Dodaj do ulubionych

Nie rozumiem :(

25.02.08, 21:14
Moje wymiary to 73/88 i zostało mi tu polecone 65E, ale... byłam w Avocado i w Buduarze(Złote tarasy) i przymierzałam... Nie mam co włożyć nawet do 65D, o E nie wspominając. Niezależnie od modelu miseczka się marszczy i zostaje w niej puste miejsce. Co z tym zrobić? Szukać 65C (którego nie miałam szans przymierzyć, bo w żadnym sklepie go nie było, więc nie wiem, czy byłoby dobre)? I czy ktoś wie, gdzie można taki rozmiar kupić, bo w Buduarze usłyszałam, ze takiego rozmiaru nie ma i nie będzie....
Obserwuj wątek
    • madzi1 Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 21:53
      To ja się zapytam gdzie miałaś to puste miejsce w 65D? Bo mi się
      wydaje, że próbowałaś wcisnąć za duży cycek w za małą miskę i stąd
      to marszczenie.
      Ja mam w biuście 84 i niektóre 65D są na mnie za małe. Ok mogę się
      zgodzić, że w 65E Avocado pływałaś bo avocado ma duże miski. A w
      buduarze mierzyłaś coś?
      • aurelcias Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:11
        Mierzyłam Freya Rio 65d (E sobie odpuściłam, a C nie było). Wolne miejsce miałam
        u góry miseczki. Brzeg dotykał skóry, ale niżej zostawało puste miejsce.
    • zawsze_zielona Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:05
      A w Avocado ktos Cie ogladal w tych biustonoszach? Ja mam 85-86 w biuscie i w
      Avocadowskie 65D mam co wlozyc, wiec Ty nie powinnas miec problemu. No i to samo
      pytanie co zadala Madzi, gdzie Ci sie marszczylo? Bo jak na czubku miski, to
      znak ze byla za mala. Nawet nie probuj przymierzac 65C, bedzie dramatycznie za male.
      • aurelcias Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:17
        zawsze_zielona: powyżej czubka, ale poniżej brzegu. Nie wiem, jak to dokładniej
        opisać. I nikt mnie nie oglądał.
        • atagha Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:23
          Mnie też się wszystkie staniki marszczą w tym samym miejscu co zawsze_zielonej.
          Schodzę coraz niżej i nic. Nawet 60D są za duże. A niby mam wymiary 72/82
          • atagha Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:24
            znaczy się w tym samym miejscu co aurelcias
          • aurelcias Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:25
            to mi się tak marszczą. przepraszam za wprowadzenie w błąd takim zapisem odpowiedzi.
        • madzi1 Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:29
          No to szkoda, że się pani w avocado nie pokazałaś. Napewno by ci
          doradziła.
          A próbowałaś się umówić z Marysią z peachfield? Ona też się zna na
          rzeczy i napewno pomogłaby ci dobrać rozmiar i stanik.
          • aurelcias Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:38
            Kim jest pani Marysia z peachfield i jak się z nią umówić?
            • bathilda Re: Nie rozumiem :( 26.02.08, 08:10
              Marysia to nasza forumka, właścicielka sklepu

www.peachfield.pl/pub/src/szukaj.php

MOżna się z nią umówić w Warszawie i pomierzyć to co ma na stanie.
        • zawsze_zielona Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 23:08
          Szkoda, ze nikt Cie nie ogladal, bo w Avocado naprawde dobrze doradzaja dobor
          stanika. Moze sprobuj przejsc sie tam jeszcze raz i poprosic o pomoc?
          A stanikiem Rio nie mozna sie sugerowac, bo jest ba rdzo nietypowy- ma wielkie
          miski, trzeba brac rozmiar mniejszy, sciska na poczatku a potem sie rozciaga.
          • aurelcias Re: Nie rozumiem :( 26.02.08, 16:02
            Dzięki za pomoc. Pojawię się tam jeszcze raz :)
      • quleczka Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:25
        No co jak co...ale Ty to masz wymiary na 70C... 65C to bym nawet nie probowala :)

Jaki rozmiar nosilas do tej pory?
        • aurelcias Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:30
          75A/B z lekkim wskazaniem na B
          • quleczka Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:35
            a jak u Ciebie obwod pod biustem w 65tkach - dobry?

i czy mierzylas kiedys w ogole 70C :)
            bo mysle, ze to by Cie szybko przekonalo, ze 65C jest nie dla Ciebie ;)

mnie sie wydaje, ze 70C powinno sie dac latwiej dopasowac bo te 65D czy 65DD ma
            jednak glebsze miseczki

przynajmniej tak mi to dziewczyny wytlumaczyly przed chwila na LB ;)
            • aurelcias Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:42
              Mierzyłam 70C (jaki to był model to nie wiem). Miseczka była w miarę dobra, ale
              tył mi podjeżdżał do góry... Mierzyłam też takie bardziej ściśliwe 70B, ale C
              nie było. Też nie pamiętam nazwy, ale obwód był dobry, a miseczka za mała. (I
              przyznam się szczerze odstraszyła mnie cena, bo nie planowałam wydać prawie
              300zł na stanik)
              • quleczka Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:55
                no to samo widzisz, ze idea 65C jest malo senosowna skoro miseczki w 70C sa w
                porzadku :)

stanik 70C za 300zl??? niezle :) w koncu to popularny rozmiar, mozna kupic
                calkiem sensowne za kilkadziesiat zlotych :)
            • bibea Re: Nie rozumiem :( 25.02.08, 22:43
              masz więcej niż ja w biuście i starasz się wbić w 65c. 65dd jest dla mnie na
              styk. nie wiem, czy mi się biust powiększy, nie mam za bardzo co wygarniać, ale
              jeżeli tak to wtedy będę musiała szukać dd+ ;)
              nie próbuj nawet 65c. będzie ci bułkowało aż (nie)miło.
    • abere8 Mam identyczne wymiary i nosze 65E/65F! 26.02.08, 01:29
      Tez mam dokladnie 73/88 i mam czarna Polyanne 65F(30F), czekoladowa Freye Retro
      Plunge 65F (30F) i czarne Tango II balkonik 65E (30E). Nosze te staniki od
      jakiegos miesiaca dopiero i przyznam sie, ze na poczatku mialam minimalny luz w
      miseczkach, ale powoli zaczynaja sie idealnie wypelniac.

Koniecznie sprobuj jakiegos 65E. Marszczenie sie miseczki oznacza czesto, ze
      jest za mala, a nie za duza. Wiadomo, nie kazdy model/firma Ci przypasuje, ale
      warto sprobowac.
      • abere8 I jeszcze jedno 26.02.08, 01:35
        Pamietaj, zeby przy zakladaniu stanika (albo juz po zalozeniu) pochylic sie
        porzadnie do przodu i powygarniac wszystko spod obwodu i spod pach. Na pewno tam
        sie znajda kawalki piersi, ktore wypelnia miseczki :-)
      • joankb OT do abere8 26.02.08, 08:38
        Czy mogłabyś mi zmierzyć szerokość fiszbiny w Polly 30F? Muszę wejść rozmiar
        wyżej z 65E i nie wiem czy 65F czy schodzić do 60-ki. Cześć bliźniaczko
        rozmiarowa :))
        • abere8 Re: OT do abere8 27.02.08, 08:54
          Sorry, ze dopiero teraz Ci odpowiadam (przed chwila zobaczylam, ze i gdzie
          indziej o to pytalas), ale bylam na urlopie, a ostatni tydzien pracowalam po 12
          godzin dziennie. Od czubka do czubka fiszbina ma 14cm. Nie pamietam dokladnie,
          jaka jest uznana metodologia mierzenia fiszbin, ja zmierzylam po wewnetrznej
          stronie statnika i fiszbiny.

W ogole to nosze go od ok. miesiaca, mniej wiecej co drugi dzien, i jeszcze
          uzywam przedluzki, chociaz juz sie powoli przymierzam do zrezygnowania z niej.
          • joankb Re: OT do abere8 27.02.08, 09:05
            Dzięki, będzie lepszy.
            Popatrz jak to jest różnie z obwodami - ja moje 65 zapinam na drugą, prawie na
            trzecią haftkę. Przymierzam się do 60-ki + przedłużka.
            • abere8 Kontynuacja OT, sorry! :-) 03.03.08, 10:45
              Po Twoim poscie przy nastepnym zalozeniu Polyanny stwierdzilam, ze sprobuje bez
              przedluzki, no i przemeczylam sie caly dzien, ale po przyjsciu do domu ja
              zdjelam od razu. Za to dzis znow uzylam przedluzki i nawet nie pamietalam, ze
              mam na sobie stanik. Za to Tango II 65E jest idealny, chociaz cos czuje, ze
              jeszcze troche i miseczka moze sie zrobic ciasnawa.

Ale to jest chyba wazne, zwlaszcza dla osob poczatkujacych - identyczne WYMIARY
              nie gwarantuja identycznego ROZMIARU.
      • rockiemar Re: Mam identyczne wymiary i nosze 65E/65F! 11.03.08, 23:57
        Witam, to mój pierwszy post na tym forum:)

Ostatnio zmienił mi sie zupelnie rozmiar biustu (ach, te tabletki;))
        i musze zaopatrzyc sie w nowe staniki.

Mysle wlasnie nad Polyanna karmelowa albo Eleanor biala. Tylko ze
        niestety musze zamowic stanik przez internet (na razie mieszkam w
        Hiszpanii, gdzie sprzedawczynie probuja mi wcisnac 70E i jeszcze sa
        z siebie dumne, bo w zdecydowanej wiekszosci sklepow rozmiarowka
        konczy sie na C!), dlatego wolalabym uniknac, o ile to mozliwe
        pomylki.

Moje wymiary: 70(71)/91. Z Polyanny probowac 65F/FF czy od razu
        lepiej celowac w 60? Eleanor 60FF/G?

Z gory dziekuje za pomoc :)
    • lee-plum Re: Nie rozumiem :( 26.02.08, 07:46
      Aurelcias, miałam bardzo podobne wrażenia po wizycie w Avocado.
      Dół miski wyglądał ładnie, marszczenie pokazywało się między czubkiem a górną
      krawędzią, bo krawędź dotykała do piersi. Przez tą krawędź pierś miała paskudny
      kształt, jak dziób. We wszystkich modelach które tam mierzyłam tak było (o dziwo
      Arabella była najlepsza acz nie idealna). Najpierw się załamałam, że nigdy
      niczego nie znajdę a potem doszłam do wniosku, ze to krój biustonoszy w Avocado
      nie pasuje do mojego biustu i że muszę poprzymierzać inne firmy i inne modele i
      w końcu trafię.
      Wymiary mamy niemal identyczne. 65C bedzie na Ciebie za mały.
      Ja noszę teraz 70C, który był bardzo dobry poki był nowy i nie rozciągnięty -
      obwód siedział na swoim miejscu, fiszbina celowała w środek pachy, miseczki
      ładnie wypełnione. Szybko jednak przestał być pasować, zaczynam się w nim czuc
      jak kiedyś w moim 75B ;) obwód się rozciągnął, nagle fiszbina wchodzi mi prawie
      na pierś, a wszystko zaczyna wypadać dołem. No ale wyjścia nie mam bo czekam na
      mój ideał, który w końcu będzie pasował ;) I celuję w 60, we wszystkich 65 było
      mi za luźno.
      Spróbuj może 65DD/E lub 60E/F.
    • aurelcias Dziękuję za pomoc :) 26.02.08, 16:23
      Może wreszcie uda mi się znaleźć dobry rozmiar stanika :)
    • aurelcias NIESPODZIANKA! Werdykt pani z Avocado: 65C 27.02.08, 17:20
      I jak tu wierzyć tabelkom?
      • quleczka Re: NIESPODZIANKA! Werdykt pani z Avocado: 65C 27.02.08, 20:55
        to ja juz nic nie wiem...bo na tej zasadzie to mnie tez 65C wychodzi ale az mi
        sie nie chce wierzyc bo 70C ma na mnie dobre miczeczki :)

no ale z tego co wiem to avocado ma ciut inne wielkosci czasami niz na przyklad
        brytyjskie firmy

z drugiej strony pozostaje pytanie na ile wierzyc Pani z avocado :p

a kupilas co? masz jakies zdjecia? bo zzera mnie ciekawosc ;)

tak jak ktoras poprzedniczka napisala... nie uwierze dopoki nie zobacze ;)
      • fruuzia Re: NIESPODZIANKA! Werdykt pani z Avocado: 65C 27.02.08, 21:22
        o do licha, to mamy problem, właśnie dziś mi przyszło do głowy, że możliwe sątakie rozbieżnoście przy tych samych wymiarach, ale też nie chcę w to uwierzyć ;) Aurelcias nie ma zmiłuj, musisz to udowodnić naocznie ;)
        • mooh Re: NIESPODZIANKA! Werdykt pani z Avocado: 65C 03.03.08, 12:42
          fruuzia napisała:

właśnie dziś mi przyszło do głowy, że możliwe są takie
          rozbieżnoście przy tych samych wymiarach,

Też tak myślę i niestety obawiam się podobnego efektu w moim
          przypadku. Właśnie czekam na przesyłkę z Avocado i ciekawa jestem na
          ile nietrafiony będzie zamówiony rozmiar. A wszystko przez sylwetkę
          nieco, powiedzmy chłopięcą. Moje plecy, na wysokości łopatek
          zdecydowanie się rozszerzają. I to nie przez piersi emigrantki,
          tylko przez mięśnie i łopatki, które powiększają mi obwód w
          piersiach, ale nie w obwodzie pod nimi, bo tam jestem jeszcze dość
          wąska. Gdyby głębokość mieczek liczyć nieco inaczej, na przykład
          mierząc się pod biustem od środka pachy do środka pachy i tak samo
          mierząc się w biuście, to szerokość pleców i innne specyficzne cechy
          sylwetki nie obarczałyby tego pomiaru tak dużym błędem.
      • madzi1 Re: NIESPODZIANKA! Werdykt pani z Avocado: 65C 27.02.08, 21:29
        Wierzyć tabelkom :)
        Pani z avocado zapewne miała na myśli rozmiarówkę avocadowską. Ja np
        noszę teraz z frei 60E, a w avocadowskim 60D pływam. Oni mają po
        prostu wielkie michy i inną niż brytyjska rozmiarówkę.
      • zawsze_zielona Re: NIESPODZIANKA! Werdykt pani z Avocado: 65C 03.03.08, 12:21
        Ja tez sie dziwie, bo mam w biuscie mniej (85-86) i 65D z Avocado bylo na mnie
        dobre. A jaki stanik mierzylas?
    • elmilinden Re: Nie rozumiem :( 03.03.08, 11:10
      Ja na początku chodziłam w Panache Flamenco 60D i wydawał mi się za duży.

Teraz mam na sobie Freyę Pollyannę 60E po raz... szósty i do jasnej ciasnej jak
      się wyprostuje, to mi się znowu wbijają brzeg misek w klatę!:/ Zapłaciłam za ten
      stanik ponad 160zł, więc liczyłam na to, że będzie mi służył trochę dłużej.

Dlatego nie licz na to, że łatwo jest sobie znaleźć stanik. Niestety:( Chyba, że
      stać Cię na zakup 10 sztuk od razu, sukcesywną wymianę oraz ciągłe powtarzanie
      tej czynności;)
    • aurelcias Nic nie kupilam w Avocado. 03.03.08, 23:09
      I nie udowodnię naocznie, bo:
      a) nadal nie mam stanika
      b) nie mam dostępu do galerii
      Na środę jestem umówiona z panią Marysią, może kupię stanik i się dogaduję na giełdzie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
      Jeśli któraś ma takie same wymiary jak ja, to niech się nie martwi. Moje piersi mają dość specyficzny guasi-stożkowaty kształt i stanik dla mnie nie musi ich podnosić (bo szczerze mówiąc nie ma czego- same sterczą), co najwyżej zbierać z boków do środka. I takiego jeszcze nie znalazłam...
      • mefistofelia do pani z avocado podchodzcie raczej z dystansem 03.03.08, 23:28
        juz kilka osob pisalo, ze pani ania z avocado (ta szara myszka w okularach) ma
        tendencje do wciskania w za male staniki.
        ja mam osobiscie 2 takie doswiadczenia- przekonala mnie do kupna kiki, ktora
        bulkowala. powiedziala mi, ze powinnam nosic duze De, male E, choc mam ich
        stanik F, w ktorym czuje sie znakomicie.

i jak przyprowadzilam kolezanke z podobnym biustem to tez chciala ja wcisnac w
        za maly stanik (po dobrym wygarnieciu wychodzily potezne buly przednie, a
        podpachowe byly caly czas).

moze po prostu lepiej sie zna na wiekszych biustach?
        w kazdym razie w przymierzalni ufajcie sobie a nie pani z avocado.
    • kedar_dome Re: Nie rozumiem :( 04.03.08, 23:15
      Dziewczyny! To za czym ja się mam rozglądać, bo jestem dopiero co oświecona i
      jeszcze nie mam "fachowego" stanika. Dotąd - jak pewnie reszta - kupowałam 75A
      push up Z Damy Kier ( choć nawet nie wiem czy to nie byłą miska B w ichniejszej
      numeracji). Jako ze jestem totalnie zielona w stanikowej manii ( tzn. czytam LB
      i LM i stanikowe matrixy od dwóch tygodni), to ja już nie wiem na co mam
      patrzeć. pod biustem - 72, w: 80 bez stanika, 82 ze stanikiem. Powinnam kupić 65
      c ( CHYBA), ale Wy tu piszecie o Avocado i jak porównuję się z podobnymi
      rozmiarami Dziewczyn, to wychodzi na to, ze powinnam.. co? Kupić miskę D? F?!!!
      Co myślicie? Powiem jeszcze to, ze jak przymierza,m 70 A ( z tych push upów
      rzecz jasna to mi ciasno, aż mi się chłop pyta, co mi się tak wrzyna).
      Dziewczyny, help!!! To jak bym zdecydowała się na jakiś z Avocado, to co mam brać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka