joankb Re: Chantelle Intimates 02.01.09, 20:17 Ciężko odpowiedzieć. Z kilku powodów. Przede wszystkim rozmiarówka. Głównie obwody, zaczynają się w większości modeli od 70 - i sądząc po tym co widziałam w galerii będą odpowiednie dla dziewczyn mających przynajmniej 75-76 ciasno zmierzone pod biustem. Zakres wielkości misek też nie jest imponujący. Ale te dobrze dopasowane są śliczne, z pionowymi cięciami, nisko zabudowane. Jeśli mieścisz się w takich rozmiarach - 76-77 pod biustem, miska do F (europejskiego), czyli do ok. 93 w biuście, to moim zdaniem warto spróbować. Tyle, że drogie... Zapłatą za grzech jest śmierć, ale taka sama jest nagroda za cnotę. Odpowiedz Link
pierwszalitera Chantelle 03.01.09, 14:43 Chantelle jest w porównaniu do innych Francuzów wyjątkowo ścisłe. Wiele zależy też od modelu. Ja mam na ścisło mierzone 74cm pod i niektóre 70-tki odczuwam jako bardzo ciasne, niektóre są jednak za luźne. Co do wielkości miseczek, to trzeba też wyprobować, bo może okazać się, że jest inaczej niż pokazuje tabelka. Chantelle ma zdecydowanie większe miseczki niż na przykład Simone Perele i Barbara. Mam obecnie wymiary 74/95 i chantellowskie 70F (half cup) jest mi ciągle za duże. Wygarnianie nie pomaga, górna krawędź ciągle odstaje, chociaż piersi wyraźnie się ostatnio zaokrągliły, więc nie ma mowy o niepełności na górze. Wchodzę u nich swobodnie w 70E (32DD) i nie bułkuję. Fiszbinowo leży też idealnie. Dla porównania, przed świętami mierzony balkonik Simone Perele w 70F był za mały w miseczce i miał za luźny obwód. Chantelle produkuje balkoniki zwykle do kontynentalnego G. Ale balkoniki można dostać gdzie indziej sporo taniej. Jeżeli ktoś szuka jednak miękkiego, ładnie zbierającego, miękkiego half cupa z pionowym cięciem, może pozwolić sobie na 70-tkę i wydanie większej sumy, to polecam szczególnie serie Africa i Caprice. Odpowiedz Link