Dodaj do ulubionych

do szynszylla honda cbf 500

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:03
W przyszłym miesiącu chcę wziąć w leasing nowy motor i ma to być cbf 500.
Ostanio się dowiedziłam, że jest robiony we Włoszech (cb 500 były robione
chyba w Japonii)Czy jest to napewno dobry wybór? Dodam, że będzie to mój
pierwszy motocykl więc nie wchodzi w rachubę nic większego niż 500
Obserwuj wątek
    • Gość: brembo Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:22
      szynszyl i tak Ci powie: DOMINATOR:)
      a serio to mialem cb500 z 98 roku, t o tez był moj pierwszy duzy motor i fajnie
      sie śmigało. hamulce, dynamika, erogonomnia i najniższe spalanie ze wszystkich
      500ccm
      • mlody1285 Re: do szynszylla honda cbf 500 19.05.06, 22:47
        brembo to ile palila ta twoja cb??skoro twierdzisz ze najmniej ze wszystkich
        500-ek
        • Gość: brembo Re: do Młodego honda cb 500 spalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 23:09
          latanie po mieście od świateł do świateł i krecenie jej do max momentu
          obrotowego wypalała 5.
          śmiganie po obrzeżach warszawy z przesyłkami(cześciej niz wczesniej stałe
          prędkosci) 4 litry. kurs warszawa toruń warszawa, przelotowa 120kmh spalannie
          4,2/100km. Podróz z wawy po mazurach i powrót do domu, calosc w towarzystwie
          VT500C, dala mi rezultat 550km na 18 litrowym zbiorniku, i jescze cos tam w baku
          bylo, bo jej nie pchalem:) prędkosci 80/90kmh. VT byla w tym czasie tankowana
          dwa razy.ma chyba 11 litrów zbiornik;) przy starcie przejeżdzki oba byly
          zatankowane na full. mi wyszło 3,2L/100km

ale taka osazczedna jazda wymaga checi i wprawy wy nie operować manetką gazu 1
          lub 0. ja mialem MZ spala mi po miescie 4,2. kolejnu jej własciel(JAZZUSE1) nie
          schodzi ponizej 6 :D
          • mrmisquamacus Re: do Młodego honda cb 500 spalanie 20.05.06, 23:27
            to niezle wyniki miales. u mnie w systemie zero-jedynkowym tyle palil skuter,
            ktory posiadal porazajaca moc 4.2KM :)
            • rambo54 Re: do Młodego honda cb 500 spalanie 20.05.06, 23:33
              no transalpem wszedzie należało by dodać 1 litr:)

jeden z moich ziomów z pracy ma tez africe, i to taką samą jak moja;) ale w zime
              jeździ skuterem yamaha 125 cygnys. znam tez dobrze poprzedniego własciciela tego
              skutera. obaj twierdzą ze po miescie od świateł do świateł spala od 2 do 2,5L na
              100km. jestem wsciekły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :)
          • mlody1285 Re: do Młodego honda cb 500 spalanie 21.05.06, 14:51
            wobec tego chyle przed toba czolo brembo
            • Gość: brembo Re: do Młodego honda cb 500 spalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:07
              yyyy..?
    • Gość: szynszyll Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 18:56
      yo!

przegladnalem oferty innych firm i czemu nie CBF 500 ;) goly fazer 600 kosztuje
      30500 PLN - moze gdybys twardo porozmawial o rabacie lub znalazloby sie cos z
      poprzednich lat w salonie, moze jakies promocje, gadzety... ale to tylko moje
      gdybanie nie mieszczace sie w cenie CBF. po prostu maly fazer bardzo przypadl
      mi do gustu.

co do kwesti Brembo ;) gdybym ja mial taki problem jak Ty - czyli nadmiar
      gotowki z przeznaczeniem na motocykl i musial kupic nowy w salonie w Polsce to
      kupilbym tak jak juz kilka razy napisalem DL650 V Strom. jakosc polskich drog
      uczy pokory a i Transylwania mi sie sni po nocach ;)

reasumujac - nie zastanawiaj sie za dlugo bo sobie popsujesz zabawe ;) jak Cie
      stac to kup i baw sie dobrze ;) ale o malego fazera sprobuj powalczyc ;)

pzdr

szynszyll

p.s. a dominatora i tak kupie ;)

• Gość: brembo Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:07

> szynszyll
        >
        > p.s. a dominatora i tak kupie ;)

no to kurde kto pierwszy dziadku !! :)

vsrom !!
      • Gość: qrak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:07
        Nie będzie problemów z jakością? Wiem z doświadczenia, że japońskie marki
        samochodów robione w Europie czasami odstają jakościowo od produkowanych w
        Japonii. Dodam jeszcze, że mam baaaardzo duży upust w Hondzie :)
        • Gość: brembo Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:14
          cb robili tam gdzie translpa 600. w Atessie chyba. maly spadek jakosci, ale jest
        • Gość: szynszyll Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 19:16
          yo!

no tego to ja Ci nie powiem - wszystko sie okaze za 3,4 lata. ja osobiscie
          najbardziej cenie japonska produkcje z lat 1992-1998 - jak dla mnie robili
          wtedy najtwardsze zabawki. potem bylo juz tylko gorzej ;( mowimy tu jednak o
          nowej maszynie w takich a nie innych pieniadzach. ponadto masz gwarancje, ktora
          w jakis sposob Cie chroni.

szynszyll
          • Gość: qrak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:18
            Czy to prawda, że w cbf-ce jest silnik ze starej cb?
          • Gość: szynszyll Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 19:19
            przyuwazylem ze maja promocje na Horneta z 2005 roku - moze jak masz taki spory
            upust w Hondzie to warto sie nim zainteresowac? motocykl ktory moze byc Twoim
            docelowym i posluzyc wiele lat - bo po jakims czasie w CBF moze Ci zaczac
            brakowac to mocy, to hamulcow. przemysl sprawe ;)

szynszyll
            • Gość: qwrak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:25
              Powiem tak: jestem po trzydziestce i właśnie kończę robić kat A. Nigdy wcześniej
              nie siedziałem na motocyklu a na kursie jeżdżę rozklekotanym GN 250 i mi
              wystarcza. Obawiam się,że hornet to trochę za dużo jak na mnie.
              • Gość: szynszyll Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 19:26
                obawiam sie, ze nie ;)

• Gość: qrak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:27
                  Przecież hornet ma chyba z 90 koni.
                  • Gość: szynszyll Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 19:34
                    no to co? CBF ma 57 KM - to juz nie jest taka duza roznica. na poczatku to i
                    tak bedzie dla Ciebie pocisk - jedno i drugie. to co najbardziej zaskakuje na
                    poczatku to masa motocykla i klopoty z hamowaniem. moc nie jest oddawana w tych
                    modelach zbyt gwaltownie. pozatym oba maja dosc spory zakres obrotow roboczych
                    wiec jak sie na poczatku bedziesz trzymal z dala od 7 tys obr to na jednym i
                    drugim bedzie git. chodzi mi po prostu o to, ze horneta kupisz raz a dobrze, a
                    CBF moze byc przejsciowka. a roznica w cenie niewielka.

szynszyll
            • Gość: szynszyll Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 19:25
              cyt.

Ulubienica świeżo upieczonych motocyklistów CB 500 odchodzi do lamusa. Jej
              miejsce zajmie nowa CBF 500. Znany ze swojej wytrzymałości dwucylindrowy silnik
              CB 500 po modernizacji układu zapłonowego i zasilania pozostał jako źródło
              napędu CBF 500, dysponując niebanalną mocą 57 KM. Pozostałe elementy łącznie z
              ramą i elementami nadwozia CBF 500 dzieli z czterocylindrową CBF 600. Jest to
              element polityki modelowej Hondy dążącej do jak największej unifikacji w
              konstrukcji motocykli mającej na celu zmniejszenie kosztów wytwarzania.

ale wtrysku kitajce nie dali ;(

szynszyll
            • Gość: szpak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.05.06, 20:58
              Ile bierze taki hornet- to podobno bardzo zachlanne maszyny sa, uzytkownicy
              mowia, ze przy dynamicznej jezdzie to nawet pod 8,5 litra- ale sam nie
              jezdzilem, nie wiem czy to prawda.
              • mrmisquamacus Re: do szynszylla honda cbf 500 20.05.06, 22:07
                hehe nawet do 8,5 moja salata nigdy nie schodzi ponizej 7 :) bez wzgledu na
                wszystko. gdzies tam producent kawy podal, ze pali od 6,5 a gornej granicy juz
                nie :) chyba zeby ludzi nie wkur**ac :)
                • Gość: szpak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.05.06, 22:13
                  Taka dieta- bierze ile widzi:)
                  pozdrawiam
                  • mrmisquamacus Re: do szynszylla honda cbf 500 20.05.06, 22:53
                    smialem sie ostatnio, ze gdybym mial zbiornik z przezroczystego poliweglanu to
                    widzialbym wir (wanna :)) jak zasysa paliwo :)
                    • Gość: szpak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.05.06, 23:00
                      Powinnes sie cieszyc, ze nie masz- bo co oczy nie widza, tego sercu nie zal:)
    • Gość: kostekh Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.tvteletronik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:13
      Witam - od niedawna jeżdżę na CB 500 97r. Dynamika zupełnie
      wystarczająca,niskie spalanie, b. niska awaryjność. Minusem nowej CBF jest jej
      cena - na Twoim miejscu rozważyłbym znacznie tańszego, nie wiele ustępującego
      hondzie, kawasaki ER-5.
      • benek187 Re: do szynszylla honda cbf 500 19.05.06, 22:53
        moze i ER5 jest ladne ale te hamulce...kicha na calej linii...
    • skalpel84 Re: do szynszylla honda cbf 500 21.05.06, 11:33
      qrak: nei sluchaj szynszyla... raz a pozadnie to sie mozna zabic,a nie kupic
      motocykl. rzedowa czworka majaca prawie 100KM na pierwszy motocykl to pewne
      problemy. szkoda zdrowia i zycia, by wskakiwac odrazu na cos tak mocnego.
      lepiej pojezdzic czyms mneijszym , a jak pzrestanie wystarczac, to pzresiasc sie
      na cos wiekszego... szkoda zdrowia.

pozdrawiam
      • Gość: szynszyll Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.prz.rzeszow.pl 21.05.06, 12:18
        yo!

opowiadasz. motocykle gabarytowo identyczne - rozstaw osi, wysokosc siedzenia,
        ciezar. jeden ma 57 KM drugi 90 KM - na jednym i drugim mozesz sobie zrobic tak
        samo krzywde. ja nie proponuje koledze na pierwsze moto jakiejs litrowej V-ki,
        czy R1. CBF moze go poniesc tak samo jak Hornet - a zalety kupienia Horneta
        wymienilem wyzej.

szynszyll
    • Gość: qrak Re: do szynszylla honda cbf 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:12
      Dziękuję wszystkim za komentarze (pozdrowienia dla szynszylla). Motocykl juz
      zamówiony(jednak cbf 500, trochę się boję horneta). Zdjęcia za dwa, trzy tygodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka