Gość: fragles IP: *.warszawa.mm.pl 15.11.10, 12:04 A Jarek Łoskot na to: www.youtube.com/watch?v=cfPjY5EagRc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: to ja Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła IP: 194.181.224.* 15.11.10, 12:14 niestety ale wystąpienie Pani w TVN Warszawa pokazało całkowitą niewiedzę o podstawoaych sprawach - www.tvnwarszawa.pl/28415,1681657,0,6,ursus_czeka_na_nowolazurowa_i_miejsca_w_szkolach,wiadomosc.html Każdy, kto zna Ursus od więcej niż roku wie jak wielką pracę wykonało Stowarzyszenie, a jego siłą jest to, że jest to wybór poszczególnych, rozpoznawalnych osób, a nie jedynki z listy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 15:20 Stowarzyszenie nie potrafi od 20 lat doprowadzić do uchwalenia planu zagospodarowania przestrzennego, co prowadzi do budowy wielkich osiedli, bez zaplecza w postaci szkół, przedszkoli, przychodni, terenów zielonych.. Stowarzyszenie to niekompetencja i stagnacja. Mamy z Ursusa to jedyna obecnie pozapartyjna struktura, która idzie do wyborów, bo chce coś zmienić w swoim otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła 15.11.10, 16:34 Dlaczego z wózkami - co za dyskryminacja;)!!!!! Mnóstwo rodziców (nie tylko matek nosi dzieci w chustach i nosidłach (co zresztą wg badań dużo bardziej służy dziecku niż wózek) :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ale komitet babć z siatami trzyma się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:17 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerstwy Warszawianie. Przeczytajcie... IP: *.173.31.173.tesatnet.pl 15.11.10, 12:19 Warszawa stała się najbardziej zadłużonym miastem w Polsce, opłaty za użytkowanie wieczyste zostały przez p. HGW kilkudziesięciokrotnie podniesione!!! W efekcie czego zamyka się takie spółki jak np. FSO. Korpus urzędniczy także ma się dobrze, ba został zwiększony o 1800 nowych osób. Czy Warszawę stać na takie wydatki? Czy Warszawa ma być miejscem wyłącznie dla dużych korporacji gdzie człowiek z głową pomysłów nie jest w stanie otworzyć firmy, ponieważ zżerają go podatki w postaci ZUSów, VATów, PITów i innych szalonych ograniczeń? Obejrzyj ten clip i sam oceń: www.youtube.com/watch?v=pl_3E7gkr_M Pozdrawiam --- JKMczyHGW.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kermabasta Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po władzę IP: 193.0.100.* 15.11.10, 12:23 Widzialem Wasza inicjatywe pod Biedronka w Wawrze. Super pomysl! Brawo! Ponadpartyjna Inicjatywa Mlodych gora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursusiak Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po władzę IP: *.chello.pl 15.11.10, 13:00 Mamy Ursus - dzisiaj tu, jutro tam. Osoby tymczasowo związane z Ursusem. Koniunkturalizm i populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:57 Stowarzyszenie jest do bani, Matki z wózkami będą do bani - tak naprawdę to brak dobrych kandydatów! 1. Tamtejsza winda często nie działa. - Powiedzieli, że windę psują wandale. Kilkanaście metrów od urzędu! Właśnie taka nieudolność to obraz naszej dzielnicy - opowiada. a jak plac zabaw na noc zamykają aby wandale nie zdewastowali to też problem - jeśli Pani chce szukać problemów to zawsze je znajdzie, ważniejsze jest aby je rozwiązywać! 2. Po pierwsze - poprawa edukacji, bo w Ursusie dzieci mają za słabe wyniki egzaminów, zarówno na koniec podstawówki, jak i gimnazjum - mówi Anna, psycholog terapeuta. sama poprawi te wyniki bo będzie za nie odrabiać prace domowe i pisać klasówki/egzaminy?! 3. Ursus to ułatwienia dla osób z wózkami i na wózkach, ścieżki rowerowe, ale także liczne remonty ulic. Kolejna sprawa: walka o takie zagospodarowanie dzielnicy, by nie powstawały już osiedla koszmary takie jak Skorosze. piękne ogólniki, żadnych konkretów! Nie dziękuję, nie zagłosuję, widzę że Pani nudzi się w domu na wychowawczym i chce sobie dorobić jako radna. Na koniec dodam, że nie będąc radną też może zmieniać dzielnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wołyniak Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 15:16 Ja od 15 lat mieszkam w Ursusie. Chciałabym mieszkać tu nadal, chyba, że ma Pan coś przeciwko temu. A tak BTW to właśnie te nowe osoby kupujące mieszkania na Skoroszach, Gawrze napędzają krozwój Ursusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 18:47 ja dużo dłużej mieszkam w Ursusie. Nikogo z Ursusa nie będę wypędzał, chyba, że chamstwo cwaniarstwo i drobnomieszczaństwo. Nie rozumiem myślenia, że właśnie te kilka tysięcy nowych osób z całej polski które sprowadziły się na Skorosze, Gawrę rozwinęły w jakimś stopniu Ursus. Na pewno zwiększył się ścisk w komunikacji miejskiej, zwiększyła się ilość pojazdów i w godzinach szczytu dzielnica jest bardzo zakorkowana, wzrósł także wskaźnik szeroko rozumianych "rozbojów i dewastacji", a poziom edukacji się obniżył (co sama Pani zauważyła) to nie wiem, czy to jest napędzanie rozwoju. Wiem tylko że poprzez wybudowanie ścieżki rowerowej, czy ułatwień dla matek z wózkami (sam mam małe dziecko i wiem, że jeśli się chce to da się nawet do lasu iść na spacer z wózkiem - nie ma tam żadnych ułatwień) nie rozwiniemy Ursusa. A co powie Pani o zakładach od których "wszystko" się zaczęło, gdzie ich rozwój? Ursus to właśnie zakłady - nie tylko osiedla. W ich miejscu ma powstać w perspektywie kilkunastu lat wielkie osiedle/miasteczko. To też nie jest ich rozwój, tylko powolna destrukcja. Wrócę jeszcze do nowych osób ze Skoroszy, Gawry czy Górnej drogi ile z nich jest zameldowana w Ursusie? Może wypadałoby najpierw zameldować się w miejscu zamieszkania i w ten sposób, płacąc podatki, napędzać rozwój naszej dzielnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Wołyniak Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:16 Rozwój jakiegoś miejsca gwarantują ludzie. Rozwój jest przeciwieństwem stagnacji - Pan zadowolony jest z tego jak jest. Pana wybór - Pana wola. Pana rzeczywistości na siłę zmieniać nie będę. Uwazam, że wspomniane przez Pana ściezki rowerowe, ułatwienia dla matek z dziećmi i inne ważne z mojego punktu widzenia elementy wpływają na jakość życia, i powodują równocześnie rozwój miejsca, bo w tym miejscu zaczynają pojawiać się nowi ludzie, którzy chcą dalszego rozwoju i dalszej poprawy jakosci. To takie perpetum mobile. W tej chwili Ursus postrzegany jest jako bardzo mało atrakcyjna dzielnica (zaraz po Białołęce). Kupuje się tu mieszkanie, bo tanio (jak na Warszawę), ale ... nic poza tym. Mi Ursus się bardzo podoba, dlatego nie uwazam, że jest dobrze tak, jak jest. Podoba mi się miejsce, ale nie to, co w tym miejscu zastałam. Co do zakładów, proszę powiedzieć, czy niektóre z osób obecnie zasiadających we władzach dzielnicy nie kierowali w czasach prosperity Zakładów Ursus owymi zakładami? Przeciez dzisiaj nie wzięli sie znikąd? Tak Pan popiera z dawien dawna znane twarze Ursusa, a co te osoby robiły, żeby rozwijały się także zakłady pracy w Ursusie? Dlaczego zakłady upadły? Przyjezdni? Znam wielu starszych ludzi - mieszkańców Ursusa, którzy pracowali kiedyś w Zakładach. Słuchałam ich opowieści o dawnych czasach (dla nich z pewnością lepszych). I w kontekście upadku Zakładów nie mówili o osobach, które przyjechały z Polski. Destrukcja zaczęła się już dużo wcześniej. Ja chciałabym ją powstrzymac, bo Ursus to sympatyczne miejsce, można zmienic jego wspólczesny wizerunek, bo jakoś nikt poza lokalnymi patriotami się nim nie zachwyca. A sprawa jakości kształcenia - na wiosnę był konkurs na dyrektora szkoły - poprzedni (z Ursusa) się nie sprawdził - owe niskie wyniki. Jakież było niezadowoleni wręcz oburzenie (relacja Pana Burmistrza), że dyrektorem ma zostać ktoś "spoza". Lokalny patriotyzm, to moim zdaniem dbalość o rozwój swojego miejsca na ziemi, a nie izolowanie się od innych, odżegnywanie się od zmian, szukanie winnych za wszystkie niepowodzenia w tych "spoza" własnego płota. Pozdrawiam i życzę dla siebie,dla Pana, i dla wszystkich miłośników i sympatyków Ursusa, żeby mimo wszystko Ursus rozwijał się jak na jedna z Warszawskich dzielnic przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 07:50 Chciałbym zauważyć, że nigdzie nie napisałem, że jestem zadowolony z obecnej sytuacji i jak zapewne Pani mogła przeczytać w moim pierwszym poście - nie popieram ani SU ani MzW. Nie uważam że Ursus postrzegany jest jako mało atrakcyjna dzielnica, bo niby dlaczego sprowadziło się tu tyle nowych osób? Nie tylko niższa cena miała na to wpływ, ale przede wszystkim bliskość centrum i nie najgorsze z nim skomunikowanie. Nie wiem dlaczego odniosła się Pani do prawie wszystkich punktów - nie poruszając najważniejszego - zameldowania i przez to płacenia podatków w Ursusie przez nowych (dzięki którym tak dobrze Urs się rozwija) mieszkańców? Przecież to właśnie te pieniążki mogłyby w znaczącym stopniu przyczynić się do rozwoju naszej dzielnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laszka gdzie cudzysłów? IP: 178.73.49.* 15.11.10, 14:58 p. Janikowska-Lipszyc wyraźnie zaznaczyła, że są to "konsultacje", a nie konsultacje. Kto to redagował?! Jakżeż idiotycznie brzmi zdanie - gdy rozmówca zaznacza "proszę napisać to w cudzysłowie", a redaktor ślepy. :scared: Ochocianie? Nie: ochotczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Lisicki Re: gdzie cudzysłów? IP: *.stacje.agora.pl 15.11.10, 15:15 a szanowny forumowicz zna sposob na wymowienie cudzyslowia: "cudzyslow terminator dwa cudzyslow" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomusSz Komitet wyborczy matek z wózkami idzie po władzę IP: *.acn.waw.pl 16.11.10, 02:20 "Karol Kowalczyk to wolny strzelec. 25-letni student prawa, od jakiegoś czasu członek PO na Pradze-Południe". Fajny tekst albo "wolny strzelec" albo "członek partii". Jak zrobią dyscyplinę partyjną podczas głosowania przestanie być "wolnym strzelcem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek za Bufetu matki sa tak dyskryminowane ze musza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 08:00 sie organizowac zeby przezyc w ciezkich czasach pod butem Bufetu to pokazuje jakie wartosci antyrodzinne wyznaje Bufeciarnia ciezko doswiadczajaca matki Polki Odpowiedz Link Zgłoś