madziaost 24.06.08, 23:04 witam:) czy macie doświadczenia z tą linią Panache? spotkałam się już z opinią, że to rozciągliwce i są niestety produkowane od rozmiaru 30, ale zastanawiam się jak się sprawdza ten żelowy wkład. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaost wyjaśnienie 24.06.08, 23:29 atlantis to nie model, a linia panache. jest w niej kilka modeli, które chciałabym sprowadzić do sklepu. zdecydowałam się na dwa, ale może mój wybór niekoniecznie jest trafny i chciałabym poznać opinie użytkowniczek. pozdrawiam magda Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: wyjaśnienie 24.06.08, 23:31 Może się mylę, ale na forum nie ma chyba zbyt wielu użytkowniczek tych biustonoszy. Odpowiedz Link
madziaost Re: wyjaśnienie 24.06.08, 23:40 szkoda:( tylko ciekawe, czy z powodu ich wygody/wyglądu/eksponowania biustu, czy dlatego, że sa mało znane? Odpowiedz Link
quleczka Re: wyjaśnienie 25.06.08, 00:21 moze dlatego, ze wszystkie maja miseczki wypelnione zelem (tak wynika ze strony dystrybutowa Panache), a my jednak wolimy miekkie? :) no i rozmiarowka tragicznie nie nasza... w ogole miseczki tylko od AA do D i od 70tek w gore 65tki (miseczki A-C) i to tylko w jednym straplessie jedynie :-/ I ta zapowiedz "increase your but size or your money back" :D www.bellissima.com.pl/dystrybucja/Candy-47.html Odpowiedz Link
lavaenn Re: wyjaśnienie 25.06.08, 00:36 mierzyłam w Intimo T-shirtowe 70B. rozciągliwe jak moje stare bazarkowce, w środku duużo gluta - może i miłego w dotyku, ale piekielnie to ciężkie... zdjęłam szybciej niż założyłam ;) czułam się jak z protezą piersi. Odpowiedz Link
plica Re: wyjaśnienie 25.06.08, 07:28 pewnie dlatego, ze maja w srodku wkladke zelowa czyli atrape biustu, a wiekszosc dziewczyn tu nie potrzebuje taki wynalazkow. mamy wlasne biusty. Odpowiedz Link
madziaost dziękuję:) 25.06.08, 08:54 dziękuję bardzo za opinie. jeśli faktycznie czuć ciężar tego żelu i sprawia wrażenie piersi "zastępczej" to niewypał... choć dystrybutor bardzo chwali to rozwiązanie. pozdrawiam magda Odpowiedz Link
quleczka Re: dziękuję:) 25.06.08, 10:45 nawet jakby to nie byl zel tylko lekka gabka to my tutaj za takie wynalazki i tak raczej dziekujemy :) tutaj raczej nie znajdziesz wielu fanek powiekszania biustu takimi metodami i jeszcze ta rozmiarowka jaka ma atlantis.... male miseczki to jedno ale brak obwodow ponizej 70tki to drugie :/ Odpowiedz Link
madziaost Re: dziękuję:) 25.06.08, 10:49 wiem, że raczej dziękujecie:) tak jak jednak wśród dziewczyn z LB istnieją wyjatki zakochane w usztywnianych biustonoszach, tak tutaj mogą się znaleźć miłośniczki nowych odmian push-upów, szczególnie jeśli to jakaś nowa, być może lepsza forma, która nie deformuje i nie spłaszcza biustu pod stanikiem, a go ładnie eksponuje. zapytać zawsze warto:) a każda opinia na wagę złota:) Odpowiedz Link
inkageo Re: dziękuję:) 25.06.08, 11:53 W moich okolicach rozmiarowych Atlantis jest o niebo lepszym stanikiem na specjalne okazje niż Retro czy ten koszmar Inferno. I ma obwody 65! Odpowiedz Link
quleczka Re: dziękuję:) 25.06.08, 12:03 Fakt, moj blad - 2 modele T-shirt bra i Strapless maja 65tki (A-C), inne niestety nie :/ Tak wiec duzo forumek by sie raczej nie zalapalo nawet jakby chcialo...chyba, ze po staremu musialabym celowac w 70B/C zamiast 65tki. Swoja droga ciekawe czemu AA maja od 70tek w tych modelach...na zasadzie jak ktos ma AA to juz mu scisly obwod nie potrzebny? Odpowiedz Link
inkageo Re: dziękuję:) 25.06.08, 12:07 Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak ten stanik leży, to mogę wysłać fotkę do galerii :) Odpowiedz Link
madziaost inkageo 25.06.08, 12:29 nie mam niestety dostępu do galerii, ale może uda nam się spotkać w realu na spotkaniu wrocławianek (mam nadzieję, że dojdzie do skutku jeszcze przed otwarciem sklepu:)) Odpowiedz Link
100krotna Re: inkageo 25.06.08, 14:00 A możesz wysłać? Może cokolwiek przemówi do mojej gąbkowej siostry... Odpowiedz Link
quleczka Re: inkageo 25.06.08, 14:44 czekaj, co ma przemowic do Twojej siostry - zamiana wkladek gabkowych na zelowe? Odpowiedz Link
plica Re: dziękuję:) 25.06.08, 21:22 rozmiarowka tych atlantisow to jakas totalna pomylka. rozmiar 70AA wyobrazam sobie tak: sredniej budowy klatka piersiowa z dwoma sutkami Odpowiedz Link
plica Re: dziękuję:) 25.06.08, 21:21 > choć dystrybutor > bardzo chwali to rozwiązanie. > pewnie nosił to wie Odpowiedz Link
inkageo Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 09:05 Ja mam ten stanik w rozmiarze 65C. Nie mogę się wypowiedzieć na temat rozciągliwości bo jeszcze go nie nosiłam, czeka na specjalne okazje. Na razie obwód jest ok. Plus - jedyny stanik w którym widać, że mam biust, minus - nie da się wyjąć wkładek, są zamontowane na stałe ;) Stanik jest dosyć ciężki, ale uciążliwość z tego wynikająca i tak jest mniejsza niż na przykład wbijające się fiszbiny w modelach o miękkich i leciutkich miseczkach. Myślę że ten stanik ma sens, ale właśnie w małych rozmiarach. Odpowiedz Link
madziaost Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 09:07 ale masz na myśli t-shirt? czekam na opinię gdy go założysz, choćby na maila gazetowego. pozdrawiam magda Odpowiedz Link
inkageo Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 09:14 Ale ja już go zakładałam, tylko nie nosiłam na tyle długo żeby się mógł rozciągnąć. Mam ten, tylko biały: www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=4795 Odpowiedz Link
joankb Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 14:38 Widziałam je w Intimo. Mają sens jedynie w małych obwodach - 60, 65, 70 i naprawdę małych miskach. Wtedy jest szansa, że da się je jakoś sensownie dopasować. Tak - to tylko przedłużanie noszenia złych rozmiarów. Technologia się rożni - nic więcej. Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 14:45 joankb - ich nie ma w 60tkach, a 65tki (A-C) sa tylko w strapless i t-shirt bra, reszta od 70tek w zwyz :/ jak dla mnie to ma sens jak ktos faktycznie ma miseczke AA lub A i chce na jakas okazje poudawac, ze ma wiecej :) Odpowiedz Link
joankb Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 14:53 Chciałam napisać MIAŁYBY SENS. Innych szkoda sprowadzać. Tylko dziewczynom krzywdę robią, tak jak zwykły push-up. Odpowiedz Link
plica Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 21:25 > jak dla mnie to ma sens jak ktos faktycznie ma miseczke AA lub A i chce na jaka > s > okazje poudawac, ze ma wiecej :) czy spotkalas kogos procz dzieci i mezczyzn, kto ma faktycznie taka miseczke? przeciez nawet malutenki biust to jakies 60C albo cos w tym stylu. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 22:05 plica napisała: > > jak dla mnie to ma sens jak ktos faktycznie ma miseczke AA lub A i chce n > a jaka > > s > > okazje poudawac, ze ma wiecej :) > > czy spotkalas kogos procz dzieci i mezczyzn, kto ma faktycznie taka miseczke? p > rzeciez nawet malutenki biust to jakies 60C albo cos w tym stylu. Chyba była na forum jedna taka osoba. To znaczy w wątku rozmiarowym. Odpowiedz Link
plica Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 07:27 i nie zadzialala migracja? zostala z tym rozmiarem? Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 11:34 powiem tak, czasem naprawde niewiele ma do migrowania...szczegolnie, ze takie osoby czesto nie nosily stanikow przez wiekszosc czasu, wiec nie maja rozplaszczonego biustu nie wiem jak dziewczyna z rozmiarowego ale ten przyklad, ktory ja znam to byla naprawde szczupla, zgrabna dziewczyna, nie miala tego rozplaszczonego pod pachami... ogolnie u niej to w najlepszym wypadku widzialabym migracje z AA na A... Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 23:27 niestety ja spotkalam taka osobe :/ tak sie sklada, ze lezala na sali w szpitalu z moja mama po operacji, wiec widzialam ja tez nago choc nie daje glowy, ze to bylo 70AA, a nie 65AA na przyklad.. sliczna,mloda (jakies 28lat) dziewczyna ale tak naprawde to praktycznie miala tylko sutki...jak u malej dziewczynki zreszta pamietam, ze strasznie narzekala wtedy ,ze kiedys kupowala zerowki, a teraz nigdzie ich nie ma juz, a ona pracowala w szkole i jednak pod koszule byl jej biustonosz potrzebny Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 01:52 >przeciez nawet malutenki biust to jakies 60C albo cos w tym stylu. nie zawsze... moze tez byc 65B lub moze byc nawet 70A takze jesli ktos przykladowo ma 78cm pod biustem i 82cm w biuscie takie osoby nie za czesto ale jednak tez istnieja tak samo jak osoby o magicznym rozmiarze 75B... :) Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 11:41 Odszukalam jeszcze kawalek watku na wizazu... Osoba o nicku Teje (mam nadzieje, ze nie obrazi sie za zacytowanie jej) napisala: "Rozmiar 65A nie trafia się często, ale się trafia. ja noszę nawet 65AA ( tzn, według tabeli wychodziło 60A, ale się w nim dusiłam). No po prostu tak mi się złożyło, że mam w biuście tyle, co większość dziewczyn w obwodzie". ------------------------------------------------------------------- I jeszcze dwie jej wypowiedzi w temacie, ktore daly mi do myslenia: "problem zaczyna sie wtedy, jeżeli dziewczyna się zmierzyła, liczyła, ze tej jej wyjdzie jakieś D, E... a wyszło dalej A czy AA.I po prostu wiem z właśnego doświadczenia, że wtedy takie pytania " a czy na pewno? " " a czy dokładnie" " a czy luźno" są dośc... bolesne... " "Jedne dziewczyny mają duże biusty, inne średnie, jeszcze inne malutkie, wazne, żeby zmierzyć i dobrac odpowiedni stanik. A tak zaraz dojdziemy do tego, że panująca obecnie w sklepach sytuacja obróci sie o 180 stopni - teraz mamy miseczki od B do D i obwody od 70 do 85, a bedziemy mieć miseczki od DD do K i obwody od 60 do 70. Nie ignorowac nas tu małobiuściastych proszę!!!" To tak w temacie AA ogolnie, plica, nie konkretnie tylko do Ciebie :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 21:43 te ich AA/A są bezsensowne - w 70A miseczka jest całkowicie wypełniona glutem, do założenia na dosłownie płaską klatkę piersiową (może męską?), AA chyba musi być na wklęsłą? szkoda, bo wzornictwo niebrzydkie... Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 25.06.08, 23:31 dziewczyny, pomijajac absurdalny koniec rozmiarowki 65 na C i innych na D... to prosze nie komentujcie w stylu, ze AA to musi byc wklesle :/ to tak jakby komus napisac, ze jam ma miseczke J to balony albo cos w tym stylu... to nie jest mile :/ ostatnio zwrocono mi na to uwage na wizazu, ze sa (choc jest ich malo) dziewczyny, ktore faktycznie maja miseczki typu A...i troche zle sie czuja na przyklad jak ich sie za kazdym razem pyta czy zle sie nie zmierzyly tak wiec prosze Was - nie piszcie, ze A to od razu byc moze meska klata, a AA to wklesle... Odpowiedz Link
lavaenn Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 00:13 mi absolutnie nie o to chodziło - ja tylko zwróciłam uwagę ile jest żelu napchane w te Atlantisowe 70A, wypełniona jest calutka miska i tam się po prostu nic a nic nie zmieści, w związku z tym nie wiem jak może wyglądać ich AA... przecież miseczka typu A to też może być fajny, zadbany biust z zadowoloną z niego właścicielką, bez udziału gąbki i gluta ;) Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 01:50 Lavaenn, ja wiem, ze nie o to Ci chodzilo ale troszke tak to zabrzmialo... i jeszcze dolozyl sie do tego post z pytaniem plicy, wiec poprosilam za jednym zamachem by jednak nie mowic o "wkleslosci" i nie poddawac w watpliwosc istnienia pan o rozmiarach AA czy A :) Jasne, ze moze byc fajny i zadbany ...ale czasem sa jednak okazje gdy taka wlascicielka biustu w rozmiarze AA, chce jednak wygladac jakby miala go odrobine wiekszy :) Wiesz, 70 A jest na osoby majace jakies 82cm w biuscie i troszke ponizej 80cm pod, wiec za duzo sie do niej nie musi miescic ;) AA jak zgaduje to po prostu odpowiednik "zerowki" bo 70AA jest na 79cm w biuscie...wiec na tyle w sumie co obwody 70tek. Tak czy inaczej mysle, ze to w sumie bez duzej roznicy czy to zel czy gabka...wazne by ten push-up dobrac w dobrym rozmiarze bo inaczej bedzie nam krzywde robil. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: ATLANTIS Panache 27.06.08, 11:40 Popieram Quleczke, trzeba uwazac na slowa, nawet jesli "nie o to chodzilo" - juz dwie nieplaskie dziewczyny zrozumialy to opacznie (ja i Quleczka), co dopiero ktos kto ma mniejszy biust, za to duzy kompleks? Odpowiedz Link
plica Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 07:29 nie mowie o zadnych wkleslosciach. o AA juz sie wypowiedzialam, to dla mnie tylko sutki. Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 11:31 ok, Ty nie :) ja sie wypowiedzialam, ze tak powiem "zbiorczo" do Twojego postu i postu lavaenn ... no bo AA to jest odpowiednik "zerowki" przynajmniej tak to wyglada czyli praktycznie roznica w obwodach pewnie taka jakas typu 1-3 cm. Odpowiedz Link
yavanna86 Re: ATLANTIS Panache 26.06.08, 11:50 ja mam stanik z tej linii -tshirt 70D,właśnie sprzedaję.jest bardzo rozciągliwy,niestety,ale za to wygodny.nie ciężki.kompletnie go nie widać pod bluzką.nie wiem czy powiększa biust,bo kompletnie nie mój rozmiar- na pewno nie dla osoby z obwodem "pod" poniżej 78 cm;) Odpowiedz Link
joankb Re: ATLANTIS Panache 27.06.08, 11:50 Ta dziewczyna z wizażu ma rację. Ja już kiedyś, w przypływie wisielczego humoru, wpisałam na dużym Lobby hasło - "alfabet nie zaczyna się od D!!!". A na razie wygląda jakby, w niektórych obwodach, od D się zaczynał. Mam taką koleżankę - no nie wyjdzie inaczej jak 65A. Co z tego? biustonosz jej się należy, jak każdej kobiecie. Ma mężowi wieczorem biustonosik w smerfy pokazać? A koronki, przeźroczystości to już ku...urczę tylko dla tych bardziej biuściastych??? Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 27.06.08, 12:06 No ma racje :) Dlatego uwazam tak jak napisalam wczesniej, ze te 65tki A/B/C z Atlantisa czesci dziewczyn na pewne okazje moga sie przydac :) W koncu nawet jak nie mamy kompleksu to czasem jednak sa momenty, ze chcemy byc nieco bardziej "biusciaste" ;) Dalej jednak nie rozumiem dlaczego AA juz w 65tkach nie ma :-/ Na zasadzie, ze jak to "Zerowka" to juz scisly obwod nie potrzebny? Odpowiedz Link
sylwiastka Obszar AA-D 27.06.08, 13:14 od pewnego czasu się zastanawiam intensywnie, jakie kroje byłyby najlepsze dla dziewczyn, o małych biustach, które mają miseczki miedzy AA i C,D. To, że niezbędne sa dla nich waskie obwody to sie zgodzę, ale jakie fasony i kroje. Z cała pewnością dziewczęce "zerówki" w smerfy zdecydowanie sie nie nadają. Pomyslałam o kilku fasonach: - Plunge i half-cupy pół uszywniane - nie wiem, czy któraś z was widzała staniki Passionaty. Nie chodzi mi o gąbkę, tylko sztywniejsza tkaninę, nie wiem jak to wytłumaczyc - rozwałkowaną gąbeczkę (ale nie moduled). Były w ten sposób usztywnione boki i to ładnie zbiera biust (nie ucieka pod pachy). - Dobrze skrojone push-up - nie wiem jak powinien wyglądac i czym powinien byc wypełniony. Raczej nie gąbki, ale może MALE ilości żelu, ale w strategicznym miejscu umieszczone, tak aby biust wypchnąć, a nie rozpłaszczyć - Cele buduarowe - koronki - mąż, chłopak, kochanek czy inny TŻ i tak wie jak jego partnerka wygląda i push-up to srednio sie sprawdza, ale lekkie koronkowe, pół transparentne staniczki - szmatki sa ok. Moze nie eksponują, ale pół zakryte/ pół odkryte wydaje mi się seksi. Jeśli chodzi o Atlantisa - widziałam je i moim zdaniem mają za duże te wkładki - spłaszczaja biust (przynajmniej mój). Odpowiedz Link
inkageo Re: Obszar AA-D 27.06.08, 13:37 Ja noszę najmniejszy rozmiar, czyli 60d i w moim przypadku najlepszy fason ma Panache Flamenco. Piękny nie jest, ale daje lepszy efekt i mam w nim więcej w biuście niż w częściowo usztywnionym Fauve by Fantasie Anya. Zamiast 81 cm, we Flamenco mam 83 cm i w ubraniu nie jest źle. Flamenco to raczej balkonik, w żadnym plunge nie uzyskałam efektu lepszego niż 81 cm (czyli tyle ile bez stanika). Odpowiedz Link
tagata0 Re: ATLANTIS Panache 27.06.08, 13:36 Dopiero dzisiaj zobaczyłam ten wątek. Ja jestem miłośniczką Panache atlantis. Ma już trzy takie biustonosze i t - shirt układają się rewelacynie. Mam wymiary 75/83 i 32D jest idealne. 30D za małe. Doskonale nadają się pod obcisłe bluzki i do dekoltów. I uwierzcie mi, że ich ciężaru się nie odczuwa, bo obwód doskonale trzyma. Ja polecam. Uwielbiam te biustonosze i swoje samopoczucie w nich. Na pewno (przy moich wymiarach) żaden biustonosz z polecanych na forum tego nie zapewni. Ja polecam żelowce atlantis. Odpowiedz Link
quleczka Re: ATLANTIS Panache 27.06.08, 14:25 32D pry 75 pod biustem Ci sie dobrze trzyma, naprawde? :) Odpowiedz Link
yavanna86 Re: ATLANTIS Panache 27.06.08, 17:14 Tagata,naprawdę??ja mam 73/89 i 70D było tak luźne....no zazwyczaj 75C są bardziej ściśliwe :P Odpowiedz Link
tagata0 Re: ATLANTIS Panache 30.06.08, 19:39 Na prawdę 32D jest na mnie dobre. Zapinam się na środkową haftkę. Ma czarny, biały i fioloetowy biustonosz i każdy jest tak samo ściśliwy. Nie mogę z tej serii kupować innych, bo 30D ma na mnie za małe miseczki, a w Atlantis DD nie ma. Pozdrawiam i polecam. Odpowiedz Link
yavanna86 Re: ATLANTIS Panache 30.06.08, 19:42 ja mam jakieś złocistocieliste Tshirt bra 70D(do odsprzedania)- miska była nie najgorsza,obwód dużo za luźny..może ten materiał jest inny czy coś. Odpowiedz Link
tagata0 Re: ATLANTIS Panache 01.07.08, 08:05 Podobno czarne są mniej rozciągliwe, ale mój biały też jest dobry. KUpiłam z tej firmy strój kąpielowy i pomimo takiego samego rozmiaru jest na mnie dużo za duży. Myślę więc, że rozmiar rozmiarowi nie równy (nawet tej samej firmy, tego samego kroku i tej samej serii) Odpowiedz Link
babusiam Re: ATLANTIS Panache 16.05.09, 10:26 Wczoraj udałam sie do Peachfield gdzie Panie starały się dobrać mi stanik. Masakra. Nie było nic w rozmiarze 60DD co sprawiłoby, że biust fajnie wygląda. Ratunkiem okazał sie jednak Atlantis T-Shirt Liquid Filled Bra, ale tu z kolei nie było rozmiaru. Czy wiecie może gdzie mogę je dostać w stolicy i czy na rynku są podobne modele? Odpowiedz Link
dorotalipska Re: ATLANTIS Panache 16.05.09, 10:46 Z tego, co wiem, w serii Atlantis nie ma 60tek. Jedyny podobny stanik, jaki przychodzi mi do głowy, to taka La Senza: www.lasenza.co.uk/bras/level3.aspx?d=1&collection=34&style=1466&product=061008&img=se08_132&drsize=30C Tu też nie ma 60tek, ale staniki La Senzy są ściślejsze niż Atlantisy, więc może 65tka wystarczy. Odpowiedz Link