Dodaj do ulubionych

Zła synchronizacja-AWARIA........ ??????

22.09.05, 22:11
Witam wszystkich!.Mam pytanko czy zła synchronizacja gaźników może prowadzić
do awari silnika?
Obserwuj wątek
    • kojotkurier Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:34
      w zasadzie nie ! lecz caly pic polega na tym jak dlugo taki silnik juz pracuje
      z rosynchronizowanymi gaznikami jesli bardzo dlugo to moze w niewielkim
      stopniu odbic sie na trwalosci jednostki napedowej .nalezy przedewszystkim
      sobie odpowiedziec co to jest synchronizacja gaznikow i na czym polega a
      odpowiedz sama ci sie nasunie pozdrawiam mam nadzieje ze pomoglem -kojot
      • 1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:40
        Bo słyszałem że przez złą synchronizację gość musiał robić remont generalny w
        zz-erze....nie wiem ile w tym prawdy,ale mnie to troszkę przestraszyło bo ja
        swoją leciwą suzi zrobiłem tak ok 3 tyś
      • 1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:42
        Aaaa,omal bym zapomniał...Dzięki:)!!!
        Pozdrawiam!
        • kojotkurier Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:47
          jest ok nie przejmuj sie tymi trzema tysiacami z tym remontem spowodowanym
          nie wlasciwa synchronizacja to bym tak do serca nie bral tam zapewne
          zaistnialy jakies inne przyczyny naprzyklad brak regulacji zaworow i takie tam
          serwisowe sprawy synchro to nic innego jak identyczne u=stawienie
          podcisnienia na przepustnicach musialy by byc konkretnie rozregulowane zeby cos
          sie dzialo pozdrawiam i glowa do gory kojot
    • Gość: prawnik Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:45
      zalezy jak bardzo "są niezsynchonizowane"???.Przekrój złych efektów jest
      zajebisty:od przegrzewania cylindra do niedopalania paliwa-a efekty uboczne
      spadek mocy (widzalem spadki 30%),nadmierne zuzycie paliwa.Drobna
      nizsynchronizacje mozna pominać jako efekt naturalny zuzycia silnika.
      Oczywiscie najbardziej czule na synchro sa rzedowki,armatury ze swoim
      patataj,patataj same nie wiedza czy im lepiej po regulacjach??,a zrszta puste
      wydechy i tak jebia w leb synchroniazacje hehe
      • 1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 22.09.05, 22:55
        A przy okazji jeszcze jedno pytanko.Na zimę planuję wymienić uszczelkę pod
        głowicą,lecz nie stać mnie na orginalne(ciężkie jest życie studenta:)i planuję
        je sam dorobić.Lecz nie wiem gdzie mogę kupić odpowiedni materiał,i czy wogóle
        takowe istnieją...(sklepy)
        • Gość: prawnik Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:59
          dorobic to se mozesz--pentelke na fiuta ;)
          a nie uszczelke do motocykla ;))
          chyba ze masz janka,mz,jawe,iza itp
    • Gość: Zorro Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.05, 22:08
      NIE
      • kojotkurier Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 28.09.05, 22:18
        wciaz nie wiem co to za silnik rzedowa 4 chlodzona ciecza czy jakis silnik
        chlodzony powietrzem ??? malo info mi sprzedales ale co dorobienia uszczelki
        to odradzam natomiast sa firmy specjalizujace sie w produkcji uszczelek wedlug
        wzoru dostarczonego ja taka dorabialem ale to byl silnik od yamahy dt 80
        wiec inna para kaloszy odradzam generalnie nawet lepiej pozyczyc pare
        groszy i stopniowo oddawac niz robic silnik polsrodkami pozdrawiam kojot
        • 1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 29.09.05, 00:48
          Jest to dwucylindrowa rzędówka o pojemnośći 0,4 Literka.A z dorabianiem
          uszczelki to mnie przekonałeś,i przyznaję że na moment "zbłądziłem" :)
          • 1slad Re: Zła synchronizacja-AWARIA........ ?????? 29.09.05, 00:49
            Aaa i zapomniałem dodać silnik jest chłodzony powietrzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka