Dodaj do ulubionych

Czy warto kupic HONDE CBR 600 F z 1989 roku?

IP: *.toya.net.pl 26.02.07, 14:12
Witam!
Mam zamiar kupic motocykl na sezon, ale z uwagi na ograniczone mozliwosci
finansowe, nie bedzie to nic nowego. Jak wiem, rzadko cos starego jest dobre
(no chyba ze wino) :-), dlatego tez wybor padl na Honde CBR 600F z 1989 roku
(model PC23) z uwagi na opinie o jej niezawodnosci. Co sadzicie o tym? Warto
kupic tak wiekowy motocykl? Nadmieniam, ze na liczniku widnieje tylko 31 tys.
km(?????) i motocykl jest w bardzo dobrym stanie wizualnym (do sprowadzenia z
Austrii).
Prosze o rzeczowe opinie!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: fazer600 Re: Czy warto kupic HONDE CBR 600 F z 1989 roku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:56
      Czesc! Nie patrz na licznik i rocznik, sprawdz moto, jesli jest zadbane to
      napewno warto. Stary rocznik to problem przy sprzedazy ale i argument co do
      negocjacji ceny;-) Przebieg realny - trafiaja sie rodzynki uzywane przez
      niedzielnych kierowcow, jesli jest znacznie przekrecony to bedzie widac po
      stanie calego moto, choc w przypadku CBR jesli jezdzil nia jakis pedant to
      ciezko bedzie poznac czy to 31kkm czy moze 131kkm ;-)
      • Gość: baba_zanetti Re: Czy warto kupic HONDE CBR 600 F z 1989 roku? IP: *.itpp.pl 26.02.07, 16:58
        Ogólnie warto, zależy tylko za jaką kasę. Przypuszczam że masz 90% szans kupić
        motocykl z którego będziesz zadowolony. PZDR
    • Gość: Dzakas Mysle, ze tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:51
      Jesli ci sie podoba i za godne pieniadza i ladnie sobie cyka to warto brac
      aczkolwiek f2 jest o wiele ladniejsza ale drozsza dlatego fakt faktem zalerzy za
      ile tamta jest.pzdr
    • Gość: nowicjusz Re: Czy warto kupic HONDE CBR 600 F z 1989 roku? IP: *.toya.net.pl 28.02.07, 08:58
      Witam Was!
      Dzieki za zinteresowanie i odpowiedzi!
      Dodam, ze na chwile obecna cena to 650 Euro, czyli ok. 2500 PLN (tyle udalo mi
      sie wynegocjowac). Motocykl naprawde pieknie wyglada i silniczek super "gada",
      ale obawiam sie, czy pozniejsza eksploatacja tak starego motocykla nie
      przerosnie jego ceny!? Z drugiej strony slyszac o niezawodnosci Hondy strasznie
      mnie to kusi!
      Pozdrawiam!
    • Gość: Dzakas A wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 14:30
      Co do starosci mam cbr 94 jezdze na gumie, krece ogolnie roznie a silnik sobie
      tylko pocichutku cyka Hodna ruleZZZ. Mialem cb 450 85 rok tez sobie cykala
      kumpel mial i kolega ma cb 750 it ez sobie silniczek tlyko cyka. Wymien olej
      tylko i szerokiej jazdy w ostatecznosci wyreguluj i nalej olej i ciesz sie
      motorkiem wydaje mi sie, ze zajebista cena jej.pzdr
      • Gość: nowicjusz Re: CBR IP: *.toya.net.pl 28.02.07, 15:01
        Dzieki Dzakas, chyba mnie przekonales! :-)
        PZDR!
        • Gość: baba_zanetti Re: CBR IP: *.itpp.pl 28.02.07, 16:20
          Też mi sie wydaje że to dobra oferta. Jeśli KUPISZ dobra CBR, to trzeba się
          naprawdę uprzeć by ją zakatować. Przy normalnej eksploatacji nie masz sie co
          martwić.
          • Gość: renegat Re: CBR IP: *.lipno.com.pl 01.03.07, 14:21
            robiłem kumplowi plastiki w CBR 600 z 91 roku, na liczniku 84.000 km, silnik
            miodzio, widać było ślady zużycia motocykla w ogólnośći, ale jeździł super

zwóć uwgę np. na tarcze hamulcowe - ww CBR przy tym przebiegu miała już niezłe
            podrobienia - tarcze były cieniutkie jak żyletki :)
    • Gość: nowicjusz Re: Czy warto kupic HONDE CBR 600 F z 1989 roku? IP: *.toya.net.pl 02.03.07, 16:37
      Dzieki wszystkim za podpowiedz! Decyzja zapadla - kupuje!
      Do zobaczenia na drodze! :-)
      Pzdr!
    • Gość: bix Re: Czy warto kupic HONDE CBR 600 F z 1989 roku? IP: *.as13285.net 09.01.14, 03:04
      Zdaje sobie sprawe, ze to jest bardzo stary post, ale chcialem podzielic sie opinia na temat tego motocykla. Przedewszystkim zostal wyprodukowany w Japoni w czasach kiedy najwazniejsza byla jakosc! Posiadam ten motocykl od 2 lat. Nigdy mnie nie zawiodl. Zrobilem nim ok 20.000 km. Obecnie ma ok 70.000 km i chodzi idealnie. Wszystko jest wykonane bardzo solidnie. Moim kolego co maja nowsze motocykle wciaz cos sie psuje. W moim psuje sie tylko bierznik na oponach :) Bardzo polecamten motocykl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka