Dodaj do ulubionych

[Skuter 50cm] Czy dam sobie radę???

20.04.10, 14:29
Witam,
zamierzam kupić skuter (pewnie Kymco Bet&Win, Mały nie jestem 190 cm i 94 kg),
zastanawiam się czy dam sobie radę :) Nigdy wcześniej nie jeździłem skuterem,
domyślam się, że jest to proste jak jazda na rowerze :) ale chciałbym was
dopytać... jakieś uwagi?
Obserwuj wątek
    • pablo-se Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? 20.04.10, 16:36
      Chłopie po prostu od samego myślenia o tym sprzęcie robią się siniaki na d....
      Odpuść temat jeśli nie chcesz zepsuć skuterka. hahhaha
    • Gość: ptaku Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: 91.184.161.* 20.04.10, 17:24
      Bet&Win maly nie jest ale ty jestes wiekszy jak juz koniecznie 50cm to wez Grand
      Dinka jest wiekszy bedzie Ci wygodniej.
      Co do Jazdy szlyszalem kiedys ze na kolarzowce jezdzi sie trudniej :)
      Jak nie wiesz jak to jest to wypozycz, w duzych miastach nie ma problemu z tym,
      praktycznie kazdy dealer ma jakiegos przeznaczonego na te cele. Za 50zl masz
      pierdziawke na caly dzien.
    • waldi635 Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? 20.04.10, 19:01
      Witam gościu82, sam się prosiłeś to masz. Pytasz na forum motocyklowym o
      skuterek dla siebie. I tak się łagodnie z Tobą obeszli. Pewnie nie masz prawka A
      i stąd pomysł na skuter. Musisz sam się z tym uporać. Powodzenia.
      • pablo-se Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? 20.04.10, 20:42
        Nie żebym był zawistny i traktował skuterzystów gorzej, ale takie pytania od
        kogoś o takich gabarytach od razu mnie napawa śmiechem. Przecież taki ktoś nie
        powinien mieć większego kłopotu z uniesieniem takiego skuterka a co dopiero z
        jego opanowaniem. Przecież nie jest to maszyna która ma 500 i więcej pojemności
        gdzie takie pytanie było by uzasadnione.
        • Gość: gosc Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: 109.243.117.* 21.04.10, 08:44
          Zapytałem tu, ponieważ widziałem kilka tematów dotyczących skuterów, a na
          gazecie chyba nie forum tylko o skuterach (jeżeli się mylę to znaczy, że słabo
          szukałem :P ). Jeżeli uraziłem jakiegoś motocyklistę to przepraszam :)

Nie chodziło mi o "noszenie" skutera ;) itp. tylko po prostu o prowadzenie, jak
          już napisałem nigdy nie jeździłem na dwóch kółkach z jakim kolwiek silniczkiem
          :) dlatego zapytałem.

Chyba pomysł z wypożyczalnią nie będzie najgorszy... :)
          • Gość: Adaś. Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 12:07
            Heh, jazda na skuterze jest prostsza od siedzenia po turecku ;).
          • marbryl1 Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? 03.05.10, 10:40
            jazda prosta tylko jak masz czym przy twoim wzroscie i wadze to raczej bedzie trudne
    • Gość: vinc Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: *.emrsn.co.uk 21.04.10, 10:33
      Poradzisz sobie bez problemu, kilka minut na pustej drodze i jazda...
      Tez miałem podobne obawy.
      Co do Bet&Wina, to myślę że jest jednak mały (dla Ciebie). Też się do niego
      przymierzałem, ale widząc obok Dinka, zdecydowałem się na tego drugiego, bo
      lepiej wygląda, poważniej. Teraz robie prawko i pewnie skuter pojdzie na sprzedaż,
    • Gość: Klosi Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: 193.110.99.* 21.04.10, 14:41
      Chyba największą 50 jest Peugeot Elystar. Nie będziesz na nim
      wyglądał śmiesznie przy swoim wzroście. Tu masz sporo informacji na
      temat Elystara i Elyseo www.ely.fora.pl/.
      • Gość: gosc07 Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 22:07
        Jeśli jesteś takich gabarytów i żebyś nie wyglądal zbyt śmiesznie i
        jeśli ma to być skuter .....to kup sobie jakiegoś bzyka o poj 80 lub
        125 który jest zarejestrowany jako 50 mnóstwo jest takich , będzie
        ci wygodniej poręczniej no i proporcje będą bardziej zgrane :)
        • Gość: Klosi Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: 193.110.99.* 22.04.10, 11:09
          W budzie Elystara są montowane silniki 125 i 150 dlatego jest duży.
          • Gość: vinc Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: *.emrsn.co.uk 23.04.10, 16:11
            A w Dinku, nawet 200 cmm :)
            • Gość: Michał S. Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 13:49
              Polecam Suzuki Hayabusa poręczny skuterek idealny na 1-wsze moto, ewentualnie
              yamaha R1
    • Gość: GOŚĆ Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 19:54
      Radę dasz, nawet w skuterze po tuningu dla tego POLECAM mój skuter który jest na
      sprzedaż
      allegro.pl/item1013322573_full_tuning_ventus_prymus_malossi_naraku_metarakit.html
    • marbryl1 Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie radę??? 03.05.10, 10:39
      Szanowny kolego zapomnij o skuterze 50cm.Poszukaj czegos wiekszego 125cmm lub 250.
    • Gość: CBA Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie rad???? IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.10, 17:11
      wygodny
      --
      kontrola praconikow
    • Gość: impel Re: [Skuter 50cm] Czy dam sobie rad???? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.07.10, 07:46
      Diabel tkwi jak zwykle w szczegole
      --
      skanery
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka