Gość: maciek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 11:29 czy znacie jakies przyjemne knajpki pod warszawa, gdzie mozna by pojechac na weekendowa wycieczke z rodzina? Polaczyc wyprawe turystyczna z dobrym jedzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dc22 Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem 13.04.04, 09:23 Gość portalu: maciek napisał(a): > czy znacie jakies przyjemne knajpki pod warszawa, gdzie mozna by pojechac na > weekendowa wycieczke z rodzina? Polaczyc wyprawe turystyczna z dobrym > jedzeniem? A moze roslinna sciezka dydaktyczna w zimnych dolach (lasy za piasecznem?), spacer po lesie, a potem obiad w karczmie u pilarskich w piasecznie (przy drodze na magdalenke)? Polecam tam tatara (zawsze ze swiezego a nie mrozonego miesa) oraz pierogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: 213.195.171.* 15.04.04, 22:16 dzieki za pilarskich. macie moze jeszcze jakies inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem 16.04.04, 10:24 "stara Chata" w Zalesiu Górnym. Mają swoją stronę w necie. Poecam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 20:33 Sluchajcie, bardzo, ale to bardzo odradzam "Stara Chate" w Zalesiu G. Ostatnio trzykrotnie jedlismy przepyszne dania w "Stajni Chojnow"...aczkolwiek p.Macieja Nowaka z GW sie zawiodl...(patrz recenzja w "co jest grane"..) K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sówka Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 23:46 knajpa włoska w Czersku k. Góry Kalwarii - nie byłam ale polecali mi znajomi smakosze. Właściciel Włoch. Przy okazji miła wycieczka krajoznawczo/historyczna. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
funana Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem 19.04.04, 14:54 Tak, tak-ja też bardzo polecam knajpe w Czersku-byłam tam na przemiłej turystyczno-gastronomicznej wycieczce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 21.04.04, 09:45 a napiszcie coś więcej o tym czersku - np. gdzie ta knajpa Odpowiedz Link Zgłoś
waldus5 Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem 21.04.04, 12:34 Gość portalu: kol napisał(a): > a napiszcie coś więcej o tym czersku - np. gdzie ta knajpa Właśnie - gdzie ta knajpa? kiedyś był fajny lokal przy rynku ale potem to siadło i dawali jakies odgrzewane syfony. Ze swej strony polecam Wiązowną - zarówno zajazd u Mikulskich jak i w samej wsi Mazowsze - zresztą to ta sama firma. W okolicy można pochodzic w lesie po piaskowych wydmach albo kawałek dalej nad Swidrem... Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem 22.04.04, 11:14 waldus5 napisał: > > Ze swej strony polecam Wiązowną - zarówno zajazd u Mikulskich jak i w samej wsi > > Mazowsze - zresztą to ta sama firma. W okolicy można pochodzic w lesie po > piaskowych wydmach albo kawałek dalej nad Swidrem... oj tak, to solidna firma i mozna ja z czystym sumieniem polecic! mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glad Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.14, 23:09 dzisiejsza restauracja u Mikulskich to już nie to co było kidyś. Kiedyś można tam było dobrze i smacznie zjeść za niewygórowaną cenę. Teraz jedzenie jest do niczego, obsługa również sę pogorszyła. Nastawieni są głównie na imprezy: wesela, chrcziny, komunie. Kucnia bardzo słaba, bez polotu i smaku. Porcje mikroskopijne. Generalnie nie warto już tam chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 23.04.04, 09:22 a ja polecam małą włoską knajpę w Błoniu "pizzeria rustica". Pizza i inne dania na dobrym poziomie warszawskim, a ceny "błońskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamm Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: 213.195.171.* 26.04.04, 20:22 byl kiedys gdzies pod warszawa lokal pod nazwa pod debami. jezdzilem tam kiedys z rodzicami. czy to jeszcze dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Karczma "Rzym" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 08:21 w poszukiwaniu wloskiej knajpy w Czersku (podobno "Karczma Polska")ktora niestety nie znalazlam, trafilam na Karczme "Rzym", ok.10 km od Gory Kalwarii w kierunku Warka/Sandomierz. Tuz przy rondzie i stacji benzynowej skrecic w kierunku Sandomierza. Czyli w sumie ok. 45km od W-wy. "Karczma Rzym" nie wyglada najlepiej, stary barak przy duzym parkingu, ale zarcie jest super ! pzdr K Odpowiedz Link Zgłoś
konop CZERSK!!??? 05.05.04, 11:54 Ten rzym podobno niezły - ale może odezwie się ktoś kto wie gdzie ta włoska knajpa w czersku|? Odpowiedz Link Zgłoś
zojka25 Re: CZERSK!!??? 04.06.04, 16:56 rok temu byla ;) i pewnie jest nadal naprzeciwko kościoła, przez podwórko którego prowadzi ścieżka do riun zamku:) tak więc szukac ruin , kościoła i patrzeć przed siebie;) tyle że w oczy rzuca się jedynie reklama coli;) Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Karczma "Rzym" 05.05.04, 12:15 A ja znam inna Karczme Rzym - kolo Tykocina: www.dworek.com.pl/ Jest tez inna - w Krakowie - ale ta historyczna, uwieczniona przez Mickiewicza, miesci sie w Suchej Beskidzkiej: www.prezentacje.pl/rzym/glowna.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 15:49 czy wiecie cos o barze pod karpiem w magdalence? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: szukam pomyslu na obiad pod miastem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:12 no tak, ryby i frytki, salatka, dosc tluste to wszystko, spory ruch... chyba juz drogo, ale szybko zjesz... k Odpowiedz Link Zgłoś