Dodaj do ulubionych

Hulf cup- pytanie

11.08.08, 11:38
Witam
od niedawna jestem nawrocona stanikowo:)

Mam dwa biustonosze typu plunge.
Potrzebuje zdecydowanie czegos nizej zabudowanego, w stylu hulf cup.Poczytalam
troche o roznych modelach i zglupialam...
Moze ktoras z Was ma podobne wymiary jak moje ( nosze 65 D, 75/82) i znalazla
jakis stanik o niskej zabudowie, ktory ladnie lezy i nadaje sie do duzych
dekoltow, bo moje plunge, nie do wszystkich niestety pasuja.
Bede wdzieczna za opinie i porady:)
Obserwuj wątek
    • elmilinden Re: Hulf cup- pytanie 11.08.08, 11:45
      Nie mam podobnych, ale na forum bardzo popularny jest Aragon Masquerade. Sama
      miałam do czynienia z Fauve Bethany, Rigby and Peller Giselle, z miękkich z
      Freyą Millie half cup i w zasadzie wszystkie te staniki w odpowiednim rozmiarze
      (radzę brać o rozmiar większe, jeśli jesteś na granicy rozmiarów, zwłaszcza w
      lekko usztywnianych) wyglądają podobnie. Bo są podobnie szyte.
      • yarpen111 Re: Hulf cup- pytanie 11.08.08, 14:51
        Dzieki, to juz mi co nieco rozjasnia sytuacje:)
        Wolalabym chyba jakis lekko usztywniony biustonosz, bo na miekki chyba jescze za
        wczesnie.
        • elmilinden Re: Hulf cup- pytanie 11.08.08, 19:43
          Z half cupów dużo łatwiej znaleźć usztywniane. Ale one są mało usztywniane, tzn.
          nie mają gąbek, a miski są usztywniane miękka i bardzo cienką warstwą gąbki.
          Albo zrobione są z podwójnego materiału.
          • eirenn Re: Hulf cup- pytanie 11.08.08, 20:06
            Ja też za niedługo zapoluję na jakiegoś half-cupa. Przy moich 150 cm wzrostu i
            zamiłowaniu do dekoltów nawet dość wycięte plunge mają tendencje do ukazywania
            się otoczeniu spod bluzek :)

Oprócz Millie Freyi i kilku fasonów Masquerade pozostaje jeszcze Miss Mandalay
            (ale ona przybiera czasem kosmiczne ceny) i bodajże Rosy Posy Kalyani też taki
            half cupowaty wychodzi. Poza tym chyba La Senza ma w naszym (ja też noszę 65D)
            kilka ciekawych propozycji.

No i fakt, usztywniane częściej się pojawiają niż wersje miękkie.
            • babajaga87 A Elle? 11.08.08, 20:19
              Dementuję, jakoby Miss Mandalay produkowała half-cupy! To są
              balkoniki albo plunge!

A ze swej strony polecam też Elle MacPherson, na mniejbiuściastych
              wygląda świetnie i jest wiele niezabudowanych modeli.
              • malagracja Dlaczego Małobiusciaste nie korzystaja z oferty.. 11.08.08, 20:29
                Elle Macpherson a upychaja sie np. we Freye? Nigdy tego nie zrozumiem ;)

To prawda, ze MM nie ma half-cupów, aczkolwiek jak dostalam Sabine 60G to
                zakrywala cycek do polowy :-)
                • eirenn sprostowanie :) 11.08.08, 20:41
                  Blah, chyba cyckami a nie mózgiem myślałam, gdy to pisałam, że na klawiaturę mi
                  Miss Mandalay rzuciło, a myślałam o Mimi Holliday :P

A co do Twojego, nie wiem czy nie retorycznego pytania :), malagracja - Freya
                  jest łatwiej dostępna, po prostu. Nie trzeba jej kupować w internetowych
                  sklepach z UK, bo śmiga na Allegro. Ale myślę, że każda uświadomiona
                  małobiuściasta prędzej czy później zaczyna szukać staników w ofercie firm, które
                  nie szyją małych staników w krojach na duże biusty, tylko mało-cycko-przyjaznych :)
                • elmilinden Re: Dlaczego Małobiusciaste nie korzystaja z ofer 11.08.08, 20:49
                  Ja nie kupuję Elle, bo jak kupiłam Casablance, to fiszbiny zachodziły mi na plecy.
                • megiddo0 Re: Dlaczego Małobiusciaste nie korzystaja z ofer 11.08.08, 22:28
                  moze dlatego ze freye latwiej mozna dostac w niskich cenach
                  no i elle ma mocno ograniczona rozmiarowke nawet dla
                  malobiusciastych i zanizone miseczki w wiekszosci modeli
                  poza tym trudno dostac elle jesli nie mozna kupowac zza granicy
                  ja na przyklad poluje od dlugiego czasu na 65E i nic:(
                • u-lotka Re: Dlaczego Małobiusciaste nie korzystaja z ofer 12.08.08, 03:03
                  Bo wypadamy z rozmiarówki. Ja przy tradycyjnym 65E nie mam czego szukać u Elle.
                  Może kiedyś zdecyduję się na ichnią 70...
                  • malagracja Chodzilo mi o dziewczyny ktore nosza np. 60D Eve 30.08.08, 18:23
                    • mmm-mm Ja nosze 60E i powiem ci dlaczego:) 30.12.08, 22:52
                      1. Wchodzisz na forum i czytasz o freyi lub panache jako dobrej marce na
                      pierwszy dobry stanik, bo zbiera itd i duzo osob je przetestowalo. Zreszta od
                      razu widac, ktory watek jest wiekszy: freyi czy elle.
                      2. Elle nie produkuje rozmiaru 60. Wiekszosc modeli jest malomiseczkowa i do E.
                      Skad mam wiedziec ze akurat w takim a takim modelu obwod bedzie ciasny jak w 60,
                      o ile takie scisle 65 istnieje w Elle. A jakby istnialo 60E to jest na mnie za
                      male jesli malomiskowe.
                      3. Widzialam zdjecia certain-whatsit w staniku arabella i coranto. Arabella daje
                      o wiele lepszy efekt.
                      4. Dziewczyny, ktore nosza miseczke D (ktora jest niezabudowana w freyi, cienkie
                      ramiaczka, zupelnie inny wyglad niz namiot w 60E, F) wola kupic stanik, ktory
                      daje lepszy efekt i mozna go kupic taniej i latwiej niz elle.
                      5. Dziewczyny, ktore nosza 60E, F maja przewalone jesli maja 60cm pod biustem
                      lub mniej. Ile ja sie oszukam niezabudowanego stanika i nic. Wszystko
                      niezabudowane zaczyna sie od obwodu 65. A ja wiem czy bedzie mi zas glebokosc
                      itd. w misce odpowiadac i obwod?
                      6. Kupilam Mimi Holliday w rozmiarze 60FF za 9 dolarow:) Udalo mi sie. To ten
                      slynny dziobacz z balkonetki, tylko w kolorze czarnym i material taki sliski.
                      Odcielam te gabki przy miseczkach, ramiaczka przesunelam blizej srodka, miseczki
                      po bokach lekko zwezilam, regulowana czesc w ramiaczkach zmienilam na ramiaczka
                      z 70C (7mm) i mam wieksze buly niz kiedykolwiek w push-upach:) Do bluzek na
                      ramiaczkach, czy z dekoltem w sam raz.
                      7. Ale nastepnego juz nie przerobie, bo mnie cos trafia juz teraz, a potrzebuje
                      niezabudowanych stanikow (tzn. nie wystaja spod pach i byle bluzki z malym
                      dekoltem). Na effuniaka nie chce mi sie tyle czekac, kiedy powstanie ten sklep
                      internetowy, to wtedy zaczne kupowac.
                      8. I powiedzcie mi co tu robic, no???? Wszystko zabudowane od gory i przy pachach.
                      8.
                    • kasia_j Re: Chodzilo mi o dziewczyny ktore nosza np. 60D 30.01.09, 20:07
                      Noszą 60D ale mają przynajmniej 65 pod biustem, ja z moim 62 pod
                      biustem i bułami pod pachami, do tego pierś nie pełna u góry ubieram
                      ładnie biust w Elle i to wszystko:( Mam dwa i jednak są za luźne
                • kulki Re: Dlaczego Małobiusciaste nie korzystaja z ofer 29.01.09, 15:48
                  Bo Elle jest nieprzewidywalna rozmiarowo :(
      • caroline.1 pytanie o Fauve Bethany 12.08.08, 09:11
        Pozwolę sobie zadać je tutaj, bo też poszukuję jakiegoś przyjemnego half cupa;
        czy Fauve Bethany to małomiseczkowiec? Moje wymiary to 70/86, noszę na ogół
        65DD, Pour Moi w tym rozmiarze jest na mnie na styk, a np. w Fantasie mam
        ździebko luzu. Na stronie Fauve www.fauvelingerie.com/ nie znalazłam
        żadnych tabel, marka na forum nie jest zbyt popularna, a ja głupieję coraz
        bardziej.
        • elmilinden Re: pytanie o Fauve Bethany 12.08.08, 11:59
          To zależy, co nosisz na co dzień. Jeśli większość 65DD pasuje, może pasować, ale
          moim zdaniem będzie trochę przymały.

Sama mam 67/86 i 65DD był za mały i mnie rozpłaszczał. Ale z innych biustonoszy
          też 65DD nie pasuje nigdy:/ A taki rozmiar mi wychodzi z tabelki, do tego mój
          biust wygląda na mniejszy, niż wskazują na to wymiary.

Ale ogólnie bardzo polecam biustonosze Fauve, bo są świetnie wykonane i ładne.
          tak samo polecam R&P:)

• caroline.1 Re: pytanie o Fauve Bethany 12.08.08, 12:16
            Dziękuję Ci pięknie za szybką odpowiedź ;)
            Zaryzykuję z tym 65DD, a jak przyjdzie, to założę wątek marki, bo go jeszcze nie
            mamy. Chyba że podczepiony pod Freyę ;/
            • elmilinden Re: pytanie o Fauve Bethany 12.08.08, 12:21
              Aaaaaa.... Proszę, odbierz szybko gazetowego maila!!!
              • ally123 Re: pytanie o Fauve Bethany 30.12.08, 21:51
                mam Bethany, model usztywniany, 65E na wymiary 71/88. Jest na styk. Moim zdaniem
                miseczki troszke wieksze jak w Nemezis Masquerade ale kroj podobny. Minusem są
                odznaczające się szwy miseczki pod obcisłymi bluzkami.
    • majka-mw Re: Hulf cup- pytanie 28.01.09, 19:39
      ja mam wymiary 75/89,5 i bardzo podoba mi sie kroj freya millie
      hulf cup. mam rozmiar 30dd kolor nude i byl strasznie opiety,
      fiszbiny sie rozjechaly nie lezal tak jak trzeba, bulkowal. kupilam
      millie taka sama tylko rozowa 32c, niby ta sama miska ale obwod
      odpowiedni i juz lezal zupelnie inaczej, fakt jest na styk, licze
      sie z nedluga wymiana na wiekszy ale robi naprawde ladne jabluszka i
      jeszcze nie bulkuje. niestety millie hulf cup ciezko dostac w
      sklepach trzeba polowac na ebay
    • nieco8 Re: Hulf cup- pytanie 29.01.09, 15:26
      Znasz ten wątek ze spisem modeli half cup ? tnij.com/halfcup

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się