Gość: szkodniCk Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.chello.pl 17.06.10, 00:59 koncert historyczny, szkoda że organizator nie stanął na wysokości zadania :(, organizacyjna żenada za 200 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.stansat.pl 17.06.10, 01:13 Redaktorze kochany! Tych co mieli na rękach pieszczochy, na szyjach kolce, na plecakach mroczne naszywki widziałam w zasadzie niewielu. Nawet ubranych na czarno nie była masa... Czy Redaktor w ogóle tam był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihihi Raaaaaar meeetaaal raaaaaaaaar IP: 109.199.3.* 17.06.10, 05:33 O ludzie, jaki artykuł :D Na koncert, proszę kolegi! Odpowiedz Link Zgłoś
antylewar Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł 17.06.10, 01:23 Po pierwsze oczywiście Metallica najsłabsza w stawce, a wszyscy się nią podniecają, media tak to nakręcają. Panowie, którzy pisali artykuł chyba nie bardzo wiedzą, o czym piszą. Zdjęcie na górze źle podpisane itp. Gazetka niech lepiej zatrudni bardziej wykwalifikowanych ludzi do poszczególnych działów, a nie w jeden dzień ktoś pisze o kółku gospodyń wielkich z Gnojników Wielkich, a drugiego dnia musi pisać o muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
szlag_mnie_trafi Bo GW zna tylko Czesława-Co-Podobno-Śpiewa i 17.06.10, 01:50 Marię-Peszek-Co-Ma-Meszek, a z imprez, to tylko Hajnekeny, Openery i Kokakole. O innych (takich jak ta) pisze wtedy kiedy już absolutnie musi, a i tak zleca to wtedy jakiemuś praktykantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł IP: *.home.aster.pl 17.06.10, 04:04 tak tak. najslabsza. dlatrgo ludzie najlepiej bawili sie na niej a ona sama najlepiej zabrzmiala. to tylko zli ludzie kazali megadeth zabrzmiec nudno i sterylnie jak ambulatorium. niestety ty tego nie widziales bo jestes ze wsi i jedyne co u was gra to zona soltysa na jego nerwach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghffff Re: Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł IP: *.147.149.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.06.10, 06:56 powiedział to 12 letni true heavy pogan metal do redaktora miesiecznikla.. dobrze ze Ty wiesz co dobre !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafnucy Re: Szkoda, tylko, że idioci pisali artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 08:34 najsłabszy to jest twój komentarz, pajacu. prawie wszyscy czekali głównie na Metallikę. Odpowiedz Link Zgłoś
kloceklego Pomieszanie z poplątaniem i inne kwiatki 17.06.10, 02:35 podpis pod zdjęciem tytułowym oczywiście pomieszany. tak w ogóle to fajnie byłoby podpisac nazwiskami osob na nim wystepujących a nie nazwami zespołów, ale mniejsza o to. kolejnosc powinna byc: Slayer, Megadeth, Anthrax, Metallica. nieudolnosc osób redagujących teksty na gazeta.pl wprawia mnie czasem w osłupienie. i to niestety postępuje Odpowiedz Link Zgłoś
kloceklego w kwestii wyjaśnienia 17.06.10, 02:42 osoby na zdjęciu to: Kerry King (Slayer), Dave Mustaine (Megadeth), Scott Ian (Anthrax), James Hetfield (Metallica). redachtory. chyba nie jest to wielki problem umiescic nazwiska z odpowiednimi zespołami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLCZYK Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.chello.pl 17.06.10, 02:38 Wiecie, ja tak czytam wasze komentarze i śmiać mi się z was chce. Z jednej strony idioci starający się za wszelką cenę wykazać, że Ci co byli na koncercie to ćpuny i niechluje - a tymczasem ja niewielu takich zauważyłem, a nawet widziałem całe rodziny, z drugiej, ci co byli na koncercie i starający się jeździć po tych drugich. A tymczasem pragnę zauważyć, że nikt nie jeździ po ludziach, którzy co tydzień łażą po klubach techno i nie wyzywają ich od ćpunów. Ponadto, tego typu wydarzenia są na tyle rzadkie, że raz na 5 lat można uszanować czyjeś inne gusta. Moje osobiste zdanie na ten temat jest takie, że ci co tak narzekają to kierują się głównie głupimi przesądami i są po prostu prostakami. A co do tych ćpunów i brudasów, jak to nazywacie fanów metalu, to pragnę zauważyć, iż rozchodzili się duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo spokojniej i ciszej niż po koncercie choćby madonny, czy tzw ''kibice'' piłkarscy po meczu. I nie zauważyłem zjawiska wzajemnej wrogości pomiędzy tymi ludźmi i napinki tak jak to bywa w klubach. Także proponuję wyważyć komentarze, a fanom metalu po prostu nie wdawać się w dyskusje z idiotami i odpisywać tylko na jakieś w miarę rzeczowe komentarze, tym sposobem podwyższymy intelektualny poziom dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kloceklego Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu 17.06.10, 02:45 Witamy w polandzie. Tutaj (a raczej tam, bo opuściłem ten przybytek parę lat temu) nic się nie zmienia. Kazdy ma rację i wie wszystko najlepiej. Dziwaczny naród, który zajmuje się opluwaniem wszystkich, którzy nie przystają do jakiegoś wymyślnego, w danym momencie i miejscu, schematu. Gość portalu: KOLCZYK napisał(a): > Wiecie, ja tak czytam wasze komentarze i śmiać mi się z was chce. Z jednej > strony idioci starający się za wszelką cenę wykazać, że Ci co byli na > koncercie to ćpuny i niechluje - a tymczasem ja niewielu takich zauważyłem, a > nawet widziałem całe rodziny, z drugiej, ci co byli na koncercie i starający > się jeździć po tych drugich. A tymczasem pragnę zauważyć, że nikt nie jeździ > po ludziach, którzy co tydzień łażą po klubach techno i nie wyzywają ich od > ćpunów. Ponadto, tego typu wydarzenia są na tyle rzadkie, że raz na 5 lat > można uszanować czyjeś inne gusta. Moje osobiste zdanie na ten temat jest > takie, że ci co tak narzekają to kierują się głównie głupimi przesądami i są > po prostu prostakami. A co do tych ćpunów i brudasów, jak to nazywacie fanów > metalu, to pragnę zauważyć, iż rozchodzili się > duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo spokojniej i ciszej niż po koncercie choćby > madonny, czy tzw ''kibice'' piłkarscy po meczu. I nie zauważyłem zjawiska > wzajemnej wrogości pomiędzy tymi ludźmi i napinki tak jak to bywa w klubach. > Także proponuję wyważyć komentarze, a fanom metalu po prostu nie wdawać się w > dyskusje z idiotami i odpisywać tylko na jakieś w miarę rzeczowe komentarze, > tym sposobem podwyższymy intelektualny poziom dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokis Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: 85.222.87.* 17.06.10, 02:54 Popełniasz błąd, kategoryzując ludzi według podziału: zwolennicy trawki - metale, przeciwnicy - reszta. Słucham metalu od 18 lat, zaliczam się zaś do przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLCZYK Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.chello.pl 17.06.10, 03:08 Ja nie kategoryzuję, ponieważ sam słucham takiej muzyki - odniosłem się do dyskusji na forum. kloceklego - nie czytasz ze zrozumieniem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kloceklego Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu 17.06.10, 08:48 nie wiem w jakiej kwestii nie czytam ze zrozumieniem? może ty nie zrozumiałes tego, że w jakimś sensie przyznałem ci rację? też odniosłem się do dyskusji na forum. więc nie wiem czego nie zrozumiałem. Gość portalu: KOLCZYK napisał(a): > Ja nie kategoryzuję, ponieważ sam słucham takiej muzyki - odniosłem się do > dyskusji na forum. kloceklego - nie czytasz ze zrozumieniem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Zdjęcie jest żle podpisane, żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 02:41 Ja o autorze artykułu wiem wszystko, kolo nie ma pojęcia o THRASH metalu, źle podpisał zdjęcie "wielkiej czwórki". ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piss-in-Shit Re: Zdjęcie jest żle podpisane, żenada IP: *.fbx.proxad.net 17.06.10, 07:36 Racja!!!a ponadto grupa nazywa sie MEGADEATH ty glupi pismaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietronov Re: Zdjęcie jest żle podpisane, żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:38 Grupa synek nazywa się MEGADETH a nie MEGADEATH - więc przeproś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek_monopolowy Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.net-serwis.pl 17.06.10, 02:58 poza tym że w cholerę drogo było płacić za pożółcaną wodę jak i zwykłą wodę to jak dla mnie koncert był zajebiaszczy. Do tej pory gra mi pod kopułą :) No i mam pamiątkę w postaci kostki. Szkoda tylko że nie tej którą grał Hetfield Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLCZYK Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.chello.pl 17.06.10, 03:12 a on nie miał z napisem big 4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bula.ts Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.lutn.cable.ntl.com 17.06.10, 04:41 Nawet nie przeczytalem artykulu ,bo zniechecil mnie juz podpis pod zdjeciem. Jaksie pisze o liderach to chyba nalezy ich wymienic.Jesli sie tego nie czyni ,to przynajmniej piszcie poprawnie nazwe zespolow oraz w odpowiedniej kolejnosci. Kogo wysylacie n takie koncerty..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obity Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.chello.pl 17.06.10, 05:23 chciałbym podziękować frajerowi który nie wiem po co przychodzi na koncert bo mnie obił łeb tylko dlatego ze jest frajerem i prostakiem. Dzieki wielkie za zjebanie mi koncertu buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
orchidust Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... 17.06.10, 05:36 same old shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frog dan side Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.10, 11:06 Gówno jesz i gó... wiesz. A swoją drogą zajefejny koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Poprawcie podpisy pod zdjęciem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:33 Nie ta kolejność przedstawicieli zespołów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Poprawcie podpisy pod zdjęciem IP: *.gdansk.agora.pl 17.06.10, 09:03 powinno być Slayer, Megadeth, Anthrax, Metallica pomyliliscie Davea Musytaine ze Scottem Ianem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je wielka czwórka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 07:37 Metallica, która skończyła się, no, nie na Kill'em All, ale na czarnej to już na pewno, Megadeth, który po kilku świetnych płytach zaczął pikować w dół, Anthrax, który też ze dwie dobre płytki nagrał, ale poza tym to się za często pajacowaniem zajmowali albo jakimś rapowaniem nonsensownym. Jedynie Slayer to thrashersi stuprocentowi. I powinien grać KREATOR, bo to też są prawdziwi thrashersi - od zawsze - i gdyby organizator był mądry to wystawiłby Kreatora zamiast Behemotha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss polecam czeska wersje na ktora sie wybieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:22 znacznie wiecej ciekawych zespolow. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 poprawcie wreszcie ten podpis!! 17.06.10, 09:39 Mustaine jest rudy, a Ian łysy, tak trudno ich rozróżnić?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: 85.219.142.* 17.06.10, 09:48 Brzydkie dziewczęta słuchają metalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.rdc.pl 17.06.10, 09:55 Wprawdzie słucham Metalliki tak gdzieś od '92 roku, ale w życiu nie poszedłbym na koncert zespołu, który do publiczności zwraca się per "motherfuckers". PS: Metallica skończyła się na Kill'em All ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Pierwszy raz IP: *.chello.pl 17.06.10, 10:16 Mieszkam od płyty lotniska jakieś dwa/trzy kilometry w lini prostej i pierwszy raz słyszałem ze coś się dzieje. Do tej pory- a koncertów było już sporo- nic nie docierało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civitas Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: *.ipts.pl 17.06.10, 10:31 Obrodziło, panie, w tym roku. 27 maja, teraz to a i jeszcze Gov't Mule 20 czerwca w Gdyni :) ------------------------------------------ A wcześniej było tak: www.youtube.com/watch?v=2V-QFHd3yww Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... 17.06.10, 11:05 Nie byłam na koncercie, ale słyszałam już dzień wcześniej próby sprzętu. Wokół lotniska Bemowo wyrosły, w ciągu ostatnich dziesiątek lat, całe nowe osiedla mieszkaniowe, w sumie jakieś 60 tys. ludzi. Budynki, jak budynki, jedne 4-ro-, inne 10-piętrowe. Te 4-piętrowe miały w trakcie koncertu lepiej, tam nie było hałasu, tylko ogólny dźwięk niskich tonów, który odbijał się od innych, wyższych budynków; ale tam na wyższych piętrach, gdzie było mało odbić, a dźwięki docierały bezpośrednio - tam to było piekło. Wyobraźcie sobie przejeżdżający obok samochód z fanem subwooferów, z którego dochodzą niskie dźwięki - bum-bum-bum-bum; aż trzęsie się całe auto i okolica. Tak miałam dzień przed i podczas koncertu. We wtorek to było między 16-tą a 20-tą, a w środę od 17-tej do 23-ciej. I nie było jak uciec przed tymi dźwiękami łup-łup-łup... nawet w windzie - same niskie tony. A jak były koncerty poprzednie, od Michaela Jacksona począwszy, to była cisza na okolicznych osiedlach, tak przemyślano ustawienie głośników, aby dźwięki nie wychodziły poza obszar koncertu i niewiele poza. Teraz niestety nikomu się nie chciało rozstawiać odpowiednio głośników - być może w umowie z zespołem Metaliki, nie było tego zastrzeżenia, że słuchać mogą tylko i co przyszli na koncert, a nie całe osiedla. Zresztą i tak ta reszta słyszała tylko rytmiczne Łup-bum-łup-bum-bum,bum-łup-łup. Ciekawa jestem ile w łapę wziął burmistrz Bemowa, za oszczędności na ekranach dźwiękowych. Bo straty były - kilka porozkradanych samochodów, kilka ukradzionych rowerów, trudności w komunikacji miejskiej. A tak, było fajnie, poza szczególnymi ludźmi, którzy ze wszystkich możliwych stron nadciągali na koncert od południa: większość nabita sterydami, wytatuowana, często pijana; wielu naćpanych. Z okresu bezpośrednio przed koncertem widać było powracających tych, którzy mimo, że mieli bilety, to jednak pijani wracali nie przepuszczeni przez ochronę. W wielu miejscach na okolicznych przystankach stali ludzie z plikami biletów i sprzedawali je nadchodzącym tłumom. Ale to już przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu IP: *.chello.pl 17.06.10, 11:53 > A tak, było fajnie, poza szczególnymi ludźmi, którzy ze wszystkich możliwych > stron nadciągali na koncert od południa: większość nabita sterydami Umarłem ze śmiechu :-))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hr.dracula Re: Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu 17.06.10, 18:36 lisa2 napisał: > Nie byłam na koncercie, ale słyszałam już dzień wcześniej próby sprzętu. Może trzeba było kupić bilet od kogoś z nich, wejść na koncert i zobaczyć że: - była to cudowna, wielopokoleniowa, znakomicie funkcjonująca zabawa. - nikt nikogo nie zabił - pijani i naćpani stanowili margines marginesu - w kiblach była srajtaśma, a nie kartki bibli - 100 000 ludzi było zadowolonych, co może być przygnębiające dla kilku wiecznych malkontentów... Zapewne na co dzień płaczesz, ze na lotnisku hałasują śmigłowce, a małe samoloty brzęczą nad twoim dachem, no bo kiedy kupowałaś tam mieszkanie, to nic o lotnisku nie było ci wiadomo... ;) Chcesz wsi, to droga wolna... A póki co - raduj się faktem, ze koncertów jest tam niewiele, a wkrótce przejmie je stadion ulokowany w śródmieściu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satjez Metallica i muzyka popularna??? Polecam Master IP: *.chello.pl 17.06.10, 11:15 konkretnie Damage inc. Tam pan Hetfield dokładnie napisał co myśli o muzyce popularnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak ciekawe czy zrobią z tej trasy wspólne video? IP: 81.219.13.* 17.06.10, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satjez Wieśniaku! Nie byłeś na Megadeth!!!! IP: *.chello.pl 17.06.10, 11:16 A zagrali całą Rust in Peace!!!! To było coś genialnego! Odpowiedz Link Zgłoś
alekarz Re: Wieśniaku! Nie byłeś na Megadeth!!!! 17.06.10, 11:40 Pieknie zagrali. Nuklearny naped , kawałek za kawałkiem. Co za finezja i technika.Mustain pieknie się rozkręcił,zagrał z klasą, zero przerostu formy nad treśią. uwielbiam tego klasyka i jego zespół.Oby tak dalej. Koncert był wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heavy Metal Wojown Strszne gó... , ja jadę na Masters of rock !... IP: *.tktelekom.pl 17.06.10, 11:19 Te zespoły owszem keidyś były dobre ale lata ich szybko przeminęły jak zaczęli eksperymentować , a teraz dno przedstaweiają . Wolę te zespoły krtóre grają nadal to co grali a nie mówią że są zespołem metalowym a grają jakieś nowoczesne pierdoły! Dobra lekcją dla tych zepsołów jest Festiwal MAsters of Rock w Czechach to są poprostu Prawdziwi Metalowcy tylko po co tam blachą w młot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SC Tylko ekipa techniczna dała dupy IP: *.acn.waw.pl 17.06.10, 11:34 Tylko ekipa techniczna dała dupy, na koncercie Metallica'i padły telebimy :( Ale poza tym super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingmob Ryk i zgrzyt, czyli pięknie! - święto metalu w ... IP: 195.47.201.* 17.06.10, 11:46 Scott Ian czy Ian Scott? Odpowiedz Link Zgłoś