male.a 11.01.09, 22:06 oczywiście mowa o firmach produkujących bieliznę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plica Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 11.01.09, 22:34 aktualnie elle macpherson. wygodne stringi i thongi, najwieksza ilosc modeli stanikow ktore w miare na mnie pasuja, sliczne wzornictwo. dobra jakosc. na drugim jest fayreform, ale od nich nie przetestowalam majtek dokladnie, wiec nie wiem :) Odpowiedz Link
adamowa83 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 12.01.09, 11:39 Chyba M&S... Ich rozmiarówka jest co prawda dziwaczna, ale wiele staników (czy to 65D, czy to 70A i 70B - w zależności od modelu) leży na mnie jak ulał:-) Z drugim i trzecim miejscem mam już problem... Mam lub miałam sporo La Senzy - tutaj podobnie rozmiarówka mocno pogmatwana, jakieś modele odpowiadające mi posiadam, ale firma ma ciągoty za duże do szerokich fiszbin jak dla mnie; jeden dobry stanik Elle Macpherson, ale poza tym jednym przypadkiem więcej z tą marką do czynienia nie miałam, bo jest dla mnie za droga. Ale trzy typy swoje podałam;-) Odpowiedz Link
alitea Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 12.01.09, 16:26 A to nie jest tak, że jedyna słuszna odpowiedź na to pytanie brzmi: Effuniak? ;) Odpowiedz Link
pana.cotta Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 13.01.09, 21:08 ja jeszcze nie mam effuniaka zadnego, wiec odpowiem tak jak plica- moja ulubiona stanikowa firma rowniez jest elle macpherson. jej staniki najlepiej na mnie wygladaja, jest najwieksza szansa, ze beda pasowac, sa przeslicznie wykonane, maja cienkie ramiaczka.. :) Odpowiedz Link
ally123 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 14.01.09, 05:46 ja jestem fanką Fayreform.Po raz pierwszy 65 jest przyjemnie ścisła i komfortowa, miseczki leżą idealnie. Wykończenie też jest świetne, dobór kolorów i haftów nietuzinkowy. Odpowiedz Link
wiedzma_29 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 14.01.09, 08:14 Ja póki co niewiele firm "przetestowałam" (nie licząc Triumpha, H&M itp - przed uświadomieniem) - Freya, Panache, La Senza, M&S - u mnie na pierwszym miejscu jest zdecydowanie Freya. Robi mi z piersi cuś pięknego ;) wzornictwo i wykonanie większości modeli też mi się bardzo podoba. Odpowiedz Link
ocisza Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 14.01.09, 10:28 No, jeśli chodzi o Effuniak, to pojawia się zasadniczy problem dostępności towaru :( A oceniając firmę trzeba chyba brać pod uwagę również możliwości kupienia towaru... Odpowiedz Link
anusiak87 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 14.01.09, 22:15 Firm czy marek bo to różnica? jako firmy wszystkie wyżej wymienione to porażka. Co to za firma jak tego nie można prawie nigdzie kupić. a jak mozna to się okazuje np. że la senza nie produkuje 65ek. Sprzedawca jest dla mnie wizytówką firmy. Co do marki to te wszystkie freye czy la senzy nie róznią się dla mnie od chinskich za 10zł. Może sa wygodniejsze po zwęzeniu jedynie. i to wszystko. Odpowiedz Link
joankb Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 14.01.09, 23:32 Nie szukaj firm - szukaj staników. Chodzi o kroje, o cięcia, kształt, głębokość misek. Oczywiście - okaże się potem, że jest jedna, dwie, czy trzy firmy, takie które akurat te "twoje" miski mają częściej. Ale to nie reguła, Miałam lub mam w szufladzie dobre na mnie staniki z ponad 10 firm. W niektórych firmach to jest/był jeden model, w niektórych więcej. W żadnej wszystkie, ba, w żadnej więcej niż 4. Odpowiedz Link
yavanna86 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 15.01.09, 13:35 Elle Macpherson - wygoda, szyk i podtrzymanie w jednym - chociaż np.Coranto rozczarowało mnie swą rozciągliwością. A po Effuniaka nie chce mi się pchać, sklep online wciąż zamknięty :(... Odpowiedz Link
mujer82 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 18:55 Widzę,że szukasz idealnego stanika. Rację ma dziewczyna pisząca,że musisz szukać najlepszego dla siebie modelu a nie jednej firmy ale osobiście mogę powiedzieć,że polubiłam produkty firmy Gaia.(tu noszę 70 B) Co firma to inne rozmiarówka więc polecam czytać tabele rozmiarów przed zakupem.Z bra-fitter mam 60E (polskie) 67 pod/80 w biuście Ostatnio miałam dość wrzynających się w skórę drutów i kupiłam nowość firmy Vestiva 601 Mercedes. I co? Jestem zachwycona. Kupiłam co prawda 75 A a nie 70(nie było) ale jestem absolutnie zachwycona. Co prawda jest lekki efekt pancernika ale stanik na moich piersiach leży jak ulał, nie drażni,nie wrzyna się w skórę, ładnie zbiera piersi.Chyba zrobię sobie zapasy tego modelu. Polecam Odpowiedz Link
klymenystra Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 19:27 Przepraszam, ze sie wtrace, ale... przy 67 pod biustem nosisz 70 i 75? Brrr... Ale to Twoja sprawa, szkoda tylko, ze uzasadniasz statystycznie :( Po cholere cala robota Lobby :(( Odpowiedz Link
mujer82 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 19:35 Nie uzasadniam statystycznie. Różne firmy mają różne rozmiarówki. Przyznam ,że po konfrontacji moich wymiarów z bra-fittera z ich tabelami rozmiarów w kilku przypadkach zbaraniałam-bo po co nazywać coś 70 skoro jest na rozmiar do 68.No ale nie ja wymyślam firmom tabele rozmiarów.Inna sprawa,że małych biustonoszy ze świecą szukać i czasem zmuszona jestem kupić nie tak idealnie dopasowany jak bym chciała. Ale Vestiva leży pięknie więc nie narzekam.Swoją drogą czy ktoś zna powód dla którego sprzedawcy nie sprowadzają małych rozmiarów skoro producent je oferuje? Pytam bo Freya ma ponoć małe rozmiary a nigdzie ich nie ma. Odpowiedz Link
klymenystra Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 20:33 Uzasadniasz produkcje rozmiarow, ktore sa absurdalne. Nie znam kobiety, na ktora dobre by bylo 75A, tym bardziej zwyklych firm, ktore robia rozciagliwce gorsze, niz Arabellea.75 moze pasowac na kogos, kto ma podnad 80 pod biustem, Ty masz tyle w biuscie. Nie wychodza Ci piersi dolem jak podnosisz rece? Poza tym - ile Ci posluzy taki stanik? Dwa, trzy razy? One sie potwornie rozciagaja... 60E ma nie tylko freya, ale tez panache, curvy kate. Mozesz nosic scisle 65, np La Senzy czy Elle MacPherson czy M&S. Odpowiedz Link
mujer82 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 20:54 klymenystra napisała: > Uzasadniasz produkcje rozmiarow, ktore sa absurdalne. Nie znam kobiety, na ktor > a > dobre by bylo 75A, Klymenstra to ,że ich nie znasz jeszcze nie znaczy,że one nie istnieją. Na mnie ten rozmiar czasem pasuje-zależy od producenta.A jestem jak najbardziej realna ;-) > Nie wychodza Ci piersi dolem jak podnosisz rece? Nie > Poza tym - ile Ci posluzy taki stanik? Dwa, trzy razy? One sie potwornie > rozciagaja... Nie kupuję staników jak najtańszych firm ale droższych na wyprzedażach i te służą mi dość długo. Odpowiedz Link
klymenystra Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 18.01.09, 09:21 75A, podobnie jak 80B pasuja na facetow. Ale spoko - wolisz nosic za luzne, to Twoja sprawa - jasne, ze wtedy nie trzeba sie uganiac po internecie, tylko w kazdym bielizniaku bedzie 75A... W sumie ja bym sobie mogla kupic 80C - i po co lobbowac producentow? Ech, widze, ze nie wszyscy rozumieje idee Lobby. Aha - nie mialam w rekach jeszcze nic "drozszych firm" (od kiedy ceny ma przelozenie na jakosc???), co by sie nie rozciagalo jak proca... Odpowiedz Link
plica Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 18.01.09, 11:36 > > dobre by bylo 75A, > Klymenstra to ,że ich nie znasz jeszcze nie znaczy,że one nie istnieją. > Na mnie ten rozmiar czasem pasuje-zależy od producenta.A jestem jak najbardziej > realna ;-) jak masz zapiety ten stanik, i chwycisz za obwod odciagajac od ciala, to w ciekawosci ile wyjdzie? zmiescisz sie druga Ty ? Odpowiedz Link
stotka90 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 18.01.09, 11:39 mujer82 napisała: > Klymenstra to ,że ich nie znasz jeszcze nie znaczy,że one nie istnieją. > Na mnie ten rozmiar czasem pasuje-zależy od producenta.A jestem jak najbardziej > realna ;-) prawie kazda z nas tutaj kiedys nosiła 75A (ew. 75B) i było dobre ;) tylko ciekawe czemu większość po wskoczeniu to 60-65 (z odpowiednią miską) ma migrację. ;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 18.01.09, 14:18 Ja mysle, ze kolezance mujer82 potrzeba chyba czasu. Jak ja nosilam 75C/D, to tez uwazalam, ze ok, bo ani obwod mi specjalnie nie podjezdzal, ani piersi dolem nie wylatywaly... Tylko ze tez nie byly podtrzymane. Nie warto tak isc w zaparte, jesli Mujer zechce przestac uzasadnia statystycznie, to super. Jesli nie - punkt mniej dla nas i mniejsza szansa na staniki w dobrych rozmiarach w kazdym bielizniaku. Odpowiedz Link
lavaenn Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 19:40 wrzynające się w skórę druty to właśnie oznaka źle dobranego rozmiaru ;) a czy mierzyłaś jakikolwiek stanik w rozmiarze podanym przez bra- fitter? Odpowiedz Link
mujer82 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 19:50 lavaenn napisała: > wrzynające się w skórę druty to właśnie oznaka źle dobranego > rozmiaru ;) Nie tylko to jest problemem. Jestem po prostu bardzo chuda i mam bardzo cienką, skłonną do podrażnień skórę.Niestety taka moja uroda,że jestem z tych, które mają na klatce żebra na wierzchu. Ale zgadzam się, to może być znak źle dobranego stanika. > a czy mierzyłaś jakikolwiek stanik w rozmiarze podanym przez bra- > fitter? Tak i nie zawsze pasowały.Tak jak pisałam co firma to inna rozmiarówka niestety.Dodatkowo czasem model jest mocno rozciągliwy a producent o tym nie informuje.Używam i waszego bra-fittera i uważnie czytam tabele rozmiarów producenta ale i tak parę wpadek zaliczyłam.Aktualnie kupiłam 2 nowe-zobaczymy,wrażenia na pewno opiszę na stronce.Co ciekawe moje wymiary są stałe a dla jednego producenta to 70 B a dla innego 65 E. I bądź tu mądry ;-) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 19:49 A nie jest za luźny? Jak powymachujesz rękami, poskaczesz itp. to pozostaje w jednym miejscu? Jak podnosisz ręce do góry to nie wjeżdża na piersi od dołu? Jeśli masz 67 cm pod biustem to stanik o obwodzie 75 nie ma prawa być dobry, no chyba, że producent w ogóle nie trzyma rozmiarówki. :/ Odpowiedz Link
mujer82 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 17.01.09, 19:54 scarlet_agta napisała: > A nie jest za luźny? Jak powymachujesz rękami, poskaczesz itp. to pozostaje w > jednym miejscu? Jak podnosisz ręce do góry to nie wjeżdża na piersi od dołu? > Jeśli masz 67 cm pod biustem to stanik o obwodzie 75 nie ma prawa być dobry, no > chyba, że producent w ogóle nie trzyma rozmiarówki. :/ Muszę przyznać,że nie wiem czy Vestiva to polska czy zagraniczna firma ale ten rozmiar jest dla mnie idealny. Ewentualnie mógłby być na obwód -70, byłby wtedy bardzo ściśliwy.Ale w czasie normalnego użytkowania-podskoki, podnoszenie rąk stanik działa jak trzeba i trzyma się na swoim miejscu. Odpowiedz Link
joankb Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 19.01.09, 08:08 Vestiva to podmarka Gai. A Gaia potwornym rozciągliwcem była zawsze. Ten model to akurat moulded (termicznie formowane miski), większość firm robi je nieco ściślejsze, no ale nie tak :)) Odpowiedz Link
sssecret Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 20.01.09, 23:01 Sorry za offtop (choć i tak się tutaj zrobił:)), ale muszę spytać, na czym polega to złe dobranie rozmiaru przy wbijających się fiszbinach? Tzn. gdy czuje się jakby te fiszbiny były jak foremki do ciasta- tak się wbijały w skórę. Odpowiedz Link
tfu.tfu fantasie/fauve 17.01.09, 21:48 mogę w ciemno kupować, wiem, że będą dobrze leżeć i żadnego wpijania, masakrowania mostka, odpiłowywania rączek :) heh, powinni mnie zatrudnić jako żywą reklamę ;) Odpowiedz Link
jo-ana77 Re: którą z firm uważacie ze najlepszą ...? i dla 21.01.09, 10:13 dla mnie miss mandalay za genialne kroje, niestety minus za dystrybucje w Polsce prawie niedostępny, nawet na allegro i ebayu ciężko coś upolować.Jako druga Elle macpherson , tez ma udane modele Odpowiedz Link