Dodaj do ulubionych

Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś

IP: *.cdmpekao.com.pl 05.04.11, 08:38
I to w CSW, które uchodzić chce za nowoczesne....
Obserwuj wątek
    • three-gun-max [...] 05.04.11, 08:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: x Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: 217.33.154.* 05.04.11, 08:44
        Tak, to faktycznie to samo!
        • Gość: mplk Nie "mało empatycznie" tylko nie poinstruowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:39
          albo wręcz źle poinstruowana wcześniej przez Panią Chojnacką. To chyba proste?
          • Gość: Mops To zapewne świeżo upieczona Wieowaianka !! IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 17:18
            To za pewne była świeżo upieczona wiesiowianka zwane obecnie Nowowarszowiki .
            Kto z tak małym dzieckiem chodzi po muzeach, i co za rodzice którzy z małym bobasem szwendają się po sklepach po 21 zamiast w domu na dupie siedzieć.
            No ale trzeba się lansować by nie było widać pewnej rzeczy z butów wystającej ;D
      • Gość: Gość Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: 80.50.4.* 05.04.11, 08:44
        Niestety ale sa takie prymitywy jak ty ktorym karmienie dziecka piersia kojarzy sie np z drapaniem po jajach.
      • Gość: YZX Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.mfa.kfki.hu 05.04.11, 08:53
        Ależ mądra i na miejscu uwaga! Tylko nie wziąłeś pod uwagę,że jak już musisz podrapać się po jajach, to możesz to zrobiś w toalecie. Ja jednak zalecałabym regularne mycie !!!
        • Gość: hetero sapiens A właśnie! IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 09:10
          Na tej samej zasadzie zalecałbym karmienie dziecka w domu. Osoba dorosła potrafi zorganizować sobie czas i pamiętać o tym, że dziecko musi jeść. Najlepiej regularnie. No ale, jak widać, niektórzy (niektóre) lubią robić przedstawienia nawet z rzeczy najprostszych.
          • Gość: wars durniu, spłódź dziecko i potem się wypowiadaj. IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 05.04.11, 09:20
            !
            • Gość: hetero sapiens Niech żyje dyskusja na wysokim poziomie! IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 10:09
              Pełna rzeczowych argumentów i szacunku dla odmiennych poglądów.

Dziwne tylko, że wśród setek tysięcy, jeśli nie milionów matek w Polsce, publiczne karmienie piersią nie jest zjawiskiem powszechnym, a sporadycznym. Pewnie jest to wynik zniewolenia, męskiego spisku, ulegania stereotypom i - tu proszę sobie dopisać jeszcze trochę wypowiadanych w takim kontekście banałów.

A bohaterka tekstu zrealizowała koncepcję Andy Warhola (w końcu zwiedzała CSW, mogła się znać), że każdy będzie miał swoje pięć minut. Otóż ma. Przeprowadziła najzwyklejszą w świecie prowokację, zwróciła na siebie uwagę i teraz gra skrzywdzoną. Nakzwyklejszy szantaż. Jedni szantażują macierzyństwem, by się poczuć mocną, inni - tragiczną śmiercią brata-bliźniaka. Jedni i drudzy znajdą trochę poklasku. Zasada jest ta sama.

A teraz możecie mnie dalej wyzywać od najgorszych. Pośmieję się trochę.
              • Gość: Matka 2 dzieci Re: Niech żyje dyskusja na wysokim poziomie! IP: *.mks.com.pl 05.04.11, 10:35
                Nie ma jak komentarz osoby, która kompletnie nie zna się na rzeczy, ale uważa się za znawcę tematu. Masz dziecko? Jeśli nie, to może jednak nie zajmuj stanowiska w sprawie, o której nie masz pojęcia.
                Maleństwo chciało pić, więc kobieta zachowała się tak jak zachowałaby się każda inna matka.
                To, że nie widzisz kobiet karmiących piersią, nie wynika z tego, że nie jest to zjawisko powszechne, tylko z tego, że: 1. nie chodzi o publiczne obnażanie się, tylko o nakarmienie dziecka, więc nie wywala się całości na widok publiczny (co nie znaczy, że nie karmi się w miejscach publicznych), 2. matki szukają miejsc odosobnionych, ponieważ dziecko podczas karmienia musi mieć zapewniony spokój.
                Sama karmiłam wielokrotnie dziecko w miejscach publicznych (parkach, centrach handlowych itp:) i jakoś nie spotkałam się z dziwnymi reakcjami. Obawiam się, że ludzie tacy jak Ty i ochrona tego muzeum muszą się jeszcze wiele nauczyć.
                • Gość: hetero sapiens Re: Niech żyje dyskusja na wysokim poziomie! IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 10:52
                  Po pierwsze - będę zajmować stanowisko w każdej sprawie, w jakiej uznam za stosowne, niezależnie od mojego statusu rodzinnego i tego, czy komukolwiek się to podoba, czy nie. Wolność słowa mamy zagwarantowaną konstytucyjnie - jeśli czujesz się obrażona - proszę, pozwij mnie do sądu. Chociaż jak na razie to mnie tu próbowano obrazić.

Po drugie - Twoja wypowidź w stu procentach potwierdza moje zdanie: jeśli nikt nie zwrócił Ci uwagi, bo karmiłaś w miejscu odosobnionym, to znaczy że chodziło Ci o karmienie, a nie demonstrację. A bohaterce tekstu najwyraźniej o takową demonstrację chodziło i znalazła sobie miejsce, w którym mogła ją przeprowadzić. I teraz gra rolę ofiary - a Ty - skąd inąd prezentując rozsądne podejście - sekundujesz jej tak. Zastanów się, czy nie masz tu do czynienia z manipulacją.
                • Gość: hehehhee hehehhee IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 12:14
                  A nie prościej po prostu wziąć trochę odciągniętego mleka czy wody w butelce i podać ją dziecku w razie potrzeby? Ja tak robiłam, bo widok matki karmiącej piersią nie wszystkim musi się podobać. Wystarczy odrobinę myśleć i mieć szacunek do innych....
                • Gość: baba Re: Niech żyje dyskusja na wysokim poziomie! IP: *.acn.waw.pl 05.04.11, 13:13
                  Hej,9 miesięczne dziecko to nie osesek. maluszki rzeczywiście trzeba karmić wtedy gdy są głodne.9 miesięczny mały człowiek może napić się przygotowanego wcześniej własnoręcznie przez mamę napoju,niekoniecznie z piersi. Mnie osobiście karmienie piersią nie przeszkadza.A przeszkadza mi to,że matki w miejscach publicznych karmią/sklepy,kawiarnia,restauracje/ nie myjąc wcześniej rąk.Przeszkadza mi ostentacja,podaję przykład -pizzeria. Młoda mama władowała nosidełko na stół/nosidełko które wcześniej stało na podłodze/ ,a za chwilę kelner nie miał gdzie postawić zamówionego jedzenia. Pani nie myjąc rąk wyjęła dziecię ,wyjęła/dosłownie/ ogromny cyc i zaczęła karmić. Kelnerowi dostało się za prośbę zdjęcia nosidełka ze stołu,dziecię się rozpłakało,bo to mama zrobiła pyskówkę. Mama nie musiała siadać na środku lokalu,nie musiała stawiać nosidła na stole,nie musiała ostentacyjnie wyjmować całego cyca,ale to zrobiła. A w omawianym przypadku reakcja była taka ,bo 9 miesięczny dzieciak karmiony jeszcze piersią i to publicznie to rzadkość. To nie był osesek,nawet już nie niemowlę i nikt mi nie wmówi ,że tylko matczyne mleko jest jego pokarmem.
              • Gość: wp Trochę dystansu... IP: *.ekspres.net.pl 05.04.11, 10:45
                Jako ojciec dwójki dzieci muszę stwierdzić że okoliczności karmienia nie sposób przewidzieć bo każdy maluch ma swoje humorki. Karmienie piersią oprócz tego uspokaja dziecko nawet w sytuacji kiedy nie jest głodne. W tej sytuacji można zachować się jak ta pani: próbować normalnie funkcjonować i nakarmić dziecko takich warunkach jakie są lub skorzystać z twojej propozycji: izolować matkę w okresie karmienia piersią czyli ok 1,5 roku, niech się nie pokazuje.
                Widać że w tym temacie jesteś Wielkim Teoretykiem.
                • Gość: hetero sapiens Trochę zrozumienia tekstu pisanego IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 10:57
                  Szanowny Mały Praktyku (to w kontraście do Wielkiego Teoretyka): rzecz w robieniu demonstracji z karmienia. I choćby przyszło tysiąc Małych Praktyków i każdy zjadłby tysiąc kotletów i nie wiadomo jak się wytężał - prowokacja pozostanie prowokacją, a demonstracja - demonstracją.
                  • Gość: nika Re: Trochę zrozumienia tekstu pisanego IP: *.4web.pl 05.04.11, 11:16
                    Tak, to naprawdę ogromna prowokacja i demonstracja , usiąść tyłem do drzwi w ciemnej sali, w której nie ma nikogo! Po prostu szczyt demonstracyjnego chamstwa i prowkacyjnego zachowania we fleszach aparatów!

"Gdy kobieta dodała, że chodzi o karmienie, kobieta z obsługi stwierdziła, że nie mają odpowiedniego miejsca, i zasugerowała, żeby poszła do jednej z sal wystawowych na parterze. - W sali było ciemno. Z głośników leciał tekst. Nikogo tam nie było - opowiada Natalia. - Usiadłam na ławce tyłem do wejścia i zaczęłam karmić. "
                    • Gość: hetero sapiens Re: Trochę zrozumienia tekstu pisanego IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 11:49
                      Chamstwa? A to już Szanowna Pani napisała. Szanuję Pani pogląd.
                  • Gość: cycata!!!! Re: Trochę zrozumienia tekstu pisanego IP: 90.163.196.* 05.04.11, 11:18
                    biedny Tuwim, wmieszany w teorie spiskowa mlecznej prowokacji

panie hetero (juz sam login wskazuje na niezwykle waski horyzont...)

jesli nakarmienie glodnego dziecka jest dla Pana prowokacja, to naprawde, powinien Pan zglosic na na terapie, bo to sa moze jakies glebokie leki i paranoja,

na serio, to brzmi niebezpiecznie

pozdrawiam i zycze zdrowia

• Gość: hetero sapiens Re: Trochę zrozumienia tekstu pisanego IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 11:26
                      Ależ dziękuję Szanownej Pani Biuściastej! Już sam Pani login świadczy tak o szerokości horyzontów myślowych jak i o głębokiej potrzebie kompensacji ewidentnych deficytów fizycznych w zakresie obwodu klatki z piersiami. Ma Pani dwie drogi:
                      1. silikon
                      2. terapia.
                      Na szczęście nie wygląda to zbyt poważnie. Jeśli nazwanie siebie "cycatą" i dodanie do tego trzech wykrzykników nie jest prowokacją, to któraś z powyższych dróg jest Pani przeznaczeniem.
                      Pozdrawiam i życzę zdrowia!
                      • 1410_tenrok do hetero sapiens 05.04.11, 11:35
                        a dużo jest takich jak ty? Wy macie fobie i już nick wskazuje, że nie powinienes wypowiadać sie w tej sprawie, ponieważ demonstrujesz fobię! Jesteś gayem?
                        Karmienie niemowląt to zupełnie normalna sprawa i czasem należy zrobić to w miesjcu niespodziewanym. Mały człowiek chce jeść. A ty, jeżeli wówczas dostrzajesz wstrząsu poeksplozyjnego, to zamnkij oczy lub idź się przejść. Podobno pomoaga na to moczenie nóg......
                        • Gość: hetero sapiens Poważnie? IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 11:43
                          Masz rację, jestem. W związku z powyższym:
                          1. Jako dyskryminowana przez wieki mniejszość mam prawo do głoszenia swoich poglądów wbrew cenzorskim zapędom ludzi, któzy w nicku umieszczają przepis na pędzenie bimbru (1 kg drożdży, 4 kg cukru, 10 litrów wody). Jesteś alkoholikiem? A może skinem?
                          2. Ta druga opcja odpowiada mi szczególnie - skini są bardzo męscy i to świetni kochankowie. Męska wspólnota, pogarda dla kobiet, kult ciała i siły. Masz jakąś stronę ze swoimi zdjęciami?
                          • 1410_tenrok niestety, panie ślepa uliczka ewolucji 05.04.11, 19:52
                            wódy nie pijam, a jedynie wino. Ten nick to rodzinna pamiątka historyczna. Głoś se, co chcesz i tak po tobie nic nie zostanie................
                        • Gość: hehehhee Re: do hetero sapiens IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 12:19
                          Karmienie niemowląt to zupełnie normalna sprawa i czasem należy zrobić to w miesjcu niespodziewanym.

Normalna, co nie znaczy, że ktoś może nie mieć ochoty na to patrzeć. Ja np nie mam i sama jako matka nigdy nie narażałam innych na taki dyskomfort.
                  • peryklejtos Re: To troll nie ma co dyskutować 05.04.11, 11:20
                    j.w.
                    • Gość: hetero sapiens Z braku argumentów możesz i tak. IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 11:27
                      Święte Twoje prawo.
                      • Gość: hetero sapiens No dobrze, Kochani, żegnamy się. IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 11:57
                        Wystarczy już dawania Wam okazji do:
                        - wyrażania oburzenia i dowartościowywania się w ten sposób
                        - co niektórym - prób obrażania mnie i wyzywania od durniów
                        - innym niektórym - prób wykazania się wiedzą z zakresu popularnej gazetowej psychologii
                        - jeszcze innym - wyrażania błyskotliwych przypuszczeń co do mojego życia seksualnego.
                        Jak mówił dobry wojak Szwejk - zawsze miło jest poznać wykształconych ludzi. Teraz sobie poużywajcie, jeśli taka wasza wola - już tu nie zajrzę. Koniec zabawy! Pa!
                        • Gość: qwertologia Re: No dobrze, Kochani, żegnamy się. IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.11, 12:07
                          co ci to dalo? kim jestes i jakie masz kompleksy prowokujac tego typu dyskusje? nie masz innych zajec w zyciu? pomoz mamie, posprzataj pokoj, przeczytaj ksiazke, zrob cos ze soba. widac ze inteligentny czlowiek i nie szkoda to sie tak marnowac prowokujac w glupkowaty sposob? zycie jest za krotkie. no chyba ze juz tak masz i lubisz nasmiewac sie z innych.
                  • Gość: hehehhee Re: Trochę zrozumienia tekstu pisanego IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 12:16

1,5 roku to chyba troszkę długo jak na karmienie piersią....
              • Gość: foahoka Re: Niech żyje dyskusja na wysokim poziomie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 12:31
                >Przeprowadziła
                > najzwyklejszą w świecie prowokację, zwróciła na siebie uwagę i teraz gra skrzy
                > wdzoną. Nakzwyklejszy szantaż. Jedni szantażują macierzyństwem, by się poczuć m
                > ocną, inni - tragiczną śmiercią brata-bliźniaka. Jedni i drudzy znajdą trochę p
                > oklasku. Zasada jest ta sama.
                hetero sapiens przeprowdził najzwyklejszą w świecie prowokację, zwrócił na siebie uwagę a teraz gra...najzwyklejszy trollizm;) Jedni trollują (...), w ramach walki z nudą inni (...) bo maja ochotę wysmarkać się swoimi "mądrościami" na forum...jedni i drudzy znajdą trochę uwagi i mają swoje 5 minut, zasada jest ta sama - prawda hetero sapiens?
          • jhbsk Re: A właśnie! 05.04.11, 09:32
            Gość portalu: hetero sapiens napisał(a):

> Na tej samej zasadzie zalecałbym karmienie dziecka w domu.

Jak będziesz miał dzieci to nie będziesz plótł bzdur o „regularnych karmieniach".
          • mgla_81 Re: A właśnie! 05.04.11, 09:41
            A mówi Ci coś hasło "karmienie na żądanie"?
            Zresztą jak dziecko jest małe, to je na tyle często, że nikt by z domu nie zdążył nigdzie dojechać.
            • Gość: mgła naturalna Sztucznnie wygląda ta mgła_81. IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 10:15
              Może to mgła 2010?
          • Gość: Anna Re: A właśnie! IP: *.acn.waw.pl 11.04.11, 10:23
            Zgadzam się w całej rozciągłości. Osoba dorosła powinna być świadoma ograniczeń, jakie narzuca dziecko w pierwszych miesiącach jego życia. Błąd CSW, że nie ma pokoi dla matek, a jednocześnie naganne zachowanie matki, szczególnie hisotryka sztuki, który wiedzieć powinien, czym jest galeria i muzeum sztuki!!
            • unhappy Re: A właśnie! 20.04.11, 09:56
              Gość portalu: Anna napisał(a):

> Zgadzam się w całej rozciągłości. Osoba dorosła powinna być świadoma ograniczeń
              > , jakie narzuca dziecko w pierwszych miesiącach jego życia. Błąd CSW, że nie ma
              > pokoi dla matek, a jednocześnie naganne zachowanie matki, szczególnie hisotryk
              > a sztuki, który wiedzieć powinien, czym jest galeria i muzeum sztuki!!

Kolejna osoba, która nie przeczytała artykułu a komentuje :)

W czym zachowanie matki było naganne? Gdybyś przeczytała artykuł, wiedziała byś, że w niczym :D
      • Gość: boening-767 Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.12.203.174.dsl.dyn.forthnet.gr 05.04.11, 08:59
        three jestes glabem czy tylko grasz takiego ?

ja czytajac takie wypociny jak twoja zaczynam sie drapac po jajach , dziwnym trafem
      • Gość: mfs Drapanie nie da ci na starość emerytury IP: 217.10.60.* 05.04.11, 09:20
      • mgla_81 Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:37
        Ty się lepiej w czoło puknij, zanim coś napiszesz
      • princealbert mojej zonie tez zwrocili uwage 05.04.11, 09:46
        ale ich olalismy. Czy karmienie piersia jest dla kogos gorszace albo kogos podnieca? Jesli tak to niech sie lecza - to ich problem nie moj.
        • Gość: obiektyw Re: mojej zonie tez zwrocili uwage IP: 80.50.135.* 05.04.11, 11:38
          zadziwiajace jak chetnie matki pokazuja piersi przy karmieniu w centrach handlowych i jak zawziecie wytykaja golizne w czasopismach:)
          To niesamowite ze kobieta wyszla z dzieckiem na dwor i nie przygotowala sie do karmienia butelka bo wg Pani historyk: niespodziewanie dziecko zaczelo sie domagac jedzenia. Chcialam tylko zauwazyc ze karmienie w miejscach publicznych i obnazanie cyca wielkosci arbuza jest srednio apetyczne, niedlugo dojdzie do tego ze bedzie sie zmieniac pieluchy zasranym dzieciakom na stolach w restauracji bo to przeciez to takie piekne maciezynstwo.
          • Gość: Asia Re: mojej zonie tez zwrocili uwage IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 12:21
            > To niesamowite ze kobieta wyszla z dzieckiem na dwor i nie przygotowala sie do
            > karmienia butelka

Moje dziecko nie je z butelki. Nie umie, choć starałam się nauczyć - głównie dla własnej wygody. Je mniej więcej co dwie godziny. Spróbuj mu wytłumaczyć, że poza domem powinno jeść z butelki. Albo żeby poczekało grzecznie na karmienie, aż wrócimy do domu.
        • Gość: onyx Re: mojej zonie tez zwrocili uwage IP: *.unknown.vectranet.pl 10.06.11, 17:28
          No i własnie na tym polega twoje buractwo
      • Gość: zzzzzzzzzzzzz debil IP: *.acn.waw.pl 17.04.11, 13:50
        nie ma gorszego idioty niż ty, cieszysz się?
    • Gość: cytat z klasyka Polska to dziki kraj. IP: *.home.aster.pl 05.04.11, 08:40
    • Gość: juhc_i [...] IP: *.raciborz.vectranet.pl 05.04.11, 08:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: bywalec Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.acn.waw.pl 05.04.11, 08:44
      Niestety pp ochroniarze w CSW są wyjątkowo niemili. Na rzeczonej wystawie Bałki łaziła za mną po wszystkich salach jakaś umundurowana Pani. Myślałem, że chodzi o spotęgowanie wrażenia, wywołanego dziełami artysty (szczęśliwie nie doszło do Flagellare) - a ona po prostu sprawdzała czy nie będę kogoś piersią karmił...
    • lukasz.1978 A kapcie jej kazali założyć? 05.04.11, 08:46
      Bo kapcie w muzeum to podstawa!
    • Gość: (gość portalu) Wyjątkowo debilny tytuł artykułu. Poziom magla. IP: *.home.aster.pl 05.04.11, 08:49
      • Gość: Gosc Re: Wyjątkowo debilny tytuł artykułu. Poziom magl IP: *.Red-80-33-190.staticIP.rima-tde.net 05.04.11, 08:57
        Mieszkam za granica i nigdy, przenigdy - nigdzie nikt mi nie zwrocil uwagi ze karmie piersia. Wciaz karmie a syn ma juz 2.5 roku.
        • Gość: Anna Re: Wyjątkowo debilny tytuł artykułu. Poziom magl IP: *.sggw.waw.pl 05.04.11, 09:23
          jakaś chora jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • mrarm Re: Wyjątkowo debilny tytuł artykułu. Poziom magl 05.04.11, 10:16
            Chyba Ty jesteś chora, że tak łatwo oceniasz. Poczytaj sobie o karmieniu piersią w Kazachstanie. Każdy ma prawo robić to, co uważa za słuszne, jeśli nikogo tym wyraźnie nie krzywdzi. W tym przypadku nie ma o tym mowy.
            • Gość: mgła naturalna Kazachskie wzorce najlepsze na świecie. IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 10:25
              Borat! Borat!
      • crises Re: Wyjątkowo debilny tytuł artykułu. Poziom magl 05.04.11, 09:32
        Ano, tytuł debilny i w ogóle portalowe dziennikarstwo w pełnej krasie - jakie znaczenie dla sprawy ma to, że dziecko ma inne nazwisko niż mamusia?!
        • Gość: mgła naturalna Jaki kolor włosów ma niezłomna bohaterka tekstu? IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 10:28
          Pyt. Co myśli blondynka, gdy się dowiaduje że jest w ciąży?
          Odp. Myśli "a może to nie moje dziecko?"
    • ulanzalasem Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 08:56
      A gdyby 1,5 roczne dziecko wcinało tam batonika to byłoby ok? Brudne rączki, czekolada na ścianach,,, :P
      • archozaur Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:14
        Nie widzisz różnicy między piersią a batonikiem? Sporo Cię w życiu omija.
      • tsunami05 Chyba nie tylko Polska 05.04.11, 09:20
        W mega prorodzinnej Danii karmiłam w barze (a la pizzerii, żadnej tam restauracji), dyskretnie, w chuście, przykryta - malutkie, trzymiesięczne niemowlę. Na dworze strasznie lało. Przyszedł kelner i kazał wyjść na dwór albo iść do toalety (kabina metr na metr z samym kibelkiem). Byliśmy tam na wakacjach, czekaliśmy na prom i nie za bardzo miałam alternatywę poza deszczową ulicą i śmierdzącym kiblem. No ale co robić.
        Pani w Muzeum powinna powiedzieć wyraźnie, że karmić nie wolno i nie byłoby problemu. Zasady to zasady.
        • jhbsk Re: Chyba nie tylko Polska 05.04.11, 09:34
          Ale dlaczego nie wolno? Bo pani z muzeum to się nie spodobało?
      • Gość: kay matka siedzi z tyłu IP: *.cyf.gov.pl 05.04.11, 09:27
        > A gdyby 1,5 roczne dziecko wcinało tam batonika to byłoby ok? Brudne rączki, cz
        > ekolada na ścianach,,, :P

A gdyby tam przechodziła wasza matka ?
        • eeela Re: matka siedzi z tyłu 05.04.11, 12:11

> A gdyby tam przechodziła wasza matka ?

(Sprawdzić, czy nie ksiądz)
    • naprawdetrzezwy Trzeba zrobić coś z tym terroroem katolików. 05.04.11, 09:04
      Im się wydaje, że Józef nie miał ani odbytu, ani penisa (tak samo jak jego adoptowany), a Marysia to rodziła chyba pachą, no bo jakże inaczej?
      ;>

Kiedyż się wreszcie od pi er do lą i zajmą swoimi sprawami?
      Debil, który nie wyrzucił po tym na zbite mordy ochroniarzy i tej kretynki opiekującej się salą też pewnie rodził się pachą? A karmiony był od razu kaszanką?
      ;>>>
      • Gość: as Re: Trzeba zrobić coś z tym terroroem katolików. IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 09:14
        Akurat w katolickich domach często wisi obraz Matki Bożej Karmiacej i dla nich jest to naturalne zachowanie kochającej matki, to lewactwowu wszystko kojarzy się z seksem.

• mrarm Re: Trzeba zrobić coś z tym terroroem katolików. 05.04.11, 10:17
          Mówisz? Jesteś jakimś specjalistą od środowisk lewicowych? :D
      • olek_01 Re: Trzeba zrobić coś z tym terroroem katolików. 05.04.11, 09:22
        naprawdetrzezwy napisał:
        > Debil, który nie wyrzucił po tym na zbite mordy ochroniarzy i tej kretynki opie
        > kującej się salą też pewnie rodził się pachą?

Tak jest ! Popieram - tego debila na zbity pysk wypieprzyć z roboty a tej kretynce po premii
        pojechać !!! co za tumany !!!
    • Gość: as Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 09:05
      Lansują karmienie naturalne jako zdrowsze dla dziecka, a potem przeganiają.
    • marpiosko Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:08
      Bez zacietrzewienia i chamstwa:
      Wypraszanie w takiej sytuacji było niestosowne,zwłaszcza,gdy pani starała się to zrobić w pustym pomieszczeniu.To bezdyskusyjne.
      Ale...
      Nie mam zamiaru ukrywać,że gdy w miejscu publicznym,w mojej obecności,obca kobieta zaczyna karmić piersią,odczuwam dyskomfort.I żebym był dobrze zrozumiany:
      NIE obrzydzenie!!!
      NIE niezdrową fascynację,czy podniecenie!!!
      Po prostu czuję,że dzieje się obok mnie coś,co wykracza poza dopuszczoną przeze mnie samego granicę własnej i cudzej intymności i źle mi z tym.Jestem skrępowany,nie umiem swobodnie się rozejrzeć,bo nie chcę być posądzony ani o ostentacyjne gapienie się,czy wręcz"przypalanie na widok cycka"-a na pewno są i tacy-ani o demonstrowanie pogardy,czy obrzydzenia.
      To nie tak!
      Po prostu tak mam,jest to niezależne ode mnie i nie widzę powodu,aby sobie cokolwiek zarzucić,bo jest to niezależne ode mnie i nie wypływa z żadnych świadomych wyborów.
      I rozumiem innych,którzy mogą nie chcieć asystować przy tego typu sytuacjach.
      I po co się o to kłócić?
      • Gość: fm Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: 81.219.144.* 05.04.11, 09:23
        Fascynujące, tylko dlaczego twój osobisty problem ma być ważniejszy od konieczności nakarmienia niemowlęcia? Skrajny z ciebie egocentryk.
        • marpiosko Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:39
          Gość portalu: fm napisał(a):

> Fascynujące, tylko dlaczego twój osobisty problem ma być ważniejszy od konieczn
          > ości nakarmienia niemowlęcia? Skrajny z ciebie egocentryk.

A napisałem gdzieś,Orle Ty Sokole,że ma nie karmić,albo że ją tgrzeba wyrzucać?!!
          Ja tylko opisuję jak się w trakcie bycia świadkiem karmienia czuję,a w pierwszym zdaniu mojej opinii wyraziłem się JASNO i jednoznacznie,co ja o tym wypraszaniu myślę!
          Czytać trzeba umieć,Owieczko Boża!
        • pis-dryk Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:44
          jakie to znowu niemowle z 9-miesieczniaka? dziecko w tym wieku normalnie pije juz soczki, je papki, zupki itd. czy naprawde nie mozna wziac ze soba kubeczka-niekapka lub butli z jedzeniem/piciem dla dziecka? albo wyjsc bezposrednio po posilku dziecka?
          • Gość: no name Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.4web.pl 05.04.11, 09:56
            Sami specjaliscie , prosze bardzo:

Niemowlę, okres niemowlęcy – dziecko od urodzenia do końca pierwszego roku życia.

zy naprawde nie mozna wziac ze soba kubeczka-n
            > iekapka lub butli z jedzeniem/piciem dla dziecka?

Jesli sie karmi piersią, to nie mozna.
            • Gość: bbb Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.upc-e.chello.nl 06.04.11, 22:16
              > zy naprawde nie mozna wziac ze soba kubeczka-n
              > > iekapka lub butli z jedzeniem/piciem dla dziecka?
              >
              > Jesli sie karmi piersią, to nie mozna.

Ratunku!!!!

A zupy, owoce, soki i kaszki to 9-miesieczniak tez cyckiem wciaga, specjalistko? 6-miesieczne niemowleta moga juz popijac z kubka wode czy co tam chca. Nawet jak sie karmi cyckiem.
          • unhappy Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 07.04.11, 10:06
            pis-dryk napisała:

> jakie to znowu niemowle z 9-miesieczniaka? dziecko w tym wieku normalnie pije j
            > uz soczki, je papki, zupki itd. czy naprawde nie mozna wziac ze soba kubeczka-n
            > iekapka lub butli z jedzeniem/piciem dla dziecka?

Po co, jeśli w krótkim czasie wystarczy mu cyc? Po co, jeśli woli z cyca?
        • Gość: ;x Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.lokis.net.pl 05.04.11, 12:48
          Fascynujące, tylko dlaczego problem matki ma być ważniejszy od czyjegoś poczucia swobody i estetyki?

Widzisz, jak łatwo to obrócić?
      • Gość: nana Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.devs.futuro.pl 05.04.11, 09:29
        Ja z własnej, nieprzymuszonej woli, wybieram karmienie dziecka poza oczami innych ludzi. Powinni zaproponować Pani ustronne, wygodne miejsce, to fakt. I to nie chodzi o nagość nawet, tylko o intymną sytuację.
      • mrrrwrrr Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:58
        No cóż. Podziękuj rodzicom, społeczeństwu i księdzu za wychowanie, które wdrukowało w Ciebie poczucie że coś absolutnie naturalnego i na swój sposób pięknego (przez całe wieki był to stały motyw malarstwa) odbierasz jako niestosowne i krępujące.
        • Gość: gość Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.aster.pl 05.04.11, 10:41
          Komu piękne, temu piękne. Można to robić dyskretnie, można demonstracyjnie wywalić cycek kapiący i mieć iinnych w doopie!
        • Gość: nita Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 11:39
          Ja sama karmiłam córkę przez 11 miesięcy, ale rozumiem tych co woleliby unikać takich widoków (sama się do nich zaliczam). Dla niektórych to może ładny widok, a inni woleliby tego nie oglądać i tyle. I karmiące matki też powinny o tym pomyśleć, a i same pewnie lepiej czyłyby się z dala od tłumu ludzi. Zresztą jeśli bohaterka artykułu udała się w takie ustronne miejsce to o nic nie można mieć do niej pretensji.
        • Gość: hehehhee Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 13:32
          Jako matka, która już zakończyła karmienie piersią stwierdzam, że nie ma nic pięknego w karmieniu piersią, czynność jak każda inna przy nie niemowlaku. Swoją drogą to ciekawe - co pięknego w tym widzicie?? Poza tym dziewięciomiesięczne dziecko naprawdę można w publicznym miejscu nakarmić inaczej.
          • Gość: hehehhee Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 13:35
            przy niemowlaku oczywiście, mój błąd
        • Gość: onyx Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.unknown.vectranet.pl 10.06.11, 17:49
          mrrwrr - wypróżnianie się to coś najbardziej naturalnego. Będziesz to robił publicznie? A innym sie to tez spodoba?
          • unhappy Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 12.06.11, 11:49
            Gość portalu: onyx napisał(a):

> mrrwrr - wypróżnianie się to coś najbardziej naturalnego. Będziesz to robił p
            > ublicznie? A innym sie to tez spodoba?

A rozumiesz, że "naturalność" jakiejś czynności nie wystarczy do tego, aby jej publiczne wykonywanie było akceptowane?

Tak trudno się zorientować, że wykonywanie niektórych czynności jest społecznie akceptowane (karmienie piersią) a niektórych nie (wypróżnianie)? Co "naturalność" ma tu do rzeczy. Pozostaje tylko współczucie do osób, którym karmienie piersią kojarzy się z wypróżnianiem.
      • mrarm Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 10:20
        Jak nie wiesz jak się zachować, to idziesz dalej. I już wiesz, jak się zachować, właśnie iść dalej. Nie patrzeć się, nie podniecać, nie ekscytować, nie robić zamieszania. To normalna sprawa.

Jak jesteś na saunie to też masz problem? Przecież też można się czuć skrępowanym lub czuć dyskomfort, jeśli chcesz tam być, to musisz się przyzwyczaić. Sauna jest dla ludzi, którzy chcą z niej korzystać (zwykle nago), a świat jest dla ludzi - podpowiedź - większość kobiet rodzi i wychowuje dzieci, i nie oznacza to konieczności siedzenia w domu. Kobiety od zawsze przemieszczają się z małymi dziećmi, które po drodze karmią, i tak powinno zostać.
    • Gość: haniol Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:11
      Io szczególny kraj w którym kobiety mają rodzić na żądanie ale już karmienie piersią kogoś bulwersuje. Ujawniają się oczekiwania, że kobieta z dzieckiem będzie siedzieć w domu! A taki OCHRONIARZ!! Kto to jest?! I ta paniusia opiekująca się salą - co to za ludzie?! Może przy zatrudnieniu powinno się przechodzić jakieś testy dotyczące kultury osobistej, człowieczeństwa i rozwoju cywilizacyjnego? Bo ci "ludzie" niczego takiego nie prezentowali.
    • Gość: hoho-ho Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:15
      hm, to naprawdę bardzo dziwne. może przez ostatni rok zmieniła się ochrona... wielokrotnie karmiłam synka w csw (w muzeach i galeriach ZAWSZE chciało mu się jeść), czasem w dość eksponowanych miejscach. panie pilnujące udostępniały mi nawet swoje krzesełka, bo przecież "jak dziecko musi zjeść, to musi". uważam nawet csw za najbardziej breastfeeding-friendly muzeum w warszawie (a mam sporo doświadczeń w tej kwestii i dość dużą skalę porównania :-)) nie rozumiem tej sytuacji. choć gdyby w miejscach publicznych były pokoje, gdzie można nakarmić i przewinąć niemowlaka, wszystkim byłoby nam łatwiej
    • unhappy Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:15
      Gość portalu: bambucza napisał(a):

> Karmienie piersia jest estetycznie odrazajace, tak samo jak przezuwanie (dlateg
      > o przezuwa sie z zamknieta paszcza), defekacja (tez w samotnosci) i pare innych
      > czynosci pewnie tez by sie znalazlo.

Jeśli karmienie piersią jest dla ciebie odrażające, to nie mieścisz się w normie. To tylko stwierdzenie faktu, nie próbuję cię wartościować. W naszej kulturze na karmienie piersią w miejscach publicznych jest przyzwolenie. To dla ciebie nieco niewygodne, ale w sytuacji kiedy widzisz matkę karmiącą piersią musisz się oddalić, żeby nie przeżywać odrazy. Matka jest "na prawie" :)
    • Gość: joss Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.11, 09:17
      według mnie karmienie jest rzeczą intymną i nie powinno się robić tego w miejscach publicznych. Rozumiem że pani historyk sztuki chce być na bieżąco nawet z noworodkiem na rękach ale trzeba też wziąć pod uwagę czyjeś poczucie estetyki nie tylko swoje. Galerie sztuki to nie są miejsca gdzie chodzi się z niemowlętami a tym bardziej gdzie się je karmi.
      Niedawno widziałam w przymierzalni w Zarze a był to czas wyprzedaży więc można sobie wyobrazić co się działo w przymierzalniach, pewną panią która mierzyła stertę ciuchów trzymając noworodka, taką malusieńką kruszynkę która jeszcze nie otwierała dobrze oczek. Żal mi się zrobił tej istoty, która pierwsze dni życia spędza w zakurzonej przymierzalni wśród setek osób, wirusów, bakterii i brudu. Jeżeli matka nie jest w stanie pierwszych dni życia spędzić z dzieckiem na 100%, kiedy to dziecko jest najważniejsze - nie życie zawodowe, zachcianki, własne przyjemności to chyba nie jest jeszcze gotowa na to dziecko. Co takie niemowle wyniesie z wizyty w galerii sztuki poza stresem i niewygodą?
      • Gość: as Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 09:22
        ty s..... sam siedz zamurowany w domu jak w pierdlu, ale tobie to nie grozi wiec sie mądrzysz
        • Gość: . Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.3.pl 05.04.11, 09:57
          1. dziecka nie pownno sie ciągać po galeriach, czy to sztuki czy handlowych :/
          2. jeśli już chce się iść to mozna poprosić siostrę/ brata/ koleżankę/ mamę/ inną dobrze znaną i lubianą osobę o popilnowanie dziecka i wtedy można sobie wygospodarować te kilka godzin dla siebie
          • Gość: nika Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.4web.pl 05.04.11, 10:02
            >eśli już chce się iść to mozna poprosić siostrę/ brata/ koleżankę/ mamę/ in
            > ną dobrze znaną i lubianą osobę o popilnowanie dziecka

Wuobraz sobie, ze siostra, brat, kolezanka i mama moze sie nie garnąć do opieki, bo ma własne dzieci.
          • unhappy Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 10:41
            > 1. dziecka nie pownno sie ciągać po galeriach, czy to sztuki czy handlowych :/

Generalnie, tam gdzie jest dużo osób, w normalnych warunkach, system odpornościowy dziecka ma bezcenną okazję poznać szerokie spektrum patogenów.
      • Gość: nika Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.4web.pl 05.04.11, 10:00
        >Galerie sztuki to nie są miejsca gdzie chodzi się z niemowlętami a tym bardziej gdzie się je >karmi.

Bo co? Bo kobieta ma po urodzeniu dziecka zakopać sie zywcem w domu? dowiedziaąłm się już, ze sklepy to nie miejsca dla " bab z wózkami", ze " autobusem bab z wózkiem nie powinna jeżdzic , tylko w domu siedzieć" , a teraz dołaczyły tu jeszcze galerie sztuki...
      • Gość: hoho-ho Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 10:02
        czyli co? według ciebie należy zamknąć dziecko w sterylnym pomieszczeniu i nie wypuszczać go do ukończenia 18 lat?

rozumiem, że karmienie piersią w miejscach publicznych jest tematem kontrowersyjnym. ale zapewniam, można zrobić to tak, żeby nikt nie widział piersi karmiącej. rozumiem, że można nie przepadać za dziećmi - bywają nieznośne, irytujące itd., jednak uwagi o ich wyizolowaniu ze wspólnej przestrzeni są przerażające!!!! odpowiem, dlaczego "te kobiety" zabierają dzieci w miejsca "pełne kurzu i zarazków". pewnie, że robią to dla siebie - dlaczego nagle miałyby się poruszać jedynie po wyselekcjonowanych miejscach? macierzyństwo jest wystarczająco dużą życiową zmianą i obciążeniem. "te kobiety" najczęściej rezygnują z kawy, drinków, nocnych wypadów na miasto, wyjazdów w niebezpieczne strony świata, nie dosypiają po nocach - dlaczego mają też rezygnować ze swoich ulubionych przyzwyczajeń? dla dziecka najważniejsze jest bycie z mamą i to szczęśliwą mamą. jeśli wizyta w muzeum albo na przecenie w zarze daje świeżo upieczonej matce poczucie atrakcyjności czy szczęścia, trzyma ją w intelektualnym czy kulturalnym "pionie" - czemu jej tego odmawiać? kontakt z zarazkami, ale też z nowymi miejscami, i przebywanie w większej grupie ludzi samemu dziecku na dłuższą metę może tylko wyjść na dobre.
        zawsze mnie zastanawiało, dlaczego poza polską, nawet w krajach o dużo mniejszej dzietności, jak włochy, czy hiszpania, dzieci po prostu SĄ WIDOCZNE na ulicy. nie tylko w miejscach dla nich przeznaczonych, na placach zabaw, czy w parkach. ale po prostu wszędzie. teraz rozumiem: tam wyprawa z dzieckiem do muzeum jest OCZYWISTOŚCIĄ. tam dzieci uczestniczą w życiu dorosłych, bo istnieje świadomość, że obie strony dzięki temu ZYSKUJĄ. dzieci otwierają się na świat, a młode matki nie muszą z niego rezygnować. nie muszą płacić za decyzję o urodzeniu dziecka totalnym wykluczeniem ze wspólnej przestrzeni.
        i rozumieją to wszyscy. w polsce póki co można sobie o takim nastawieniu pomarzyć.

z większości komentarzy, które się pojawiły na forum, wynika, że miejsce matek małych dzieci jest poza zasięgiem wzroku, w domu, w "specjalnych" miejscach. i pewnie wszyscy chcecie, żeby rodziło się więcej dzieci, jednocześnie odmawiając ich matkom prawa do wyprawy do muzeum. otóż tak się nie da.
      • Gość: Asia Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 10:09
        > Jeżeli matka nie jest w stanie pierwszych dni życia spędzić z dzieckiem na 100%,
        > kiedy to dziecko jest najważniejsze - nie życie zawodowe, zachcianki, własne p
        > rzyjemności to chyba nie jest jeszcze gotowa na to dziecko. Co takie niemowle w
        > yniesie z wizyty w galerii sztuki poza stresem i niewygodą?

Ple, ple, ple... Po pierwsze: co innego kilkudniowe dziecko w sklepie na wyprzedaży, a co innego 9 - miesięczne w galerii. Po drugie: uważasz, że gotowość na dziecko, to również gotowość do zamknięcia się w domu na głucho i kompletna rezygnacja z siebie? Po trzecie: pitolisz, podciągając publiczne karmienie piersią i pojawianie się z niemowlakiem w miejscach publicznych pod "troskę o dziecko". Umówmy się - nie chodzi o krzywdę dziecka, tylko o twoją niechęć. Po czwarte - być może kiedyś będziesz mieć dziecko. Zalecam wtedy siedzenie w domu po 24 godziny, przez 7 dni w tygodniu przez jakieś trzy lata. Będziesz mogła potem się puszyć, że byłaś gotowa na dziecko.
      • sunday nieestetyczne? najwyraźniej masz problem. 05.04.11, 10:26
        > ale trzeba też wziąć pod uwagę czyjeś poczucie estetyki nie tylko swoje.

Jeśli karmienie piersią jest dla Ciebie nieestetyczne, to najwyraźniej masz problem. No, ale to Twój problem, nie matek karmiących i ich dzieci.
      • joanelle Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 16.04.12, 10:24
        No pewnie. Sugerujmy kobietom, że jak mają dzieci, to powinny się zabunkrować w domu i już ani do galerii, ani sobie bluzki kupić, chyba że ktoś inny łaskawie posiedzi przy bobasie... choć też w sumie nie wiadomo, czy nie będzie miał traumy, jak mama zniknie na parę godzin, może lepiej, żeby nie... A potem wydziwiajmy, że kobiety nie chcą mieć dzieci, bo nie czują się gotowe na coś takiego.
    • Gość: as Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 09:21
      Niektórzy zachowują się tutaj jak zacofani, "czują dyskomfort na widok karmiącej matki", ale
      gdyby tam była parada gejowska z gołymi dupami to pan by chwalił jako nowoczesność.
      • sunday Bingo! 05.04.11, 10:28
        > Niektórzy zachowują się tutaj jak zacofani, "czują dyskomfort na widok karmiącej matki",
        > ale gdyby tam była parada gejowska z gołymi dupami to pan by chwalił jako
        > nowoczesność.

Ot, takie czasy. "Love parade" z gołymi tyłkami jest nowoczesna, trendy i cool. A matka karmiąca jest nieestetyczna.
        • Gość: Olaa Re: Bingo! IP: *.ds1-k.us.edu.pl 05.04.11, 11:15
          Tym bardziej, ze jak napisano w artykule - w csw byly wystawiane zdjecia nagich kobiet (Lodz Kaliska czy cos...) - kolokwialnie mowiac - bylo tam duzo innych cyckow poza jednym karmiacym dziecko. No ale ludzie sa dziwni...
      • Gość: ;x Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.lokis.net.pl 05.04.11, 12:57
        Jak to dobrze, że wiesz co innych rusza. Jasnowidz? To ja poproszę numery na najbliższe losowanie lotto!
    • Gość: m Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.pools.arcor-ip.net 05.04.11, 09:24
      W normalnym kraju to muzeum za tydzien prezezyloby inwazje setek karmiacych matek, jak Delta Airlines po tym, jak wyprosily karmiaca matke z samolotu.
      • Gość: ;x Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.lokis.net.pl 05.04.11, 12:59
        Wtedy to już jest jakiś owczy pęd na dowalenie innym, a nie normalny kraj.
      • Gość: lilianna Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 13:17
        Dla mnie sprawa jest oczywista i nie rozumiem większości Waszych wypowiedzi. Jako matka mam prawo pójść wszędzie z dzieckiem (to jeszcze dzięki Bogu nie jest zabronione) i chodzę, kierując się jedynie własnym zdrowym rozsądkiem. Dopóki dziecko nie ryczy, nie biega, nie przeszkadza, to nikomu nic do tego, czy jestem z nim w galerii, czy w centrum handlowym. Jak ryczy i przeszkadza, to wychodzę z nim na zewnątrz. Jak zrobi kupę, to idę je przewinąć w miejsce, gdzie nikt nie będzie tego oglądał. Jak chcę je nakarmić, to szukam ustronnego miejsca, nie będącego toaletą. Pani z artykułu szukała takiego miejsca i takie miejsce zostało jej błędnie wskazane. Wyrzucenie jej przez ochronę było po prostu szczytem chamstwa. Jeśli sala, w której karmiła nie nadawała się wg personelu do tego, to powinni jej wskazać inne miejsce. W CSW jest cała masa pomieszczeń biurowych, czemu jej tam nie zaprowadzono?
    • com.bi-nerki Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:24
      Większość Warszawy to mentalne muzeum, nie tylko ta feralna placówka. Według nich kobiety, mają rodzić i warować przy garach a nie pętać się z bachorami po muzeach i siać zgorszenie w przededniu beatyfikacji JPII.
      • Gość: as Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 09:29
        akurat u katolików Matka Boża Karmiąca wisiała w każdym domu i jest naturalną czynnością kochającej matki

www.google.pl/images?hl=pl&client=qsb-win&rlz=1R3GZEF_plPL353PL353&q=matka%20bo%C5%BCa%20karmi%C4%85ca&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=948&bih=463
        • mrrrwrrr Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:39
          ..bo to taka typowo katolicka hipokryzja. Goła pierś na obrazie nie przeszkadza (toć to przecież święty cyc).
          Ale na żywo to już fe, obraza moralności i rzecz gorsza od morderstwa.
      • Gość: warszawa Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 11:59
        co ty pleciesz?
    • Gość: mama_trójki Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.04.11, 09:24
      Co to w ogóle ma być?!Porównywanie defekacji do karmienia piersią! Ktoś kto tak pisze, jest albo kretynem bez autorefleksji albo bezczelnym ignorantem.Wykarmiłam troje dzieci piersią, każde przez około 12 miesiecy i wiem że nawet w miejscu publicznym można to zrobić bardzo dyskretnie i nikt nie ma prawa zauważyć"wymiona", czyli po normalnemu pierś.Ludzie widzą tylko dziecko leżące na reku, przytulone do mamy.Wredne baby/dziady, które nie wiedzą co to macierzyństwo piep..lą co popadnie.Tak , bo takie wpisy świadczą o ograniczeniu wpisującego.
      • quebec4 Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 09:46
        Rzeczywiście głupi tytuł, bo karmiąc dziecka piersi się nie pokazuje. Podzielam pogąd przedmówcy - moja żona wielokrotnie karmiła w miejscach publicznych i nikt nigdy nie był z tego tytułu wystawiony na odrażający widok przyssanego bachora do kobiecego wymiona...

A poziom wypowiedzi jest naprawdę przygnębiający.
      • echtom Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś 05.04.11, 10:33
        Też karmiłam troje dzieci prawie do roku, w różnych miejscach publicznych z kościołem włącznie. Na szczęście nikt nie zwracał mi uwagi. "Pokazywanie piersi" to bzdura - większość zasłania główka dziecka, z góry przykrywa się bluzką albo chustą i nic nie widać. Może stąd bierze się przekonanie o sporadyczności publicznego karmienia, że wiele osób nawet tego nie zauważa. Problemem w miejscu publicznym może być tylko dziecko wrzeszczące, jeżeli komuś przeszkadza dziecko karmione piersią, to ma problem ze sobą.
    • Gość: as Re: I dobrze, cycki na wierzch to murzynki w dżun IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 09:24
      ale parada gejowska z gołymi d... to OK?
    • Gość: orient Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.ichf.edu.pl 05.04.11, 09:26
      Zamknąć wreszcie ten lewacki przytułek chamstwa i nihilizmu!
    • lekomanek Zboczeńcy 05.04.11, 09:29
      Kobieca pierś służy do karmienia dzieci a jeżeli ktoś ma inne skojarzenie to jest zboczony i hak mu w smak. Karmiąca Pani powinna pozwać ochronę i "opiekunkę sali" za molestowanie seksualne - toć oni mają włochate myśli na widok kobiecej piersi. Zboczeńcom mówimy NIE :)
      • r_mol Fiut też służy głównie do sikania 05.04.11, 09:37
        ale jak byś go wyjął na wierzch w muzeum to miałbyś problemy nie tylko z ochroną, ale i z policją.
        • mrrrwrrr Re: Fiut też służy głównie do sikania 05.04.11, 09:49
          A Tata Ciebie fiutem nie karmił, co? Jest pewna różnica. A może karmił?
          • r_mol Może ciebie, pedrylu 05.04.11, 09:54
            Odnoszę wrażenie że istnieje wyraźna zależność między molestowaniem w dzieciństwie i "postępowymi" poglądami w wieku dorosłym.
      • mgla_81 Re: Zboczeńcy 05.04.11, 09:40
        :)
      • Gość: Gość Re: Zboczeńcy IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 10:04
        Kobieca pierś NIE służy jedynie do karmienia, to wie każda prawdziwa kobieta. Obnażanie się w miejscu publicznym nie jest czymś normalnym, nawet jesli celem jest karmienie dziecka. Niestety jesli kobieta decyduje się na dziecko musi mieć to na uwadze. Karmienie piersią w miejscu publicznym jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Ja jestem kobietą i mnie to brzydzi, a mężczyźni reagują dwojako - albo nie potrafią oderwać wzroku, albo ich reakcja jest podobna do mojej.
        • Gość: no name Re: Zboczeńcy IP: *.4web.pl 05.04.11, 10:11
          a jestem kobietą i mnie to brzydzi, a mężczyźni reagują dwojako
          > - albo nie potrafią oderwać wzroku, albo ich reakcja jest podobna do mojej.

Oczywiscie, ze CIEBIE to brzydzi, ale nie brzydzą cie wielkie silikonowe, napakowane cycki na co drugiej reklamie. Tak cie wytresowano, ze tamte cycki sa ok, te karmiące są obrzydliwe.

To ja ci coś zaproponuję - jelsi kobieta karmiąca piersią cię obrzydza - NIE PATRZ, NIE MA PRZYMUSU, TAK SAMO JAK NIKT NIE ZMUSZA DO PATRZENIA NA CHOROBLIWIE OTYŁĄ OSOBĘ.
          • Gość: ;x Re: Zboczeńcy IP: *.lokis.net.pl 05.04.11, 13:00
            Kolejny jasnowidz! Wie, co ludzie myślą o sprawie B, na podstawie tego, co napiszą o A!
        • Gość: kropecka Re: Zboczeńcy IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 10:32
          Oczywiście, że służy do karmienia - taki był cel natury, jak tworzyła kobietę.
          Oglądnij sobie "Akademię Pana Kleksa" - teraz ten film podpada pod pedofilię, a jak wchodził do kin to wszyscy rodzice z dziećmi na niego chodzili. To co widzimy siedzi w naszych głowach.

A że punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia życzę dużo dzieci (wykarmionych piersią), aby móc doświadczyć i innych punktów widzenia, skoro wyobraźnia tak szwankuje...
          Pozdrawiam
    • Gość: orientespl Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: 212.160.172.* 05.04.11, 09:32
      Często bywam w CSW. Tamtejszy personel chyba trafia do tej roboty w wyniku selekcji negatywnej. Zwiedzałem tam kiedyś jakąś wystawę, w tym samym czasie w sali obok dyrektor CSW oprowadzał jakiś gości. Przechodziłem z jednej sali do drugiej a salowa (agentka ochrony?) do mnie: "a gdzie się pan tutaj pałęta"?
    • Gość: thehfh Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.tktelekom.pl 05.04.11, 09:32
      Polaczki ze wsi, szczekacie a wystarczy tylko powiedzieć jedno - to wina muzeum że nie ma wydzielonego pomieszczenia dla matki z dzieckiem, nawet przepisy o tym mówią, a na pewno zdrowy rozsądek, obok toalet zrobić takie pomieszczenia i koniec.
      • Gość: polka Re: Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.04.11, 10:25
        Mieszczka/mieszczuch się odzywa.Cała Polska to zaścianek i prowincja Europy!! Fcukin kosmopolit(k)a.....buhaha
    • Gość: olo Wyrzucili ją z muzeum, bo pokazała pierś IP: *.acn.waw.pl 05.04.11, 09:33
      zrobić grupowe karmienie piersią w tym muzeum i zaprosić tvn!@
      zobaczymy co zrobią zajebiści ochroniarze drapiący się po jajach i pierdzących po kątach !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka