Dodaj do ulubionych

A staniki bez fiszbin?

20.12.08, 21:16
Czy takie też można kupić w prawdziwych rozmiarach? Chętnie bym pochodziła w
takim po domu, żeby odpocząć od drutów, a jednocześnie podtrzymywać piersi...
Obserwuj wątek
    • sylwiastka Re: A staniki bez fiszbin? 20.12.08, 23:41
      staniki bez fiszbin są mało popularne w szerokiej gamie rozmiarów i zazwyczaj są
      stanikami do karmienia. Jednak właśnie z powodu braku fiszbin (drutów) nie
      podtrzymują dobrze piersi. Nie musisz dawać piesiom odpoczywać od fiszbin, bo
      przy dobrze dobranym rozmiarze fiszbiny okalają piersi, ale nie nachodzą na nie.
      Jeśli w Twoim staniku fiszbiny Ci przeszkadzają, czujesz dyskomfort, możesz mieć
      niewłaściwy rozmiar lub fason biustonosza.
    • scarlet_agta Re: A staniki bez fiszbin? 21.12.08, 10:06
      Tak jak pisała sylwiastka, w dobrze dobranym staniku (rozmiar i model) fiszbiny
      nie powinny przeszkadzać, więc najpierw przeanalizuj dlaczego chcesz od drutów
      odpoczywać. Poza tym, stanik bez fiszbin (nawet jeśli jego obwód jest
      odpowiednio ciasny) nie jest w stanie utrzymać kształtu biustu.
      Jeśli miałabym szukać stanika bez fiszbin to chyba tylko wśród staników sportowych.
      • dagny1001 Re: A staniki bez fiszbin? 21.12.08, 21:46
        Nie chodzi mi o to, żeby piersi odpoczywały od fiszbin, tylko całe ciało.
        Podobnie jak lubię odpocząć od dzinsów, pasa do pończoch, swetra z golfem,
        obcisłej spódniczki itp, po prostu poczuć się luźniej. A tak na marginesie -
        dlaczego stanik bez fiszbin nie podtrzyma piersi i dlaczego staniki do karmienia
        są bez fiszbin?
        • zooba Re: A staniki bez fiszbin? 22.12.08, 08:21
          Ja cię rozumiem, nie lubię dotyku odzieży na ciele, lubię mieć luzy przy skórze
          - często chodzę po prostu bez stanika. Myślę, że bezfiszbinowce są w bardzo
          małych rozmiarach typu 65A/B, nigdy nie widziałam większych.
    • pitupitu10 Re: A staniki bez fiszbin? 21.12.08, 10:59
      www.bravissimo.com/products/lingerie/soft-cup-bras
    • ocisza Re: A staniki bez fiszbin? 22.12.08, 09:46
      Da się kupić bezfiszbinowce w różnych rozmiarach, tylko po co... Nie trzymają
      biustu, tylko go co najwyżej przypłaszczają do klatki piersiowej. Już chyba
      lepiej bez niczego chodzić. A karmniki faktycznie często są bez fiszbin, bo
      plotka głosi, że fiszbiny uciskają pierś i powodują zastoje i różne inne
      nieprzyjemne sensacje. Moim zdaniem dobrze dobrany stanik z fiszbinami nikomu
      krzywdy nie zrobi, a jedynie dobrze wpłynie na kształt biustu. Kluczem jest to
      dobre dopasowanie.
      • tfu.tfu Re: A staniki bez fiszbin? 23.12.08, 04:06
        np. do jogi :) nie potrafię ćwiczyć w fiszbiniastym, ćwiczę bez, a większość
        sportowych jest może dobra na aerobik, ale już do jogi się nadaje średnio ;)
        ćwiczę bez i nie jest to jakieś super komfortowe jednak.
        • joankb Re: A staniki bez fiszbin? 23.12.08, 07:58
          To są topiki bokserskie... Jak Ci kto lewym prostym dowali to nawet nie poczujesz...
          Nie wyobrażam sobie takiej (swojej..) aktywności fizycznej, która skazywałaby
          mnie na takiego shock absorbera :))
          • yavanna86 Re: A staniki bez fiszbin? 22.01.09, 21:07
            A ja jestem szczęśliwą posiadaczką Balleta z Figleaves (no
            zapomniałam jaki to model,a metka obcięta - i nie jest to obecnie
            dostępny celebration cotton bra :( ), 65E, obwód ma ciasny, nie
            spłaszcza, tylko nadaje dość spiczasty kształt, ale taki naturalny,
            nie kaczy, jednakowoż daleki od jabłuszek:) Też z przyjemnością
            czasem rezygnuję z drutu (no bo co to za frajda ćwiczyć w fiszbinach
            na przykład?:P)
          • tfu.tfu Re: A staniki bez fiszbin? 25.01.09, 15:44
            a gdzie takie? i za ile? :D
    • mefistofelia Re: A staniki bez fiszbin? 25.01.09, 01:06
      jak najbardziej rozumiem dagny. zwłaszcza, że dobre dobrane staniki czasem
      uciskają jak się leży (pisałam nawet kiedyś o tym i kilka osób powiedziało, że
      też tak ma), pomimo komfortu w pozycji siedzącej i stojącej.
      jak jestem zmęczona pod koniec dnia też fiszbiny ciasnego obwodu lubią się
      trochę powbijać.
      poza tym ogólnie jak siedzę w domu to zwykle w miękkim dresie ;)
      dlatego chciałabym mieć takiego jednego miękusa-podomkę. dlaczego niby miałyby
      one tak totalnie nie podtrzymywać?

• joankb Re: A staniki bez fiszbin? 25.01.09, 01:11
        Zapytam głupio... Potrzebne Ci to? Jak czytam w łóżku to bez. Jak na luzie i w
        dresiku - też bez.
        • pierwszalitera Re: A staniki bez fiszbin? 25.01.09, 01:17
          Ja też bez. ;-) Ostatnio kupiłam gdzieś przypadkowo w wyprzedaży kilka luźnych t-shirtów z gumką dokładnie pod biustem i sprawdza się też całkiem dobrze na wygodne domowe wieczory. Może nie podtrzymuje specjalnie, ale zapobiega przynajmniej zbytniemu bujaniu. ;-)
      • mefistofelia Re: A staniki bez fiszbin? 25.01.09, 01:41
        no może nie jest to artykuł pierwszej potrzeby ale mógłby się przydać:)
        bo a to pójdę do kuchni, a to grzebię w szafie, a to wyskoczę na chwilę do
        spożywczaka po kawę (po uprzednim narzuceniu na siebie swetra i płaszcza). moje
        siedzenie w domu bywa dość aktywne.
        poza tym jak mam drażliwe piersi przed i w czasie okresu to nawet takie
        chodzenie po domu boli. lekkie podtrzymanie mogłoby pomóc
        • 3mkm3 Re: A staniki bez fiszbin? 25.01.09, 15:40
          Na allegro widziałam troche bezfiszbinowych Balletów 65cośtam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka