Dodaj do ulubionych

modele "promigracyjne"

13.11.08, 19:37
bardzo przepraszam jeżeli już było - proszę wówczas o usunięcie

Ciekawa jestem jakim modelom biustonoszy zawdzięczacie migrację - bardzo
proszę o firmę, model i rozmiar.
Mam wrażenie, że dużo zależy nie tylko od indywidualnego potencjału, ale też
właśnie od odpowiedniego stanika :)
Obserwuj wątek
    • baba06 Re: może tu 13.11.08, 20:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78247941
      • kulki Re: może tu 13.11.08, 21:18
        aha, dziękuję za przypomnienie :)

chodziło mi bardziej o wyraźne wskazanie - ten i ten nosiłam i mi przybyło "w"
        • mefistofelia Re: może tu 13.11.08, 22:32
          a po co ci tak dokladne informacje? liczysz na to, ze kupisz taki sam stanik i
          ci wlasnie tyle przybedzie? migracja jest kwestia indywidualna. jesli nie masz
          za duzo "materialu", ktory zmigrowal pod pachy to i najbardziej zbierajacy
          stanik nie zapewni ci dodatkowych cm w obwodzie
          • kulki Re: może tu 13.11.08, 22:49
            > liczysz na to, ze kupisz taki sam stanik i ci wlasnie tyle
            > przybedzie?
            właśnie tak :)
            zastanawiałam się, czy brak migracji to tylko kwestia braku zapasów, czy właśnie
            niewłaściwych modeli - za mało zabudowanych pod pachą? za mało ściskających? o
            niesprzyjającym kroju (np. half-cup)?
            • malagracja Troche w tym racji. 15.11.08, 12:04
              Najlepszy bedzie stanik z szerokim obwodem, ktory bedzie wysoko siegal. Half cup
              nie da tak dobrych efektow.
              • the_mariska Re: Troche w tym racji. 15.11.08, 19:47
                Effuniaki akurat są wybitnie promigracyjne. Pod warunkiem, że się je zakłada
                prawidłowo, bardzo mooocno wygarniając wszystko z pleców do miseczki. Do tego
                stopnia, że noszę już trzeci rozmiar Effuniaka ;)
                • malagracja Zgadzam sie co do Effuniakow:) 15.11.08, 20:24
                  Sama zauwazylam. Gdy dostalam Effuniaka byl za mały o rozmiar - teraz moge
                  powiedziec, ze gora wychodzi mi jeszcze wiecej.
                  Moze to wynika z dobrej szerokosci fiszbin? I oczywiscie super obwodu :)
                  • kulki Re: Zgadzam sie co do Effuniakow:) 15.11.08, 22:02
                    To niedobrze :( Bo nie dość, że trzeba czekać ze 3 miesiące, to jeszcze zaraz
                    trzeba wymienić :(
                    A niech to....

Triumphy są lepsze ;) Jeden rozmiar pasuje na różne biusty (75B) i można go
                    nosić latami ;)
                    • malagracja Proponuje zamawiac od razu rozmiar wiekszy ;] 16.11.08, 14:03
                  • lavaenn Re: Zgadzam sie co do Effuniakow:) 15.11.08, 23:01
                    a jak to się stało, że tego Effuniaka w galerii nie ma, co?
                    natychmiast pokazuj :)
                    • malagracja Tlumacze sie :) 16.11.08, 14:00
                      Bo zle sie wymierzylam i dostalam za maly (temu nie chcialam pokazywac). A druga
                      sprawa, ze Agafka jest juz w Galerii :)
                      • lavaenn Re: Tlumacze sie :) 16.11.08, 18:09
                        ale ja nie chcę zobaczyć modelu, tylko jestem ciekawa jak wyglądają
                        na tobie dobre fiszbiny :)
                        • malagracja Re: Tlumacze sie :) 16.11.08, 19:13
                          Fiszbiny - chcialabym jeszcze o 2cm wezsze (ale to juz zalatwie jakos na Zlocie)
                          :) Ale i tak jest bosko :) A moge wyslac Ci zdjecie na maila? I tak juz tam
                          moich bul jest baaardzo duzo ;]

No i ramiaczka - skrocilabym jeszcze, ale potem bym nie sprzedala, wiec chodze
                          tak :)
                          • lavaenn Re: Tlumacze sie :) 16.11.08, 19:32
                            jak wolisz to wyślij na maila - ciekawa jestem :)
                            • malagracja Re: Tlumacze sie :) 16.11.08, 20:54
                              Postaram sie jutro :)
                      • agafka88 Re: Tlumacze sie :) 16.11.08, 18:13
                        malagracja napisała:

> Bo zle sie wymierzylam i dostalam za maly (temu nie chcialam pokazywac). A drug
                        > a
                        > sprawa, ze Agafka jest juz w Galerii :)

Masz Agafkę? :) I jak się nosi? :)
                        • malagracja Agafka. 16.11.08, 19:11
                          Super :) Przynajmniej nie musze sie drapac jak przy innych stanikach, koronka
                          jest taka miekka :)
                • amentowa Jak to z plecow? 16.11.08, 16:19

Ciagle nie moge zrozumiec co Wy tam z plecow wygarniacie. A moze to tylko przenosnia?
                  • malagracja Wygarnianie z pleców - wyjaśnienie. 16.11.08, 17:36
                    Jesteś w staniku. Wkladasz reke do miseczki, pozniej wkladasz ja jeszcze glębiej
                    aż czujesz środek pleców pod obwodem i stamtad wygarniasz ile wlezie az do
                    miseczki :)
                    • amentowa Re: Wygarnianie z pleców - wyjaśnienie. 16.11.08, 20:59
                      dzieki za wyjasnienie, tylko ja kurna dalej nie wiem, czy sobie jaja ze mnie robisz czy serio piszesz. ZE SRODKA PLECOW MAM SOBIE COS WYGARNIAC DO STANIKA??????
                      • stary_dywanik Re: Wygarnianie z pleców - wyjaśnienie. 17.11.08, 10:49
                        To nie zarty, my na prawdę zgarniamy biust z pleców :)
                        • kulki Re: Wygarnianie z pleców - wyjaśnienie. 17.11.08, 11:36
                          Niesamowite dla mnie, że małobiuściaste też mają co zgarniać. Ja mam z kolei
                          wątpliwości, bo jak za mocno zgarniam, to się skóra nieprzyjemnie naciąga. I nie
                          wiem, jaki stopień nagarniania jest właściwy :)
                          • stary_dywanik Re: Wygarnianie z pleców - wyjaśnienie. 17.11.08, 15:12
                            kulki napisała:
                            I ni
                            > e
                            > wiem, jaki stopień nagarniania jest właściwy :)

Taki, żeby krzywdy skórze nie zrobić :)). Możesz masować przy
                            wygarnianiu używając np. jakiegoś balsamu doo ciała, żeby nie
                            naciągać skóry.
                            • malagracja Moj sposob :) 17.11.08, 16:56
                              Ja uwazam, ze najwazniejsze jest to, zeby ulozyc reke odpowiednie. Nie zeby
                              skore "łapac czy szczypac" ale jak najbardziej plasko i wtedy mocno przydusic i
                              powolutku przesuwac do miseczki.
                              Osobiscie balsam odradzam - reka slizga sie niemilosiernie i trzeba mocniej
                              naciagac skore.

Oj, ja mam tyle tego na plecach ze pewnie jeszcze z 5 razy bede rozmiar
                              zmieniac. :) Czasami mi sie wydaje, ze sa tu malobiusctaste - z natury i te
                              ktore maja wiekszy biust, ale zwyczajnie im uciekl poza miseczki :) Poza tym,
                              kazda z nas ma inna budowe :)
                              • amentowa Re: Moj sposob :) 17.11.08, 22:27
                                no dzisiaj rano sprobowalam sobie inaczej wygarnac, (bo wygarnialam juz wczesniej, tak z pod pach, przyzwoicie)wprawdzie nie ze srodka plecow, ale juz za pachami. No i musze przyznac, ze to chyba lepiej niz z pod pach, bo nie naciagam piersi w ten sposob. Alez to forum to jadnak inspirujace...
                              • faforzyca Malobiuściaste i ściśnięte ;) 18.11.08, 09:53
                                Z tą teorią się zgadzam - zawsze mi się wydawało, że mam mały biust i w trakcie dorastania nosiłam ciągle te same rozmiary - od 70A, poprzez 70B, po 75A. Po oświeceniu zaczynałam od 65D, teraz noszę 65DD/E i kurczę jakie miałam buły, takie mam i odnoszę wrażenie, że dopiero uszczknęłam moje zasoby biustu spod pachy/z pleców ;) Swoją drogą to troszkę przerażające, że mogłam po prostu zahamować wzrost swojego biustu.

Z ręką "na płasko" też się zgadzam - w moim przypadku dopiero zgarnianie taką metodą coś ruszyło w sprawie mojej migracji. No generalnie zgadzam się z malagracją, i już, no ;)
                          • amentowa Re: Wygarnianie z pleców - wyjaśnienie. 17.11.08, 22:18
                            dobre - "wlasciwy stopien wygarniania" haha...
                    • kuraiko nie jestem w stanie sięgnąć na plecy :/ 18.11.08, 02:58
                      co najwyżej na sam koniec mojego boku, serio :/ nie wiem jak można
                      prawą ręką sięgnąć na lewą stronę aż na środek pleców O_o
                      • amentowa Re: nie jestem w stanie sięgnąć na 18.11.08, 17:19
                        ja tam siegne, tylko, ze na srodku plecow to juz tylko krgoslup i skora,moze jaki miesien sie znajdzie, ale tluszczu niewiele....
                  • malagracja Re: Jak to z plecow? 16.11.08, 17:38
                    Jesteś w staniku. Wkladasz reke do miseczki, pozniej wkladasz ja jeszcze glębiej
                    aż czujesz środek pleców pod obwodem i stamtad wygarniasz ile wlezie az do
                    miseczki :)
    • nas-daq Re: modele "promigracyjne" 16.11.08, 11:44
      Moim zdaniem z wysokim i ścisłym obwodem, ja jako pierwszy miałam
      Pour moi? destiny padded, delikatnie usztywniany, ale gąbeczka jest
      cienka. Sięga wysoko do pachy, dobrze wygarnia spod pach. Dopiero od
      2 miesięcy mam dobry stanik, a w ciągu miesiąca wskoczyłam na wyższy
      rozmiar i musiałam kupić nowy, już inny model, ale do Pour moi mam
      sentyment. Niestety na brastopie nie ma już mojego rozmiaru w
      wyprzedaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka