Dodaj do ulubionych

Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u...

IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 18:47
wielkie mi co! A politycy ? Bez studiow, z "geba" gombrowiczowska, hucba
leppera i ...szkoda gadac. Powtarzam - woelkie mi co!
A Piskorski, Goliszewski,Walter, Solorz,kaczory dwa,Filipski / kiedys/, Kutz /
dzisiaj/, cale PSL, sam Pawlak, albo Struzik, albo Cimoszka,albo Kwas...I Ci
"radni" - bezradni jak zawsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: bomboniera Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 18:50
      Nic to -Ich SĄAAA tysiace w : polityce,mediach, kulturze, muzyce / np -
      psychopata Witt/, partiach / wszystkich/.
      • Gość: pfff Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 19:04
        żadna nowość: ...kaczor Tusk, Komorowski, Niesiołowski, Olejniczak, Napieralski,
        Senyszyn, Sierakowska, Pawlak... ehh szkoda na nich czasu
      • spidersb Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:23
        Zgadzam się, oprócz polityków - studenci po liceach pracują na
        produkcji, absolwenci geografii pracują w dziale telekomunikacji,

PROKURATURA - SZUKAĆ I DZIAŁAĆ!!!
    • Gość: jeeg Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... IP: *.147.178.153.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.10, 19:08
      W połowie gabinetów dentystycznych niema lekarzy dentystów tylko są osoby
      podszywające się pod nich, ale nie wiadomo komu zgłaszać takie przypadki:izba
      lekarska twierdzi że ją to nie dotyczy bo zajmuje się tylko lekarzami, a
      policja że też się nie zajmie bo jest to niska szkodliwość czynu.
      • Gość: karolina Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 19:24
        Izby "nie dotyczy", a nie tak jak Pan/i napisal : "izbe nie dotyczy".
        Trzba PISAC, bo urzedasy / policja,Izba/ - b.boja sie slowa pisanego. jest
        dowod, ze ...pisalismy. No, chyba, ze sie ...boimy.
    • t.j.sienkiewicz Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... 12.03.10, 19:21
      Izba Lekarska jest samorządem przymusowym. Pobiera składki i koniec.
      Wszelka działalność nadweręża siły i szkodzi zdrowiu. Ustawodawca
      przewidział nicnierobienie dla tego stworka.
    • Gość: Vi Valdi Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... IP: *.dsl.bell.ca 12.03.10, 19:32
      Zazdrosc, chyba tak. Morze byl lepszy ot tych dyplomowanych
      profesorow, ktorzy potrafia tylko zdzierac skure z ludzi,lasowac im
      mozgi, i wyrywac cieszka kase.
      • megasceptyk Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 12.03.10, 19:34
        pewnie tak
      • Gość: Misza Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.047.c86.petrotel.pl 13.03.10, 09:21
        tjaa jaka pisownia takie przemyślenia. Poszedłbyś leczyć zęby do kowala? Nie? No czemu - przecież dyplomu nie ma, a leczyć chce - tak jak ten pan hehehe
        Dentyści zdzierają za usługi - fakt, ale to nie powód żeby chodzić do kowala.
        • megasceptyk Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 11:45
          Kowal nie leczył tylko wyrywał
          bo miał odpowiednie narzędzia.
    • yo-st Leninowska zasada organizatorskiej roli prasy 12.03.10, 19:35
      wiecznie żywa. Dzięki komsomolskiemu zapałowi i rewolucyjnej czujności
      dziennikarzy złapano kolejnego zbrodniarza leczącego bez państwowego papierka.
      • Gość: Misza Re: Leninowska zasada organizatorskiej roli prasy IP: *.047.c86.petrotel.pl 13.03.10, 09:16
        Czasami lepiej zachować milczenie i sprawiać wrażenie głupiego , niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
        Ten koleś okaleczał ludzi - jedna z jego "pacjentek ma trwale uszkodzone nerwy twarzy, co powoduje że prawa część jej twarzy jest niewładna, wygląda jak sparalizowana...
        Pokazywali to w tv. Ten Twój pokrzywdzony uwielbiał leczyć kanałowo...
        • unhappy Re: Leninowska zasada organizatorskiej roli prasy 13.03.10, 09:19
          Gość portalu: Misza napisał(a):

> Czasami lepiej zachować milczenie i sprawiać wrażenie głupiego , niż odezwać si
          > ę i rozwiać wszelkie wątpliwości.
          > Ten koleś okaleczał ludzi - jedna z jego "pacjentek ma trwale uszkodzone nerwy
          > twarzy, co powoduje że prawa część jej twarzy jest niewładna, wygląda jak spara
          > lizowana...
          > Pokazywali to w tv. Ten Twój pokrzywdzony uwielbiał leczyć kanałowo...

Ale czy jego brak uprawnień miał związek z tym zdarzeniem?
    • cipuchna Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... 12.03.10, 19:52
      A dobrze leczyl, czy zle? Bo jak dobrze, to co w tym zlego?
      • gambiting Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 12.03.10, 22:57
        cipuchna napisała:

> A dobrze leczyl, czy zle? Bo jak dobrze, to co w tym zlego?
        No to,że papierka nie miał,ot co!
        • cipuchna Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 14:01
          Te papierki to ja mam wiecie gdzie...
      • unhappy Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 00:38
        cipuchna napisała:

> A dobrze leczyl, czy zle? Bo jak dobrze, to co w tym zlego?

Dobrze, bo o ile był to jedyny gabinet na Gdańskiej (jakieś 50-100 metrów od
        J.Ch.Paska) to miałem przyjemność leczyć u niego co nie co :)

Z zasady biorę znieczulenie - u niego nie musiałem. Właściwie był to jedyny
        dentysta do którego chodziłem bez stresu.
        • Gość: Misza Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.047.c86.petrotel.pl 13.03.10, 09:18
          to miałeś więcej szczęścia niż rozumu - pokazywali wczoraj w TV teo kolesia i jego ofiary. Jakby ci tak facjatę urządził jak jednej z kobiet to byś zmienił zdanie.
          • unhappy Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 10:59
            Gość portalu: Misza napisał(a):

> to miałeś więcej szczęścia niż rozumu - pokazywali wczoraj w TV teo kolesia i j
            > ego ofiary. Jakby ci tak facjatę urządził jak jednej z kobiet to byś zmienił zd
            > anie.

A to dentysta z uprawnieniami z definicji nie może mieć ofiar?
    • w.i.l Facet łamał zmowę cenową dentystów 12.03.10, 23:12
      Dlatego go wsadzili.
      • Gość: Greg Re: Facet łamał zmowę cenową dentystów IP: *.cable.smsnet.pl 13.03.10, 10:49
        Co ty gadasz ?? jaka zmowa ?? Koszty utrzymania gabinetu , dokształcania (
        bardzo drogie ) materiałów , czasu pracy - to wszystko składa się na "wysoką"
        cenę usług. Ząb robisz powiedzmy raz na lata , a do kosmetyczki czy fryzjerki
        żonę wysyłasz co miesiąc i płacisz podobną cenę. Mechanik samochodowy za godzinę
        pracy bierze w aso 180 zł , normalny ok 100 zł. Więc podlicz sobie wszystko ,
        dolicz odpowiedzialnośc i zobaczysz że te ceny nie są wysokie. Pomieszkałbyś
        trochę za granicą to doceniłbyś nasze realia , nawet w stosunku do tamtejszych
        zarobków.
        Więc proszę nie pisz takich bzdur bo aż serce się kraje słuchając tych
        małomiasteczkowych wypowiedzi.
    • Gość: techniczka Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... IP: *.chello.pl 12.03.10, 23:53
      Ludzie co we tu wypisujecie! Przecież to kryminał, okaleczył kobietę na całe
      życie. kierowała nim wyłącznie chęć zysku. czy oddalibyście się sami lub swoją
      rodzinę w ręce osoby, która nie ma nawet podstaw wykształcenia medycznego?
      kilka godzin zajęć z anatomii to za mało żeby zabierać się za leczenie
      kanałowe. Szanowny bohater reportażu uprawiał ten proceder od prawie 20 lat!
      to tylko i wyłącznie pazerny kretyn.
      • unhappy Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 00:42
        Gość portalu: techniczka napisał(a):

> Ludzie co we tu wypisujecie! Przecież to kryminał, okaleczył kobietę na całe
        > życie.

Ale co miały do tego jego uprawnienia? To dentystom z dyplomami nie zdarzają się
        błędy? Oczywiście - złamał prawo i powinien ponieść konsekwencje. Ale nie o
        papierek jako taki tu chodzi.

> kierowała nim wyłącznie chęć zysku. czy oddalibyście się sami lub swoją
        > rodzinę w ręce osoby, która nie ma nawet podstaw wykształcenia medycznego?

Leczyłem się u niego. Nie wiedziałem, że nie ma uprawnień. Teraz, skoro wiem, że
        nie ma nie poszedłbym drugi raz - to oczywiste. Ale był tańszy a ja akurat w
        tamtych czasach liczyłem każdy grosik.

> kilka godzin zajęć z anatomii to za mało żeby zabierać się za leczenie
        > kanałowe. Szanowny bohater reportażu uprawiał ten proceder od prawie 20 lat!

Z jednej strony piszesz o kilku zajęciach z anatomii a z drugiej mamy
        dwudziestoletnią praktykę. Trochę to sprzeczne co nie?

> to tylko i wyłącznie pazerny kretyn.

Jak już wspomniałem mnie leczył. W jednym, ciężkim przypadku z góry zastrzegł,
        że nie gwarantuje powodzenia i miał rację. Plomba, której było więcej niż połowa
        zęba wypadła :)
        • mus-zek0 Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:17
          To znaczy,że każdy kto chce wykonywać zawód lekarza nie musi mieć do tego uprawnień?
          • unhappy Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:18
            mus-zek0 napisał:

> To znaczy,że każdy kto chce wykonywać zawód lekarza nie musi mieć do tego upraw
            > nień?

Leczyć (albo usiłować) a wykonywać zawód lekarza to dwie różne rzeczy :)
        • baalsaack Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:40
          Czyli że co, jak ja będę miał ochotę, to też powinienem móc otworzyć sobie
          gabinet lekarski czy dentystyczny? Czy też będzie to ok dopiero, jak przez 20
          lat mnie nie złapią?
          • unhappy Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 10:56
            baalsaack napisał:

> Czyli że co, jak ja będę miał ochotę, to też powinienem móc otworzyć sobie
            > gabinet lekarski czy dentystyczny? Czy też będzie to ok dopiero, jak przez 20
            > lat mnie nie złapią?

Szczerze? Tak to właśnie działa teraz. Każdy może sobie otworzyć gabinet
            "lekarski" i leczyć a przeważnie "leczyć". Byle nie nazywał siebie lekarzem.
      • mus-zek0 Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:12
        A polskie Sądy,jak widać są bardzo wyrozumiałe dla oszustów,którzy narażają
        nasze zdrowie i życie.
    • Gość: AR Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.silesiamultimedia.com.pl 13.03.10, 07:59
      No i co z tego. Powiedzcie mi, co takiego jest trudnego w leczeniu zębów? Moim
      zdaniem przy 90% przypadków cała operacja polega usunieciu warstewki próchnicy,
      posmarowaniu 2-ma chemikaliami i zaklejeniu dziury plombą. Nie mówcie mi, że do
      tego trzeba 6-lat studiów. Powinny być pół roczne kursy, dające licencje na
      takie zabiegi. Wówczas powstały by 2 rodzaje gabinetów: 1. Lekarzy-dentystów (tu
      robiono by głównie skomplikowane zabiegi)2. techników po kursie, gdzie by
      poprostu robiono by tylko tzw ubytki. Wówczas była by większa konkurencja, ceny
      za plombe nie wynosiłyby tak teraz 200-500 zł ale spadły by o połowę.
      • mus-zek0 Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:19
        To idź do kowala,niech Cię leczy.
      • firiduri Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 10:58
        Powiadasz, że nie trzeba 6-lat studiów, aby leczyć zęby. Wyobraź sobie, że w Polsce komuniści mieli już podobne pomysły. W latach 50-tych po kursach można było zostać prokuratorem, sędzią, inżynierem, nauczycielem, lekarzem, oficerem, itd.
      • Gość: cozanarod Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.connecta.pl 13.03.10, 11:10
        Człowieku! Zastanów się co piszesz! Pół roku, żeby robic zęby? I uważasz, że ceny by spadły? Nonsens. Koszty stałe: materiały, koszty utrzymania gabinetu, asystentka to jest lwia częśc, którą musisz zapłacic w gabinecie. Wydaje mi się, że jeśli wprowadzono by półroczne kursy to stomatolodzy bardzo by się ucieszyli, było by więcej spapranej roboty do naprawienia, a jako że ktoś już spieprzył tego zęba, to za naparwienie jego błędów można zainkasowac więcej od pacjenta. Poza tym musiałbyś się pożegnac ze znieczuleniem po półrocznych kursach :P
    • bes6 Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... 13.03.10, 08:10
      Sposób w jaki podchodzą do sprawy powołane do tego organy, jasno pokazuje że
      to państwo jest chore i to jeszcze bandyckie. Powinni się władze leczyć u
      takich specjalistów.
      • Gość: M Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.10, 08:55
        Policja tego nie wykryła jak mówi artykuł tylko dziennikarze programu tvn
        UWAGA!! Wczoraj pokazali w uwadze jak zrobili prowokację i dopiero zawiadomili
        prokuraturę, która i tak nie chciała nic robić!! Dopiero po pokazaniu materiału
        poszli tam policjanci a gość wpuścił ich po pół godzinie gdzie wszystko pięknie
        wysprzątał, a policja jak....czekała pod drzwiami, ŻENADA!
        • Gość: klawikord Re:Wiezienie uczy przedsiebiorczosci IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.10, 09:06
          Zaden socjal zadne wsparcia wlasna inicjjatywa i tak trzymac.
    • spidersb Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:22

• spidersb Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 09:22

• adam545 Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... 13.03.10, 09:34
      Co sie trzepiacie dentysty który leczyl dobrze zęby skoro
      stoczniwcom kazano pracowac na stanowisku fryzjera i tak
      zadecydowało Państwo Polskie i to w imie prawa W tym kraju już
      normalnosci nie będzie -nie wierze w to żyjąc 50 lat w tym kraju
      • Gość: Kroolik Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.devs.futuro.pl 13.03.10, 10:04
        A co niby w tym takiego bulwersującego, że stoczniowcy mają się
        przekwalifikować? Jest wiele zawodów, które zniknęły, bo się
        zmieniła technologia, albo rynek. Państwo nie jest od zapewniania
        ludziom możliwości pracy w jednym zawodzie do emerytury. A co do
        dentysty - to kwestia tylko, czy leczył te zęby dobrze. Skoro miał
        pacjentów przez lata, to chyba tak. Za co go karać?
        • mus-zek0 Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 11:10
        • mus-zek0 Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 11:15
          Nie można go nazwać dentystą,bo nim nie był,podszywał się pod niego
          bezprawnie.Za co go karać?,za to że narażał zdrowie a może życie ludzi.
    • konsta-nty12 Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez u... 13.03.10, 10:06
      Powinno się utworzyć technika dentystyczne.
      Więcej dentystów to większa konkurencja i mniejsze ceny.
      • Gość: antypalacz Re: pewnie leczyl niemieckich turystow IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.10, 10:57
        to bylo im tanio i reklamacji tez nie moga zalozyc hehe dobrze im tak
        ten masarzysta cudotfurca z nowej huty, co zrujnowal pacjenta to
        prawdziwa kanalia
      • mus-zek0 Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez 13.03.10, 11:21
        Nie zapominaj o tym,że dentysta to lekarz.
      • Gość: Greg Re: Pseudodentysta - recydywista: leczył zęby bez IP: *.cable.smsnet.pl 13.03.10, 11:41
        Dzięki , nie chciałbym być leczony przez takiego "technika" dentystę nawet za
        mniejszą cenę. Puknij się....
    • Gość: głowa dentysta to lekarz, technik to technik IP: *.77.classcom.pl 13.03.10, 18:25
      lekarz stomatolog spędza 6 lat ucząc się anatomii, żeby nie zabić pacjenta
      podczas zabiegu. technik uczy się w tym czasie materiałoznawstwa i modelowania...
    • piotreqqq Uprawnienia są potrzebne! 14.03.10, 16:25
      Ludzie co wy tutaj za bzdury wypisujecie, że niby każdy powinien móc otworzyć
      swój gabinet jako dentysta! Ja rozumiem nienawiść do przepisów i "pazernych"
      dentystów ale są jakieś granice. Obecnie są bardzo surowe przepisy odnośnie
      zawodów medycznych a i tak zdarzają się takie kwiatki i inni
      "bioenergoterapeuci" którzy wyłudzają kasę w nieporównanie większym stopniu od
      najbardziej pazernego lekarza. Jak by pozwolić każdemu leczyć zęby bez
      uprawnień, usuwać, leczyć "opętania" itp. to wrócimy do średniowiecza, że
      rację ma ten "lekarz" co jest najbardziej przekonujący.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka