anakonda87 14.07.10, 20:54 nareszcie normalniejemy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Admiral Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.chello.pl 14.07.10, 21:01 Dokładnie:-) Inwestycja sobie, a proces o wycenę i wysokość odszkodowania - sobie. Tym sposobem można budować dalej, a spór o odszkodowanie rozstrzygnie niezawisły sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drobnypijaczek Niezawisły Sąd - Ha ha ha IP: *.tpnet.pl 14.07.10, 22:30 Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieszczacy_Filip Re: Niezawisły i sprawiedliwy Sąd - Ha ha ha IP: *.chello.pl 15.07.10, 07:44 Tak, bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro nie podoba mi sie takie prawo IP: *.chello.pl 15.07.10, 08:47 oszusci z sejmu zrobili nowy dekret Bieruta; niech mi kto powie w czym tamten dekret sprzed jest gorszy od tego obecnego prawa! Wtedy nikt nie gadal o wlasnosci jako o swietosci - teraz mowia to 25 godzin na dobe, a nie chca zaplacic tak by czlowiek mogl sie przeniesc w takie same warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piurek Re: nie podoba mi sie takie prawo IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 15.07.10, 09:24 tak, Gmurki na Powstańców Śląskich za mikro chatynkę z kawałkiem trawnika chcieli równowartość chyba 3 mieszkań ... co to miało wspólnego z cenami rynkowymi albo "takimi samymi warunkami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leim Dlatego nie ma w polsce autostrad IP: 94.75.117.* 15.07.10, 22:20 Jak czytam takie posty, to wszystko staje się jasne - po prostu ogromna masa ludzi stawia dobro osobiste w Polsce nad dobro wspólne. Dla mnie definicją nowoczesnego patriotyzmu jest pozwalanie na rozwój kraju. A ceny wywłaszczeniowe gruntów z tego co mi wiadomo nie są wcale niskie - ale co szkodzi pokłócić się w sądzie o więcej, jeśli myśli się tylko o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Dlatego nie ma w polsce autostrad 15.07.10, 22:56 Gość portalu: Leim napisał(a): > Jak czytam takie posty, to wszystko staje się jasne - po prostu ogromna masa > ludzi stawia dobro osobiste w Polsce nad dobro wspólne. > Dla mnie definicją nowoczesnego patriotyzmu jest pozwalanie na >rozwój kraju. A ceny wywłaszczeniowe gruntów z tego co mi wiadomo >nie są wcale niskie - ale co szkodzi pokłócić się w sądzie o > więcej, jeśli myśli się tylko o sobie? Inaczej byś śpiewał, jakby tobie przyszli zabrać działkę, socjalisto z Bożej łaski. Ceny wywłaszczeniowe są niskie, bo nie starczają na budowę TAKIEGO SAMEGO domu, jaki się wyburza. ----- Zwycięzca bierze wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: nie podoba mi sie takie prawo 15.07.10, 23:00 Gość portalu: piurek napisał(a): > tak, Gmurki na Powstańców Śląskich za mikro chatynkę z kawałkiem > trawnika chcieli równowartość chyba 3 mieszkań ... co to miało > wspólnego z cenami rynkowymi albo "takimi samymi warunkami" To nie jest chatynka (bo jeszcze stoi) lecz całkiem pokaźny murowany domek. Mam do nich 500 m, więc wiem. Na razie obcięto tylko kawałek podwórka. A jeśli chcieli równowartość 3-ch mieszkań (co i tak jest pewnie mniejszą wartością niż dom), to urzędnicy powinni im dać od razu i byłoby po sprawie, bo z powodu procesów sądowych i kolejnych wycen gmina straciła równowartość 30-stu. ------------- Zwycięzca bierze wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Polacy je zatwierdzili, nie posłowie. IP: 195.117.162.* 15.07.10, 09:37 Na takie akcje pozwala Konstytucja RP. Więc pretensje do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Wiara w sądy 15.07.10, 08:08 Sądy bywają niezawisłe od rozumu i zdrowego rozsądku. Przejdź ty się na jakąś rozprawę to od razu się wyleczysz z wiary w tą instytucję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 08:31 W oparciu o prawo, które stanowi jedna ze stron. Np. takie prawo, że kwotę odszkodowania zrównano z ceną gruntu pod drogi, "zapominając" o wycenie jak działki budowlanej, kosztach przeprowadzki, utraconych korzyści itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.absystems.pl 15.07.10, 13:19 za madry to ty nie jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: 85.222.87.* 14.07.10, 21:06 Dobrze sie stało, kilka osob nie powinno blokowac takiej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtx Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.izacom.pl 15.07.10, 08:37 Ciekawe, czy gdyby to o Twój dom chodziło, też byś tak pisał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smaug To jest przegięcie w drugą stronę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.10, 21:31 W zwykłej procedurze można blokować inwestycje latami - i to jest przegięcie pierwsze. W procedurze przyśpieszonej można ludzi wywalić prawie "z marszu" - i to jest przegięcie w druga stronę. Powinno być prawo do jednego - ale właśnie tylko jednego! - odwołania. Inaczej robi się samowolka urzędników, którzy potrafią być dla pojedynczego człowieka bezwzględni, zwłaszcza, gdy z drugiej strony jest np. bogaty pan deweloper, albo interes polityczny w szybkim rozpoczęciu budowy drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: To jest przegięcie w drugą stronę IP: 194.169.228.* 14.07.10, 21:39 dopóki nie będzie normalnej ilości obwodnic i autostrad - wywalać na zbity pysk, ale dobrze zapłacić. To jest nowoczesne podejście do patriotyzmu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: To jest przegięcie w drugą stronę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 08:32 Na razie wywalają na zbity pysk za zaniżone odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: To jest przegięcie w drugą stronę IP: 195.117.162.* 15.07.10, 09:43 > Na razie wywalają na zbity pysk za zaniżone odszkodowanie. Odszkodowanie ustalają 2 komisje biegłych. Właściciel może dać swojego biegłego. Ale nie ma opcji, żeby z publicznych pieniędzy zapłacić komuś jak za piętrowy dom, gdy na działce stała parterowa chałupinka. Jak się komuś nie podoba wyliczenie komisji idzie do sądu - spora część spraw kończy się wygraną wywłaszczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: To jest przegięcie w drugą stronę IP: *.home.aster.pl 15.07.10, 13:34 > Jak się komuś nie podoba > wyliczenie komisji idzie do sądu - spora część spraw kończy się wygraną > wywłaszczonych. Co jest najlepszym dowodem na to, że komisja nie wylicza jak należy, czy też prościej - źle wylicza. Gdyby wyliczała dobrze, to sąd nie miałby podstaw do uchylania decyzji komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Re: To jest przegięcie w drugą stronę IP: *.centertel.pl 15.07.10, 20:03 > Co jest najlepszym dowodem na to, że komisja nie wylicza jak należy, czy też > prościej - źle wylicza. I jakoś zawsze jeśli chodzi o opłatę za użytkowanie wieczyste jest przegięcie ceny w jedną stronę, przy wywłaszczeniu w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grass-Fighter Re: To jest przegięcie w drugą stronę IP: *.4web.pl 15.07.10, 23:35 A na euro przejedziemy przez Twoją działkę jak po drodze szybkiego ruchu więc dzieciaki pozamykaj w domu bo wypadek gotowy, z tego samego powodu przez kilku "móndrusiów" Twojego pokroju zalało kazanów. Pozdro łosiu i dalej śmigaj tą klepaną drogą 3 km od trasy do domu. Szkoda mi tej chorej polski, chorej na polskość i nawyki sarmackie (po szabelkę oszołomy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YUT Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.stansat.pl 14.07.10, 21:45 aktem własności to w tym kraju można sobie d....e podetrzeć,z lokatorem z umową najmu od miasta to by się pi...li jeszcze ze dwa lata i dostał by w zamian coś na kształt pałacu w Wilanowie ,wiwat PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogi Wojewoda zdecydował o wywłaszczeniu SIŁĄ? IP: *.acn.waw.pl 14.07.10, 21:51 Bez wyroku Sądu? W Strasburgu będą mieli polewkę. A odszkodowanie-zapewne o wiele wyższe niz wartość nieruchomości i wyższe niż pierwotnie oferowane dla wywłaszczonego,Skarb Państwa zapłaci z podatków.Także tych,którzy tak cieszą sie z tego bezprawia. Acha,winnych oczywiście nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAH Re: Wojewoda zdecydował o wywłaszczeniu SIŁĄ? IP: *.chello.pl 14.07.10, 22:06 Jak sie sędzia rozgrzeje, to klepnie co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollie Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę??? IP: *.aster.pl 14.07.10, 22:35 Jak to "wojewoda zdecydował"?...bez sądu? od kiedy to wojewoda może wywalać ludzi z ich własnego domu? skandal... Chiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerw Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.chello.pl 14.07.10, 23:11 Miales chamie zloty rog, ostal ci sie ino plug. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds jak w Chinach IP: 82.160.51.* 14.07.10, 23:28 oby ludziom wypłacono adekwatne odszkodowanie w końcu żyjemy w tej socjalistycznej eł ropie... Odpowiedz Link Zgłoś
eustachy.s Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę 14.07.10, 23:31 Zobaczcie sobie na mapach satelitarnych co było na tej działce. Nie wiem ile chciał właściciel za kawałek pola pośród niczego oraz ruderę ale pewnie dużo więcej niż by podpowiadał rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 08:35 Nie wiem kim jesteś ale pewnie pedofilem i złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.absystems.pl 15.07.10, 13:17 o czym ty mowisz? jesli cos jest moje, moge to sprzedac za tyle na ile sie znajdzie kupiec i zgodzi sie na moja cene - nie musze sugerowac sie tzw 'rozsadkiem' w tej kwestii - zaplace podatek i z glowy. Jakos urzedy skarbowe kwestionuja wszystkie niemal umowy sprzedazy nieruchomosci czy gruntow - ktore sa nizsze niz cena rynkowa - a cena rynkowa to widzimisie urzednika czy ustalona kwota miedzy kupujacym a sprzedajacym, co? madralo, szkoda, ze tobie nie chcieli przejac ziemi pod budowe czegos, bo ktos tak zaplanowal, panstwo ma sile, bo ma wojsko, policje, i ktos wie lepiej ile kosztuje cos co jest moje...to tylko w Polsce moze tak byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 21:31 Nie wiesz to po co zabierasz głos ..gamoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi.ko Wycena prezydenta Warszawy-okradanie właścicieli 14.07.10, 23:50 To ile miasto płaci za metr tego gruntu? Jak prezydent Warszawy wywłaszczała na Mokotowie to ludzie otrzymali cenę kilkakrotnie niższą od rynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c14 Re: Wycena prezydenta Warszawy-okradanie właścici IP: 62.233.129.* 16.07.10, 10:59 Ceny rynkowe to te transakcyjne a nie te wystawione na portalu jakby się komuś zera pomyliły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz051 Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.knc.pl 15.07.10, 02:26 Pogański kraj, pogańskie obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel w. Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 05:58 szanowni panstwo jestem wywlaszczanym przez urzednika od dnia 29.10.2004r rzeczoznawca pan Piotr F. na wniosek burmistrza k. sporzadzil wycena dzialki budowlanej wg cen rynkowych trzeba przyznac ze fachowo i biegle porownal wg oferty rynkowej dzialke budowlana i to tak jak ksztaltuja sie ceny za ile jest wystawiona do sprzedarzy rzetelnie plus odsetki z uwagi ze nieruchomosc jest obciazona dlugiem hipotecznym w dniu 29.10.2004r urzednik warknal bedziesz wywlaszczony za cene gruntu rolnego w tym celu metoda spychologi przekazal sprawe najpierw do urzedu marszalkowskiego w p tam mu odmowiono pomaszerowal do zarzadu wojewodztwa wielkopolskiego w poznaniu i tam znaklazl sluchaczy i pocieszycieli w nabywaniu dzialki budowlanej za cene terenu rolnego w dniu 17.08.2005r biegla ta maria c ujawnila zamiana dzialki budowlanej na grunt rolny powoduje krotne 9 razy zanizenie wartosci nieruchomosci i odwriotnie zamiana gruntu rolnego na dzialke budowlana powoduje kilkunastokrotne podwyzszenie wartosci nieruchomosci, wywlaszczany wg humorku urzednika i rzeczoznawcy po mysli cen terenow rolnych nie jest w stanie ani zakupic dzialki budowlanej ani odtworzyc budynku ceny sa zanizane 10 razy taki jest rzeczywisty stan umyslu urzednika i wynajmowanego przez niego rzeczoznawcy ja jako wywlaszczany w zadnym wypadku nie podejmowalbym wywlaszczenia jets to terror wymierzony przeciwko wlascicielom pod szyldem nacjionalizmu panstwowego tak kupuilbym mu dzialke budowlana na koszt inwestora i go przebudowal i dal mu akt wlasnosci a inwestora nie wpuscilbym na grunt dopoki nie zalatwi kojejnym aktem notarialnym sporow z wklascuicielem zrodlem konfliktu zawsze sa pazerni wykonawcy inwestycji a nie wlasciciele zapoznajkcie sie z portalami obwodnice zaciejkle spory zawsze sa wywolywane przez urzednika i rzeczoznawce nigdy przez wlsciciela ja sam poczulem arogancje wladzy urzednika co wy na to internauci. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda87 Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę 15.07.10, 06:18 nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piurek Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 15.07.10, 09:29 stosuj interpunkcję, to takie znaki ".", "," itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi.ko Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę 15.07.10, 18:41 danielu w. Takie historie ,jak Twoja są mnie znane niepotrzebnie pomijasz tylko nazwiska osób, które do tego doprowadziły. Takie postacie należy publicznie napiętnować, a jedną z form jest upublicznianie ich personaliów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkazporemwzupie W zasadzie masz rację,ale 15.07.10, 06:45 przepisz to po polsku,bo nic nie można zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: W zasadzie masz rację,ale IP: 77.223.241.* 15.07.10, 08:07 Najpierw musiałby pochodzić do szkoły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
popisuar Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę 15.07.10, 08:33 Wreszcie! Samowola i liberum veto rozlozyly I RP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtx @anakonda IP: *.izacom.pl 15.07.10, 08:36 Życzę Ci w takim razie, żeby w ramach "normalnienia" Ciebie też wyrzucili z domu i zakwaterowali w lokalu zastępczym. Ciekawe, jakie wtedy komentarze na forach będziesz pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Re: @anakonda IP: 195.117.162.* 15.07.10, 09:40 > Życzę Ci w takim razie, żeby w ramach "normalnienia" Ciebie też > wyrzucili z domu i zakwaterowali w lokalu zastępczym. Ci, którzy nie robią problemów z wywłaszczeniem dostają tyle, żeby mogli sobie kupić lokal o identycznym standardzie. A jak ktoś woli umyślnie blokować potrzebą społeczeństwu inwestycje leci do kontenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: @anakonda IP: *.absystems.pl 15.07.10, 13:20 a co mnie to obchodzi? jak cos jest moje to jest moje i tyle, moge sobie zadac ile chce, jak nie ma nikogo kto zaplaci to moja sprawa rowniez - wara od prywatnej wlasnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewwe Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: 78.155.124.* 15.07.10, 09:26 Nie wiem co u ciebie znaczy normalniejemy ale to nie jest normalne tylko chore ? Jak ktoś mówi nie to znaczy nie i nie powinni mu siłą zabierać domu i zrobić objazd. Może i to jest rudera ale czy ktoś wie jak jest w śroku ? juz nie raz widziałem dziadowe domu z zewnątrz a bardzo ładne w środku ponieważ ktoś woli poświęcić kasę np na nowy telewizor niż na farbę na zewnątrz mieszkania. Jak dla ciebie to jest takie normalne to pozwól że ja tobie zabiorę dom siłą i zburze. Chciałbyś tego ? No chyba raczej nie,tak jak tamten koleś. Ale nie żeby "dreskowi" się lepiej jeździło to lepiej niech zburzą całą warszawe i stworzą 200pasmówkę. Weź człowieku zanim cokolwiek napiszesz zastanów sie kilka razy. W polsce prawo jest chore,jedynie kilka rzeczy w nim jest normalnych ale to naprawdę kilka. Gdyby było tak jak w ameryce to za wejście z policją koleś mógłby ich przegonić bo nie wyrażał zgody na budowę i nic by mu prawnie nie zrobili. Ale polska to również kraj mocherów i one siłą też podobne rzeczy wymuszają. Bo dzieci się bawią na placu zabaw z rodzicami i mocherą się może nawet zechcieć policję wezwać i oni przyjdą zaraz jak nigdy i jak się nie wyniesiesz to ci nawet i może wlepią mandat bo dzieci im przeszkadzają bawiąc se w oglądaniu mody na sukces. Dla ciebie to też oznaka normalności bo mocherom to przeszkadza i policja ładnie zareagowała ? To jest właśnie głupie polskie prawo gdzie taki mocher ma większą władzę niż jakaś młodsza osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piurek Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 15.07.10, 09:32 znasz się widzę na rzeczy ... ale bełkot, sam jesteś objazd ... w Kirgizji wiesz mają takie drogi które omijają zabudowania, przenieś się tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: 78.155.124.* 15.07.10, 09:48 on ma racje gowniarzu zycia nie znasz to tak mowisz a jak dorosniesz to sam sie bedziesz wkurzam polskim prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rurecki Cóż - stracą podwójnie. IP: 195.117.162.* 15.07.10, 09:36 Nie dość, że dostaną za mało, to jeszcze obetną z tego koszty akcji. Nie opłacało się proszę państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszburz Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.as.kn.pl 15.07.10, 10:05 takie metody powinne być stosowane częściej, ponieważ nigdy nie dojdzie do ugody gdyż własciciele posesji chcą wykorzystać sytuacje i żądają absurdalnych cen. Tak jest też we Wrocławiu przy budowie stadionu Śląskiego na Maślicach gdzie żądana cena właścicieli pochodzi chyba z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.absystems.pl 15.07.10, 13:21 ty nic nie posiadajac wiesz jaka cena jest dobra dla kogos innego? puknij sie w czolo, o ile je posiadasz, bo nie wygladasz Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę 15.07.10, 16:13 Biznes polega na tym zeby zarobic, cena "towaru" jest cena jaka mozna uzyskac korzystajac z okazji ze jest sie posiadaczem "towaru" i jest ktos komu ten towar jest potrzebny. Jaka jest cena szklanki wody na srodku pustyni a jaka przy gorskim zrodelku? Budowa "drogi" to inwestycja idaca w miliardy dlaczego wlasciciel dzialki nie ma na tym zarobic np. dodatkowego miliona? Platne autostrady przynosza ogromne zyski "zarzadcom" dlaczego z tego ma nie skapnac wlascicielowi gruntu przez ktory taka autostrada przebiega? Poki co wywlaszczenie w polsce to zlodziejski proceder gdzie za grosze kradnie sie grunty wlascicielom zeby potem na tym zarobic miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBO Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 16.07.10, 17:33 SA TOWARY KTÓRE NORMALNIE NIE MOŻNA WYCENIĆ DO NICH NALEŻĄ GRUNTY NALEŻĄCE DO RODZINY OD POKOLEŃ I NIGDY NIE BEDZIE ZGODY CO DO ICH WARTOSCI I ZAWSZE BEDZIE POCZUCIE KRZYWDY Odpowiedz Link Zgłoś
goranm Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę 15.07.10, 19:02 No właśnie A mi w Puszczykowie pod Poznaniem, jedynie na podstawie decyzji administracyjnej, bez prawomocnego wyroku sądu 27 lipca zabiorą 1/5 mojej działki spiłują drzewa w celu realizacji czynu społecznego- drogi doprowadzającej do działki spólki JBJ property na ul Rumiankowej, której współwłaścicielem jest Vice-Przewodniczący Rady miasta (od mojej strony jest krócej prowadzić media. Urząd miasta oświadcza, że wie, że ponosi ryzykoprzywróceia stanu poprzedniego w razie przegranej,ale pomoc znajomym jest ważniejsza. W kwestii odszkodowania. Sprawa w pierwszej instancji z powodu błędów proceduralnych trwa już 18 miesięcy, a jeszcze jest druga instancja i ewentualnie sąd. Sąsiad już miał trzy razy cofaną sprawę do pierwszej instancji (24 miesiące). Także kochani społecznicy nie gadajcie głupot o sprawiedliwości i celu publicznym. Niech każdy odczuje na swojej skórze wywłaszczanie i popatrzy na łzy swoich dzieci, jak na ich oczach spiłują ulubione drzewo na którym sie przez lata bawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrLusiek Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.smgr.pl 16.07.10, 07:48 goranm krzanisz takie dyrdymały ! weź się przeczytaj :jak na ich oczach dziecka spiłują ulubione drzewo na którym sie przez lata bawiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnemiastoursynów Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.matrix.pl 16.07.10, 13:29 > goranm krzanisz takie dyrdymały ! weź się przeczytaj :jak na ich oczach dziecka > spiłują ulubione drzewo na którym sie przez lata bawiło no stary pojechałeś. Czlowiek napisał co czuje a ty go tak z góry? a kto ty jesteś żeby tak pisać? masz drzewo i dzieci? jak nie to się pohamuj przed swoimi "trzema groszami". A jak masz to współczuję twoim dzieciom. Cechuje cię kompletny brak empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreso Re: Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.tubadzin.pl 16.07.10, 10:12 A gdyby to była Twoja działka, też byś ją chętnie oddał(a)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Policja przejęła siłą działkę pod ekspresówkę IP: *.chello.pl 16.07.10, 17:19 Macie święte prawo własności.Widzicie różnicę między komuną a dupokracją. Odpowiedz Link Zgłoś