mariusz1973 28.02.05, 20:31 Witam sąsiadów z A1, A2, i A3 !!! Jak się mieszka, podzielcie się wrażeniami z przyszyłym mieszkańcem z A5. Pozdrawiam serdecznie Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomcat_8 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 01.03.05, 09:54 Witaj, Postaram się w kilku zdaniach napisać o swoich wrażeniach (chociaż korci mnie, żeby napisać małą opowieść o tym co się działo przez ostatni miesiąc - bo tyle już mieszkam. Po kolei: - wszechobecny hałas od 7 rano do 22 wieczorem (raz nawet do 23)- stukanie, wiercenie, głośna muzyka na korytarzu - robotnicy pracujący na częściach wspólnych starali się zagłuszać odgłosy swojej pracy ;) - najgorzej mają ci co wprowadzają się na początku (słuchają jak wprowadza się każdy następny lokator, oraz ci co wprowadzają się na końcu - słuchają skarg na hałas jaki robią wprowadzając się), - pękające ściany - budynek osiada i będzie tak jeszcze przez minimum rok, - śmieci na korytarzu (worki, płyty styropianowe, niedopałki papierosów, kartony i inne) - robotnicy pojawiający się i znikający bez zapowiedzi (przychodzą rano o 7.30 aby poinformować mnie, że przyjdą później do naprawy drzwi, po czym znikają i już się nie pojawiają) - może trójkąt bermudzki ;) - nieplanowane wyłączenia prądu w ciągu dnia, zamykanie wody przez pomyłkę ;) - teren przed budynkami odśnieżany z dużym opóźnieniem (jak idę rano do sklepu po bułki to przedzieram się przez zaspy ;) - ochrona "szczątkowa" - czekamy na profesjonalną firmę z monitoringiem Ale tak naprawdę to drobiazgi. Poza tym jest super. Jakość wykonania jest na przyzwoitym poziomie (nic mi jeszcze nie spadło na głowę ;), mieszkanie urządziłem tak jak chciałem i dobrze się w nim czuję, no i zapowiada się, że będę miał fajnych sąsiadów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 01.03.05, 10:55 Dzięki za opisane wrażenia. Mam nadzieję, że wszystkie opisane problemy znikną gdy oddadzą kolejne trzy bloki a potem dwa ostatnie i wszyscy mieszkańcy wykończą swoje mieszkania. Dopiero wtedy zacznie się raczej spokojne, normalne życie. Mnie narazie przeraża (kolejna w moim życiu) przeprowadzka, choć dopiero pewnie we wrzesniu. No i oczywiście wykończenie mieszkania. Mam nadzieję, że lokatorzy będą fajni. Zaglądam czesto na forum naszego osiedla może w ten sposób poznam moich sąsiadów z A5. Ja będę mieszkał na parterze od strony zachodniej. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
noetzel78 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 01.03.05, 13:08 No to witam sąsiada! Ja będę mieszkał tez na parterze też w A5 od strony zachodniej (A01). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 01.03.05, 20:27 No to witam jeszcze raz sąsiada z A5 (01) !!! Sprawdziłem numer mojego mieszkania to A5 (03), pozostał jeszcze nasz wspólny sąsiad z numeru (02), może też pojawi się na forum? Witam również sąsiada z 1-wszego piętra od północy. (czyli blisko mnie moje mieszkanie jest północno-zachodnie). Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 02.03.05, 09:57 Witam! My co prawda nie jesteśmy z środkowego mieszkania, ale też parter - mieszkanie północno-wschodnie (04). Widzę, że już prawie komplet sąsiadów jest :) Pozdrawiam! -------- Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
doraww Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 24.03.05, 09:23 Witam! Czy macie jeszcze jakies uwagi, co do tego miejsca? Troche martwią mnie usterki - przecieki, zrywane kafelki. Ja prawdopodobnie będę mieszkać w budynku A4 od strony zachodniej(środkowe I piętro - A4.12). Czy wiecie coś o zagospodarowaniu terenu? Czy będzie jakieś miejsce na plac zabaw dla dzieci, czy tylko surowe uliczki między domami? Czy nie za blisko stawiane sa domy? Nie zaglądacie sobie do mieszkań? To nie wszystkie pytania, ale .............. Serdecznie witam wszystkich z A4 i wschodniej części A3!!! Z niecierpliwością czekam na jakieś odpowiedzi!!! Pozdrawiam, Dora Doraww@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_park Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 24.03.05, 13:46 Srasznie trudno odnalezc twoj post... zieleni powinno byc troszke miedzy blokami i z tylu no ale nie zawiele tego niestety. Jakis plac zabaw dla dzieci jest przewidziany, ale dokladna lokalizacja dla mnie jest tajemnica.... cos bylo kiedys na ten temat na grupie :) Co do odleglosci, mieszkam w kamienicy z podobnymi "rozstawami"... moglo by byc lepiej, ale tez bywa gorzej... w mieszkaniu to zreszta mniejszy problem - na balkonach natomist raczej na nawet minimum intymnosci nie ma co liczyc ;( Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat_8 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 24.03.05, 17:15 Wg ostatniego "planu zagospodarowania" ma być zieleń między blokami oraz plac zabaw w "trójkącie" za budynkami A4, A5 i A6 przy torach tramwajowych. Developer miał tam wydzierżawić dodatkową działkę od gminy. Pozdrawiam Sąsiad z A3 wschód Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_park Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 01.03.05, 13:09 A to w takim razie witam serdecznie sasiada co prawda nie bezposredniego, ale bedziemy mieszkac w tym samym domu. My na 1 pietrze, ale od północy. A tak w ogole kto jeszcze jest a wlasciwie bedzie z A5 ?? bartek Odpowiedz Link Zgłoś
aannek Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 12.03.05, 13:50 Witam! Jestem zona Szymona - tego z A5.04(parter). Ciesze sie ze dwaj sasiedzi z parteru juz sie ujawnili, tzn. milo mi poznac Mariusza - chyba z mieszkania naprzeciw naszego oraz Noetzela. Witam rowniez sasiada z gory - Bartka. Mysle je jak sie juz wprowadzimy to trzebaby bylo jakas imprezke powitalna zrobic?:) A tak w ogole to ktos tu pisal ze wprowadza sie dopiero we wrzesniu?! My zamierzamy juz pod koniec lipca - mam nadzieje ze wyrobimy sie z podstawowymi remontami wykonczeniowymi:) No i oczywiscie milo by bylo poznac pozostalych najblizszych, tzn. "parterowych" sasiadow:) Hallo jezeli tu zagladacie to sie odezwijcie do nas. Pozdrawiam. Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
megiszew Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 17.03.05, 13:15 Ja jestem - z ostatniego piętra z zachodniej strony;-)) Co dzień doglądam chłopaków jak powoli wykańczają (oprócz tego, że nerwy sąsiadów juz mieszkających) nasz budynek.... Odpowiedz Link Zgłoś
estrellita78 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 01.03.05, 16:03 Przychylam sie do opinii Sąsiada - przedmówcy, mieszkam w A3 juz od tygodnia i ciągle wiele rzeczy działa bardziej jak na budowie niż jak w budynkach mieszkalnych -zwłaszcza prowizorka dotycząca ochrony, garażu i czystości (a raczej braku) na klatkach schodowych i wokół budynku. Ale sąsiedzi zapowiadają się super, więc mam nadzieję, że jak tylko się wszyscy na dobre wprowadzimy i ustanowimy wspólnotę to wszystko pójdzie gładko i problemy znikną, zwłaszcza, że rzeczywiście (odpukać) nie pojawiły nam się żadne przykre niespodzianki związane z wykończeniem budynku (oprócz małego pęknięcia tynku w kuchni za lodówką - osiadanie budynku to jedyne, co nas martwi). Dla mnie osobiście ostrą próbą jest mieszkanie bez internetu w domu, z kolei moja druga połowa jest na 'odwyku' telewizyjnym (brak TVN turbo itp) ale póki co tak się cieszymy z mieszkanka, że jakoś wytrzymujemy ;-) Pozdrawiam! Joanna z A3/02 Odpowiedz Link Zgłoś
cramerpl Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 02.03.05, 09:21 Powiem Wam szczerze, że jestem bardzo zadowolony - a mieszkam w Bemowo-Park od 13 stycznia - czyli prawie 2 miesiące!!! Ostatnio nawet, jako dodatkową atrakcję nasz inwestor zafundował mieszkańcom trzecich pięter super lodowisko - po zerwaniu z tarasów wszystkich płytek (3 budynki a w nich po 4 mieszkania z 25m tarasem) zalał balkony wodą (na wysokość ok 15cm) i po ostatnich mrozach wyczarował lodowisko! Łącznie mamy więc na osiedlu cztery 100-metrowe lodowiska - na trzecich piętrach! Dodatkowo aby podnieść adrenalinę jeżdzącym na łyżwach - zostały zdemontowane barierki na tarasach, więc jazda jest tylko dla odważnych ;-) Jednym słowem jest cool! Zwłaszcza gdy od 7-mej rano mili panowie z Konstansu zaglądają od miesiąca mieszkańcom trzecich pięter do okien - doslownie! Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat_8 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 02.03.05, 17:32 Teraz już wiem, czemu nagle pojawiły się gazety w oknach na 3 piętrze. Powiem szczerze - nie zazdroszczę. Do mnie nikt na szczęście nie zagląda - ma zasłony, ale nadal ktoś próbuje wejść znienacka do mieszkania bez pukania. Pół żartem: Może urządzimy zawody w łyżwiarstwie szybkim (albo ekstremalnym) na tarasach? ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabell83 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 07.03.05, 18:57 witam. jest tu może ktoś z a6??? ja będę mieszkać na I piętrze. może znajdą się tutaj jacys mili sąsiedzi??? fajnie, że macie już gdzie mieszkać, ja muszę jeszcze poczekać przynajmniej do sierpnia jak nie dłużej... a swoją drogą to mam pytanko do obecnych mieszkańców: czy macie już podpisane akty notarialne?? jesteście już w pełni właścicielami?? :) pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
cramerpl Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 08.03.05, 10:01 Aktów ciągle nie mamy - będą pewnie w kwietniu... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_a3 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 10.03.05, 11:36 I ja podziele sie moimi wrazeniami z 1 miesiaca mieszkania. Ogolnie jest ok - w moim mieszkaniu podobnie jak na 3 piętrach panowie spruli balkon i zrobili "próbę wodną" bo cieklo na parterze. Próba wodna zamienila się szybciutko w próbę lodową - nie ma niestety tak dużego lodowiska jak 3 pietrach ale 8 m2 pozwala na kręcenie piruetów ;-)) Chałasy zwiazane z remontami pozostałych mieszkań będa nam towarzyszyć jeszcze długo ale jest to naturalne wiec żalic się nie będę. Cieszy mnie ze klatka schodowa zaczyna przypominać klatkę schodową a nie jak do niedawna składzik materiałów budowalanych, przydałaby się jeszcze funkcjonująca winda i większy porządek na zewnątrz ale bądźmy cierpliwi a w przyszłym roku o tej porze będzie czysto i ślicznie ;-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cramerpl GARAŻE 07.03.05, 10:00 Moi drodzy - trochę niepokoi mnie sytuacja w garażu pod budynkiem a3. Nasz developper oddal ten garaż w pierwszym terminie aby wszyscy, którzy już mieszkają na osiedlu mogli gdzieś zostawiać swoje samochody do momentu oddania garaży pod a1 i a2. Aktualnie jest to jedyny dostępny garaż i zgodnie z informacjami od developera jest on otwarty dla wszystkich mieszkańców osiedla - a nie tylko dla mieszkańców A3 - z których niektórzy wydają się być wyjątkowo wyróżnieni i blokują możliwość parkowania w "swoim" garażu pozostałym mieszkańcom. Sąsiedzi - nie róbmy sobie na złość - to nie ma sensu! To przypadek, że akurat pod a3 można parkować a pod innymi budynkami nie... Wyobraźcie sobie, że równie dobrze mógłby być udostępniony parking pod a1 zamiast a3 - ciekawe czy byłoby Wam miło co rano dostawać kartkę za wycieraczką w stylu "TO JEST MOJE MIEJSCE - PROSZE NIE PARKOWAC!" Przypominam szanownym sąsiadom z budynku A3 - że do momentu oddania garaży pod A1 i A2 - wszystkie miejsca w jedynym otwartym aktualnie garażu są wspólne - ogólnodostępne dla wszystkich mieskzańców osiedla i proszę nie dyskryminujcie mieszkańców A1 i A2. Chyba nie sprawi Wam to wielkiego problemu jak jeszcze przez tydzień czy dwa będziemy wszyscy parkować nie na swoich miejscach i zamiast na miejscu X postawicie swój samochód na dowolnym innym wolnym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat_8 Re: GARAŻE 08.03.05, 12:16 Oczywiście zgadzam się z Tobą. Masz całkowitą rację - z jednym ale... Podejrzewam, że niestety zdaża się, że w garażu parkują mieszkańcy , którzy nie wykupili garażu a nawet osoby postronne. Z informacji uzyskanych w biurze sprzedaży wynika, że każdy z lokatorów dostał po jednym pilocie do bramy (nawet jak nie wykupił garażu) i może wjechać tam kiedy chce. Przecież ochrona nawet nie sprawdza kto wchodzi na teren osiedla! Jedna z trzech kartek, które wiszą na ścianie garażu jest moja, a zawisła tam od chwili, kiedy wróciłem wieczorem do domu i w garażu zostało 1 (jedno) wolne miejsce. Mogłoby się stać tak, że i ono byłoby zajęte i wtedy nie mógłbym nigdzie zaparkować. Nie jestem za tym, żeby komuś utrudniać życie albo robić na złość. Jestem od tego bardzo daleki. Po prostu nie chciałbym znaleźć się w sytuacji, kiedy wracam do domu i nie mam gdzie zostawić samochodu. Ale w kwestii rozwiązania problemu mogę powiedzieć, że po rozmowie z Panem Wajsgerberem dowiedziałem się, że jest problem z izolacją we wszystkich garażach i do czasu jego usunięcia czynny będzie tylko garaż pod budynkiem A3. Problem powinien zostać usunięty do konca bieżącego tygodnia i wtedy zostaną otwarte garaże pod budynkami A1 i A2 azostanie zamknięty garaż pod A3.Wtedy mieszkancy tego budynku będą gośćmi w innych garażach. Na szczęście wtedy będzie już 2 razy więcej wolnych miejsc. Tak czy inaczej pomagajmy sobie wzajemnie. Przecież będziemy mieszkać obok siebie przez najbliższych kilka(naście) lat. Lepiej żyć w zgodzie. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Bemowo Park. Odpowiedz Link Zgłoś
cramerpl Re: GARAŻE 08.03.05, 22:51 wlasnie dzisiaj wszyscy mieszkancy A3, ktorzy wieszali podobne kartki przy swoich miejscach parkingowych lub wkladali za cudze wycieraczki karteczki lub kartoniki w napisem "prosze tu nie parkowac" przezyli maly szok... Teraz to oni sa w pozycji "intruzow", ktorzy zajmuja miejsca niczemu winnym mieszkancom a1 i a2... :-) (oczywiscie slowko intruzow jest w kontekscie humorystycznym) Najzabawniejsze co dzisj mnie spotkalo to samochod sasiada z A3 - ktory wlozyl mi kilka dni temu za wycieraczke tekst zabraniajacy parkowania na jego miejscu - dzis postawil samochod na moim stanowisku w A2 !?!hehe Niesądze zeby zrobil to zlosliwie - bo skad moglby wiedziec ze akurat to miejsce jest wykupione przeze mnie - ale czyz to nie jest zabawny zbieg okolicznosci? ;-) Jako rozumiejacy polozenie tegoz sasiada, jak i innych przyjaciol z a3 - nie popieram wyganiania ich ze swoich stanowisk w garazach - nawet jesli nieswiadomie zajeli komus miejsce... Sasiedzi z A3 - nie bedziemy robic wam problemow, wiemy jak to jest co drugi dzien miec karteczke za szyba - mam nadzieje, ze mieszkancy z a1 i a2, ktorzy to czytaja - nie beda takowych niespodzianek wam robic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat_8 Re: GARAŻE 09.03.05, 13:37 Moje informacje o zmianie miejsc spełniły się szybciej niż przypuszczałem. Przyznam szczerze, że wczoraj wieczorem miałem mały problem z wyborem miejsca do parkowania, bo teraz ja jestem gościem (to lepsze słowo niż intruz) i nie chcę nikomu zająć miejsca. Z duszą na ramieniu szedłem dziś rano do samochodu spodziewajac się kartki za wycieraczką. Nie było :) Tak czy inaczej mamy teraz dwa garaże i mniej więcej tyle samo samochodów, więc nie powinno być problemu ze znalezieniem miejsca. Jeśli jednak zajmę komuś miejsce przez przypadek to proszę o informacje - chętnie się przeniosę na inne wolne miejsce. Pozdrawiam TomCat A3/05 Odpowiedz Link Zgłoś
estrellita78 Re: GARAŻE 09.03.05, 17:14 Tomcat, zgadzam się z Tobą. Też jestem z A3, fakt faktem kartek nikomu za szybę nie wkładałam ani nie 'podpisałam' miejsca bo w sumie tylko 2 czy 3 razy zastałam moje miejsce zajęte. Wtedy pojawiał się jednak drobny problem, bo choć wokół było kilka wolnych miejsc, nie wiedziałam czy przypadkiem teraz ja komus nie stanę na jego 'posesji'. Dlatego uważam, że warto podpisać 'swoje miejsce', choćby dlatego, że teraz mieszka nas jeszcze tak niewielu, że w 2ch garażach spokojnie wystarczy 'wolnych' miejsc - tych niewykupionych lub niezamieszkanych, a my z A3 nie będziemy się czuli niekomfortowo że kogoś 'podsiedliśmy'. Nie chodzi przecież o to, aby robić sobie na złość i dawać komuś odczuć ze jest 'intruzem' - jeśli spotkam w garażu a1/a2 taką kartkę to potraktuję ją jak zwykłą 'wizytówkę' i informację że ktoś, kto przyjedzie po mnie oczekuje że postawi swoje auto na miejscu, które jest jego własnoscią (a prawo własności jest dla mnie 'święte'). Pozdrawiam serdecznie Joanna A3/02 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_a3 Re: GARAŻE 10.03.05, 11:24 Jestem z A3 - przyznaje sie - raz zostawilam kartke z prosba o niestawianie samochodu na moim miejscu - zrobilam to z powodu o ktorym ktos tu juz pisal - zaplacilam za to miejsce i nie chcialabym aby pewnego dnia okazalo sie ze jest absolutny brak wolnych miejsc i zostalo mi zaparkowanie samochodu na zewnątrz. Mam problemy z chodzeniem - ta z kulą to ja - i przebijanie się przez zaspy i grudy sliskiego sniegu sprawia mi klopot. Mam nadzieje ze wlasciciel micry w ktorej zostawilam kartke zrozumie - nie zrobilam tego zlosliwie - to byla grzeczna prosba. Ale ja obiecuje wiecej kartek nie zostawiac ;-)) Pozdrawiam - teraz parkuje w A2 - jeśli ktoregos dnia zastane za wycieraczka kartke z podobna prosba nie bede sie gniewac bo tez uwazam ze KTOS KTO PLACIL ZA TO MIEJSCE MA PRAWO NA NIM PARKOWAC. Serdecznie pozdrawiam i zycze milego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
cramerpl Re: GARAŻE 10.03.05, 15:22 Wszystko zależy od tego co się ustala: jeżeli na samym początku w dniu oddawania tylko jednego z trzech garaży developer podkresla, ze jest to grzecznosciowe udostepnienie garazu przed czasem wszystkim mieszkancom na okres przejsciowy, zanim otworzone zostana pozostale - to uwazam, ze te 20 miejsc parkingowych powinno w rownym stopniu sluzyc zarowno mieszkancom a3 jak i a1 i a2. To tylko przypadek zdecdowal o tym, ze akurat usterki w a3 sa poprawiane w pozniejszym terminie. Rownie dobrze developer mogl nie oddawac zadnego garazu przed poprawienim usterek i w ogole nikt nie moglby parkowac. Rozumiem, ze mial tu miejsce problem w komunikacji: Nie do wszystkich ww ustalenia dotarly (bo gdyby dotarlyby i ktos przeciw nim zaprotestowalby mowiac, ze nie zgadza sie aby ktos na jego miejscu parkowal w okresie przejsciowym - garaz a3 nie zostalby udostepniony w ogole). Proponuje wiec teraz ustalic miedzy soba co robic? Czy pozwalac bez protestu innym mieszkancom parkowac na swoich miejscach do momentu udostepnienia garazu pod A3, czy wrecz przeciwnie podpisac swoje miejsca i dzieki temu dac gwarancje mieszkancom A3, ze parkuja na miejscach niewykupionych. I jedno i drugie rozwiazanie jest tak samo dobre - kwestia tylko aby przyjac jedno, wowczas nie bedzie zadnych niedomowien.... Odpowiedz Link Zgłoś
estrellita78 Re: GARAŻE 10.03.05, 23:10 Generalnie sie zgadzam, po co od poczatku 'cisnieniowac ' sie o miejsca garazowe, ktorych poki co jest nawet wiecej niz trzeba. Tylko nie zgodze sie w innej kwestii - troche trudno mi docenic te 'grzecznosc' dewelopera po tym jak my wplacilismy juz praktycznie cala naleznosc (za mieszkania i garaze) a to on raczej opoznia sie z wieloma rzeczami typu usterki w lokalach i garazach, porzadek dookola budykow, ochrona, klucze of furtki, akty notarialne. Patrzac z tej perspektywy szczerze rozumiem wszyskich, ktorzy czuja 'emocjonalna wiez' z tym waskim kawalkiem zabetonowanej podlogi za ponad 20 000 zl.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_park Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 10.03.05, 19:59 Muszę powiedzieć, że śledzę tę dyskusję z coraz większym rozbawieniem i jakoś nie do końca rozumiem problem, zwłaszcza że zdaje się, iż nikomu jak na razie miejsca nie zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 12.03.05, 13:02 A ja troche z innej beczki - co z bramami garazowymi? Bedziemy mieszkac w A5, ale pewnie garaz bedzie wygladal podobnie. Rozgladaliscie sie za firmami ktore zakladaja bramy? Ile moze taka brama kosztowac? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 12.03.05, 21:43 dokładnie - brama powinna być - wtedy spokojnie możnaby też zostawiac rowery (o ile nie bedzi ena nie innego miejsca) Odpowiedz Link Zgłoś
izabell83 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 13.03.05, 12:52 witam wszystkich. będę mieszkanką a6, w związku z tym mam pytanie szczególnie do właścicieli mieszkanek 63 m2. czy ktoś z Was robił sobie garderobę i jak się to sprawuje w praktyce i czy przerabialiście jakoś kuchnię? czy macie jakies ciekawe propozycje? i czy zmiany w projekcie są kosztowne? np. zmiana podłączenia pralki w łazience albo przeniesienie grzejnika w pokoju o kilkanaście cm dalej? za wszelkie uwagi i porady będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
noetzel78 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 13.03.05, 14:43 witam przyszłą mieszkankę a6. my jesteśmy wlaścicielami mieszkania 63m w a5. właśnie czekamy na wycenę naszych zmian i jeśli tylko się czegos dowiemy damy znać. zrobiliśmy sibie garderbę w sypialni i uwazam że jaet to b.wygoda i potrzebna rzecz. polecam. a jeśli chodzi o zmiany ustawienia pralki itp. to prosze pamiętać że to Ty masz tam mieszkać i koszta poniesione w związku ze zmianami nia przeliczą się na nerwy ze złego ustawienia. zresztą w porównaniu z ceną mieszkania to i tak grosze. pozdrawiam.agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 13.03.05, 16:11 to fakt, tyle, ze o oplatach za zmiany nie bylo mowy w chwili podpisania umowy - nie wiem jak jest teraz Odpowiedz Link Zgłoś
vigaten Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 28.03.05, 21:27 witam, ja będę mieszkała w 63m2 w A5 i oczywiście wprowadziłam trochę zmian: - przebudowa łazienki (przesunięcie ścian, grzejnika, podłączenia pralki itp) - przesunięcie kibelka (i likwidacja tego w łazience) - poszerzenie środkowego pokoju (dzięki temu nie wygląda jak tramwaj i może coś z niego będzie ;) - poszerzenie przedpokoju itd. W sumie udało mi się wygospodarować naprawdę dużo miejsca na garderobę (między drzwiami wejściowymi a toaletą). aktualnie wynajmujemy mieszkanie, w którym znajduje się garderoba i powiem szczerze, że teraz nie wyobrażam sobie mieszkania bez niej. Bardzo lubię przestrzeń i nie chcę zagracać mieszkania dużą ilością mebli, a garderoba rozwiązuje tę sprawę idealnie. Co do kuchni, to początkowo chciałam ją oddzielić, ale po obejrzeniu mieszkania w bloku A2 (kiedy miało już gotowe ścianki) zdecydowaliśmy się zostawić ją tak jak jest. koszt zmiany projektu to troszkę ponad 2000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
watezag Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 04.04.05, 12:33 A ja wszystkim serdecznie zazdroszczę... ...bo ja chyba swoje mieszkanie w A3 będę zmuszony sprzedać... ...Albo "dziadować", żeby w terminie zapłacić wszystkie opłaty... Nie stać mnie nawet na wszystkie prace adaptacyjne, a co dopiero urządzanie mieszkania, więc z pewną zazdrością patrzę na sąsiadów, u których w oknach widac już zasłony, mebelki, oświetlenie i inne takie różne... Cóż, niestety w życiu czasem tak wychodzi... ...ale tak się "napaliłem" na to mieszkanie, że bardzo, ale to bardzo nie chcę sprzedawać i w tym tkwi cały problem. Pozdrawiam Lokator (niedoszły?) z A3 Odpowiedz Link Zgłoś
zoska18 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 06.04.05, 14:46 Naprawde ze smutkiem przeczytalam to, co Pan napisal. Przykry jest fakt niemoznosci cieszenia sie z zakupu wlasnego mieszkania ze wzgledu na ogromne wyrzeczenia, jakie sa z tym zwiazane. Perspektywa duzych zobowiazan finansowych jest faktycznie przytlaczajaca. Mam nadzieje, ze pomimo wszystko uda sie Panu rozwiazac sytuacje, w ktorej sie Pan znalazl. Szczerze Panu tego zycze i trzymam kciuki. Pozdrawiam, Mieszkanka z A2. Odpowiedz Link Zgłoś
estrellita78 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 07.04.05, 12:49 Ja również trzymam kciuki żeby wszystko się wyprostowało. Moze mogę w jakiś sposób pomóc? Pozdrawiam serdecznie Joanna z A3 Odpowiedz Link Zgłoś
watezag Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 07.04.05, 17:43 estrellita78 napisała: > Ja również trzymam kciuki żeby wszystko się wyprostowało. Moze mogę w jakiś > sposób pomóc? > > Pozdrawiam serdecznie > Joanna z A3 Przede wszystkim dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Po pierwsze jednak - jakże bym mógł śmieć prosić o cokolwiek, a poza tym na razie to nawet nie mam o co prosić, bo póki co nie zacznę żadnych prac w swym mieszkaniu, a to oznacza, że hałasować będę Państwu byc może na przykład dopiero za pół roku albo za rok (o ile mieszkanie zachowam), za co wszystkich serdecznie z góry przepraszam. W każdym razie o ile uda mi się jakimś cudem zatrzymać mieszkanie (a tu Egipt czeka, niech to gwint, i MUSZĘ w tym roku wyjechać...), to chętnie spotkam się z sympatyczną i bezinteresowną sąsiadką i nie tylko z nią. Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 24.05.05, 09:01 i jak tam Panie Wojtku - sytuacja się rozwiązała??? Bo ja mam przez ścianę zupełnie pusty lokal w którym chyba się nic nie dzieje (może to właśnie Pański?) Michał z A3 Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: Wrażenia z pierwszych miesięcy po oddaniu mie 26.07.05, 09:42 Witamy wszystkich! Własnie zarezerwowaliśmy mieszkanko A6.32 (głośno, ale widoki ładne) i B1.31 (cicho, ale blok na przeciw) na osiedlu bemowo-park (emmerson) z tego co sie zorientowaliśmy to może być problem z miejscami do parkowania dla gości oraz sprzedażą poddzieznych w tej chwili co druga osoba kupuje ze względu na cenę :( Wie ktoś może czy windy będą większe tak aby można było meble przewozić? oraz jak macie inne wskazówki i rady to prosimy również Odpowiedz Link Zgłoś