Gość: amaz Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... IP: *.chello.pl 03.03.10, 11:51 Pamietam jak w latach PRLu trzeba było prosic pana taksówkarza aby pojechał tam gdzie chciałem i to za kwote wygórowana. nie mówiąc juz o kilometrowych kolejkach na postojach. Dzisiaj nadal prezentują komusze myslenie. Jest konkurencja to walczcie o klienta ceną i kulturą obsługi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Andrzejek Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:08 Nasz przyjaciel z Finlandii po przyjeździe z lotniska stwierdził; Warsaw is relly big, big city! No cóż, przyjechał z Oulu, hm.. Potem okazało się, że taksówka legalna (miał paragon dla potrzeb rozliczenia w projekcie) wiozła go z Okęcia na Bielany 55 minut ( o godz. 20.45) , zapłacił 205 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ssen ciekawe czy taksowka jechal 03.03.10, 17:59 czy moze TAKI Naganiacze do tych sciemniaczy kreca sie zawsze na przylotach. Czy PPL nie moze ich wywalic z terenu terminalu? 55 min z okecia na bielany nawet wczesnym wieczorem to nic specjalnego. Wystarczy ze cos sie urodzi na zwirki albo na prymasa. Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... 03.03.10, 11:51 W Londynie od dawna funkcjonują "mini cabs", dużo tańsze od taksówek, biorące umówioną cenę za przejazd, podobnie jak iCar czy inni przewoźnicy w Polsce. Nie rozumiem, co w tym nieuczciwego. Problemem londyńskim jest jedynie to, że wiele firm minicabowych to oszuści, więc w każdej dzielnicy trzeba się dowiedzieć o uczciwą firmę. W Polsce z tym problemu nie ma - samochody są oznakowane, firmy duże, a nie całkiem lokalne itd. W Krakowie wybór między taksówką a przewozem osób może być istotny w przypadku jazdy niektórymi trasami, tam, gdzie są pasy dla komunikacji miejskiej i taksówek - bo przewozowi nie wolno tymi specjalnymi pasami jechać, więc musi stać w korkach. Ale jeśli komuś zależy nie na czasie, ale na tym, ile zapłaci - to wybierze przewóz, a nie szybszą i droższą taksówkę. Która jest droższa, mimo że jedzie pasem uprzywilejowanym, dużo szybciej... I potwierdzam to, co ktoś napisał powyżej: z centrum do Balic zapłaciłam 40 zł zamiast 100, a na katowickie lotnisko w Pyrzowicach z Krakowa liczą sobie 250 czyli połowę sumy taksówkowej. Najwyraźniej taka cena jest opłacalna, ergo - taksówki są za drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emo-martynka Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... IP: 93.91.208.* 03.03.10, 11:52 Czy w związku z blokowaniem przejazdu ww. ulic taksówkarze zostali ukarani mandatami karnymi, bądź też czy zostały sporządzone wnioski o ukaranie w sądzie rejonowym? Oczywiście ślad za sytuacją motocyklisty, który notabene korkował autostradę płacąc za przejazd drobnymi. Gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.chello.pl 03.03.10, 19:08 Gość portalu: emo-martynka napisał(a): > Czy w związku z blokowaniem przejazdu ww. ulic taksówkarze zostali ukarani > mandatami karnymi, bądź też czy zostały sporządzone wnioski o ukaranie w > sądzie rejonowym? Oczywiście ślad za sytuacją motocyklisty, który notabene > korkował autostradę płacąc za przejazd drobnymi. Gdzie tu logika? pielegniarki, gornicy, nauczyciele pikietujacy pod URM, czy zostali ukarani za blokowanie al.Ujazdowskich? gdzie twoja logika? Odpowiedz Link Zgłoś
meet_amor_foza Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... 03.03.10, 11:57 Powinno być albo tak że wszyscy muszą mieć licencję, albo tak, że nikt jej nie musi mieć. No chyba że licencjonowani mają jakieś bardzo duże ulgi podatkowe. Tak czy inaczej, rozumiem frustrację taksówkarzy, bo co by o nich nie mówić, nie jest to taki łatwy kawałek chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcza Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.chello.pl 03.03.10, 12:32 ostatnio się dowiedziałam od taksówkarza jakie są różnice, ale z istotnych zapamiętałam jedno-jak ma się licencje to znaczy, że taksówka jest ubezpieczona czyli generalnie jak gdzieś nas przewozi powinnismy czuć się bardziej bezpieczni:) Odpowiedz Link Zgłoś
fo.ka.zkro.ka Pratchett w żywej postaci. 03.03.10, 11:57 Kiedy złodzieje skupili się w Gildii Złodziei domagali się od władz miasta surowych kar dla złodziei nie zrzeszonych. Kradzież taka jest bowiem nieetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peło Tusk wam pomoże IP: 62.133.128.* 03.03.10, 11:57 tak, on każdemu pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Tobie nikt i nic nie pomoże. Twoja głupota jest 03.03.10, 12:18 nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek 30 CUDÓW NIE MA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:25 Ma racje chłop,jak sa problemy to z POmocą do usmiechnietego Premiera który tyle na obiecywał a teraz robi wszystko z wyjatkiem rzadzenia.Pogrywa w piłke z Premierem Wegier a w tym czasie woda zalewa juz ludzi w Płocku a POdobno jestesmy tak wspaniale jestesmy przygotowani.Kazdy kto prowadzi TAXI jest w 99% przedsiebiorcom.Przypomnij sobie kampanie wyborcza z 2007r kto obiecywał ułatwienia dla przedsiebiorców?Kto obiecywał obnizenie podatków?Kto obiecywał ułatwienia i wszystkie ulgi?Praktycznie obiecywał cud za cudem a dzisiaj jak zaczynają sie problemy to standardowo chowa sie szafy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Re: CUDÓW NIE MA IP: 78.133.159.* 03.03.10, 12:55 ...a Kaczor na to : Spieprzaj Dziadu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek 30 DOBRE DOBRE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 13:02 Ale tak sie pisze jak brakuje argumentów na rozmowe i polemike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangozoo taksiarze placa zus? od kiedy? to KRUS-owcy! IP: *.net 03.03.10, 11:58 przeciez to taksiarze masowo kupowali po 1 ha zeby zostac rolnikami. wałki na lewym paliwie to tez ich domena. wiec niech nie udaja swietoszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
polinfor Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... 03.03.10, 12:01 Ja tam się im nie dziwię. W końcu ci ludzie utrzymują rodziny z jazdy na taksówkach. I nie dziwią mnie protesty przeciwko nieuregulowanemu przewozowi osób - przecież takie coś może robić każdy i brać za takie usługi ile mu się tylko podoba. Przecież z tego to tylko może być chaos i bezprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.chello.pl 03.03.10, 12:29 Przewoźnicy też utrzymują rodziny i to za stawki 2x mniejsze. Nie zdziwiło cię w tym wszystkim, dlaczego ludzie wolą korzystać z przewozu? No rany, przecież to wybór konsumenta! Skoro można brać za przewóz 2x mniej, to niech biorą, a nie płaczą, centusie cholerne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Labrador Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.aster.pl 03.03.10, 17:04 A dlaczego nie wybieracie tanich korporacji taksówkowych typu volfra, city? Tam są same licencjonowane taksówki po 1,6 1,8zł Dlaczego popieracie nielegalne przewozy Glob Euro Lux itp. Przewoznik ma zakaz umieszczania numeru telefonu na samochodzie i lampy na dachu. Wybierajcie legalne tanie taksówki. PS nie jestem taksowkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zefir Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.chello.pl 06.03.10, 05:03 Przecież możesz zamówić taksówkę np. Volvfra Taxi i tez pojedziesz za 1,60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.aster.pl 03.03.10, 17:21 Przyjmijmy zarobek netto za 8 godzin pracy 2000zł DO tego trzeba zarobic na zus i podatek 1000 Baza korporacyjna 700zł Paliwo 1000zł Naprawy samochodu 300zł Ubezpieczenie OC+AC 200zł Rata za kredyt samochodowy lub odkładanie na kolejny samochód 800zł czyli razem wychodzi 6000zł. Podzielmy to przez miesięczną ilośc godzin pracy 22dni po 8 godz dziennie - 176godzin czyli taksówkarz powinien zarobić srednio 34zł na godzine. Teraz już wiecie dlaczego taxi nie może być tanią usługą? Bo po prostu staje sie nieopłacalna. W wakacje byłem w Chorwacji i spojrzałem po ile tam są taksówki. Jak wiadomo chorwacja nie żaden tygrys Europy typu Niemcy czy Francja a za pierwszy kilometr biorą w przeliczeniu 15zł a każdy następny 3,20zł W Polsce mamy najtańsze taksówki w Europie. Więc czego jeszcze oczekujecie. Każdy chcialby jezdzic tanio ale tanio to jest tramwajem. Obecnie optymalna stawka jaka powinna być w Warszawie to 10zł za pierwszy kilometr i 3zł za kazdy nastepny a minimalny kurs powinien wynosic 15zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koptok Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.10, 12:02 Jak to oszukują? Wożą w inne miejsce niż klient prosi? :) Konkurencję chcą wykończyć i tyle. Tak, żebyśmy musielu więcej płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... IP: *.home.aster.pl 03.03.10, 12:04 Niech taksówkarska hołota spierd... i nie blokuje ruchu. Gówno mnie obchodzą wasze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabe Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksówka... IP: *.chello.pl 03.03.10, 12:11 Ja nie czaję, co ma do tego Premier? Cierpiarzom sie coś chyba pomyliło, powinni trąbić na HGW pod ratuszem. A właśnie, za 10 min zamówiłem Grosika, bo wszystkie taksówki stoją na Trakcie Królewskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Protest taksówkarzy: trumna z ostatnim taksów IP: *.chello.pl 03.03.10, 19:25 Gość portalu: kabe napisał(a): > Ja nie czaję, co ma do tego Premier? Cierpiarzom sie coś chyba pomyliło, > powinni trąbić na HGW pod ratuszem. Cierpom chodzi o to zeby policja i ITD wykonywaly nalozone przez ustawe obowiazki czyli m.in. wzmozenie kontroli wsrod przewozow i taksowkarzy i eleminowanie nieuczciwych/nielegalnych etc. Wiec co ma Hania do tego. > A właśnie, za 10 min zamówiłem Grosika, bo wszystkie taksówki stoją na Trakcie > Królewskim :) podobno na protescie bylo 300 samochodow a w wawie jest 9000 taksowek, wyobrazasz sobie 8700 samochodow na Trakcie Krolewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAURUS Co się Qrwa dzieje IP: *.16.185.lan.e-wab.pl 03.03.10, 12:16 Te same tępaki lat temu 30 wstecz darli mordy o wolny rynek. Już się nim nażarli ? Pamiętam jak stał cały Wałbrzych ( zakłady pracy, kopalnie, koksownie ) bo te sQwysyny zaczęli strajkować , że należy się im dodatkowe paliwo na bony. I Qrwa żeby było śmieszniej, wywalczyli. Wtedy w ogóle przestali jeżdzić gdyż dodatkowe paliwo opylali po takiej cenie że nie opłacało się nawet na tym paliwie pracować. Osrać tych sQrwiałych Solidaruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Bezczelność ! IP: *.chello.pl 03.03.10, 12:17 Ojojoj biedni cierpiarze! Przewóz osób im klientów odbiera więc robią wszystko co mogą aby wyeliminować konkurencję. I znowu jak za prl-u klient czekał, a Jaśnie Szanowny Pan Taryfiarz wybierał kogo i gdzie zabierze. Mam nadzieję że przewóz osób będzie nadal bo to jedyna alternatywa dla tych "uczciwych" taksówek. Prowokacje typu podstawianie lipnych przewozów osób i świadome nabieranie klientów im się nie udały? Szkoda....ludzie sami wybiorą z kim chcą jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewoznik Re: Bezczelność ! IP: *.aster.pl 03.03.10, 12:30 Bezczelnosc taksowkarzy nie ma granic Jezeli sa tacy dobrzy uczciwi i bezbledni to dlaczego ci nierozsadni klienci chca z jezdzic z przewoznikami i dlaczego korporacje przewoznicze rozwijaja sie w takim szybkim tempie Panowie taksowkarze poczytajcie sobie wpisy w ten portal i zauwazcie jaka sympatia jestescie darzeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Bezczelność ! IP: 109.243.209.* 03.03.10, 14:31 Właśnie. Czytam te komentarze na forum i nie mogę się nadziwić ile jadu się z nich wylewa. To takie typowe dla naszego społeczeństwa. Większość z tych "zjadliwych" forumowiczów zapomina, że komuna już minęła i mity o bajońskich kwotach zarabianych na taksówce należy między bajki włożyć. Choć nie wątpię, że wśród taksówkarzy nie brakuje osób, które tkwią jeszcze w dawnej epoce a i pewnie oszuści i złodzieje też się trafiają jak wszędzie. Ale upominać się o respektowanie prawa i warunki do równej konkurencji mogą i powinni. Ktoś w końcu kazał im zapłacić za licencję, w dowód rejestracyjny wstemplowano im, że samochód jest taksówką (kiedy zechcą go sprzedać zastanówcie się kto i za ile go kupi) wymaga się od nich badań psychotechnicznych, egzaminu z topografii, podlegają kontroli urzędu miasta, mają narzuconą cenę nie więcej niż 3 zł z km, płacą wyższe ubezpieczenia , bo wiadomo taksówka o kasach fiskalnych nie wspomnę itp itd.. pewnie jest tego więcej. Równie dobrze można pozwolić na sprzedaż alkoholu z chodnika przed sklepem monopolowym i na pewno mieli by taniej niż ci w sklepie. W końcu ryzyko podejmuje konsument. Tylko po co tworzyć takie licencje i takie prawo , z którego wszyscy kpią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zefir Re: Bezczelność ! IP: *.chello.pl 06.03.10, 05:06 Ty ..rdolony podwożniku wykonujesz taka sama prace jak taksówkarze więc ludzie cie tak samo traktują jak taksówkarzy te wpisy sa tez i o tobie. Złodzieju i gnido parszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aLien Re: Bezczelność ! IP: 80.51.208.* 03.03.10, 12:36 Przyczepiliście się do tych taksówkarzy a sami byście płakali jakbyście pracowali w hipermarkecie i obok budowali by drugi. Wtedy byście mówili, że wziął ktoś łapówkę za to, że stawiają tam nawy hiper-market. Pamiętajcie, że muszą być jakieś zasady które dawały wszystkim takie same szanse a "przewóz osób" jest tańszy bo nie muszą mieć działalności, taksometrów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irr Re: Bezczelność ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 16:00 Na Otwockiej jest tani dentysta z Białorusi, rwie po 12 zeta od zęba a babcia przyjmuje dziewuchy zamiast ginekologa po trzy dychy. Ludzie zastanówcie się co robicie? chcecie Grójec w punto, Wyszków i Ostrołękę w punto na przewozach zamiast starych taksiarzy warsiawskich??? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Wczoraj wyjeżdżałem z miejsca postojowego 03.03.10, 12:28 na ulicy. W tym momencie podjechał złotówa, stanął na jezdni i zablokował mi wyjazd. Bo czeka na klienta. Długo trzeba go było opieprzać aby przeparkował się 2 metry dalej. To wszystko na temat taksówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złotówa Re: Wczoraj wyjeżdżałem z miejsca postojowego IP: *.xdsl.centertel.pl 03.03.10, 13:11 Sam tak robisz pseudo-kierowco..albo swoje sny opowiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenia Pikieta taksówkarzy: protestuje 1000 taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:33 o, widzę że ele głównie protestuje. Największa mafia w mieście. Wolę wracać do domu piechotą niż wsiąść do tych przekrętasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drive-r protestuje 1000 taksówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:38 protestuje 1000 taksówek. to 1000 taksówek mniej na ulicach. szkoda że nie protestują przez cały rok, najlepiej gdzieś pod warszawką w lasach... ---- mnie na taksówkę nikt już nie namówi. wystarczająco postarali się o to sami taryfiarze, 'złotówy' jak u nas się mówi. oszustwa, arogancja, chamstwo, brak kultury, pazerność, nerwowość, złośliwość, etc. to niektóre cechy większości taksówkarzy. skutecznie zniechęcić mogą do korzystania z ich "usług". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIOB Pikieta taksówkarzy: protestuje 1000 taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:43 stac ich na trumnę i piękne wience to nie jest tak tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l pewnie najgłośniej wrzeszczy mafia z Okęcia IP: *.e-wro.net.pl 03.03.10, 12:44 jest konkurencja złotówy a jak się nie podoba to zmiana profesji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbok Pikieta taksówkarzy: protestuje 1000 taksówek IP: *.centertel.pl 03.03.10, 12:46 strajkuja największe łobuzy na polskich drogach, chyba nawet gorsi niż ci przedstawiciele handlowi. Pies ich trącał. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel nigdy nie wsiade do ELE 03.03.10, 12:47 bo mnie po prostu nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Taksówkarze pozbyli się mafii i oszustów 03.03.10, 12:48 ze swego grona? Cud. Ale jeśli usunęli nieuczciwych, to niech protestują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadian ja jeżdże na przewozie osób IP: *.chello.pl 03.03.10, 12:48 płace podatki zus i tez chce miec prawo do zarobku:):0 biore mniej niz oni mam nowy samochód nie kance klientów .na drzewo z taksówami wolnosć gospodarcza. połowa z nich to zomowcy na emeryturze dorabiaja innym nie dadzą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: law-abiding man "Żądamy przestrzegania prawa" - kpina IP: *.ip.netia.com.pl 03.03.10, 13:04 moze niech najpierw sami zaczna przestrzegac prawa o ruchu drogowym a potem oczekuja tego od innych. zlodzieje. mamy wolny rynek, jak sie nie podoba, to zdjac koguta, nakleic na auto "przewoz osob" i w miasto do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Pikieta taksówkarzy: protestuje 1000 taksówek 03.03.10, 13:09 warszawscy taksowkarze....nie zal mi was wcale....jestescie nieuczciwi i nachalni...niech inni tez jezdza ... bez konkurencji zdzieralibyscie skore z czlowieka....doswiadczylem tego....co do polemiki...podaje adres...jozef gawlinski,karkawitsa 4 palio psychiko 154 52 ateny greece... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Tysiąc taksówek w proteście przed Kancelarią Pr... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 13:19 i bardzo dobrze ze jest konkurencja , nikt wam nie kazał pracowac w zawodzie taksówkaża jak wam to nie przynosi dochodów to zajmijcie sie czym innym . Popieram przewóz osób , tanio fajnie a reklamowac sie nie musz bo klijenci sami ich wybieraja . COOOOOO ZŁODZIEJE KONKURENCJI SIE BOICIE ???????? Odpowiedz Link Zgłoś