Dodaj do ulubionych

Na Bemowo ciągną tłumy. Dziś wielki koncert

• Gość: szkodniCk Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.chello.pl 17.06.10, 00:59
      koncert historyczny, szkoda że organizator nie stanął na wysokości zadania :(,
      organizacyjna żenada za 200 PLN.
    • Gość: Kalina Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.stansat.pl 17.06.10, 01:13
      Redaktorze kochany! Tych co mieli na rękach pieszczochy, na szyjach kolce, na
      plecakach mroczne naszywki widziałam w zasadzie niewielu. Nawet ubranych na
      czarno nie była masa... Czy Redaktor w ogóle tam był?
      • Gość: hihihihi Raaaaaar meeetaaal raaaaaaaaar IP: 109.199.3.* 17.06.10, 05:33
        O ludzie, jaki artykuł :D Na koncert, proszę kolegi!
    • antylewar Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł 17.06.10, 01:23
      Po pierwsze oczywiście Metallica najsłabsza w stawce, a wszyscy się nią
      podniecają, media tak to nakręcają.
      Panowie, którzy pisali artykuł chyba nie bardzo wiedzą, o czym piszą.
      Zdjęcie na górze źle podpisane itp.

Gazetka niech lepiej zatrudni bardziej wykwalifikowanych ludzi do
      poszczególnych działów, a nie w jeden dzień ktoś pisze o kółku gospodyń
      wielkich z Gnojników Wielkich, a drugiego dnia musi pisać o muzyce.
      • szlag_mnie_trafi Bo GW zna tylko Czesława-Co-Podobno-Śpiewa i 17.06.10, 01:50
        Marię-Peszek-Co-Ma-Meszek, a z imprez, to tylko Hajnekeny, Openery i Kokakole. O
        innych (takich jak ta) pisze wtedy kiedy już absolutnie musi, a i tak zleca to
        wtedy jakiemuś praktykantowi.
      • Gość: ja Re: Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł IP: *.home.aster.pl 17.06.10, 04:04
        tak tak. najslabsza. dlatrgo ludzie najlepiej bawili sie na niej a ona sama najlepiej zabrzmiala. to tylko zli ludzie kazali megadeth zabrzmiec nudno i sterylnie jak ambulatorium. niestety ty tego nie widziales bo jestes ze wsi i jedyne co u was gra to zona soltysa na jego nerwach
      • Gość: ghffff Re: Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł IP: *.147.149.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.06.10, 06:56
        powiedział to 12 letni true heavy pogan metal do redaktora miesiecznikla..
        dobrze ze Ty wiesz co dobre !!!
      • Gość: Pafnucy Re: Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 08:34
        najsłabszy to jest twój komentarz, pajacu. prawie wszyscy czekali głównie na
        Metallikę.
    • kloceklego Pomieszanie z poplątaniem i inne kwiatki 17.06.10, 02:35
      podpis pod zdjęciem tytułowym oczywiście pomieszany. tak w ogóle to fajnie
      byłoby podpisac nazwiskami osob na nim wystepujących a nie nazwami zespołów,
      ale mniejsza o to. kolejnosc powinna byc: Slayer, Megadeth, Anthrax,
      Metallica. nieudolnosc osób redagujących teksty na gazeta.pl wprawia mnie
      czasem w osłupienie. i to niestety postępuje
      • kloceklego w kwestii wyjaśnienia 17.06.10, 02:42
        osoby na zdjęciu to: Kerry King (Slayer), Dave Mustaine (Megadeth), Scott Ian
        (Anthrax), James Hetfield (Metallica).
        redachtory. chyba nie jest to wielki problem umiescic nazwiska z odpowiednimi
        zespołami?
    • Gość: KOLCZYK Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.chello.pl 17.06.10, 02:38
      Wiecie, ja tak czytam wasze komentarze i śmiać mi się z was chce. Z jednej
      strony idioci starający się za wszelką cenę wykazać, że Ci co byli na
      koncercie to ćpuny i niechluje - a tymczasem ja niewielu takich zauważyłem, a
      nawet widziałem całe rodziny, z drugiej, ci co byli na koncercie i starający
      się jeździć po tych drugich. A tymczasem pragnę zauważyć, że nikt nie jeździ
      po ludziach, którzy co tydzień łażą po klubach techno i nie wyzywają ich od
      ćpunów. Ponadto, tego typu wydarzenia są na tyle rzadkie, że raz na 5 lat
      można uszanować czyjeś inne gusta. Moje osobiste zdanie na ten temat jest
      takie, że ci co tak narzekają to kierują się głównie głupimi przesądami i są
      po prostu prostakami. A co do tych ćpunów i brudasów, jak to nazywacie fanów
      metalu, to pragnę zauważyć, iż rozchodzili się
      duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo spokojniej i ciszej niż po koncercie choćby
      madonny, czy tzw ''kibice'' piłkarscy po meczu. I nie zauważyłem zjawiska
      wzajemnej wrogości pomiędzy tymi ludźmi i napinki tak jak to bywa w klubach.
      Także proponuję wyważyć komentarze, a fanom metalu po prostu nie wdawać się w
      dyskusje z idiotami i odpisywać tylko na jakieś w miarę rzeczowe komentarze,
      tym sposobem podwyższymy intelektualny poziom dyskusji.
      • kloceklego Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu 17.06.10, 02:45
        Witamy w polandzie. Tutaj (a raczej tam, bo opuściłem ten przybytek parę lat
        temu) nic się nie zmienia. Kazdy ma rację i wie wszystko najlepiej. Dziwaczny
        naród, który zajmuje się opluwaniem wszystkich, którzy nie przystają do jakiegoś
        wymyślnego, w danym momencie i miejscu, schematu.

Gość portalu: KOLCZYK napisał(a):

> Wiecie, ja tak czytam wasze komentarze i śmiać mi się z was chce. Z jednej
        > strony idioci starający się za wszelką cenę wykazać, że Ci co byli na
        > koncercie to ćpuny i niechluje - a tymczasem ja niewielu takich zauważyłem, a
        > nawet widziałem całe rodziny, z drugiej, ci co byli na koncercie i starający
        > się jeździć po tych drugich. A tymczasem pragnę zauważyć, że nikt nie jeździ
        > po ludziach, którzy co tydzień łażą po klubach techno i nie wyzywają ich od
        > ćpunów. Ponadto, tego typu wydarzenia są na tyle rzadkie, że raz na 5 lat
        > można uszanować czyjeś inne gusta. Moje osobiste zdanie na ten temat jest
        > takie, że ci co tak narzekają to kierują się głównie głupimi przesądami i są
        > po prostu prostakami. A co do tych ćpunów i brudasów, jak to nazywacie fanów
        > metalu, to pragnę zauważyć, iż rozchodzili się
        > duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo spokojniej i ciszej niż po koncercie choćby
        > madonny, czy tzw ''kibice'' piłkarscy po meczu. I nie zauważyłem zjawiska
        > wzajemnej wrogości pomiędzy tymi ludźmi i napinki tak jak to bywa w klubach.
        > Także proponuję wyważyć komentarze, a fanom metalu po prostu nie wdawać się w
        > dyskusje z idiotami i odpisywać tylko na jakieś w miarę rzeczowe komentarze,
        > tym sposobem podwyższymy intelektualny poziom dyskusji.
      • Gość: Lokis Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: 85.222.87.* 17.06.10, 02:54
        Popełniasz błąd, kategoryzując ludzi według podziału: zwolennicy trawki -
        metale, przeciwnicy - reszta. Słucham metalu od 18 lat, zaliczam się zaś do
        przeciwników.
        • Gość: KOLCZYK Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.chello.pl 17.06.10, 03:08
          Ja nie kategoryzuję, ponieważ sam słucham takiej muzyki - odniosłem się do
          dyskusji na forum. kloceklego - nie czytasz ze zrozumieniem. pozdrawiam.
          • kloceklego Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu 17.06.10, 08:48
            nie wiem w jakiej kwestii nie czytam ze zrozumieniem?
            może ty nie zrozumiałes tego, że w jakimś sensie przyznałem ci rację? też
            odniosłem się do dyskusji na forum. więc nie wiem czego nie zrozumiałem.

Gość portalu: KOLCZYK napisał(a):

> Ja nie kategoryzuję, ponieważ sam słucham takiej muzyki - odniosłem się do
            > dyskusji na forum. kloceklego - nie czytasz ze zrozumieniem. pozdrawiam.
    • Gość: artur Zdjęcie jest żle podpisane, żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 02:41
      Ja o autorze artykułu wiem wszystko, kolo nie ma pojęcia o THRASH
      metalu, źle podpisał zdjęcie "wielkiej czwórki".

ŻAL
      • Gość: Piss-in-Shit Re: Zdjęcie jest żle podpisane, żenada IP: *.fbx.proxad.net 17.06.10, 07:36
        Racja!!!a ponadto grupa nazywa sie MEGADEATH ty glupi pismaku.
        • Gość: Pietronov Re: Zdjęcie jest żle podpisane, żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:38
          Grupa synek nazywa się MEGADETH a nie MEGADEATH - więc przeproś
    • Gość: mietek_monopolowy Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.net-serwis.pl 17.06.10, 02:58
      poza tym że w cholerę drogo było płacić za pożółcaną wodę jak i zwykłą wodę to
      jak dla mnie koncert był zajebiaszczy. Do tej pory gra mi pod kopułą :) No i
      mam pamiątkę w postaci kostki. Szkoda tylko że nie tej którą grał Hetfield
      • Gość: KOLCZYK Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.chello.pl 17.06.10, 03:12
        a on nie miał z napisem big 4?
    • Gość: Bula.ts Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.lutn.cable.ntl.com 17.06.10, 04:41
      Nawet nie przeczytalem artykulu ,bo zniechecil mnie juz podpis pod zdjeciem.
      Jaksie pisze o liderach to chyba nalezy ich wymienic.Jesli sie tego nie czyni
      ,to przynajmniej piszcie poprawnie nazwe zespolow oraz w odpowiedniej
      kolejnosci. Kogo wysylacie n takie koncerty..?
    • Gość: obity Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.chello.pl 17.06.10, 05:23
      chciałbym podziękować frajerowi który nie wiem po co przychodzi na koncert bo mnie obił łeb tylko dlatego ze jest frajerem i prostakiem.
      Dzieki wielkie za zjebanie mi koncertu buraku.
    • orchidust Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... 17.06.10, 05:36
      same old shit
      • Gość: Frog dan side Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.10, 11:06
        Gówno jesz i gó... wiesz.

A swoją drogą zajefejny koncert.
    • Gość: załamka Poprawcie podpisy pod zdjęciem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:33
      Nie ta kolejność przedstawicieli zespołów!!!
      • Gość: jan Re: Poprawcie podpisy pod zdjęciem IP: *.gdansk.agora.pl 17.06.10, 09:03
        powinno być Slayer, Megadeth, Anthrax, Metallica
        pomyliliscie Davea Musytaine ze Scottem Ianem
    • Gość: je wielka czwórka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:37
      Metallica, która skończyła się, no, nie na Kill'em All, ale na
      czarnej to już na pewno, Megadeth, który po kilku świetnych płytach
      zaczął pikować w dół, Anthrax, który też ze dwie dobre płytki
      nagrał, ale poza tym to się za często pajacowaniem zajmowali albo
      jakimś rapowaniem nonsensownym. Jedynie Slayer to thrashersi
      stuprocentowi.
      I powinien grać KREATOR, bo to też są prawdziwi thrashersi - od
      zawsze - i gdyby organizator był mądry to wystawiłby Kreatora
      zamiast Behemotha.
    • Gość: ss polecam czeska wersje na ktora sie wybieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:22
      znacznie wiecej ciekawych zespolow.
    • antyliberal22 poprawcie wreszcie ten podpis!! 17.06.10, 09:39
      Mustaine jest rudy, a Ian łysy, tak trudno ich rozróżnić??????
    • Gość: no Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: 85.219.142.* 17.06.10, 09:48
      Brzydkie dziewczęta słuchają metalu...
    • Gość: A Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.rdc.pl 17.06.10, 09:55
      Wprawdzie słucham Metalliki tak gdzieś od '92 roku, ale w życiu nie poszedłbym
      na koncert zespołu, który do publiczności zwraca się per "motherfuckers".
      PS: Metallica skończyła się na Kill'em All ;->
    • Gość: miecio Pierwszy raz IP: *.chello.pl 17.06.10, 10:16
      Mieszkam od płyty lotniska jakieś dwa/trzy kilometry w lini prostej
      i pierwszy raz słyszałem ze coś się dzieje. Do tej pory- a koncertów
      było już sporo- nic nie docierało.
    • Gość: civitas Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.ipts.pl 17.06.10, 10:31
      Obrodziło, panie, w tym roku. 27 maja, teraz to a i jeszcze Gov't
      Mule 20 czerwca w Gdyni :)

------------------------------------------

A wcześniej było tak:
      www.youtube.com/watch?v=2V-QFHd3yww
    • wietke krótko -łuaaaałułaauuuaua 17.06.10, 10:42
    • lisa2 Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... 17.06.10, 11:05
      Nie byłam na koncercie, ale słyszałam już dzień wcześniej próby sprzętu.

Wokół lotniska Bemowo wyrosły, w ciągu ostatnich dziesiątek lat, całe nowe
      osiedla mieszkaniowe, w sumie jakieś 60 tys. ludzi. Budynki, jak budynki,
      jedne 4-ro-, inne 10-piętrowe. Te 4-piętrowe miały w trakcie koncertu lepiej,
      tam nie było hałasu, tylko ogólny dźwięk niskich tonów, który odbijał się od
      innych, wyższych budynków; ale tam na wyższych piętrach, gdzie było mało
      odbić, a dźwięki docierały bezpośrednio - tam to było piekło.

Wyobraźcie sobie przejeżdżający obok samochód z fanem subwooferów, z którego
      dochodzą niskie dźwięki - bum-bum-bum-bum; aż trzęsie się całe auto i okolica.
      Tak miałam dzień przed i podczas koncertu. We wtorek to było między 16-tą a
      20-tą, a w środę od 17-tej do 23-ciej.

I nie było jak uciec przed tymi dźwiękami łup-łup-łup... nawet w windzie -
      same niskie tony.

A jak były koncerty poprzednie, od Michaela Jacksona począwszy, to była cisza
      na okolicznych osiedlach, tak przemyślano ustawienie głośników, aby dźwięki
      nie wychodziły poza obszar koncertu i niewiele poza.

Teraz niestety nikomu się nie chciało rozstawiać odpowiednio głośników - być
      może w umowie z zespołem Metaliki, nie było tego zastrzeżenia, że słuchać mogą
      tylko i co przyszli na koncert, a nie całe osiedla.

Zresztą i tak ta reszta słyszała tylko rytmiczne Łup-bum-łup-bum-bum,bum-łup-łup.

Ciekawa jestem ile w łapę wziął burmistrz Bemowa, za oszczędności na ekranach
      dźwiękowych.

Bo straty były - kilka porozkradanych samochodów, kilka ukradzionych rowerów,
      trudności w komunikacji miejskiej.

A tak, było fajnie, poza szczególnymi ludźmi, którzy ze wszystkich możliwych
      stron nadciągali na koncert od południa: większość nabita sterydami,
      wytatuowana, często pijana; wielu naćpanych.

Z okresu bezpośrednio przed koncertem widać było powracających tych, którzy
      mimo, że mieli bilety, to jednak pijani wracali nie przepuszczeni przez ochronę.

W wielu miejscach na okolicznych przystankach stali ludzie z plikami biletów i
      sprzedawali je nadchodzącym tłumom.

Ale to już przeszłość.
      • Gość: Rafał Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.chello.pl 17.06.10, 11:53
        > A tak, było fajnie, poza szczególnymi ludźmi, którzy ze wszystkich możliwych
        > stron nadciągali na koncert od południa: większość nabita sterydami

Umarłem ze śmiechu :-)))))))))))))))))))))))))))))
      • hr.dracula Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu 17.06.10, 18:36
        lisa2 napisał:

> Nie byłam na koncercie, ale słyszałam już dzień wcześniej próby
        sprzętu.

Może trzeba było kupić bilet od kogoś z nich, wejść na koncert i
        zobaczyć że:
        - była to cudowna, wielopokoleniowa, znakomicie funkcjonująca zabawa.
        - nikt nikogo nie zabił
        - pijani i naćpani stanowili margines marginesu
        - w kiblach była srajtaśma, a nie kartki bibli
        - 100 000 ludzi było zadowolonych, co może być przygnębiające dla
        kilku wiecznych malkontentów...

Zapewne na co dzień płaczesz, ze na lotnisku hałasują śmigłowce, a
        małe samoloty brzęczą nad twoim dachem, no bo kiedy kupowałaś tam
        mieszkanie, to nic o lotnisku nie było ci wiadomo...
        ;)
        Chcesz wsi, to droga wolna... A póki co - raduj się faktem, ze
        koncertów jest tam niewiele, a wkrótce przejmie je stadion ulokowany
        w śródmieściu :)
    • Gość: satjez Metallica i muzyka popularna??? Polecam Master IP: *.chello.pl 17.06.10, 11:15
      konkretnie Damage inc. Tam pan Hetfield dokładnie napisał co myśli o
      muzyce popularnej.
      • Gość: wawiak ciekawe czy zrobią z tej trasy wspólne video? IP: 81.219.13.* 17.06.10, 12:14
    • Gość: satjez Wieśniaku! Nie byłeś na Megadeth!!!! IP: *.chello.pl 17.06.10, 11:16
      A zagrali całą Rust in Peace!!!! To było coś genialnego!
      • alekarz Re: Wieśniaku! Nie byłeś na Megadeth!!!! 17.06.10, 11:40
        Pieknie zagrali. Nuklearny naped , kawałek za kawałkiem. Co za
        finezja i technika.Mustain pieknie się rozkręcił,zagrał z klasą,
        zero przerostu formy nad treśią. uwielbiam tego klasyka i jego
        zespół.Oby tak dalej. Koncert był wspaniały.
    • Gość: Heavy Metal Wojown Strszne gó... , ja jadę na Masters of rock !... IP: *.tktelekom.pl 17.06.10, 11:19
      Te zespoły owszem keidyś były dobre ale lata ich szybko przeminęły
      jak zaczęli eksperymentować , a teraz dno przedstaweiają . Wolę te
      zespoły krtóre grają nadal to co grali a nie mówią że są zespołem
      metalowym a grają jakieś nowoczesne pierdoły! Dobra lekcją dla tych
      zepsołów jest Festiwal MAsters of Rock w Czechach to są poprostu
      Prawdziwi Metalowcy tylko po co tam blachą w młot?
    • Gość: SC Tylko ekipa techniczna dała dupy IP: *.acn.waw.pl 17.06.10, 11:34
      Tylko ekipa techniczna dała dupy, na koncercie Metallica'i padły
      telebimy :(
      Ale poza tym super
    • Gość: kingmob Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: 195.47.201.* 17.06.10, 11:46
      Scott Ian czy Ian Scott?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka