Dodaj do ulubionych

M&S lobbowanie!! ???

15.06.08, 00:22
Byłam dziś w sklepie Mark & Spencer w Złotych Tarasach. Bielizna śliczna,
niedroga, tylko oczywiście w niepełnej biuściastej rozmiarówce.
Aż mi się smutno zrobiło, że ta sama firma udostępnia dużo szerszą rozmiarówkę
w Anglii.

Może byśmy się wzięły za lobbowanie firmy. Pewnie nie mamy specjalnie co
liczyć na to(przy najmniej na razie:), że dla Polski wprowadzą inne rozmiary
niż w Anglii, ale to przy najmniej mogłaby być dla nas taka sama paleta rozmiarów.

To z pewnością ułatwiłoby nam " biuściaste nawrócenie". Macie jakiś pomysł, na
adresata takiego lobbingu, bo panie sprzedawczynie z pewnością nie wystarczą...

PS Jak ja bym chciała takiego half cupa z M&S w moim rozmiarze;)
Obserwuj wątek
    • 100krotna Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 08:06
      Kierownik sklepu? Jakiś kontakt, np. mailem powinien ze sklepem być, nic takiego
      nie znalazłaś?
      • 100krotna Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 08:08
        www.marks-and-spencer.com.pl/napisz-do-nas/ a tutaj?
        Wieczorem do nich na pewno coś popełnię - ale to na chwałę Warszawianek, bo mnie
        tam niestety nie będzie..
        • 100krotna Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 08:11
          I jeszcze adres i mail:

ul. Złota 59
          00-819 Warszawa
          tel. (22) 222 06 53
          zlote.tarasy@marks-and-spencer.com.pl
    • 100krotna Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 08:15
      Aaaa.. się pospieszyłam... ;) Tu powinna być edycja postów, bo ja jestem ciapek straszny czasami.

wszystkie maile i telefony do sklepów w Warszawie (w Polsce chyba są tylko w Warszawie niestety).

Złote Tarasy

tel. (22) 222 06 53
      zlote.tarasy@marks-and-spencer.com.pl

Arkadia

tel. (22) 331 65 50
      arkadia@marks-and-spencer.com.pl

Galeria Mokotów

tel. (22) 541 35 78
      galeriamokotow@marks-and-spencer.com.pl

Targówek

tel. (22) 884 88 15
      targowek@marks-and-spencer.com.pl
    • fruzia01 Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 11:55
      z la senzą jest tak samo, buuu;
      za pierona nie mogę zrozumieć dlaczego? dlaczego <70 można mieć w ofercie w
      Anglii a w Polsce już nie? że niby Angielki chudsze?

moja rozmowa z panią sklepową: "ładny ten stanik ale za luźny, czy macie 65kę?"
      "NIE" "a cokolwiek z obwodem 65" NIE "a wogóle bywają" NIE "ale w angielskich
      sklepach są takie rozmiary, dlaczego w polskich nie ma" NIE WIEM ALE NIE MA "a
      gdybym zamówiła konkretny model w konkretnym rozmiarze, sprowadzą państwo?" NIE

beton po prostu
    • milla001 Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 12:49
      Ja i tak będę lobbować. Chciałam Was tylko zachęcić abyśmy robiły to wspólnie,
      im nas więcej tym skuteczniej. Ja uderzałabym na trzech poziomach:

kierownik sklepu,
      M&S w Polsce
      M&S w Anglii

Co Wy na to?
    • milla001 Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 12:51
      Czyli z tego co widzę nieocenione koleżanki:D brak nam tylko adresu w Anglii.
    • klymenystra Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 14:30
      Masz racje- co prawda, ja jestem z Krakowa, tu nie ma wcale M&S, ale rozumiem
      Was, dziewczyny. Na stronie firmy nie mozna kupic, bo do Polski nie wysylaja, a
      na ebayu roznie bywa. Lobbujcie, lobbujcie, i proscie o 60 :)
      • 100krotna Re: M&S lobbowanie!! ??? 15.06.08, 19:57
        Dziewczyny, tutaj jest formularz kontaktowy sklepu w ogóle: tnij.com/mftb
        - to jest pod zakładką "Store comments & feedback"

Zamierzam do nich, jak mi się uda (goście) - jeszcze dziś, napisać.
        Myślę, że wyślę jeden mail na adresy sklepów w Warszawie, informująco-pytający,
        o możliwość dostania rozmiarów.
        I jeden po angielsku, krótki, korzystając z tego formularza co podałam wyżej,
        także pytając o możliwość dostarczenia do polskich sklepów szerszej rozmiarówki.
        Mam nadzieję, że w angielskim nie narobię mnóstwa błędów ;)
    • malagracja Moze zebrac podpisy to bedzie razenie? 15.06.08, 20:27
      • 100krotna Re: Moze zebrac podpisy to bedzie razenie? 15.06.08, 20:45
        Tylko jakby to miało wyglądać? Mamy się gdzieś zebrać? Ja np. nie jestem z
        Warszawy, nawet nie z bliska. Zależy mi na tym, bo im więcej staników w
        ciekawych rozmiarach będzie można kupić w Polsce tym większą możliwość będziemy
        mieć chociażby kupienia takich na allegro ;) Bo osobiście pewnie u nich w
        sklepie kupować nie będę w najbliższym czasie
        Myślę, że bardziej efektowne będzie jak każda z nas w wolnym czasie napisze do
        nich parę słów, na temat. I niekoniecznie jednorazowy napływ kilkuset maili - bo
        mogą potraktować jako zwykły spam.. kurcze.. to nie takie proste jest :D
        • malagracja Jest tu jakas informatyczka? 15.06.08, 21:56
          Dobre byloby cos takiego na wzor tych petycji WWF, ze klikasz czytasz treść i
          potem wprowadzasz w tabele swoje dane klikasz i to sie dodaje pod trescia
          petycji. No nie umiem tego lepiej wytumaczyc.
          Jak juz nie wyjdzie, to kazda (ale to KAZDA!) z nas cos pisze :)
    • kaczencja Moim zdaniem trzeba zacząć od UK 15.06.08, 21:05
      Sądzę, że trzeba z wiadomością uderzyć przede wszystkim pod adres kontaktowy M&S w UK. Bądź co bądź jako sieć sklepów mająca swoje punkty w wielu krajach Europy na pewno mają jakieś standardy i fakt, że rozmiarówka na Polskę została okrojona ma gdzieś swoją przyczynę. A przyczyna jest zapewne taka, że u nas standard zaczyna się od obwodu 70 i kończy mniej więcej na miseczce D, co firma na pewno wie, skoro otworzyła tutaj swoje sklepy. Myślę, że lobbowanie M&S trzeba więc zacząć od źródła, które pewną świadomość stanikową ma, brakuje mu tylko wiedzy na temat potrzeb kobiet w Polsce.

Sama chętnie napisałabym maila do firmy, ale nie znam na tyle dobrze angielskiego, by napisać coś sensownego i wiarygodnego zarazem. Moim zdaniem jeżeli któraś z Was będzie się już za to brała, warto wspomnieć o tym, że jest takie forum, które zrzesza tysiące kobiet, które potrzebują obwodów węższych od 70 i miseczek większych niż D. Warto wspomnieć, że świadomość stanikowa Polek jest bardzo niska, co jest spowodowane ograniczoną rozmiarówką i że M&S może być pierwszą firmą, która na szerszą skalę udostępni Polkom odpowiednią bieliznę w atrakcyjnych cenach.

A i jeszcze fajnie by było wspomnieć, że wiele kobiet zamawia staniki z UK, oferta M&S jest bardzo atrakcyjna, ale czemu nie chcą wysyłać staników do Polski? Skoro już mamy lobbować, to na całego ;)
      • 100krotna Re: Moim zdaniem trzeba zacząć od UK 15.06.08, 21:26
        Ooo! To jest to :)
        Bardzo ładnie zebrałaś to, co można im wysłać - sama zastanawiałabym się, co
        dokładnie napisać, a Ty trafiłaś w sedno. Postaram się to ładnie zebrać i wysłać.
        A do sklepów napisać w tym samym czasie nie zaszkodzi ;)
        Lobbujemy przecież
        • kaczencja Re: Moim zdaniem trzeba zacząć od UK 15.06.08, 22:22
          Jak napiszesz to wklej do wątku, na pewno wiele dziewczyn chętnie przeczyta a może dodadzą jakieś swoje uwagi. Sądzę, że jeden dobrze skonstruowany mail może zdziałać więcej niż kilka krótszych, z samym zapytaniem o dostępność rozmiarów. Czas żeby zaczęto nas traktować poważnie, ostatnio na Stanikomanii czytałam, że w Brastopie jesteśmy drugą najliczniejszą grupą kupujących po Brytyjkach - wiele kobiet jest gotowych przeznaczyć wcale nie małe pieniądze na dobre biustonosze. Myślę, że nic tak nie robi wrażenia na ludziach biznesu, w tym na producentach bielizny jak fakty i liczby - takie dane mają wielki dar przekonywania.
    • kaczencja WYSŁAŁAM MAILA DO M&S W UK 10.07.08, 16:22
      Wczoraj wysłałam maila do Marks and Spencer. Z tego miejsca dziękuję jednej z forumek z LB za pomoc w korekcie tekstu po angielsku - bardzo się to przydało :)

Napisałam w mailu, że jestem polską fanką ich bielizny i w ich rozmiarówce noszę 30DD. Mimo że mój rozmiar występuje w brytyjskich oddziałach firmy, nie jest on osiągalny w Polsce. Nie mogę go również kupić na stronie internetowej M&S, bo nie prowadzą światowej wysyłki. Zwróciłam im uwagę na fakt, że w Polsce jest dużo szczupłych dziewczyn z dużym biustem, które nie wiedzą, że zamiast 75B powinny nosić np. 65F. Te które wiedzą, nie mogą zaopatrzyć się w takie rozmiary, bo w Polsce rozmiarówka zaczyna się w ogóle od obwodu 70. Napisałam, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, bo jestem forumowiczką z Lobby Biuściastych, najpopularniejszego polskiego forum o bieliźnie, które zrzesza tysiące kobiet szukających dobrej jakościowo bielizny w swoim właściwym rozmiarze.

Wprost napisałam im, że chcemy kupować ich staniki z małymi obwodami i większymi miseczkami. Chcemy kupować je zarówno na ich stronie jak i w polskich sklepach M&S. Pochwaliłam ich inicjatywę brafitterską (do zobaczenia na stronie M&S) i stwierdziłam, że informacje na temat tego, jak prawidłowo dobrać stanik powinna mieć każda osoba sprzedająca bieliznę.

Na koniec zadałam im 4 pytania:

Czy jest szansa na obwody poniżej 65 w Polsce?
      Czy możemy mieć nadzieję, że w najbliższej przyszłości M&S wprowadzi światową wysyłkę na swojej stronie?
      Czy jest szansa na obwody poniżej 65 w nowej sekcji biustonoszy z miseczką GG+ (nowo wprwadzony dział na stronie M&S)?
      Jeśli tak, to kiedy możemy spodziewać się ich w sprzedaży?

To tak po krótce, co znajduje się w mailu. Wysłałam wczoraj, czekam na razie na odpowiedź. Jak odpiszą to dam znać w tym temacie.
      • kaczencja Mała poprawka 10.07.08, 18:37
        Zapędziłam się trochę i nie zauważyłam, że popełniłam błąd w tłumaczeniu własnej wypowiedzi :P

Poprawnie miało być:

Czy jest szansa na obwody poniżej 70 w Polsce?
        Czy możemy mieć nadzieję, że w najbliższej przyszłości M&S wprowadzi światową wysyłkę na swojej stronie?
        Czy jest szansa na obwody poniżej 70 w nowej sekcji biustonoszy z miseczką GG+ (nowo wprwadzony dział na stronie M&S)?
        Jeśli tak, to kiedy możemy spodziewać się ich w sprzedaży?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka