Dodaj do ulubionych

Fauve by Fantasie

20.08.08, 08:26
Wątek poświęcony biustonoszom firmy Fauve.
Opisujcie konkretne modele, zwracając szczególną uwagę na informacje cenne dla
mniejszych biustów. Wszelkie uwagi na temat rozmiarówki, rozciągliwości,
porównania z innymi modelami są mile widziane.
Obserwuj wątek
    • caroline.1 Bethany 20.08.08, 08:47
      Jestem szczęśliwą posiadaczką rzeczonego modelu w rozmiarze 65DD, kolor Ivory,
      krój half cup. Miski są usztywniane dosyć cienką warstwą miękkiej gąbki,
      ozdobione siateczką z naszytymi wypukłymi kwiatowymi aplikacjami w kolorze
      kremowym i błękitnym. Zapięcie trójstopniowe na dwie haftki. Fiszbiny szerokości
      13,5cm, długości ok. 23cm. Obwód w stanie spoczynku ma 62cm, rozciąga się (przy
      sporym wysiłku rozciągającego) do ok. 76cm. Jednak nawet przy takim
      rozciągnięciu fiszbiny nie ulegają deformacji.
      Biustonosz jest pięknie wykonany, uszyty z tkanin bardzo dobrej jakości. Ma dość
      oryginalny krój - górne części miseczek mają lekko falowany kształt, który
      wpływa na kształt eksponowanego biustu.
      Jak dla mnie jedynym minusem są zbyt szerokie (i grube) ramiączka, również
      ozdobione aplikacjami.

• boziaj Re: Bethany 20.08.08, 08:57
        ja jeszcze dodam, ze moj 65F rozciąga sie do 80 (ale ja silna
        jestem ;))
        i miski mają pionowe ciecia, dzieki czemu stanik robi fajny dekolt,
        a la maskaradka
        generalnie polecam, jest w dosc dobrej cenie na ebayu (zwlaszcza w
        porownaniu do ceny regularnej)
        • nanafaza Re: Bethany 22.08.08, 19:05
          Ja też się dołączę do pochwały tego stanika ;)
          Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką 30E, który jest minimalnie za mały ale myślę że F byłby już za duży.
          Muszę przyznać, że Aragon i Casablanka spadły na drugie miejsce jeżeli chodzi o 'spektakularny' dekolt ;) Tzn. dekolty robią wszystkie trzy bardzo podobne ale Bethany jakoś tak ładnie trzyma mój miękki biust. Kiedy się pochylam nic się nie 'przelewa' i nie trzęsie się jak galareta ale cały czas pozostaje ładna sztywna kulka na górze. Mam nadzieję, że wiecie o czym mówię ;)))
          • nieco8 Re: Bethany 21.01.09, 17:17
            Dziewczyny, a jakie miski ma wg was Bethany. Ja mierzyłam 30E (w wersji
            delikatnie seledynowej), które powinno być dla mnie na styk i było za małe. 30F
            była na granicy zamałości, chyba że tak powinien wyglądać efekt, który robi ten
            stanik. Pani w Piasecznie wspominała coś o małości miseczek.
            • ally123 Re: Bethany 21.01.09, 18:16
              Bethany ma dawać efekt piersi mocno podniesionej, to stanik głównie do wycietych
              bluzek. Wg pań z Peachfieldu miski są standardowe (moim zdaniem też, trzeba
              pamiętać, że to jest stanik usztywniany). Poza tym w outlecie w Piasecznie ten
              stanik jest droższy niż w Peachfieldzie ;)
    • livada Amandine 21.01.09, 12:40
      Kupiłam na Ebayu Fauve Amandine, kolor bronze, rozmiar 30E. Na moje 70/88 okazał się idealny:)

Stanik jest bardzo ładny, starannie wykonany, sprawia dosyć luksusowe wrażenie. Dolna część miseczki jest w kolorze starego złota, pokrytego brązową siateczką w kwiatowe wzory. Górną część to sama siateczka plus złoto-brązowe hafty. Siateczka jest na całym obwodzie i na ramiączkach, ale mimo tego regulacja jest bezproblemowa. Na połączeniu ramiączek z miseczkami kokardki, trzecia kokardka między miseczkami, razem z plastikowym pseudodiamencikiem (to akurat mogli sobie odpuścić;-))

Zabudowanie jest niestety dosyć solidne, ale stanik jest tak ładny sam w sobie, że mogę mu to wybaczyć. Kształt nadaje ładny, zaokrąglony i uniesiony, ale naturalny. Fiszbiny szerokości 13,5 cm, niezbyt rozciągliwe - choć jestem raczej wąskofiszbinowa, nie wydają mi sie dużo za szerokie. Obwód przyjemnie ścisły - w stanie spoczynku 57 cm, rozciąga się z trudem do 75:)
    • pitupitu10 ! FAUVE PRZENIESIONE DO KATALOGU ! 23.01.09, 15:32
      Jeśli chcesz napisać OPINIĘ o staniku Fauve by Fantasie, zrób to w Katalogu
      Staników:
      kataloglmb.blox.pl/html
      Jeśli model, który chcesz opisać nie został jeszcze dodany, napisz wiadomość do
      administratorek na adres <kataloglmb@gazeta.pl>.

W tym wątku można zadawać PYTANIA i prowadzić dyskusje OGÓLNE na temat marki
      Fauve by Fantasie.
    • mohherowa Re: Fauve by Fantasie - 24 ?! 28.01.09, 22:27
      Czy ten rozmiar w ich wyszukiwarce to ma oznaczać obwód? OBWÓD 24 ?? Jak 28 =
      60, 26 = 55 to 24 = 50 ?? Dobrze myślę, czy mam coś już z głową przez te
      staniki? A jeśli tak, to widziała któraś z was na oczy stanik fauve, już niech
      będzie 26X ??
      • lamastu Re: Fauve by Fantasie - 24 ?! 04.04.09, 11:55
        także byłabym zainteresowana rozmiarem 26:( czy gdzieś w ogóle jest taki
        dostępny?? (ostatnio mi się schudło i freya 28 na dzień dobry nawet na
        najmniejszej haftce jest za luźna tak wiem ze panache maja ciaśniejsze obwody i
        byłyby do przyjęcia gdyby nie to że maja za wąskie miseczki:(( )
        jako jednostka zdesperowana jestem zainteresowana każda informacja na ten temat:((
    • ma_lgosia Amelie 27.03.09, 16:47
      Moje wymiary: 74/95 cm
      Chciałam kupić model Amelie, tylko zastanawiam się między rozmiarami: 30F a 32E? Może ktoś ma doświadczenia z tym stanikiem w podobnych rozmiarach?
      W 30F - obawiam się dużego zabudowania, a w 32E - luźnego obwodu, który nie będzie trzymał buł:/
      • kizombalover Re: Amelie 27.03.09, 18:20
        Mam właśnie na sprzedaż czerwoną Amelie 30FF - na mnie jest odrobinę za duża w
        miskach - może w sam raz by na Ciebie pasowała. 30F raczej na pewno byłoby za
        małe na 95 w biuście.
        Obwodowo - zapinam się z niewielkim trudem, myślę, że gdybym miała w nim
        pochodzić, to na początek z przedłużką, więc jeśli nie lubisz się mocno ściskać,
        to wybrałabym jednak 32E.
        • ma_lgosia Re: Amelie 27.03.09, 19:33
          Boję się, że do 30FF nie będę miała co włożyć:/ Mam 95 "w", ale mam też stożkowaty biust i z reguły w stanikach mam mniej niż bez, tj. w granicach 93 cm.
          Rozmiarowo było na mnie ostatnio dobre Rio 30E, jeśli to mogłoby być jakieś porównanie (wiem, że to wielkomiseczkowiec).
          Co do obwodu, to lubię jak jest ścisły, więc chyba jednak 30 wezmę, ale teraz mam wątpliwości 30F czy FF?
          • kizombalover Re: Amelie 27.03.09, 20:31
            Ja bym nie ryzykowała 30F - ten 30FF jest na mnie minimalnie za duży, nie o
            rozmiar, nie będę go prawdopodobnie nosić, bo jakoś mi się nie widzi, jak się
            układa - muszę poprosić o radę w galerii (też mam stożkowaty biust, ale zawsze
            więcej cm w staniku niż bez). Ale przymierzyłam go jeszcze raz, i się
            zastanawiam - może do niego dorosnę?? Luz minimalny, i pewnie by się jakoś
            ułożył. Teraz mnie bardziej martwi to, że boczki ma jakieś za niskie na moje
            potrzeby bułochłonne.
            • kizombalover Re: Amelie 27.03.09, 20:37
              Aha, Rio fuksjowe mierzyłam 30F i było pewnie z rozmiar za duże (to nie jest
              dużomiseczkowiec, to WIELKOmiseczkowiec ;-)), więc wnioskuję, że możesz
              potrzebować takiego rozmiaru, jak ja ;-).
              Tylko że Rio układało mi się jakoś dziwnie pod pachą (jak wszystkie mierzone
              freje zresztą), taki płaski wałek mi się robił ;-(.
              • kizombalover Re: Amelie 27.03.09, 20:41
                Słuchaj, właściwie jak chcesz, to mogę Ci go wysłać do przymiarki - jak nie
                będzie pasować, to mi odeślesz. Zawsze to trochę mniejsze koszty przesyłki
                (nawet w dwie strony) niż z zagramanicy i z powrotem ;-)
                A ja go sobie i tak zostawię w razie coś, bo kosztował mnie 30 funtów, i ktoś
                prędzej czy później odkupi za 120 zł. Daj znać, bo mam wystawiony na allegro, w
                razie potrzeby wycofam - na razie nie ma ofert.
                • ma_lgosia Re: Amelie 27.03.09, 21:35
                  Już kupiłam to 30F. Niestety, musiałam się szybko zdecydować, bo to była licytacja na e-bay'u i kończyła się dzisiaj ok. 20.00.
                  Dzięki za propozycję, jeśli to 30F okaże za małe, a Ty do tego czasu nie sprzedasz swojego, to na pewno się skontaktuję.

Może akurat wypełnisz to 30FF:) Z moich doświadczeń wynika, że z czasem da się wypełnić stanik, nawet jak na początku wydaje się trochę za duży (ja tak wypełniłam 32F Pour Moi? Destiny w trakcie noszenia, choć teraz już kupiłabym inny rozmiar).
                  Właśnie, najlepiej to wysłać zdjęcia do Galerii;)
                  • kasica7402 Re: Amelie 69/82 14.05.09, 13:59
                    na rozmiar 69/82 powinnam zamowic rozmiar 65C czy bardziej 65D?obawiam sie tylko
                    czy fiszbiny nie beda za szerokie...
    • asiabudyn11 Nicole 10.06.09, 14:58
      Wie ktoś coś na temat tego stanika?
      Jest go sporo w moim rozmiarze na ebayu, ale jakoś w ciemno nie chcę brać.
      Jak rozciągliwość i miski? Czy nie dziobuje?
      • yaga7 Re: Nicole 10.06.09, 15:29
        Jeżeli to miękki balkonik (kod 0062) to nie dziobuje. Dziobuje tylko
        półusztywniany padded bra.
        Wg mnie miski i obwód standardowe dla Fauve.
      • livada Re: Nicole 10.06.09, 16:14
        Miałam nieusztywniany balkonik w moim standardowym rozmiarze 30e i był
        zdecydowanie za duży, może nie o cały rozmiar, ale na tyle, że nie dało się
        zostawić... A ładny był. Z tym że mierzyłam sampla, mógł sie trochę różnić od
        normalnych...
        • asiabudyn11 Re: Nicole 10.06.09, 20:11
          Dzięki dziewczyny za odzew.
          A możesz yago7 sprecyzować jakie miski są typowe dla Fauve? Takie jak pisze livada?
          Pytam, żeby wiedzieć jaki rozmiar zamówić mniej więcej.
          • livada Re: Nicole 10.06.09, 21:54
            Co prawda pytasz Yagę, ale odpowiem Ci ile wiem z własnego doświadczenia -
            mierzyłam/miałam Amelię, Amandine, Indię i Nicole, wszystkie balkoniki. India i
            Nicole były na mnie za duże (Nicole większa), Amandine i Amelia ostatnio zrobiły
            się przymałe - noszę 30e, z tym że standardowe/większe, te mniejsze się wbijają.
            IMHO India i Nicole są zdecydowanie dużomiskowe, co najmniej pół rozmiaru - rozmiar.
          • joankb Re: Nicole 10.06.09, 22:00
            W naszych rejonach rozmiarowych (ja 30F) sporo modeli zarówno Fantasie i Fauve
            jest raczej dużomiskowe. Albo, inaczej rzecz biorąc wymaga piersi okrągłych,
            pełniejszych od góry. Tak są szyte.
          • yaga7 Re: Nicole 10.06.09, 22:47
            Hmm, dla mnie nie są wielkomiskowe, ale ja jestem z okolic 34FF/G, więc może
            faktycznie być tak, jak pisze joankb.

Nie mam porównania z bardziej popularną Freyą, bo jej nie noszę.

Natomiast Fauve mam właśnie 34FF (Amelie, India half cup i balkonetka), 34G
            (Nicole, Carlotta).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka