Dodaj do ulubionych

Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem ok.

07.04.08, 16:38
Ciekawe, czy mają tak szerokie fiszbiny jak Panache. Korci mnie, żeby
wyprobować taki model:

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=ADR-RL3025
Ale ponieważ dobrze leżą na mnie tylko takie:

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-6702
to chyba nie zapowiada się zbyt dobrze:/ To chyba trochę takie Panache Tango i
pokrewne, tylko w innym wykonaniu?
Obserwuj wątek
    • elmilinden Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 07.04.08, 17:01
      Nie Tango tylko Venus, Flamenco itd.

No, wiecie, o co chodzi:)

I warto wejść w te zdjęcia, w galerię i zobaczyć, jak ten stanik obciął pół
      cycką pod pachą modelce. Przynajmniej do zdjęć mogliby wybrać odpowiedni rozmiar...
      • myszaaa163 Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 07.04.08, 17:39
        Moim okiem ten pierwszy przypomina Panache Tango II.
        Ja mam jeden biustonosz Adore:
        www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Adore%20Daisy%20Vanilla
        Drugi od gory. Bardzo ladnie wykonany,w rzeczywistosci ladniejszy niz na
        zdjeciu. Fiszbiny troche za waskie jak na 30E (w porownaniu np. do Tango II) i
        jest dosc mocno rozciagliwy.
        • elmilinden Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 07.04.08, 17:49
          Jak rozciągliwy to niedobrze. Ale jak ma wąskie fiszbiny to może jest szansa, że
          znajdę model, który się mniej rozciąga:)

Bo planowałam kupić sobie Freye Retro plunge, no ale nie wiem, czy ten stanik
          będzie dobrze leżał. I on chyba trochę spłaszcza cyc, co mi już nie jest
          potrzebne;) A ten pierwszy wydaje się taki sympatyczny i ma nietypowe cięcie.
          Tzn. albo będzie leżał super, albo będzie totalna katastrofą.
    • zawsze_zielona Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 10.04.08, 14:44
      Przymierzalam ten, ale 3/4 cup i rozowy w rozmiarze 65DD
      www.adorelingerie.co.uk/flirty.htm
      IMO normalna rozciagliwosc i super waskie fiszbiny. Nie dla mnie, ale moze
      pasowac na Ciebie.
      • wiszer Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 11.04.08, 01:21
        OT czym sie rozni Balcony od Plunge?
        • elmilinden Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 11.04.08, 11:47
          Balkon ma wyższe fiszbiny w środku, na mostku, cięty jest tak, że podtrzymuje
          biust od dołu, a plunge powinien mieć większe wycięcie, chociaż to nie norma;),
          jest cięty skośnie, trzyma biust od dołu, ale od strony zewnętrznej, że tak
          powiem, ma w środku krótsze fiszbiny.

Tak ogólnie i pokrętnie można to wyjaśnić:)

• wiszer Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 11.04.08, 12:02
            Dzieki, a ktory sie lepiej nadaje na maly biust? Czy nie ma reguly?
            • elmilinden Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 11.04.08, 12:15
              Moim zdaniem generalnie lepiej wyglądają modele plunge i są wygodniejsze (nic
              nie ciśnie w mostek itd.) chociaż zdarza się, że niektórzy dobrze wyglądają w
              balkonikach. Ale chyba większość małobiuściastych woli jednak plunge.

Na mnie na przykład dobrze leży tylko jeden fason- punge jak Eva, Jeanie, itd.,
              wszystkie szyte według jednego wzoru. W sumie to jest taki full cup-plunge;)
              tzn. plunge sięgający po samą szyję:)
              • eternalvoyageur Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 25.04.08, 15:14
                Wiec jesli fiszbiny sa waskie, to nie na mnie. A przymierzalam sie do Adore Passion oraz Flirty...
    • rockiemar DAISY 25.04.08, 22:13
      Czy ktos moglby cos napisac na temat wielkosci miseczek tej firmy?
      Bo juz wiem, ze sa rozciagliwe i maja bardzo waskie fiszbiny. Sa
      jeszcze resztki na brastopie i bardzo zalezy mi na odpowiedzi:) Mam
      rozmiar 30F i 1/2, i jak zawsze problem - mierzyc w F czy FF? Moze
      jakies porownanie do modeli innych firm?
      • queenanne Adore Daisy 26.04.08, 10:20
        Daisy to mój pierwszy dobry stanik, mam jeszcze Arabelkę. Mam 74/95 i mierzyłam
        Daisy 65F i FF, to drugie właśnie wczoraj poleciało do brastopu z powrotem.
        Według mnie miska w 65FF jest nieznacznie większa niż w innych stanikach, które
        mierzyłam, np. Panache Tango plunge czy Panache II, większa niż Panache Romany.
        Z Freyi miałam do czynienia oprócz Arabelki tylko z Jeanie 65FF, którą też
        oceniam na nieco mniejszą od Daisy.
        Daisy leży idealnie, ładnie zbiera biust i podnosi, obwód jest niestety niezbyt
        ścisły, planuję go podszyć, bo dobry to był tylko w pierwszym dniu:) Fiszbiny
        dla mnie idealne, przez pierwsze dni strasznie wbijały mi się w klatę, ale
        przeszło. Poza tym stanik dużo ładniejszy niż na fotce w brastopie, ma
        stosunkowo wąskie ramiączka i na mnie wygląda jak full cup, ale to pewnie
        kwestia osobnicza.
        • rockiemar Re: Adore Daisy 26.04.08, 10:35
          Dzieki za szybka odpowiedz. Niestety na Brastopie jest teraz juz
          tylko FF i chyba boje sie je zamowic. Bo na mnie sa dobre FF, ale
          raczej malo- albo normalnomiseczkowe. Kusi mnie, bo jest za 10
          funtow, ale nie chce mi sie bawic w odsylanie, skoro prawie na 100%
          bedzie za duzy...
        • queenanne Re: Adore Daisy 03.06.08, 10:38
          Uzupełniam poprzedni wpis-po miesiącu noszenia Daisy (na zmianę z
          arabelką) obwód (podszyty) jest całkowicie rozciągnięty i
          nieelastyczny, zapinam się na ostatnią haftkę w ogóle go nie
          naciągając.
      • marakuia Re: DAISY 28.06.08, 19:53
        Ja mam Adore daisy plunge waniliowy. Mój rozmiar 30E i taki tez
        zamowilam, co okazalo sie być błędem. Miseczki dużo za duże! W
        porównaniu np. z frey'ą ines. Zatem staniczek rozcięgliwy i za duży
        a i tak ładnie trzyma piersi w miejscu. Ma prześliczny kolorek,
        zupełnie nie przypominające tego na zdjęciu z brastopu. Jest
        jaśniutki i zdobiony różowo- zielonymi kwiatkami. Bardzo subtelny.
    • agnesp76 Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 29.05.08, 12:10
      Wreszcie dokopałam się do wątku o stanikach adore - przymierzam się do
      zamówienia w brastopie, a one po niecałe 8 funtów, więc cena bardzo atrakcyjna a
      i podobają mi się, ale już doczytałam że raczej rozciągliwe - są od 30 a ja
      jednak wolę w 28, no i fiszbiny raczej freyowe, więc też nie dla mnie, a szkoda :(
    • inkageo Adore Daisy 12.06.08, 11:44
      Mam Adore Daisy 65c i jest śliczny. Obwód porównywalnie ścisły z
      freyowymi i panachowymi 60-tkami, przy wymiarach 69/81 z trudem
      zapinam się na najluźniejszą haftkę! Miseczka normalnej wielkości
      lub nawet mała, bo na moje 81 cm jest chyba na styk. Fiszbiny
      szerokie! W każdym razie w tym modelu i rozmiarze. Stanik ma
      delikatne ramiączka i fajnie proporcjonalnie wyglada na drobnej
      sylwetce. Bardzo pozytywne zaskoczenie :)
      • ancol000 Re: Adore Daisy 12.06.08, 12:19
        Zgadzam sie, ze obwod scisly i baaardzo szerokie fiszbny - 65E; miseczka jakby
        troche duza - na moje 90 w jest ok; a poza tym bardzo ladny
        • wiszer Re: Adore Daisy 21.06.08, 10:45
          Super stanik na maly biust, praktycznie nic mi sie nie marszczy ladnie lezy itd.
          Poza tym milym zaskoczeniem jest obwod ktory ma 56cm w 65C, ja nosze z reguly
          60D/DD, ale DD sa za duze i ta miseczka lezy ladnie i ladnie unosi piersi.
          Zdziwiona jestem bo modele plunge raczej kiepsko na mnie leza, poza tym bardzo
          ladne kwiatowe wykonczenie. Jedno co chcialam dodac to zielony jest bardziej
          scisliwy niz Vanilla - nie wiem jak jest z zoltym.
          • t3kla Re: Adore Daisy 27.06.08, 10:03
            Przy jakim wymiarze w biuście zwykle nosis 30D/DD a tu wzięłaś 30C i jest OK?
            • zooba Re: Adore Daisy 27.06.08, 10:16
              60D lub DD to brytyjskie 28 D lub DD,

30C odpowiada polskiemu 65C, czyli obwód większy, miska mniejsza.
              • t3kla Re: Adore Daisy 27.06.08, 10:30
                Wszytko się zgadza, ja namieszałam
                Ale generalnie chodziło mi o wymiary. Zastanawiam się właśnie nad zamówieniem
                plunge Adore Daisy mam 71/87 30DD z Fantasie Conspiracy jest dobre, a tu ponoć
                miseczki większe więc się zastanawiam 30D czy 30DD. Coprawda to moje początki
                więc może coś jeszcze zmigruje. Chyba wezmę 30DD - ktoś coś doradzi?
                • t3kla Re: Adore Daisy plunge white/green 27.06.08, 21:20
                  Nie czekałam na odpowiedź, zamówiłam na Brastop (moje pierwsze, bardzo skromne
                  zakupy) teraz czekam. Opiszę tutaj rezultat :)
          • t3kla Re: Adore Daisy 27.06.08, 10:04
            Rozumiem że piszesz o Adore Daisy Plunge w kolorze white/green
            jak na tym zdjęciu:
            www.brastop.co.uk/Manager/ThumbnailImages/adore_daisychain_plunge_whitegreen_bra_thumb.jpg
            • helore Re: Adore Daisy 28.06.08, 17:09
              Do mnie przyszla dzis przesylka z Adore Daisy White/Green 30E.
              Ja nosze 28F i w 30 zapinam sie na ostatnia haftke, ale zostawie go sobie bo
              jest sliczny.
              Duzo ladniejszy niz na zdjeciu, delikatny i ladnie odszyty. I to za cale 7 funtow :)
              • t3kla Re: Adore Daisy plunge white/green 30.06.08, 22:08
                Mój przyszedł dzisiaj (ekspres, 3 dni i to weekend) w rozmiarze 30DD, bo niby
                większa miska. Ścisły to on na pewno nie jest, raczej mocno rozciągliwy no i 28
                nie produkują ;) Więc w 30 na dzień dobry mogłam zapiąć się na ostatnią haftkę
                przy 71 cm pod biustem. Miseczki... tu mam problem, fiszbina raczej szeroka,
                sięga mi daleko pod pachę, miseczki są wypełnione, nawet bułkują przez tą
                tasiemkę przeplecioną przez brzeg miseczki, a z drugiej strony mam zmarszczki na
                miseczce. To pewnie kwestia kształtu miseczek. Zostawię go na pewno, bo kupiłam
                na wyprzedaży bardzo tanio no i jest przeuroczy.
                • zooba to zadziwiajace 01.07.08, 08:32
                  Ja mam Adore Daisy 30C, do tego 70 pod biustem i zapinam na najluźniejszą
                  haftkę. Gdybym się ścisnęła na maxa, zapięłabym na ostatnią ale cierpiałabym.

Dla mnie wniosek jest tak, że ściśliwość jest bardzo względnym parametrem, co
                  jeszcze bardziej komplikuje poszukiwania.
                  • sadzka Re: to zadziwiajace 01.07.08, 08:56
                    Ja mam teorię spiskową ;) że teraz sprzedają jakąś inną partię tych staników, bardziej rozciągliwych. Mój 30C na pewno nie można nazwać ściśliwcem, skoro rozciąga się do 84cm.
                    • t3kla Adore Daisy plunge white/green 30DD 65DD 02.07.08, 20:38
                      Po 2 dniach zdecydowałam, że mały pożytek będę miała ja z tego biustonosza, może
                      ktoś większy więc zdecydowałam się sprzedać. Gdyby był ktoś chętny na 30DD to
                      zapraszam.
                      • t3kla Adore Daisy 30DD SPRZEDAM 24.07.08, 14:01
                        Nadal aktualne !!!
                        Nie używam maila gazetowego, malgorzata.fidelus(at)gmail.com
                • klezmatics Re: Adore Daisy plunge white/green 24.07.08, 12:28
                  Noszę sobie od wczoraj 30E i przy moim 74/89:
                  - zapinam się bez problemu na środkową haftkę, na najwęższą też by się dało, ale
                  nie lubię
                  - miski wypełnione całkowicie, wręcz perspektywa bułkowania przez tę nieszczęsną
                  śliczną wstążeczkę
                  - końce fiszbin niemal na plecach :/, takiego szerokofiszbinowca jeszcze nie
                  miałam :(, dziwnie mi z tym, głównie dlatego, że
                  - strasznie się wpija pod pachami, muszę być cały czas maksymalnie wyprostowana.
                  Nie jest niewygodny, ale jakiś taki... No i baaardzo wysoka miska - kurde,
                  prawie do obojczyka sięga. Gorzej mi leży niż moje tango plunge II, ale zostawię
                  pewnie, bo prześliczne i dostałam za grosze ;)
    • wiszer Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 21.06.08, 14:12
      Chcialam dodac, ze jestem w szoku bo mam w nim najwiecej w biuscie, i do tego
      normalnie cycki mam i jest za co zlapac! :D. Mam 9 stanikow i stroj kapielowy i
      teraz tak sobie chodze po 10 minut w kazdym zeby sie zdecydowac co zostawiam,
      dlatego mnie tak natchnelo :D. Obiecuje sobie ze zostawiam maks 4 ale co z tego
      wyjdzie to zobacze :>.
    • sadzka Adore Daisy – wielkie rozczarowanie 30.06.08, 18:49
      Zachęcona waszymi opiniami, w poszukiwaniu ściśliwego stanika, kupiłam 30C w kolorze biało-zielonym i dziś doszedł. Jestem bardzo rozczarowana :(
      Jest to wielki rozciągliwiec, moje dotychczasowe staniki z obwodem 70 z H&M są dużo ciaśniejsze po pół rogu użytkowania niż ten stanik. Bez rozciągania ma 58cm, a po rozciągnięciu aż 84cm. Mogę go wiązać na kokardkę. Już Freya Eva jest duuużo ciaśniejsza.
      Tak jakby zupełnie inny stanik niż stanik o którym Wy piszecie.
      Miski są za to za małe. Jedynym plusem, jak dla mnie tego stanika jest to, że wygląda delikatnie, adekwatnie do rozmiaru.
      • wroblica Re: Adore Daisy – wielkie rozczarowanie 30.06.08, 20:42
        gdybyś chciała mam do sprzedania nówkę w rozmiarze 30d :)
        • sadzka Re: Adore Daisy – wielkie rozczarowanie 30.06.08, 23:28
          Dzięki za propozycję, ale się zraziłam do tych staników, nie dość że rozciągliwy to jeszcze z przodu bardzo mnie rozpłaszcza, ten model chyba nie jest dla mnie :(
          • vennaa84 Re: Adore Daisy – wielkie rozczarowanie 02.07.08, 13:18
            Sadzka....właśnie szukałam tego modelu w 65 C....jest możliwość abys
            mi go odsprzedała...?
            • sadzka Re: Adore Daisy 02.07.08, 17:43
              Bardzo chętnie go sprzedam, napisałam do Ciebie maila.
              • wiszer Re: Adore Daisy 02.07.08, 22:29
                Ja Mialam lacznie 6 stanikow Adore (wspolna wysylka z Brastopu) i ze wzgledu na
                to, ze mam najmniej pod biustem z zamawiajacych i potrzebuje wlasciwie 55tek to
                wybralam te ktore sa najscislejsze. I musze powiedziec, ze jest duza roznica
                pomiedzy rozmiarami, na pewno White/Green byl bardziej scislejszy od Vanilla, a
                miedzy nimi tymi samymi rozmiarami tez byly niewielkie roznicy w dlugosciach,
                wiec to chyba zalezy na jaka partie sie trafii.
              • vennaa84 Re: Adore Daisy 08.07.08, 12:15
                Adore Daisy 65 C
                Niestety staniczek, mimo, ze prześliczny jest na mnie przymały... :(
                Dlatego też tym razem ja chętnie go odsprzedam :) 55 zł z
                przesyłką :)
                • 2kpi Re: Adore Daisy 24.07.08, 08:15
                  Czy stanik Adore Daisy jest jeszcze do sprzedania, czy znalazł już nową
                  właścicielkę?
                  Pozdrawiam.
    • say.it.to.me.now Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 10.07.08, 13:38
      Do mnie przyszło dziś biało-zielone Adore Daisy. Wydaje mi się, że
      rozmiarowo jest na mnie dobre, ale to już kolejny po Lemon Sorbecie
      stanik w nowym rozmiarze, w którym nie wyjdę do ludzi, bo zamiast
      okrągłych piersi mam dwie obrzydliwe piramidki :|

O co może chodzić? I czy warto sprzedać Daisy i szukać miękkiego
      stanika, który zrobi mi piersi tak okrągłe jak w usztywnianym 70B z
      H&Mu, czy zachować Daisy jako stanik ortopedyczny do noszenia po
      domu, a do ludzi chodzić bez?
    • edytaf5 Adore Daisy 05.08.08, 13:58
      Zamowilam 65d, bo nie bylo juz 65c. Oczywiscie miski wielkie. Obwod raczej
      standardowy. Ja mam pod biustem 69cm i 65 jest troszke luzna. Ale stanik ladny i
      moze kiedys jeszcze sie skusze na 65c ;)
    • bananela Re: Adore- znacie te staniki? Wyglądają całkiem o 05.08.08, 16:25
      Ja miałam 30C i 30D Adore Daisy white/green. Oba dość rozciągliwe, przy 71 pod biustem bez problemu zapięłam się na ostatnią haftkę. 60C za mały stanowczo, 60D było lepiej ale nie idealnie :-( Przez tą śliczną wstążeczkę ciął mi pierś i zrobił mi się "piramidkowy" kształt.Fiszbiny raczej szerokie chociaż nie miałam ich na plecach ;-) Myślę, że był niekompatybilny na mój biust. A szkoda bo naprawdę bardzo ładny i delikatny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka