1slad 22.09.05, 22:11 Witam wszystkich!.Mam pytanko czy zła synchronizacja gaźników może prowadzić do awari silnika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kojotkurier Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:34 w zasadzie nie ! lecz caly pic polega na tym jak dlugo taki silnik juz pracuje z rosynchronizowanymi gaznikami jesli bardzo dlugo to moze w niewielkim stopniu odbic sie na trwalosci jednostki napedowej .nalezy przedewszystkim sobie odpowiedziec co to jest synchronizacja gaznikow i na czym polega a odpowiedz sama ci sie nasunie pozdrawiam mam nadzieje ze pomoglem -kojot Odpowiedz Link Zgłoś
1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:40 Bo słyszałem że przez złą synchronizację gość musiał robić remont generalny w zz-erze....nie wiem ile w tym prawdy,ale mnie to troszkę przestraszyło bo ja swoją leciwą suzi zrobiłem tak ok 3 tyś Odpowiedz Link Zgłoś
1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:42 Aaaa,omal bym zapomniał...Dzięki:)!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:47 jest ok nie przejmuj sie tymi trzema tysiacami z tym remontem spowodowanym nie wlasciwa synchronizacja to bym tak do serca nie bral tam zapewne zaistnialy jakies inne przyczyny naprzyklad brak regulacji zaworow i takie tam serwisowe sprawy synchro to nic innego jak identyczne u=stawienie podcisnienia na przepustnicach musialy by byc konkretnie rozregulowane zeby cos sie dzialo pozdrawiam i glowa do gory kojot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:45 zalezy jak bardzo "są niezsynchonizowane"???.Przekrój złych efektów jest zajebisty:od przegrzewania cylindra do niedopalania paliwa-a efekty uboczne spadek mocy (widzalem spadki 30%),nadmierne zuzycie paliwa.Drobna nizsynchronizacje mozna pominać jako efekt naturalny zuzycia silnika. Oczywiscie najbardziej czule na synchro sa rzedowki,armatury ze swoim patataj,patataj same nie wiedza czy im lepiej po regulacjach??,a zrszta puste wydechy i tak jebia w leb synchroniazacje hehe Odpowiedz Link Zgłoś
1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:55 A przy okazji jeszcze jedno pytanko.Na zimę planuję wymienić uszczelkę pod głowicą,lecz nie stać mnie na orginalne(ciężkie jest życie studenta:)i planuję je sam dorobić.Lecz nie wiem gdzie mogę kupić odpowiedni materiał,i czy wogóle takowe istnieją...(sklepy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:59 dorobic to se mozesz--pentelke na fiuta ;) a nie uszczelke do motocykla ;)) chyba ze masz janka,mz,jawe,iza itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.05, 22:08 NIE Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 28.09.05, 22:18 wciaz nie wiem co to za silnik rzedowa 4 chlodzona ciecza czy jakis silnik chlodzony powietrzem ??? malo info mi sprzedales ale co dorobienia uszczelki to odradzam natomiast sa firmy specjalizujace sie w produkcji uszczelek wedlug wzoru dostarczonego ja taka dorabialem ale to byl silnik od yamahy dt 80 wiec inna para kaloszy odradzam generalnie nawet lepiej pozyczyc pare groszy i stopniowo oddawac niz robic silnik polsrodkami pozdrawiam kojot Odpowiedz Link Zgłoś
1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 29.09.05, 00:48 Jest to dwucylindrowa rzędówka o pojemnośći 0,4 Literka.A z dorabianiem uszczelki to mnie przekonałeś,i przyznaję że na moment "zbłądziłem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 29.09.05, 00:49 Aaa i zapomniałem dodać silnik jest chłodzony powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś