18.04.08, 23:48
Dziewczyny juz nie wiedzialam gdzie to zamiescic. Mam oczywiscie problem,
wymiary 65/77, piersi male, a 70A jest na mnie za male w misce (oczywiscie do
tego za luzne) i staniki 60D, tez sa za luzne, miski wydaja mi sie za
glebokie, ale fiszbiny za waskie, ciagle kroja mi piersi. Panachne tez nie
lezy, co tu robic? Probowac DD? Dla mnie to jakis paradoks zeby nosic DD,
kiedy z tableki nie wychodzi nawet D (jest na 79cm). Jakies pomysly? Zaczynam
tracic nadzieje ze dorwe jakis dobry stanik. Najgorsze jest to, ze mam
asymetrie, a mega walki wychodza mi przy wiekszej piersi, a przy mniejszej
polowe z tego, przeciez jak te walki mi przemigruja to w ogole asymetria
bedzie kolosalna!
Obserwuj wątek
    • azareth Re: PARADOKS 18.04.08, 23:54
      heh, ja mam cos nieco w temacie,coprawda wymiary inne bo 71/86 ale schemat zblizony: nic na mnie nie pasuje; albo za małe, za duze, za spłaszcajace, za odstajace i coraz mniejszy zapał;)

na razie chodze w super scisłym 70 D i chociaz nic mi nie jezdzi po cycku i nie kroi go na poł..

mi dziewczyny dopinguja i zycza wytrwałosci, wiec i tobie tego zycze,szukaj, mierz i moze ten nastepny przymierzony bedzie tym własciwym:)
      • wiszer Re: PARADOKS 18.04.08, 23:59
        Cholera ale ja juz nie mam pomyslu co by tu zmierzyc... Zostala mi jeszcze Mitzy
        i chce wyprobowac Eve 28dd. Dziewczyny ktore widzialy moje zdjecia w galeri,
        moze polecicie mi jakis konkretny model i rozmiar? Ja juz sama nie wiem czego
        szukac...
        • wiszer Re: PARADOKS 19.04.08, 00:10
          Dziewczyny ale jajo, dumalam dumalam i wydumalam, zmierzylam sie w Evie w
          biuscie i wychodzi mi tak 80cm w biuscie, chyba polowa moich cyckow jest pod
          pachami! To jakim cudem Pollyanna 60D byla za mala? Koronka sie marszczyla,
          nawet kobieta z Freyi (bylam w Katowicach przy Hotelu Monopol) powiedziala ze
          troche za duzy, ale ona nie kazala skracac mi ramiaczek... Moze byla za mala?
          Ale ludu ja mam same sutki prawie a nie cycki to jak ja moge miec DD!? Nic juz z
          tego nie rozumiem, co mi doradzacie z tej Evy przymierzyc? 28DD czy E, a moze K?:>
          • pierwszalitera Re: PARADOKS 19.04.08, 01:15
            wiszer napisała:

Ale ludu ja mam same sutki prawie a nie cycki to jak ja moge miec
            DD!?

Wiszer, ty to tak często o swoich "malutkich cyckach" piszesz, że aż
            muszę ci coś odpisać. Ja jak byłam jeszcze bardzo szczuplutką
            nastolatką, to się kiedyś obmierzyłam i miałam wtedy w biuście 84cm.
            Czyli nie aż tak wiele więcej niż ty teraz. Pod biustem byłam jednak
            już wtedy na pewno ponad 70cm, bo tam wiele mi się do dzisiaj nie
            zmieniło i mierzę teraz na żebrach w najlepszym, czyli najniższym
            wypadku 74cm. Normalnie raczej trochę więcej. Około 76cm. To znaczy
            biustu większego od twojego mieć nie mogłam. Stanik mojej mamy 75B,
            był mi o wiele za duży, a mniejszych w PRL-u na prowincji nie było,
            więc chodziłam po prostu bez. I mimo wszystko nie traktowałam mojego
            biustu jako mały. Nigdy! Był okrąglutki, trochę przypominał
            kształtem naleśnik, nie takie stożki jak miałe inne dziewuchy, ale
            mnie się podobał. I nigdy żadnych kompleksów nie miałam, bo fajna
            dziewczyna byłam, koleżanki mnie lubiły, a adoratorów też było
            pełno. ;-) I chłopakom podobało się, że chodzę bez stanika.
            Wyglądało to lepiej niż u koleżanek w pancernych socjalistycznych
            stanikach o zwężanych obowodach. I wiesz co mówiono o mnie? Że
            seksowna dziewczyna jestem. Właśnie z moim objektywnie mniejszym
            wtedy biustem. Bo atrakcyjność nie zależy wcale od wielkości piersi
            i naprawdę nie masz powodu ciągle nad swoim rozmiarem płakać. Kiedyś
            tam dorosłam do tego nieszczęsnego 75B, potem zmieniłam na 80B(!), a
            dzisiaj noszę 70F. I tak naprawdę, to rozmiar skoczył mi dopiero po
            trzydziestce. Stanika doradzić ci nie potrafię, ale może wywal te
            uszytywniane pushupy, bo chyba niepotrzebnie rozsmarowywujesz sobie
            piersi pod pachami. Nawet gdybyś musiała jakiś czas do znalezienia
            dobrego chodzić bez. Popatrz na modelki na wybiegach, one też
            pokazują się często bez i nie wygląda to aż tak tragicznie. Może w
            ten sposób coś spod tych pach ci wyjdzie. Powodzenia. :-)

• wiszer Re: PARADOKS 19.04.08, 01:28
              Ojej... nie zzrozumcie mnie zle, ja nie mam kompleksu z biustem, mam mnostwo
              adoratorow i swietnego chlopaka, ja po prostu chcialabym miec dobry stanik, taki
              ktory by sie nie marszczyl, a nie nie push-up. Bo powiem Ci ze jak zakladam
              niektore rzeczy i chodze bez stanika to spoko, ale czasem, szczegolnie jak jest
              zimno i tak sutki stercza, czy niektore rzeczy sa z takiego materialu ze
              wszystko widac to sie nie da :> i chcialabym zalozyc po prostu fajny, wygodny,
              dopasowany stanik. To Tyle, oprocz asymetrii to nic pecjalnie mi nie
              przeszkadza, oczywiscie chcialabym miec wieksze piersi, ale zaakceptowalam
              swoje. Mialam troche gorsze dni jak te wszystkie staniki nie pasowaly, ale
              prawda jest taka ze mi nie przeszkadza wielkosc moich piersi, mi przeszkadza to
              ze ja nie mam zadnego dobrego stanika... W push upach nie chodze odkad
              zalogowalam sie na to forum (wlasciwie to chodze bez) i masuje te walki i cycki
              codziennie :]. Dziwne jest to ze moj biust bez wyglada na wiekszy niz w Freyi
              Evie 28D, o czym to moze swiadczyc?
              • pierwszalitera Re: PARADOKS 19.04.08, 01:48
                Może on faktycznie za mały? Bo mi jeden właśnie z za małą (za płytką) miseczką tak spłaszcza piersi. Niby wygląda na dobry, ale jak podciągnę porządnie ramiączka to zdecydowanie bułkuje. Z tym podciąganiem ramiączek to potraktuj poważnie, bo chyba dziewczyny z mniejszym biustem mają dendencję do za długich. Bo te z większym od razu widzą, że biust jest "nie na miejscu". Ja w jednym staniku z krótką regulacją, to nawet odpruć i obciąć kawałek ramiączka musiałam, by miseczka leżała jak należy.
                • wiszer Re: PARADOKS 19.04.08, 01:53
                  Ja najchetniej to zabralabym ze soba jakas z naszych dziewczyn na zakupy bo jak
                  robie zdjecia w przymierzalni to dziwnie sie patrza :D. Najlepiej do Londynu :DD.
                  • figa84 Re: PARADOKS 07.06.08, 18:24
                    Opdisałam Ci poniżej:)
          • zawsze_zielona Re: PARADOKS 19.04.08, 02:17
            Zasada numer jeden: nie słuchać ekspedientek (wyjątek oczywiście Intimo,
            Peachfield i Avocado). Coś mi się wierzyć nie chciało, gdy napisałaś, że 60D
            Poly była za mała. No i teraz wiem dlaczego! Przymierz tę Poly jeszcze raz,
            teraz już wiesz, jak podciągnąć ramiączka. Powinna być dobra.
            • wiszer Re: PARADOKS 19.04.08, 09:29
              Tam mialo byc jakim cudem Pollyanna byla za duza? A nie za mala, pisalam przed
              chwila ze strasznie dziwnie lezala, ale moze to faktycznie ze wzgladu na
              ramiaczka. Ja bylam w Freyi przy Hotelu Monopol i ta babeczka byla bardzo
              chwalona na LB, widac MB to nie jej fach :).
              • anulla1974 Re: PARADOKS 19.04.08, 18:51
                Może to kwestia modelu stanika. Ja przy podobnych wymiarach 66/77-78
                zaczynałam od Freyi Evy, która zaraz zrobiła się za mała. Potem
                byłam u Marysi i mierzyłam Pollyannę - i mimo, że ma większe miski
                niż Eva 60 D okazało się za małe i wzięłam 60DD. Noszę je teraz ale
                powoli zaczyna robić sie za małe. A wymiary drgnęły minimalnie 65/78-
                79. Więc wymiarami się aż tak nie sugeruj.
              • zawsze_zielona Re: PARADOKS 19.04.08, 19:00
                Wymiary wymiarami a cycki sobie.
                Wiszer, jeśli Eva jest za mała w 28D, to Poly nie mogła być za duża/bardzo za
                duża w tym samym rozmiarze. Jeśli nie podciągnęłaś ramiączek, to tak naprawdę
                wcale nie przymierzyłaś stanika. Popatrz na zdjęcia w wątku "Hasło:skróć ramiączka".
              • zawsze_zielona Re: PARADOKS 19.04.08, 19:01
                > Tam mialo byc jakim cudem Pollyanna byla za duza?
                TAK, mea culpa.
                • wiszer Re: PARADOKS 19.04.08, 22:12
                  Podciagalam ramiaczka, prznajmniej tak mi sie wtedy wydawalo, teraz wiem jaki
                  robilam blad. Poczekam na ta Mitzy na razie, a pozniej zobaczymy.
                  • wiszer Re: PARADOKS 26.04.08, 21:44
                    Dziewczyny, pisze o tym w swoim paradoksalnym watku bo to najlepsze miesce na
                    moje kolejne wypociny. Mam do Was ogromna prosbe, skoro wszystkie Freye jakie
                    mierzylam nie lezaly na mnie dobrze (uwazam ze mialy za waskie fiszbiny), a
                    Panache Harmony tez zle lezal. Czy mozecie mi doradzic jakis stanik ktory warto
                    przymierzyc? Zeby fiszbiny nie byly waskie a zebym nie utopila sie w misce i by
                    nie wygladal jak Rio, najlepiej to scisliwiec, moje wymiary to 65/80. Osoby
                    ktore maja dostep do galeri jakbym mogla prosic zeby zerknely i podsunely mi
                    jakis pomysl. Pisalam juz co mierzylam, a mierzylam Panache Harmony, dwa staniki
                    z M&S, pozniej ponad 10 Freyi w tym Arabelle - za duza, wiem ze to
                    duzomiseczkowiec, Pollyanne uwazam ze fiszbiny byly za waskie i splaszczala mi
                    piersi, Eve z ktorej zamawiam rozmiar wieksza, ale nie wiem czy bedzie dobrze
                    lezec, Rio - strasznie mi sie nie podobal, ani sam stanik ani to co robi z
                    piersiami, czulam sie jak w bandazu, pozniej kilka fasonow ktorych nazw nie
                    pamietam z nowej kolecji), no i oczywiscie staniki dostepne w sklepach ale w
                    zadnym nie znalazlam nic ponizej 70tki wiec wszystko latalo. Prosze wymyslcie mi
                    jakis fason jeden, wiem ze to ciezko tak, ale ja nie mam kasy by zamowic wiecej
                    niz 1 stanik na chwile obecna, a chodzenie bez stanika zaczyna mi przeszkadzac
                    bo nie wszystko moge zalozyc. Wy juz troche sie namierzylyscie wiec moze macie
                    jakis pomysl? Bo ja bardzo chce jakis miekki stanik w ktorym bede sie czula
                    dobrze i miala swiadomosc ze biust wraca do siebie, a ja nawet nie mam pomyslu
                    co moge zamowic czy przymierzyc...
          • figa84 Re: PARADOKS 07.06.08, 18:21
            Brr... na kobietę w Monopolu nie patrz!!!! Mi powiedziała, że 65D
            jest za duże, a kupiłam 65E. Przeskoczyłam o dwie miski w górę:-)
            Może umów się z jakąś forumką i wtedy tam podjedź. Ja wybieram się
            tam poglądać Frey, więc możemy się umówić:-)
    • wiszer Re: PARADOKS 26.04.08, 21:50
      Dziewczyny w intimo znalazlam rozmiar 5DD, co to za rozmiar? 55DD? czy jak?
      • scarlet_agta Re: PARADOKS 26.04.08, 22:28
        To raczej jakaś pomyłka. Być może 65DD albo 75DD.
        • wiszer Re: PARADOKS 26.04.08, 22:38
          Moliwe, a ja druna do nich napisalam, ale moze kiedys cos 55 wynajda :D.
          scarlet_agta, Ty masz duze doswiadczenie, moze doradzilabys mi co kupic teraz?;/
    • wiszer Re: PARADOKS 27.04.08, 00:07
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka85-details.aspx?colour=Violet
      Czy myslicie ze on moglby byc dobry? Przepiekny, stanik...
      • fruuzia Re: PARADOKS 27.04.08, 07:24
        piękny, tylko wszyscy piszą, że to rozciągliwce są więc może być kłopot z obwodem :(
        ja ci niestety nie doradzę póki co, bo zorientowana jestem w stanikach, które NIE PASUJĄ ;D
        • fruuzia Re: PARADOKS 27.04.08, 07:30
          za to elle macpherson bardzo ścisłe, tylko małomiseczkowe, ale nie wiem jak z fiszbinami
          jeszcze fantasie chyba mają trochę szersze fiszbiny niż freye
    • wiszer Re: PARADOKS 27.04.08, 10:17
      Dziewczyny a co myslicie zebym sprobowala z Panache Tango II? Skoro fiszbiny w
      Freyah sa za waskie, a poza tym ponoc ladnie biust w tym staniku migruje. Tylko
      nie wiem czy kupic plunge czy balkonik? Doradzcie ;/.
      • natashka87 Re: PARADOKS 27.04.08, 10:30
        Plunge to rozciągliwiec, więc nie ma co próbować. Balkonik mi też
        dziewczyny polecały, ale miałam 65 i był za szeroki, ale pewnie z
        60 byłoby ok. Na pewno fiszbiny będą szersze niż we Freyach:)
    • pitupitu10 Re: PARADOKS 27.04.08, 10:28
      Wiszer, myślę, że powinnaś jeszcze popróbować z Panache, skoro Freye mają za
      wąskie fiszbiny. Tango II jest chwalone (ale nie Tango plunge, bo to
      rozciągliwiec!).
      A tak w ogóle to myślę, że jeśli jesteś już naprawdę sfrustrowana tym
      zamawianiem i odsyłaniem to może dobrym pomysłem byłaby wycieczka do Intimo w
      Krakowie albo do Peachfield w Warszawie. Tam przymierzysz wiele modeli na raz, a
      na dodatek otrzymasz fachową pomoc od tamtejszych bra fitterek. Jasne, podróż
      kosztuje, ale poczta też kosztuje, prawda? Może spróbuj namówić kilka koleżanek
      na wspólny wypad. Zrzucicie się na paliwo, a i wyprawa na zakupy w większym
      gronie to sama przyjemność :)
      • wiszer Re: PARADOKS 27.04.08, 22:32
        Super pomysl, ale nie dla kogos kto studiuje i pracuje na pelny etat i od ponad
        pol roku nie mial dnia wolnego. Takze wypad odpada do wakacji, a chodzic jeszcze
        2 miesiace bez stanika nie mam ochoty szczerze mowiac. Bylam w sklepie Freyi w
        Katowicach 6zmysl, przymierzylam pare modeli, nic nie pasowalo, babka bardzo
        mila, ale nie miala pojecia o zakladaniu stanika itd... w efekcie nic mi nie
        doradzila, a powiedziala ze Freya Pollyanna 28D jest za duza, teraz wiem ze nie
        podciagnelam ramiaczek i nie mogla byc za duza (65/80), ale mimo to splaszczala
        mi biust chyba dlatego ze fiszbiny byly za waskie. Teraz bede mierzyc Mitzy i
        Eve 60DD zobaczymy, jak nic nie bedzie pasowalo to kupie Panache TangoII
        balkonik tak jak radzisz i Lilly, jak to nie bedzie pasowalo to juz nie wiem...
      • wiszer Re: PARADOKS 27.04.08, 22:33
        Poza tym poszta mnie wychodzi 5-6zl, a wypad do Wawy kolo 2 stow takze roznica
        jest... Ale dzieki wielkie za odpowiedz i mile slowa.
    • wiszer Fiszbiny, slady i bulki 15.05.08, 21:55
      Dziewczyny mam ogromna prosbe, wytlumaczcie mi dlaczego mam ogromne bulki w Loli
      60E przy wymiarach 65/80, skoro w misce mam sporo luzu, fiszbiny celuja w srodek
      pachy i nie tna piersi?
      Czy to kwestia za luznego obwodu? A jesli nie to, to co?
      • natashka87 Re: Fiszbiny, slady i bulki 15.05.08, 22:30
        hmm, ja troche nad Tobą myślałam;) Współczuję, ogólnie ja też nic
        jeszcze nie znalazłam - może to Cię trochę pocieszy. Ogólnie:
        - moim zdaniem obwód jest wielkim problemem - przez to stanik
        najeżdża na piersi tak jak pisała Maith, przez to nie możesz go
        dobrze zmierzyć, bo nie jesteś w stanie "włożyć" całej piersi do
        miseczki
        - przez za luźny obwód stanik odstaje Ci na dole - przez to inaczej
        leży, co jeszcze pogarsza efekt

Nie wiem co z tym zrobić bez niszczenia stanika, może związać,
        podpiąć... Nie mam pojęcia..

Lola jest albo za mała albo niekompatybilna: gdzie się marszczy? Ja
        czasem próbuje włożyć wkładki ze starych pushupów do miseczki, wtedy
        odrobinę lepiej widać co by było jakby pierś była większa, czy
        bardziej się marszczy czy mniej i gdzie się wbija.

No pozostaje inne wyjście - napisać do Melissy żeby Ci uszyli 55tke..
        • wiszer Re: Fiszbiny, slady i bulki 15.05.08, 22:40
          Nie jest za mala, miska sie marszczy bo u gory jest pusta, za to DD byla za mala
          no i masz babo placek. Nie dosc ze 55tka to jeszcze miedzy rozmiarami, no i co
          bede lazic w czym popadnie, moze jak przytyje to cos znajde.
          • natashka87 Re: Fiszbiny, slady i bulki 15.05.08, 22:55
            To jest jakaś myśl;)

A próbowałaś jakiś fullcupów - mi się mega nie podobają- ale jak
            dotychczas mierzyałam taki jeden o kroju mniej więcej takim
            www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=EV-4500&mci=&size=&colour=&image=r1383-p520132-style
            i to był jedyny, który fajnie leżał i nic się nie wbijało ani nie
            marszczyło. Ogólnie tylko był paskudny, zero koronki nawet, ale
            kształ super. Jakby nie kosztował 210 zł to może bym nawet kupiła.
            • wiszer Re: Fiszbiny, slady i bulki 15.05.08, 22:58
              Tylko czy taki stanik cokolwiek zbiera? Poa tym rozmiarowka zaczyna sie od
              30stek ;/, ale dzieki.
    • sadzka Re: PARADOKS 15.05.08, 23:16
      Mój post w niczym Ci nie pomoże, ale w ramach pocieszenia, a może bardziej chęci pożalenia: od momentu kiedy trafiłam na to forum (ok. 2 tyg. temu) przeczytałam większość Twoich postów i jestem przerażona że Ty przy swoich wymiarach nie możesz znaleźć dobrego stanika. Ja mam wymiary 61/75 i dla mnie paradoksem jest to że Freya Eva 28D jest na mnie za mała (obwód oczywiście za duży). Też widzę jedyne wyjście w przytyciu, co wbrew pozorom wcale nie jest takie proste jak większości ludzi się wydaje.
      • joankb Re: PARADOKS 16.05.08, 08:09
        OT w kwestii przytycia.
        Polecam dietetyczkę. Sama nie dasz rady. Ja nawet z dietetyczką męczę sie i
        męczę. W końcu trochę się udało - ale na jak długo nie wiem.
        • blizniaki14 o przytyciu z dietetyczką do joankb 16.05.08, 09:43
          Serio jest szansa?
          sorki,że w temat wchodzę, ale ja też bym bardzo chciała przytyć,bardzo! tylko u
          mnie problem, że chuda jestem od pasa w górę, biodra i pupa są OK, u góry dramat
          same kości, kościste ramiona i klatka . Ważę może 58 kg przy 178 cm wzrostu i
          pomimo urodzenia trójki dzieci, zawsze byłam patyk. Jak ważyłam przy starszym w
          ciąży(on miał 4kg) 83kg do wyglądałam normalnie, nie grubo,tylko w sam raz, choć
          ręce nadal były bardzo chude, a przy bliźniakach (choć były wielkie 6 kg samych
          dzieci), ważyłam tylko 74kg!
          Warto się wybrać do dietetyczki? muszę to przemyśleć :)
          pzdr
          • wiszer Re: o przytyciu z dietetyczką do joankb 16.05.08, 19:57
            No niestety ja sie nie zgodze, chodzilam do dietetyczki, nawet na silownie
            zaczelam chodzic zeby troche w masie miesniowej przytycz, cokolwiek, wazne 48kg
            przy 172cm wzrostu. Uprzedzam ze nie jestem anorektyczna, nie ograniczam sie w
            jedzeniu, wrecz przeciwnie, zawsze bylam chuda a teraz jestem po walce z
            choroba. Przyszly dzis do mnie dwa staniki, Lilly i Rosy Posy, nie rozumiem
            tego. Lilly jako plunge lezy dobre, fiszbiny sa szerokie 14cm, robia mi aureolki
            a buly i tak masakryczne mimo ze wygarniam i wygarniam. Musze dodac ze ta Lilly
            to przepiekny stanik. Rosy Posy to jednak dopiero cudo, stnik za duzy, ale nie
            wiem czy D bedzie dobry czy nie bedzie mial za waskich fiszbin bo te maja 12 cm
            a D ma ponoc 10cm, te sa ok, takze sadze ze 10 beda za krotkie, tyle to mi nie
            przemigruje ;/.
            • madzi1 Re: o przytyciu z dietetyczką do joankb 16.05.08, 20:09
              Wiszer dawaj foty do galerii, ocenimy. A byłaś u marysi z
              peachfield? Jesteś z warszawy?
              • wiszer Re: o przytyciu z dietetyczką do joankb 16.05.08, 22:58
                Wyslalam wlasnie foty do galerii. Niestety jestem ze slaska wiec do Wawy mam
                kawal i nie stac mnie na wyjazd, bo o ile stanik mozna odsprzedac o tyle benzyny
                czy pociagu nie, a nie wiadomo z jakim skutkiem. Wykaplam sie, nie uzywalam
                zadnych dezodorantow i pochodzilam w tych stanikch po 10 minut, wszystkie
                podjezdzaja mi na piersi i je hebluja a po chwili wyskakuja buly ogromne ze az
                ochyda i wszustko odstaje i sie marszczy....
    • wiszer Re: PARADOKS 17.05.08, 15:42
      Dziweczyny dochodze jednak do wniosku ze to srednio ma sens w moim przypadku, bo
      i tak nie bede miec dobrego stanika. Nawet jak znajdzie sie taki ktory lezy w
      miare dobrze, to albo bede musiala go skracac, albo podszywac, albo inne cuda bo
      inaczej wszystko bedzie mi podjezdzalo pod gardlo, a ztego co czytalam takie
      staniki skracane traca fason, a podszywane sa okropnie niewygodne. A te
      wszystkie staniki cholernie sie marszcza, albo za male albo za duze, a nawet jak
      duze to buly sa i wyglada to jeszcze gorzej pod bluzka niz push-upy.
    • maupa-maupa Re: PARADOKS 17.05.08, 17:12
      Ostatnio trafiłam na taki wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=79526898&v=2&s=0
      Może Twój młody i jędrny biust potrzebuje paskudnego full-cupa lub ślicznego
      half-cupa :)
    • wiszer Re: PARADOKS 22.05.08, 13:18
      Doszla do mnie Mitzy 60DD, czerwona, jest scisliwa, ale ta akurat jest REJECTED
      i jest bardzo ale to bardzo scisliwa, ja nie umialam jej nawet do 70 naciagnac,
      czyli super stanik dla mnie, miski sie marszcza ale mam nadzieje, ze z czasem
      sie wypelnia. Nie pochodzi mi do gory, ale co mnie martwi jak sciagam stanik to
      fiszbina na mniejszej piersi jest ladnie pod nia odbita, a na wiekszej ja lekko
      przecina wiec pewnie bedzie rozsmarowywana. Co w takiej sytuacji? Dochodze do
      wniosku ze stanik po prostu sie podnosi do mniejszej piersi bo mam ramiaczka na
      maska. Poluzowalam ramiaczka i to samo... A moze od chodzenia bez stanika i w za
      luznych push-upach mam po prostu obwisle piersi? Bo sa osadzone dosc nisko, ktos
      nawet w Galerii to zauwazyl...
      • plica Re: PARADOKS 23.05.08, 00:23
        czy zdjecia sa w galerii?
        • wiszer Re: PARADOKS 23.05.08, 11:48
          Tak, i to calkiem sporo.
    • wiszer Asymetria 07.06.08, 09:38
      Dziewczyny pisze tutaj zeby nie zakladac nowego watku i nie zasmiecac forum,
      przerobilam swoja Zete i lezy nawet nawet, tylko te wykonczenie z kwiatuszkow
      dziwnie odstaje, nie wiem dlaczego wczesniej tak nie bylo. Czy ktos kto ma tez
      Zete tez mu sie tak z czasem stalo, czy po praniu ze te kwiatki sie tak jakby
      odchylaja? Nie wiem jak to opisac. Jedno mnie martwi, ze mam prawda piers
      wieksza i jak siedze teraz w niej to mam o wiele wieksza bule pod prawa pacha
      niz pod lewa i boje sie ze asymetria sie poglebi ;/.
      • nicol.lublin Re: Asymetria 07.06.08, 11:13
        mam zetę już ze 2 tyg i nic mi nie odstaje. ale również mocno
        odstaje mi ta część do której doszyte jest ramiączko i marszczy się
        nieco. też mam asymetrię ok 2 rozmiarów i też się martwię. mam spore
        buły podpachowe, ale w tej średniodopasowanej zetce chodzę i nawet
        nie marudzę - czekam na hariet i inne "no name" z e-bay.
        niestety mam takie problem, że ramiączka mnie gniotą niemożebnie,
        potrzebuję stamnika w którym ramiączko nie byłoby przyszyte z boku,
        tylko bardziej na środnku. czaiłam się na half cup, ale one jeszcze
        bardziej z boku są :-(
        pisz jak coś jeszcze obmierzysz.
      • plica Re: Asymetria 07.06.08, 20:37
        kurcze, a czasem nie za duzo zmniejszylas? moze zrob tak, aby w
        wiekszej piersi byla odrobinka luzu
        • wiszer Re: Asymetria 07.06.08, 20:45
          Dokladnie tak zrobilam, ze w wiekszej piersi zostawilam wiecej luzu i jest nadal
          troche za duza, a mniejsza jest tylko delikatnie za duza, takze nie wiem, moze
          akurat tak sie stanik ulozyl? Zobaczymy z czasem.
    • wiszer Mimo ze stanik jest mega ciasny to podjezdza ;/ 07.06.08, 20:50
      Dziewczyny wytlumaczcie mi cos bo nie rozumiem. Podszylam Zete, nie da rady
      zapiac sie na 3 haftke, zapinam sie na najluzniejsza i jest mega ciasno, a mimo
      tego obwod podjezdza do gory, myslalam ze to moze przez za ciasne ramiaczka,
      wiec ja poluzowalam sporo! Ja i tak jak dzis przyszlam to mam pregi na piersiach
      od spodu. Moze brakuje mi tluszczyku zeby mogl sie zatrzymac w miejscu? Czy
      macie jakies pomysly?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka