem gazetowym, to napisz na yovenna@gmail.com Odeslę ci jeszcze raz tego maila :) PS: Freya Retro się pewnie przyda :) ale na poczatek lepiej jest pochodzic w jakimś miekkim staniku... Odpowiedz Link
kaczencja Re: komentarze dla setia 28.08.08, 15:18 Ja radziłabym Ci unikać plungeowatych fasonów, gdzie występuje skośny szew idący wprost do ramiączka. Na zdjęciach widać charakterystyczne puste miejsce w górnej częsci miski, właśnie wzdłuż tego szwu, za który ciągnie ramiączko. U mnie występują podobne sensacje przy plunge'ach ze skośnym cięciem - jakiś czas temu kupiłam strój kąpielowy o takim fasonie i w górnej części miseczki było pusto. Jeżeli fiszbiny we Freyi Ci pasują, może spróbuj z modelem Eva. Jest już inaczej szyty, bardzo często fajnie prezentuje się na małym biuście i do tego jest to model małomiseczkowy. 60D nie powinno być za duże. Odpowiedz Link
setia Re: komentarze dla setia 29.08.08, 11:30 dzięki kaczencjo, bo juz przeszłam załamkę po przymierzeniu melissy i tej właśnie frei sassy (gdzies wyczytałam, że jest małomiseczkowcem podobnie jak eva). na szczęście udało mi się kupić ceriso M&S 65c i w tym modelu czuję się całkiem dobrze, może dlatego, że jest usztywniany:). Odpowiedz Link
syncio101 Re: komentarze dla syncio101 28.08.08, 14:16 Napiszcie mi prosze czy to co mi zwisa jak podniose reke to skora czy buła? Przypomne,ze bardzo schudlam. Plecy ok, nic nie bulkuje. Z przodu,jak widac. Czy ta zmarszczka na gorze to za duza miska czy cos innego? Odpowiedz Link
malagracja Re: komentarze dla syncio101 28.08.08, 14:40 Ta Freya z Toba jakas niekompatybilna jest. Ta zmarcha to jest na pewno efekt frejowej zmarchy ale tez za malej miseczki - tez mialam taka w mojej pierwszej frei, ktora byla za mala. Ja bym sprobowala czegos z wyzszym boczkiem np. Tango II. A co do skory - wedlug mnie czesc na pewno to tylko skora a czesc moze troszeczke przemigruje :) To sa na pewno jakies efekty odchudzania, ale nie wyglada to tak strasznie jak mowisz! :) Powinien wystarczyc wyszszy bok stanika, dlatego polecam Tango II. Tylko pamietaj, ze w nim obwod jest bardzo ciasny wiec nie zanizasz a miska standardowa :) Poza tym, przy tych wymiarach mozesz sobie pozwolic nie tylko na zabudowany stanik Tango II - ale on bedzie dobry, zeby "leczyc" biust - ale mozesz tez kupic Elle Macpherson - bedzie bardziej odkryta i lepsza do dekoltow i wg mnie bedzie wygladac bardzo dobrze na Twoim biuscie :) Odpowiedz Link
syncio101 Re: komentarze dla syncio101 28.08.08, 14:54 Moje wymiary 76/89 ,a ta freya 65E/30E. Jutro moze cos poprzymierzam nowego;/ Dzieki. Odpowiedz Link
joankb Re: komentarze dla syncio101 28.08.08, 15:37 Spróbuj z ciaśniejszych staników czegoś z obwodem 32. Ta Pollyanna jest na Tobie bardzo zabudowana, miska jest mocno "naciągnięta" obwodem i ramiączkami, myślę, że to kwestia mocnego zaniżenia obwodu. Odpowiedz Link
syncio101 Re: komentarze dla syncio101 29.08.08, 13:48 Problem polega na tym,ze swoje piersi mam bardzo male i obwisle, wiec pewnie dlatego Pani Maria zaproponowala mi taki biustonosz. W innych wygladalo jak... nic nie wygladalo ;) Odpowiedz Link
prostokvashino Re: Kometarze dla Hellious n/t 30.08.08, 14:59 Wygarnij może całą prawą pierś do miseczki, bo w misce prawa wygląda na mniejszą, ale za to poza miską ma dużo. Robi ci zmarszczkę, jest gdzieś tu na LMB cały wątek na temat zmarszczki. Podobno Freyowa przypadłość. Nie ma zdjęcia bokiem, żeby ocenić obwód i kształt jaki nadaje piersiom. Tez cięzko stwierdzić czy to tylko zmarszczka czy jednak miseczka odstaje. Arabella jest mocno rozciągliwa i jeśli ją zdecydujesz zostawić, to proponuję od razu podszyć obwód. Odpowiedz Link
figa84 Re: Kometarze dla Hellious n/t 30.08.08, 15:04 możesz podesłać zdjęcia z boku/profilu? Nie wiem czy mi się zdaje, czy miska Ci dzieli pierś. Wogóle wydaje mi się mała, ale też dopiero zaczynam, więc mogę się mylić. Odpowiedz Link
kaczencja Re: Kometarze dla Hellious n/t 30.08.08, 16:24 Przyłączam się do prośby o zdjęcia z profilu. Mam pytanie: czy stanik przylega na mostku, między piersiami? Zastanawia mnie to, a ze zdjęcia nie potrafię wywnioskować. Jestem podobnego zdania jak Figa84, też sądzę, że ten stanik jest za mały i zdjęcia z boku by to mogły potwierdzić, jak sądzę zobaczymy na nich wbijającą się krawędź Arabelli i zapewne nieodłączny element takiej scenerii jakim są bułki. Fakt, że pojawia się zmarszczka idąca od ramiączka, ale nie jest jakaś dramatyczna i przy odpowiednim rozmiarze ja chyba bym się nią nie przejmowała, bo fajnie na Tobie wygląda ten stanik. Tylko wgarnij koniecznie tę bułę spod pachy do miseczki i zwróć uwagę, czy we wspomnianej miseczce jest jeszcze na nią miejsce, czy przypadkiem na krawędzi biust-miska nie powiększa się wybrzuszenie. Odpowiedz Link
m.mada Re: Kometarze dla Hellious n/t 01.09.08, 13:11 Czy górna krawędź nie wbija się w pierś, jak to wygląda w dopasowanej bluzce? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla Hellious n/t 01.09.08, 17:35 Mnie sie wydaje, ze ten stanik jest za maly. Wyglada jakby przecinal piers. Przydalyby sie zdjecia z boku. Odpowiedz Link
hellious Re: Kometarze dla Hellious n/t 03.09.08, 14:24 Problem wyglada tak, ze ten stanik puki co raz jest dobry, raz za maly, bo jeszcze troche karmie:) Ale mam nadzieje ze kiedy skoncze, biust sie unormuje :) Dosylam zdiecia. Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Kometarze dla Hellious n/t 08.09.08, 18:56 ja nie mogę uwierzyć, że masz 86 w biuście :) dałabym Ci z 95 :) może źle się mierzysz? pozdrawiam Odpowiedz Link
hellious Re: Kometarze dla Hellious n/t 16.09.08, 11:41 malakasia_pl napisała: > ja nie mogę uwierzyć, że masz 86 w biuście :) dałabym Ci z 95 :) może źle się > mierzysz? > pozdrawiam :) Moze i bylo by te 95, gdyby moj biust sterczal, a nie wisial...:( Niestetyu u mnie nie tylko olowek nie wypada, ale i paczka kredek... Odpowiedz Link
zawsze_zielona Update 03.09.08, 19:15 Wstawilam dodatkowe zdjecia z boku. Zapraszam do komentowania. Odpowiedz Link
prostokvashino Re: Update 03.09.08, 23:57 Nawet mniejsza pierś ci się nie mieści w miseczce. A prawa to w ogóle usieka na mostek i pod pachę nad obwodem. Jeśli jest szansa, że po skończeniu karmienia ci piersi zmaleją, to warto zostawić i spróbowac później, bo robi łądny kształt u ciebie. Ale jak by piersi nei miały zmaleć, to odeślij. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla Gryzelda n/t 02.09.08, 22:19 dziewczyny, podawajcie rozmiar stanika! jeśli to twój pierwszy stanik, to powinien się wkrótce wypełnić, chyba nie powinnaś brać mniejszego. fiszbina faktycznie kończy się trochę przed pachą - czy odcisk po zdjęciu stanika nie jest na piersi? Odpowiedz Link
wiszer Re: Komentarze dla Gryzelda n/t 02.09.08, 22:29 Mam bardzo podobne wymiary do Twoim i podobnie leza na mnie Freye, ja ogolnie uwazam ze on nic Ci z biustem nie robi, ja przymierzylam mnostwo modeli i mi najbardziej pasuja scisliwe 65C, bo 60D/DD maja za glebokie miski. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Komentarze dla Gryzelda n/t 02.09.08, 23:35 Mnie to wygląda na trochę niestarannie załozony stanik, ale bardzo prawdopodobne, że Frey'a nie dla Ciebie. Może coś z Elle MacPherson? Odpowiedz Link
m.mada Re: Komentarze dla Gryzelda n/t 03.09.08, 12:23 Poza leżeniem i zakrywaniem ten stanik rzeczywiście nic z biustem nie robi. chyba nie warto w niego inwestować? A jak się w nim czujesz/ Odpowiedz Link
gryzelda15 Re: Komentarze dla Gryzelda n/t 03.09.08, 15:39 Własnie czuje że ta FREYA, że nic nie robi z biustem (nie zbiera, nie podtrzymuje), pod bluzką biust wygląda raczej jak stożki, ale i tak stanik trzyma się lepiej niż 75A:) Zapinam stanik na najluźniejszą haftkę, na ciasniejszych nie mogę wytrzymać. Miałam wrażenie, że fiszbina zachodzi na pierś z boku, a już na pewno nie celuje w środek pachy, dlatego chciałam się upewnić czy jest tak jak podejrzewam. Myślę, że spróbuje szerokofiszbinowca, bo jak odginam fiszbiny we FREI to jest lepiej i więcej zbiera z boków. Co do zdjęć, to: wczoraj podciagnęłam ramiaczka (chociaz na początku myślalam że jest ok) i trzyma się lepiej, tzn. lepiej układa się na biuście-już nie ma az takiej dużej zmarszczki. Jednak ostatecznie myslę, że muszą być lepsze staniki dla mnie. Bedę próbować PANACHE TANGO 60D lub jesli z FREI to 65C. Jak jakieś znajdę, zdam realcję. Przynajmniej pierwsze doświadczenie za mną. Dzięki Odpowiedz Link
m.mada Re: Komentarze dla Gryzelda n/t 03.09.08, 17:37 jak czujesz fiszbinę na piersi, to na pewno spróbuj innego, Może właśnie panache, może Curvy Cate - one też raczej szerokofiszbinowe. Odpowiedz Link
kaczencja Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 02.09.08, 23:40 Oj tak, zdecydowanie ta Polyanna spłaszcza. Z przodu nic tego nie zapowiada, nawet lekka dolinka się rysuje, ale profil nie wygląda dobrze w tym staniku i też nie uważam, żeby ten stanik leżał na Tobie właściwie. Jak obwód w tym staniku? Podobno Polyanna jest raczej ścisła, a Ty masz 77cm pod biustem. Może 70tka byłaby dla Ciebie lepsza, być może po prostu 65tka jest zbyt napięta w obwodzie, tak że fiszbiny się rozszerzają i rozpłaszczają miseczkę. To tylko taka teoria, mierzyłaś w ogóle ten stanik w obwodzie 70? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 06.09.08, 14:03 Via.ferrata ma probelmy z logowaniem na forum, wiec wklejam jej odpowiedzi wyslane mejlem: kaczencjo, dolinka sie rysuje chyba z tego powodu, ze mam dosc zapadniety mostek na zdjeciu z profilu mam podniesiona reke do gory, to i jeszcze gorzej wyglada na obwod sie nie skarze, choc na poczatku bylo mi bardzo ciasno, teraz jest OK, nie nie mialam okazji przymierzyc stanika 70cm wzielam w sumie to co najlepiej pasowalo, zdalam sie na fachowa porade pani Marysi w Peachfieldzie, wydalam ponad 300zl i teraz sie okazuje, ze to nie to co mialo byc:( jestem bardziej niz zawiedziona Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 03.09.08, 00:14 Oj, zdecydowanie spłaszcza. To nie jest Twój rozmiar/ fason. Spróbuj może iśc w kierunku elle albo maskaradek. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 06.09.08, 14:22 Via.ferrata ma probelmy z logowaniem na forum, wiec wklejam jej odpowiedzi wyslane mejlem: ksiezniczko mozesz jakis konkretny model polecic? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 03.09.08, 13:58 Splaszcza strasznie. Mysle ze 30 to za duze zanizenie obwodu, masz 77 pod biustem, 70 by wystarczyla. Sprobowalabym 32D (moze DD), ten zle lezy. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 06.09.08, 14:22 Via.ferrata ma probelmy z logowaniem na forum, wiec wklejam jej odpowiedzi wyslane mejlem: hmm, pani Marysia zmierzyla mnie i odrazu dala 65, nie powiem na poczatku bylo ciezko, ale teraz jest OK, nawet moge naciagnac stanik z tylu Odpowiedz Link
2tea Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 03.09.08, 14:16 Może powinnaś mieć stanik z węższym mostkiem? Nie wbijają Ci się fiszbiny w piersi, bo na zdjęciach tak wygląda, ale być może się mylę? Odpowiedz Link
joankb Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 06.09.08, 15:37 Apel o asertywność.... Peachfield jest dobrym sklepem. Podobnie jak Intimo, Karoline, Bellissima. Ale.... Te sklepy maja w ofercie OKREŚLONE marki i modele. Nie bójcie się wyjść ze sklepu BEZ ZAKUPU, nawet jeśli przymierzanie trwało 2 godziny. Dziewczyny mogą Wam zaproponować tylko to co mają - nic więcej. I na pewno nie chciałyby żebyście po dwóch dniach stwierdziły, że stanik nie pasuje. Bardziej nieśmiałym polecam jednak zamawianie w internecie, obfotografowanie się, przysłanie nam zdjęć. Zwrot przysługuje Wam do 10 dni - i tak jest łatwiej po prostu. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kometarze dla via.ferrata n/t 06.09.08, 15:41 Wlasnie mialam o tym pisac:) Podpisuje sie pod Joankb. Odpowiedz Link
mazya Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 19:39 Mi rzucają sie w oczy za wąskie fiszbiny - nie obejmują całej piersi. No i bułkuje widocznie większa pierś. Jeśli Ci się podoba model to mogłabyś spróbować z większa miseczką. Wtedy gdyby w miseczce z mniejszą piersią było za dużo miejsca moglabyś tam tę dołączaną wkładkę włożyć. Jak powszechnie wiadomo staniki dobieramy zawsze do większej piersi ;-). Jeśli źle mówie na pewno zaraz mnie ktoś poprawi (; Pozdrawiam Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 19:47 No cóż, myślę, że tu nie ma co komentować. Ten stanik jest po prostu drastycznie za mały na ciebie. Możesz przejrzeć wątek Mileny, być może wpisywał tam się ktoś z wymiarami podobnymi do twoich. Możesz też napisać do Mileny i zapytać jaki rozmiar wziąć. Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 19:53 przeglądałam watek Mileny i widziałam że dziewczyny z moimi wymiarami brały właśnie 65E czasem nawet mniejsze. Ja w sumie nie wiem jak powinien prawidłowo ten stanik wyglądać na piersiach więc nie wiem tez jak mam opisać w milenie mój problem bo wymiary mam na 65 DD lub na E a wy mówicie że on jest sporo za mały.. :(( Co to znaczy ze fiszbiny są za wąskie? Dziękuję wam za odpowiedzi :) Odpowiedz Link
kaczencja Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 20:05 Ja sądzę, że jednak powinnaś zamówić nie 65F ale 65G, bo te bułki sugerują większą zamałość niż taką o jeden rozmiar. Fiszbiny faktycznie za wąskie - nie obejmują Ci całej piersi od zewnętrznej strony. Chodzi o to, że fiszbina od zewnątrz powinna się kończyć poza piersią - przy dobrze dobranym fiszbinowo staniku jak go zdejmiesz to masz ślad po fiszbinie troszeczkę poza piersią, a ten wjeżdża fiszbiną jeszcze na pierś, która od zewnętrznej strony miseczek wylewa się górą. Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 20:13 aha rozumiem. W takim razie wymienię na 65 G i jak mi wymienią to pokarze się wam w nowym rozmiarze :) Wiem że macie rację ale 65G pasuje mi do tabelki moich wymiarów jak pieść do nosa.. ;) Czyli w polskiej rozmiarówce raczej 65G ale w angielskiej to nadal 65E? jak sadzicie? Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 20:28 Z rozpędu wpisałam się do galerii bo nie zauwazyłam ze komentarze na forum;) Ale przeklejam: Wydaje mi się ze sugerowałaś się brytyjską wielkością miseczki. Musisz pamiętać przy następnych zakupach, ze miseczki w brytyjskiej rozmiarówce są wieksze niż te w polskiej, dlatego zupełnie mnie nie dziwi ze 65E mileny było duuuużo za małe. Wg mnie powinnaś raczej celować conajmniej w 65G jeśli już się uparłaś na ten stanik, chociaż moim zdaniem jest on kompletnie nie-biustoprzyjazny. Narzuca dziwny kształt i w ogóle jakoś tak niefajnie leży, na innych dziewczynach w galerii również. Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 20:49 hmm to nie to że się uparłam ale na razie tylko taką suma dysponuję (chciałam mieć komplet) a na zakupach zagranicznych nie znam się wcale dopiero zaczynam się ubierać w mniejszy obwód ;) no i nie mam karty potrzebną do przelewu. Myślałam żeby może zamienić na stanik (również Mileny) GLAMOUR 498 BIG ale już sama nie wiem.. mam tak mało wyboru w moim rozmiarze tu w polsce.. Odpowiedz Link
kaczencja Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 20:57 Jakbyś sobie założyła kartę do zakupów to miałabyś staniki dużo taniej, bo spokojnie można upolować jakiegoś M&S'a, La Senzę, a przy odrobinie szczęścia i inne marki w 65DD/65E za jakieś 30zł-40zł w licytacji, już z wysyłką. Czasem nawet taniej. Więc wg mnie wniosek jest taki, że powinnaś po prostu przejść się do banku i otworzyć sobie drogę do zakupów na eBayu i tych co ciekawszych sklepach brytyjskich, jak np. wyprzedażowe www.brastop.com czy www.figleavesclearance.co.uk Z tym Sorbetem możesz jeszcze popróbować, ale moim zdaniem szanse, że 65G będzie pasować są tak mniej więcej 50:50 - równie dobrze może się okazać, że ten stanik jest niekompatybilny z Twoim biustem, bo, jak już wspomniała wkroplideszczu, nie jesteś pierwszą osobą, która ma problem z fasonem i rozmiarem tego modelu. Ja wciąż czekam, aż Milena zaproponuje nam coś innego i wówczas chętnie skorzystam z ich oferty, ale póki co, problemowym krojom mówię nie. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 21:36 Glamour sobie od razu odpuść, półusztywniane to na mniejszych biustach zupełna pomyłka (przynajmniej z Milena Finesse tak było). Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla Magnolia_83 n/t 03.09.08, 20:58 Ten stanik jest zwyczajnie za mały. Spróbuj 65F. W brytyjskiej rozmiarówce być może 30E jest dobre ale w polskiej musisz brać conajmniej 65F. Odpowiedz Link
magnolia_83 ostatni raz :) 03.09.08, 22:11 Ostanie pytanko, obiecuję :)) Chciałabym się was poradzić jaki model stanika widziały byscie na mój biust, bo kompletnie nie mam pojęcia jakim jestem typem wąskofiszbonowca, małomiseczkowca? Jeśli potraficie polecić coś fajnego na ten mój paskudny biust to nie pogardzę ;D Buziaki i dziękuje serdecznie za dotychczasowa pomoc :* Odpowiedz Link
kaczencja Re: ostatni raz :) 03.09.08, 22:25 Trudno określić, czy jesteś wąsko, czy szerokofiszbinowcem, po zdjęciach w tak niedopasowanym staniku, ale wydaje mi się, że skoro fiszbiny w 65E są za wąskie, to możesz być typem szerokofiszbinowym (czyli osobą, której bardziej pasują fiszbiny firm Panache, Gossard, niektóre staniki M&S, Fayreform). Gdybyś zamiast Sorbeta miała na tym zdjęciu jakiś stanik Panache czy Freya, byłoby to łatwiej określić :) Małomiseczkowiec to tylko określenie na stanik, a nie na preferencje stanikowe osoby :) Chodzi o to, że zdarzają się modele, których miseczki są mniejsze od standardowych, na metce jest napisane np. 30E, a w rzeczywistości wielkość miseczek odpowiada bardziej 30DD. I wówczas taki stanik będzie trzeba brać o rozmiar większy, bo to małomiseczkowiec. Jeśli miałabym polecać jakiś stanik, zaproponowałabym, abyś poszukała jakiegoś miękkiego Panache. Nie będę rzucała modelami, bo już pewnie coniektórzy zauważyli, że moim faworytem jest Lara, którą uważam, za stanikowy cud, no ale chyba nie jestem obiektywna :P Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: ostatni raz :) 03.09.08, 22:30 przemyślimy, obejrzymy ;)) Dziekuję :*** a jak to jest z wymianami? jesli dajmy na to bede chciał zamówić coś z miekkiego panche to moge odmienić całkowicie zamówienie na inny model czy muszę go zwrócić wsiąść kasę i od nowa zamówić? W panche 65E? mam cos na oku.. ;) Ps. Wiem wiem miałam już więcej dupy nie zawracać.. ale natchnęłaś mnie nie powiem :D Odpowiedz Link
kaczencja Re: ostatni raz :) 03.09.08, 22:46 Z tego co się orientuję jak zamawiasz w sklepie to możesz wymienić na inny model, albo na inny rozmiar, albo możesz w ogóle zwrot zrobić i oni Ci kasę wtedy oddają. Tutaj masz kilka pomocnych linków: stanikowe-sklepy.blogspot.com/ - świetny blog poświęcony sklepom internetowym ze stanikami forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=71257160&a=71257160 Kącik Prawny - tutaj dowiesz się, jakie przysługują Ci prawa jako konsumentowi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=42118120 ABC zagranicznych zakupów I jak masz jakieś wątpliwości - pytaj. Od tego jest to forum. Odpowiedz Link
2tea Re: Komentarze dla sbarazzina 12.09.08, 12:07 Panache Fiesta chyba jest za nisko założony, bo dół miski jest pusty. Szczególnie to widać na zdjęciu z boku. Ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone :) Odpowiedz Link
2tea Re: Komentarze dla sbarazzina 12.09.08, 12:11 Zapomniałam dodać, że Panache ma za szerokie fiszbiny dla Ciebie, dużo lepsze są w Freya Arabella, ale tam miska za mała. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla sbarazzina 12.09.08, 12:29 Fiesta za nisko zlozona. Podnies troche stanik, uloz piersi w miseczkach i wyreguluj ramiaczka. Arabelka za mala, ale chyba mniej niz rozmiar. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Komentarze dla sbarazzina 12.09.08, 18:15 O!! Właśnie znalazłam coś takiego: (przeglądając wątek na LB o efekcie "halo") Uwaga w sekcji "Front band pulling down" www.figleaves.com/uk/fitting_room.asp?cat=161&txt=5804 Może to właśnie rozwiązanie problemu z Fiestą? Bo ona jest dosyć ciasna i robi mi takie halo nie tylko od dołu ale też z boku pod pachą. Co myślicie na ten temat? PS. Jeśli mogłabym liczyć na Waszą cierpliwość i pomoc, to może wyślę jeszcze jakieś swoje zdjęcia do galerii...;) Odpowiedz Link
joankb Re: Komentarze dla sbarazzina 12.09.08, 13:27 Arabelka jest za mała, ale fason powinien być dla Ciebie dobry. Fiszbiny też ok. Fiestę faktycznie podnieś wyżej. Tu nie będę obiektywna, bo nigdy mi się ten stanik nie podobał. Kształt piersi nie ten... Może to kwestia za szerokich fiszbin i tak się dziwnie miska układa. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Komentarze dla sbarazzina 12.09.08, 17:58 Dziękuję :) Fiesta, też mi się nie podoba i nie lubię w niej chodzić, ale dosyć dobrze zbiera z boków i spod pach. Swoją drogą, mam wrażenie, że jest na mnie za duża, mam rację? Ale to właśnie od niej mam takie ślady na mostku :( Czyli raczej jestem wąskofoszbinowa, skoro Arabellka fiszbinowo powinna pasować? Ponieważ czułam, że jest ona na mnie za mała, ciężko mi było ustalić czy niewygodnie mi w niej ponieważ fiszbiny są za wąskie czy miska za mała. Na zdjęciach może tego nie widać, ale w Arabelli piersi wylewają mi się bokiem i czuję napięcie tej siateczki jakby miała zaraz pęknąć ;) Odpowiedz Link
zarin Re: Komentarze dla sbarazzina 13.09.08, 13:36 W Arabelli piersi wylewają się nie tylko bokiem, ale także górą: widać, że krawędź wżyna się w pierś. Niestety, problem jest taki, że pomiędzy F a FF jest zauważalny skok zabudowania. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla sbarazzina 13.09.08, 13:57 wąskofiszbinowa jesteś. skok zabudowania jest pomiędzy E a F, więc możesz spróbować Arabelki rozmiar większej, bo nie licząc zamałości ładnie leży :) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Komentarze dla sbarazzina 13.09.08, 21:57 Dziękuję. Mi też się o dziwo Arabellka na mnie podoba :) Nie przypuszczałam, że taka siateczka może dobrze wyglądać. W 75B wyglądałą okropnie :))) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Komentarze dla meg230 n/t 13.09.08, 18:21 To mięsko pod pachą powinnaś być w stanie wpakować do miseczek. Jednak w tym staniku nie ma już na to miejsca, więc podejrzewam, że miskę większy byłby lepszy. Btw. jakie są Twoje wymiary? Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla meg230 n/t 13.09.08, 18:46 pod pachą masz spory kawałek zabłąkanej piersi, który wkrótce powinien zacząć wracać na miejsce. na początku trochę ciężko go wgarnąć do misek, ale jeśli będziesz masować to niedługo się podda :) Polly jest na styk, szybko zrobi się za mała. 30F będzie za to bardziej zabudowane... nie wiem czy fiszbiny nie są trochę za wąskie (a Pollyanna ma najszersze ze wszystkich Freyi) - może powinnaś spróbować jakiejś marki średniofiszbinowej? Elle Macpherson ma ścisłe obwody, czyli powinnaś zmieścić się w ich rozmiarówkę. tylko niech ktoś bardziej zorientowany doradzi rozmiar? :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla meg230 n/t 14.09.08, 10:26 Ciężko doradzić rozmiar, gdy nie ma podanych wymiarów. Ten stanik źle leży. W tym rozmiarze jest za mały ale wydaje mi się, że większy będzie za duży. Poszukałabym innego modelu, mniej ferjowatego. Meg230, podaj swoje wymiary, to coś zaradzimy. Odpowiedz Link
meg230 Re: Komentarze dla meg230 n/t 14.09.08, 17:21 moje wymiary to 73/88 na ich podstawie i opisow ktore staniki były mi za małe doradzono mi wlasnie 65E - jesli chodzi o Pollyanne. Jak byscie mogły doradzic jakis inny model stanika i rozmiar do niego to z checia skorzystam i poprobuje Kazda uwaga i komentarz cenny:) Magda Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Komentarze dla meg230 n/t 14.09.08, 22:22 To może spróbuj jakiegoś dużomiskowca w tym samym rozmiarze?.. Co o tym sądzicie dziewczyny? Odpowiedz Link
meg230 Re: Komentarze dla meg230 n/t 14.09.08, 22:41 dzieki za radę tylko prosze ciut jasniej. Co to sa te duzomiseczkowce?? I najlepiej jakies modele poprosze. Ja tu jestem nowa i jeszcze nie operuje tutejszym słownictwem :) Magda Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Komentarze dla meg230 n/t 14.09.08, 22:46 Dużomiseczkowce to są staniki, które nie trzymają rozmiarówki, tylko mają miski ciut lub sporo większe niż standard. Np. Pollyanna trzyma rozmiarówkę, a np. Arabella czy Rio tej samej firmy mają większe miseczki (mimo tego samego oznaczenia). Jednak staniki Frei są dosyć 'trudne' - tzn. na niewielu osobach dobrze leżą. A proponuję Ci zainteresowanie się innymi firmami, na forum jest dużo cennych informacji. Odpowiedz Link
meg230 Re: Komentarze dla meg230 n/t 14.09.08, 22:53 jeszcze raz dzieki Forum czytam cały czas na Pollyanne sie zdecydowałam bo była polecana przez forumki jako jeden z pierwszych stanikow. Teraz chciałabym sobie kupic inny model, takze z innej firmy moze byc ale najpierw chcialam sie skonsultowac z innymi zeby wiedziec czego raczej szukac a czego unikac. Magda Odpowiedz Link
figa84 Re: Komentujemy dla anonimowej forumki 14.09.08, 14:03 Sporo tego:-) Nie jestem jeszcze doświadczona, ale Estelle Camilla - nie dla Ciebie, masz rację, że ten mostek za szeroki Elle - ja mam problem z oceną:-/ Obwód Cię dobrze trzyma? Z opisu zgłupiałam:-) M&S Twój ulubiony - moim zdaniem całkiem przyzwoicie, tylko on chyba biust nie bardzo podnosi:-/ Jeśli fiszbiny okalają pierś, to ja bym w nim chodziła:-) M&S biały - za luźny w obowdzie, więc odpada. Możesz próbować podszyć, ale nie wiem czy to coś da. Asymetri duzej nie masz, ale to tylko moja uwaga:-) M&S czarny - słabo widzę na tych zdjęciach, ale jakoś tak dziwnie lezy. Gossard - nie ma zdjecia z przodu, a mam wrażenie, że na mostku fiszbina wbija się w pierś. Jeśli nie, to bym go zostawiła i nosiła zzekając na migrację - powinien się wypełnić. Next - wygląda całkiem nieźle. Jak fiszbiny na mostku? Jeśli nigdzie się nie wbijają, to możesz w nim pochodzić, tylko chyba szybko zrobi się mały. Tyle mojego zdania - nie wiem co na to inne, bardziej doświadczone forumki. Poczekaj na rady. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Komentujemy dla anonimowej forumki 14.09.08, 20:01 Po pierwsze: idealnie okrągłe piersi mają tylko panie z krainy Photoshopa ;) Next - mam wrażenie, że słabo unosi ci biust. Czy nie ma za luźnego obwodu. Na większej piersi mała bułka. Jestem na "nie". Gossard - nie wiem, jak wygląda na większej piersi. Jeśli założymy, że stanik trzeba dobierać do większej piersi, to logicznie rozumując na mniejszej zawsze będą mniejsze lub większe luzy; jeśli robisz zdjęcie z boku, to od strony większej piersi. Wydaje mi się, że fiszbina mogłaby być szersza. M&S czarny - nie podnosi i w ogóle nie robi nic fajnego z twoim biustem. Chyba widzę przyczajoną bułeczkę, chyba że to światło tak pada. M&S biały - jak wyżej. Problem jak dla mnie leży tym, że te dwa staniki mają "jednoczęściową" miseczkę. Wg mnie ma za wąskie fiszbiny. Gdzie zostają ci po nich ślady? Za obrębem piersi, czy może "wchodzą" na nie? Widać, że ci się podciąga na plecach. M&S zielony - no, w końcu porządny stanik ;) W tym wyglądasz zdecydowanie najlepiej. Jedynym minusem jest to, że jest "na styk", nie ma miejsca na ewentualną migrację (chociaż jak widać nie masz czego wygarniać spod pach - tylko pozazdrościć). Elle MacPherson - nie, nie jest ok. Miseczka jest zdecydowanie za mała (co mnie nie dziwi, bo Elki to małomiseczkowce). A prostuj się do każdego zdjęcia. Estelle - szeroki mostek rozpycha ci piersi :/ Oprócz tego widać, że ci się podciąga na plecach. Sorry laska, ja bym zostawiła tylko ten zielony. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentujemy dla anonimowej forumki 14.09.08, 21:03 Estelle - za szeroki mostek, za luźny obwód, biust w nim wygląda smętnie. Elle - Bohemia to dość kapryśny model, poza tym ma bardzo małe miski. na ostatnim zdjęciu (czyli jedynym które można oceniać, nie ma sensu przysyłać zgarbionych) fiszbina masakrycznie tnie ci bok piersi, widać że jest dużo za mały, z obwodem też się coś dziwnego, chyba za luźny. M&S zielony/niebieski - jeśli po wyprostowaniu się leży równie ładnie, to super, tylko czy obwód trochę nie podjeżdża? biały M&S - mocno za luźny obwód, trochę za wąska fiszbina i chyba niekompatybilny. czarny M&S - jakoś dziwnie leży, nie wiem, chyba minibułka i obwód leży jakoś nisko, czyli to samo co wcześniej Gossard - leży przyzwoicie, ale obwód podjeżdża. różowy Next - ma najlepszą fiszbinę ze wszystkich, ale chyba troszkę spłaszcza, no i chyba obwód... ogólnie: - chyba wszystkie (nie wiem jak ten najlepszy M&S) mają za luźne obwody. dasz radę ciaśniej się zmierzyć? na oko (wiem wiem, na biust nie na oko) dałabym ci duużo mniej niż 76 cm. tak czy inaczej, szukaj ciaśniejszych obwodów. - szukaj staników o fiszbinach takiej szerokości jak ten M&S (wydaje mi się że są dość szerokie, ale dopiero w dobrym rozmiarze da się ocenić). - unikaj bardzo szerokich mostków. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Komentujemy dla anonimowej forumki 14.09.08, 21:16 Wszystkie staniki maja na Ciebie za szeroki obwod. Czesc wyraznie podjezdza, czesc sie marszczy jak za luzne. Przymierz jakis 65, jesli da sie oddychac to nos takie, prawie wszystkie staniki sie rozciagaja (a jak juz nowy podjezdza jak ten rozowy Next to bedzie tylko gorzej...). Poza tym czesc jest za duza (czarny M&S - jak podciagniesz wyzej fiszbiny to sie zrobi luz, w bialym M&S jest luz nawet na wiekszej piersi), a czesc jest za mala (w rozowym jak skrocisz ramiaczka to wyjda buly, Estelle tez wyglada na maly ale miski ma za szeroko rozstawione, odpusc sobie). Nie potrafie rozgryzc czemu sie ta Bohemia marszczy, chyba dlatego ze obwod za luzny i nie trzyma misek w miejscu. Najlepiej lezy zielony M&S i Gossard, wyglada na to ze takie ciecia po skosie dobrze Ci sluza. Co do ramiaczek to to ze sie nie da skrocic bardziej niekoniecznie znaczy ze tak jest dobrze, ramiaczka regulowane w polowie czesto nadaja sie do skrocenia, tak jak w tym czarnym M&S. Ogolnie mam wrazenie ze miska D przy obwodzie 70 jest na Ciebie ciut duza (wyjatek to malomiskowe Elle, na Estelle sie nie znam). Proponowalabym wyprobowac 65DD. Odpowiedz Link
plica Re: Komentujemy dla anonimowej forumki 14.09.08, 21:21 mnie sie podoba tylko jak lezy ten M&S, byc moze ten o ktorym dziewczyny mowia, ze zielony. u mnie raczej taki mietowy :) tylko ten bym zatrzymala - reszta sio. Odpowiedz Link
nathalie01 odp :) 14.09.08, 21:31 dopiero odczytuję Wasze opinie :) Może macie rację, jutro ranę wstanę, znów je krytycznie poprzymierzam i popatrzę na to "Waszymi" oczami ;) Możliwe też, że są za duże na mnie w miskach, bo prawie wszystkie były kupione, gdy mialam w biuście 89-90 cm, ale niedawno ciut schudłam, co najbardziej widac po biuście ;P poszukam też czegoś na próbę w rozmiarze 65 DD :) ale boję się, że jednak ten obwód będzie na mnie za mały, gdyby nie to podjeżdżanie w 70, to bylabym pewna, że 70 jest dla mnie idealne ;) bo czuję się w nim dobrze, nie za ścisło, nie za luźno ;) ale sprawdzę 65, bo gdy kupowałam pierwszey stanik z miską D to byłam przerażona, że nie bedzie co w niego wkładać :D może z obwodem też mnie niespodzianka czeka...? Odpowiedz Link
joankb Re: odp :) 14.09.08, 23:14 Jeśli chodzi o kroj - takie jak Marks, ten zielony będą najlepsze. Nienajgorzej wygląda NEXT. Próbuj oczko mniej w obwodzie, jeśli schudłaś "w" to może i "pod"? Czy Ty przypadkiem nie mieszkasz gdzieś na Wyspach? Jeżeli tak - przejdź też do debenhamsa, tam będą staniki podobne do M&S. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Komentujemy dla anonimowej forumki 16.09.08, 18:10 anonimko- jesli chcesz miec takiego marksa jak ten pistacjowy w bardziej przyszlosciowym rozmiarze posiadam taki czarny 70DD. moge odstapic za cene przesylki. lezy nieuzywany w szufladzie bo na mnie za maly,a fajnie by bylo gdyby sie komus jednak przydal. jesli jestes zainteresowana pisz na gazetowego Odpowiedz Link
plica Re: Komentarze dla sbarazzina n/t 14.09.08, 21:12 to just piczy ma za szerokie fiszbiny mocno Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Komentarze dla sbarazzina n/t 14.09.08, 22:16 Porcelain się załamuje na dole misek, bo on po prostu tak ma... Mój tak miał i innych dziewczyn też. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Komentarze dla sbarazzina n/t 15.09.08, 00:25 Porcelanka tak po prostu ma, w ogóle nie widziałam żadnego sensownego małobiuściastego straplessa oprócz La Senzy (i Effuniaków oczywiście). Just Peachy leży przyzwoicie, ale ma strasznie szerokie fiszbiny. Wydaje mi się, że twój biust ma potencjał do wyglądania lepiej, może pokombinuj z różnymi markami :) Odpowiedz Link
kizombalover Re: Komentarze dla sbarazzina n/t 15.09.08, 09:10 Marszczy się koszmarnie, piersi sama mówisz że wychodzą bokiem i górą (od góry zresztą krawędź stanika się wrzyna, czyli efekt znany nam od za dużych obwodów i małych misek - fe). Jakim cudem według Ciebie dobrze leży, nie rozumiem. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Komentarze dla sbarazzina n/t 15.09.08, 10:03 Wg mnie ma za szerokie fiszbiny dla ciebie - celują w plecy. Dlaczego masz takie okropne krwawe ślady na ciele? Chyba za bardzo się ściskasz. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Komentarze dla sbarazzina n/t 16.09.08, 13:31 Ja już taki typ jestem, że mi się odbija wszystko na ciele;) Dlatego po przymierzeniu wszystkich moich staników jakie mam na stanie i ułożeniu każdego po 3 razy do zdjęcia, byłam lekko zmasakrowana. Nie wiedziałam, że Porcelanka, tak ma, dobrze wiedzieć :) Pisząc, że dobrze leży miałam na myśli, że jest wygodna i w miare dobrze wygląda pod bluzką. Dzięki za wszystkie komentarze. Nie wpadłabym na to, że Peachy ma za szerokie fiszbiny. Był to dla mnie prawie idealny stanik :) Potwierdzacie to, że jednak jestem wąskofiszbinowa, co tłumaczy dlaczego we wszystkich stanikach obwód "w" mam mniejszy niż bez stanika:) Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Komentarze dla Zaneta n/t 16.09.08, 18:16 podoba mi sie jak lezy. ale...czy fiszbina nie wchodzi minimalnie na piers? najlepiej zdejmij stanik i zobacz jak idzie odcisk od fiszbiny. idealnie powinien byc tuz przy piersi, nie zachodzac na nia. jesli jest ok to nie pozostaje nic tylko nosic i wygarniac porzadnie bulki ;) moze jak trovche ponosisz przestanie odstawac Odpowiedz Link
lukasz_fuks Re: Komentarze dla Zaneta n/t 16.09.08, 19:11 odcisk fiszbiny jest w porządku, okazuje się, że pasują na mnie wąsko fiszbinowce chyba :) mam nadzieję, że po latach w zwykłych stanikach mój biust wróci do dobrej formy i... wypełni też górę miseczki :) dzięki mefistofelia Odpowiedz Link
lukasz_fuks Re: Komentarze dla Zaneta n/t 16.09.08, 19:12 btw. konto mojego faceta, który zresztą LBM znalazł i mnie zaraził :) Odpowiedz Link
magnolia_83 Komentarze dla Zaneta n/t 07.10.08, 17:31 Hmm a ja widzę potężne bułki nad twoją prawą pachą, musisz konsekwentnie układać i masować je w kierunku miseczki a pozbędziesz jej niebawem :) Hmm moim zdaniem przydałaby się jeszcze większa miseczka bo jak powiedziała któraś dziewczyna wyżej - fiszbiny nachodzą ci na pierś i jest jakaś taka.. krótka. hmm sama nie wiem, no ale słuchaj się bardziej doświadczonych ode mnie bo ja tu tylko sprzątam ;) Odpowiedz Link
kaczencja Re: Komentarze dla Zaneta n/t 16.09.08, 19:14 To Twoje początki z dobrym stanikiem? Wobec tego ten luz w miseczce to tylko atut tego stanika, który pozwoli Ci się dłużej nim cieszyć - wkrótce ta odrobinka luzu powinna zniknąć, jeśli będziesz konsekwentnie wgarniać biust do miseczek :) Co do foszbiny to też nie jestem pewna, ale zrób tak jak radzi Mefistofelia i wszystko będzie jasne. Odpowiedz Link
lukasz_fuks Re: Komentarze dla Zaneta n/t 16.09.08, 20:00 tak , to mój pierwszy. Ciesze się, że pierwszy i od razu trafiony :) Właśnie gdzieś wcześniej widziałam temat na forum o prawidłowym zakładaniu stanika,ale w żaden sposób nie mogę go znaleźć - macie może gdzieś linka w pamięci? Dzięki kaczencja :) Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla Zaneta n/t 16.09.08, 20:14 Watek o skracaniu ramiaczek i troche info o zakladaniu stanika. IMO lezy poprawnie. Jako ze to Twoj pierwszy stanik, to luzami sie nie przejmuj, wypelnia sie po jakims czasie. Odpowiedz Link
kaczencja Link do wątku 16.09.08, 20:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30489571&v=2&s=0 Odpowiedz Link
lukasz_fuks Re: Link do wątku 16.09.08, 20:30 te dwa już widziałam i oczywiście się przydają, ale ;) Widziałam również taki, w którym mowa była o samym zakładaniu/przymierzaniu .. jakieś 4 kroki prawidłowe, wiecie, co po czym robić. never mind :) dzięki za odp ruszam na poszukiwanie staniczka nr.2 :D Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Galeria - komentarze 17.09.08, 16:06 Dziewczynki kochane wysłałam kolejne zdjęcia z prośba o komentarze do galerii. Ponieważ poprzednim razem nie można było ich znaleźć sprawdźcie w zakładkach Spam :) Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link
kaczencja Re: Komentarze dla magnolia_83 17.09.08, 20:23 Nieee, ten Sorbet to chyba w ogóle jest niekompatybilny. Na mostku odstaje i to wyraźnie, co jest niedopuszczalne w dobrze dobranym staniku. Czasami stanik odstaje na mostku, bo jest za luźny obwód, albo miseczka za mała, albo jedno i drugie. A Ty tutaj w miseczkach masz trochę luzu, obwód mówisz, że ciasny, a stanik i tak odstaje. Moim zdaniem odsyłaj go i daj sobie spokój z push-upami. Weź się za miękkie staniki, ot co, moja droga ;] Odpowiedz Link
plica Re: Komentarze dla magnolia_83 17.09.08, 21:20 mi sie wydaje, ze stanik odstaje na mostku, bo fiszbiny kloca sie o miejsce. za szeroki mostek albo troche malawe miseczki albo za luzny obwod. usztywniane staniki tak maja, ze przy bardziej wygietych pozycjach moga troche odstawac od ciala. tym akurat bym sie nie przejmowala. podsumowujac: jak na milene sorbet - lezy dobrze. jak na stanik, ktorego szukamy - nie lezy dobrze :)potraktuj go jako awaryjny :) Odpowiedz Link
joankb Re: Komentarze dla magnolia_83 17.09.08, 21:46 Streszczając plice: lemon sorbet nie jest stanikiem, którego szukamy :DDD Żart, ale malo na razie było przykładów żeby leżał dobrze. Jeśli na razie bardzo boisz się miękkich zostaw go, na chwilę. Jeśli wolisz troszkę poszukać i znaleźć lepszy - odeślij. Odpowiedz Link
2tea Re: Komentarze dla magnolia_83 18.09.08, 09:26 Czy ten sorbet nie jest za nisko założony. WIem, że to push up, ale dół stanika wydaje się być pusty... to pewnie wina tej gąbki. Może spróbuj też podciągnąć ramiączka, bo masz je wyciągnięte na maxa. Może wtey będzie bardziej przylegać. Jeżeli chodzi o mnie to ten model nie jest najlepszy, a Ty masz piękny, wcale niemały biust, więc może poszukaj czegoś miękkiego, a uzyskasz taki sam efekt jabłuszek, a pewnie będzie dużo lepiej leżeć. Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Komentarze dla magnolia_83 18.09.08, 12:54 Bardzo dziękuje wam za wszystkie opinie, naprawdę bardzo są pomocne i wszystkie biorę sobie do serca. Ten staniczek prawdopodobnie zostawię, gdyż nie jestem jeszcze obeznana w internetowych zakupach a chyba lepszy ten stanik niż stare mocno za małe. Na pewno zacznę szukać bardziej miękkich staników, choć nie powiem trochę się boje że będę w nich plaska ale wy chyba wiecie lepiej :) Chciałam się tylko zapytać - tak na przyszłość czy w dobrze dobranym staniku miseczki idealnie przylegają do biustu (nie odstają) mimo tego że się zgarbi ramiona? czy to że one lekko wtedy odstają to jest zupełnie normalną sprawą? czy to oznacza ze miseczka jest za duża? A obwód powinien być na tyle ścisły że na pierwsza haftkę to w ogóle się nie da zapiąć tylko na ostatnią? Odpowiedz Link
joankb Re: Komentarze dla magnolia_83 18.09.08, 13:00 Jeśli wyciągniesz ręce, schylisz się itp. to oczywiście, że miseczka "pracuje", nie jest przecież przyklejona do biustu :)) Ma Ci być wygodnie, ściśle na pierwszej haftce. Od rozciągliwości materiału zależy czy da się w ogóle zapiąć na ostatnią. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Komentarze dla magnolia_83 18.09.08, 13:33 Zalezy co kto rozumie przez pierwsza / ostatnia haftke... W momencie zakupu ma Ci byc wygodnie na najluzniejszej haftce, ze mozna sie bylo przepinac na coraz scislejsze kiedy material sie rozciagnie. Miski zawsze beda inaczej lezec jak sie zgarbi plecy, mimo to dopasowujemy do wyprostowanych i taka postawe cwiczymy. Dopasowana bluzka tez sie marszczy na ramieniu jak podnosimy reke do gory. Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Komentarze dla magnolia_83 18.09.08, 15:34 a tak się zastanawiam czy zamienienie obwodu z 65 na 60 mogłoby rozwiązać sprawę odstającego materiału na mostku? Czy 60 byłaby o wiele za ścisła? Powiem tylko tylko tak, że kiedy przyłożę wewnętrzne fiszbiny do piersi to wydaje się być dobrze Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Komentarze dla magnolia_83 18.09.08, 19:43 IMO stanik jest za nisko założony. No i ramiączka są w ogóle nie wyregulowane (demaskujące zdjęcie nr.2, bokiem). Załóż ten stanik porządnie, tak by fiszbina była dokłądnie pod piersią i WYREGULUJ ramiączka. To jest sztywny stanik i na pewno nie jest idealny jako pierwszy. Potrzebujesz miękkiego stanika, inaczej NIGDY nie ustalisz rozmiaru. Jeśli nie chcesz robić zakupów zagranicznych, przejrzyj polskie sklepy internetowe sprzedające brytyjskie staniki, czyli Intimo4you.com peachfield.pl karoline.pl dopasowana.pl www.bellissima.com.pl/index1.php Jesli o którymś zapomniałam, to dopiszcie. Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Galeria - komentarze 18.09.08, 17:42 Dzisiaj zmierzyłam stanik jeszcze raz i zauważyłam to, czego wcześniej nie widziałam. Otóż: skróciłam ramiączka i teraz kiedy przytknęłam wewnętrzną fiszbinę do mostka przy piersi tak, aby przylegało to pierś lekko się bułkuje na górze. Czy to oznacza że mimo tego, że normalnie w spoczynku na górze stanika są lekkie luzy w miseczce to ona nadal jest za mała? Martwi mnie to, że większa miseczka sprawiłaby że ramiączka w staniku byłyby jeszcze szerzej rozstawione niż teraz i wywracałyby się na lewa stronę. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Galeria - komentarze 18.09.08, 18:49 Ten stanik jest po prostu dla ciebie zły. Zły, zły, zły. Poszukaj innego, najlepiej miękkiego. Nie musisz zamawiać z UK (chociaż nigdzie nie kupisz taniej niż na eBay). Śledź naszą giełdę, Allegro, na Dopasowanej są nawet "ludzkie" ceny, podobno Comexim ma wprowadzić nowości w "naszych" rozmiarach. Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: Galeria - komentarze 18.09.08, 19:03 No właśnie problemem są dla mnie zakupy za granicą, gdyż nie posiadam karty i nie prędko będę ja miała. Jeśli chodzi o Allegro to nie mam tam możliwości zamiany dajmy na to na większy rozmiar. Jeszcze nie wiem jaki tak na prawdę powinnam nosić bo skoro G nie jest dobre to ile razy można odmieniać i odsyłać.. Dlatego polskie sklepy internetowe są dla mnie jakimś tam ratunkiem a biorąc pod uwagę mały asortyment z 60 i 65 mam bardzo ograniczony wybór a tym samym prawdopodobieństwo znalezienia dobrego (miękkiego) i dobrze dopasowanego biustonosza. Milenę Sorbet oddam, szkoda mi tylko majtek gdyż zamówiłam je w poprzednim zamówieniu i za późno będzie je oddać. Ps. Ponawiam swoja prośbę o dostęp do galerii. Chyba udowodniłam już że żadnym zboczeńcem nie jestem :) Odpowiedz Link
yovenna A jakiego biustonosza szukasz? 18.09.08, 21:18 Ma to być pierwszy stanik? Z tego co widze jestes na poczatku swojej drogi. Więc migracja cie czeka ;P Rozumiem, ze obawiasz się trochę zakupów przez internet, ale chyba kazda z nas przyzna, ze to najlepszy sposób na tanie zakupy - a w naszych rozmiarach jedyny sposób na jakiekolwiek zakupy ;P Sprawdź maila gazetowego Odpowiedz Link
magnolia_83 Re: A jakiego biustonosza szukasz? 18.09.08, 21:58 tak, pierwszy dobrze dobrany :) Co do migracji to ja nie widzę niczego co mogłoby migrować z powrotem na swoje miejsce :P Myślałam o Emily Curvy Kate lub o Freya Polyanna Black podoba mi się szalenie Anastazja Panache. W polskich sklepach bardzo trudno o właściwy stanik, największy wybór jest jednak za granica ale boję się tych sławnych ginących paczek na poczcie no i brak karty też mnie hamuje. Sprawdzałam maila gazetowego i niestety o galerii słuch zaginał haha :) Odpowiedz Link