Dodaj do ulubionych

co kupić??

04.04.06, 19:43
Witam serdecznie. W tamtym roku zrobiłem prawo jazdy na motor, lecz dopiero
teraz mam zamiar coś kupić. Dotychczas jeździłem...Simsonem. Zastanawiam się
czy dobrym posunięciem będzie wskoczenie od razu na duży sprzęt. W przypadku
kupna interesują mnie chopper'y w tym tylko problem od czego zacząć, to
będzie w końcu pierwszy kontakt z motorem. Prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawlo Re: co kupić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:57
      Troche nie bardzo mogę ci polecić sprzęt jakim sam wdrażałem się w jazdę gdyż
      obecnie jest troche innych młodszych i bardziej dopracowanych maszyn niż kiedyś.
      Jeśli masz już jakieś doświadczeniaale jeszcze się niepewnie czujesz proponuje
      motocykle do 750 poj. o niezbyt zawrotnych osiągach. Tak jak wspomniałeś
      rozglądasz się za choperem wiec dobrze trafiłeś gdyż w tej klasie jest pare
      sprzętów godnych uwagi (honda rebel, suzuki sawage, yamacha virago czy w
      ostateczności suzuki vs 800 itp.)jeśli ze starszych modeli to honda cx500c ok 3-
      4 tys. zł.
      • speedy1000 Re: co kupić?? 04.04.06, 21:04
        a honda VF 750 C Magna tak ok 1996 roku, bardzo fajny sprzet...
        o cos takiego: www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M172253

pozdrawiam
        • Gość: pawlo Re: co kupić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:28
          Dobry sprzęt a cociekawe sam miałem na takiego ochptę. całkiem dobry wygar.
    • casper1003 co kupić?? 04.04.06, 22:57
      Jesteście pewni że sprzęt pokroju 500-750 nie będzie za duży?? Gdy byłem
      ostatnio w sklepie to sprzedawca polecał mi Yuki 150 (hihi), ewentualnie 250. A
      tak wgóle to czy nie przesadzam z tym chopperem na początek, nie lepiej np od
      turistica zacząć?? Faktem jest że chopperki podobają mi się jak chole..
      • africa21 Re: co kupić?? 04.04.06, 23:13
        A ja zaczynalem od LTD454 swietny sprzet na poczatek, soft chopper 450cm` 50KM
        problemow z nim nie mialem chociaz byl z '88 zrobilem nim kolo 25tys km i
        sprzedalem za 4500zl
      • mlody1285 Re: co kupić?? 04.04.06, 23:21
        w ubieglym roku na kursie prawka mojej zony spotkalem faceta ktoremu snila sie
        po nocach Honda vt 600 shadow- zamowil motocykl, zdal egzanmin i jezdzi a gosc
        ze sklepu w ktorym byles zachwala ci to co chce sprzedac i jak nie ma nic
        powyzej 250cm to bedzie ci wmawial ze na wiekszym sie zabijesz
    • pawtwo Re: co kupić?? 04.04.06, 23:16
      Pewnie ze warto!!Tylko jezdzij dlugo spokojnie!!! Proponuje LTD 454
      • casper1003 co kupić?? 05.04.06, 19:39
        Dzięki za pomoc, całkiem całkiem to Kawasaki LTD. Na moją kieszeń jak narazie,
        problem tylko z (nie)zawodnością motoru. Jak na 20sto paro latka może się
        różnie sprawować, a części mogą być trudno dostępne. Ehmm :/
        • africa21 Re: co kupić?? 05.04.06, 20:03
          Jak pisalem, zrobilem nim ponad 20 tyskm bez zadnych przygod. Naped na pasek
          jest sprawa dyskusyjna ale dla mnie kazdy lancuch przy pasku wymieka. Jezeli
          chodzi o czesci to moga sie pojawiac problemy ale nie sa to jakies strasznie
          wielkie problemy bo jest bardzo podobny do EN450 jezeli chodzi o silnik i
          wszelkiej masci Vulkanow jezeli chodzi o plastki. Zreszta nie jest to jakas
          skomplikowana konstrukcja tylko GPZ900 przekrojony na pol. Jezeli nie chcesz
          LTD to zawsze zostaje ci EN prawie to samo a z czesciami problemow mysle ze nie
          ma bo to jest sprzet produkowany na europe no i jest mlodszy od LTD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka