Dodaj do ulubionych

Ranking osiedli mokotowskich

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:51
Napiszcie ,które są najlepsze do mieszkania ,a które najgorsze/o ile są taki
na Mokotowie/.Tylko nie stosujcie mylnego nazewnictwa MSI.
Obserwuj wątek
    • mokoto Re: Ranking osiedli mokotowskich 25.05.05, 20:25
      Najpiękniejszy i najlepszy do mieszkania jest tzw. stary Mokotów: od
      Domaniewskiej (na wysokości kościoła przy m.Wilanowska) aż do Wawelskiej czy
      placu Unii Lubelskiej. Szkoda że tak mało tu wątków poświęconych tej okolicy...
      Dzisiaj zrobiłam sobie piękny spacer po Łowickiej, Madalińskiego, Asfaltowej,
      Fałata, Opoczyńskiej... Tu naprawdę jest super!
      • Gość: GG Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.chello.pl 25.05.05, 22:28
        O tak, Stary Mokotów to niepowtarzalny klimat w Warszawie. Osobiście
        najbardziej uwielbiam rejon: Narbutta/Puławska/Rakowiecka/Boboli, a zwłaszcza
        Asfaltową, Opoczyńska i inne równoległe uliczki... Ale co tam, cały nasz
        Mokotów jest wspaniały, choć wiadomo - wszędzie są jakieś drobne mankamenty

www.mokotow.republika.pl
        • Gość: Rostek Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.eranet.pl 22.08.05, 14:12
          Ludzie, co Wy wypisujecie o starym Mokotowie - to jest najgorszy syf i zulernia.
          Mieszkam przy Dolnej i tam noc w noc sa bijatyki pijackie albo na klatce albo
          pod domem. O tym, ze zule sraja i szczaja na klatce nie wspomne. Jedna wielka
          Melina pijacka: Dolna, Konduktorska, Ludowa - nie ma tam nic ladnego - a park
          Morskie Oko - to tylko iluzja - zule, narkomani i bandziory.

Zenada - wlasnie sie wyprowadzam na Sluzew nad Dolinka - nareszcie nie bede
          musial patrzec na zapijaczone mordy sasiadow. Cisza, zielen.

Nie moglem spokojnie patrzec, na to co inni uzytkownicy wypisuja o starym
          Mokotowie... chyba, ze jego "gorna" czesc jest inna - chociaz w zasadzie - cala
          Warszawa, to zwykla cholotka, ktora jadac samochodem wyrzuca niedopalek na ulice.

• Gość: mokot Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 00:57
        W pełni się zgadzam z Mokoto ale dodałbym do tego jeszcze osiedle domków
        jednorodzinnych na południe od Wilanowskiej.Ten sam klimat bo dalej na południe
        jest już inaczej.
    • snopczykwariat Re: Ranking osiedli mokotowskich 26.05.05, 10:52
      WIERZBNO rządzi!!
      • Gość: miu Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.acn.waw.pl 26.05.05, 12:54
        Rzadzi, rzadzi, zwlaszcza poziomem intelektualnym szacownego przedmowcy.
        • Gość: Służewiak Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:19
          Służew nad Dolinką!Super komunikacja ,sklepy ,a do tego przestronnie i zielono.
          • Gość: Siergiej Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:41
            Na głowę upadłeś - pytanie nie brzmiało gdzie mieszkasz , ale o najlepsze
            osiedle na Mokotowie. Trzeba nie mieć krzty obiektywizmu, aby na napisac ze
            najlepsze jest osiedle z wielkiej płyty rodem z wczesnego Gierka. Mistrzu
            rozbroiłeś mnie. Uważam, że Mokotów tylko ten klasyczny - Stary. A że ktoś
            kiedyś się pomylił i zaliczył Służew n Doliną do Mokotowa...
            • Gość: Służewiak Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:09
              Mistrzu nie napisałem ,że jest to najlepsze osiedle Mokotowa jeżeli chodzi o
              architekturę.Komunikacja i infrastruktura są bardzo dobre ale główną zaletą
              tego osiedla jest zieleń i przestrzeń ,której nie ma w takich ilościach na
              Starym Mokotowie.Osiedle SnD powstało w latach 70-tych ale tereny te należały
              do Mokotowa jeszcze przed wojną czyli są historycznie jego częścią.
              • Gość: Zielony Ludek Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:37
                CYT: "główną zaletą tego osiedla jest zieleń i przestrzeń ,której nie ma w
                takich ilościach na Starym Mokotowie". ZABIJ MNIE !!! Że wymienię największy
                park w W-wie dla ludzi POLA MOKOTOWSKIE; MORSKIE OKO; PARK DRESZERA; ŁAZIENKI -
                CAŁĄ MASĘ SKWERKÓW (dla przykładu ten przy kinie Iluzjon). Chodzi mi o to że
                jestes nieobiektywny. Pieszesz takie bzdury - nie wiem po co. A co jest u Was ?
                Teren zielony wokół rzeczki Smródka, gdzie można dostać i owszem w mordę.
                Trochę obiektywizmu...
                • Gość: Zielony ludek 2 Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 09:47
                  Chyba sam nie wiesz o czym piszesz facet. Wymieniles same parki, podaj mi
                  lepiej OSIEDLA gdzie jest tyle zieleni. A tak na marginesie Smródka to nie
                  rzeczka, tylko potok :)
                  jebaj sie
                • Gość: Służewiak Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 23:52
                  Mi się wydaje ,że to ty nie jesteś obiektywny.Łazienki to nie Mokotów.Park
                  Dreszera jest ładny ale mały.Morskie Oko OK ale Dolinka Służewiecka jest kilka
                  razy większa i porównywalna tylko z Polem Mokotowskim , które zgadzam się jest
                  "the best".Nie jednak o parkach ale o zieleni między blokami i z tym na Starym
                  jest dużo gorzej/choć oczywiście architektura nieporównanie lepsza/.Z
                  bezpieczeństwem to nieprawda co piszesz bo dostać wszędzie można ,a na osiedlu
                  SnD są kamery,patrole itp.Spółdzielnia dba o bezp. mieszkańców.A pozatym
                  wszystkim nie pisałem , że SnD jest najlepszy we wszystkim bo bardzo lubię cały
                  Mokotów , a Stary szczególnie.
                  PS.Wszystkie miejsca ,które wymieniłeś są super co nie znaczy ,że SnD nie jest
                  fajny.
          • Gość: qw Służew??? IP: 217.8.161.* 22.07.05, 11:38
            Gość portalu: Służewiak napisał(a):

> Służew nad Dolinką!Super komunikacja ,sklepy ,a do tego przestronnie i
            zielono.

Komunikacja niezła, zgadzam się....
            Zielono... ale bardzo głośno i przy ruchliwych ulicach - nad "smródką" jest
            głośno od Dolinki Służewieckiej i Puławskiej, a jak zrobią bezsensowne*
            przedłużenie KEN z mostem nad Dolinką, to na spacery tam będą chodzili
            wyłącznie uzależnieni od spalin. Ja wolę iść na spacer na Wyścigi.

Sklepy... Jest Mokpol i Moarcpol... ale po chodnikach nie da się chodzić bo
            jest tam 1000 straganów i 10000 samochodów. A bazar na rogu Wałbrzyskiej i
            Puławskiej jest strasznym syfem.
            Dużo pijaczków zwłaszcza koło Mokpolu i bazarku na Smyczkowej. W nocy grupy
            kompletnie pijanych typów wracających ze sklapów nocnych przy Smyczkowej - 3
            nocne w jednym miejscu!!!! W 2 z nich jest TYLKO alkohol nawet chleba nie ma!

Pozdrawiam
            qw

*bezsensowna - z "Usrynowa" do Centrum jest metro. I tym metem mogą jeździć
            ludzie. Budowanie im 2 pasmowej drogi pokrywającej się z trasą metra jest
            zachęceniem do jazdy samochodem zamiast komunikacją publiczną i zwiększy ruch.
            I znów będą korki.
            • mokot Re: Służew??? 22.07.05, 12:42
              Chyba przesadzasz.Wewnątrz osiedla SnD nie jest głosno.Pozatym gdzie blisko
              centrum nie jest głośno i nie ma ruchu.Z Wyscigami racja.Ale z bazarkiem
              przesadzasz.Idz do centrum to dopiero syf zobaczysz ,a ilu pijaczków i
              narkomanow.Jak sie tego nie chcę widzieć to trzeba sie wyprowadzic pod Warszawę
              i to coraz dalej.Co do KEN-u masz dużo racji.
              • Gość: qw Re: Służew??? IP: 217.8.161.* 22.07.05, 17:02
                mokot napisał:
                > Chyba przesadzasz.Wewnątrz osiedla SnD nie jest głosno.
                Nie na SnD jest cicho - spaceruję tam często z dzieckiem, chodziło mi o teren
                nad Potokiem. Tam jest głośno.

Co do bazarku... no dobra dookoła bazarku jest syf, na samym bazarku da się
                wytrzymać.

>Jak sie tego nie chcę widzieć to trzeba sie wyprowadzic pod Warszawę
                Mieszkałem przez wiele lat w Milanówku. Tam też są pijaczki.
                Kiedyś za to było cicho, ludzie chodzili pieszo lub jeździli rowerkami - teraz
                jak odwiedzam znajomych to widzę inny Milanówek. 100 samochodów 5 pieszych 1
                rower. Do kiosku po gazetkę to teraz samochodem się jedzie :-(

Co do samego SnD jest tam spokojnie, oczywiście na Służewcu jest gorzej - tam
                jest pełno dresów i innych agresywnych gó..arzy.

KEN:
                Z wiaduktami nad potokiem i zjazdami z KEN w Dolinę Sł. nad Potokiem nie będzie
                się dało pospacerować. Myślę że to miejsce też kiedyś zabudują - np powstaną
                tam biurowce jak na końcu Szturmowej, a Bacha będzie dojazdówką....

A po przedłużeniu KENu, zrobią z Wałbrzyskiej 2-pasmówkę.

Pozdrawiam spokojnych Służewiaków.
                qw

• mokot Re: Służew??? 28.07.05, 10:38
                  Dwie informacje ,które podałeś chciałem sprostować.Po pierwsze z Wałbrzyskiej
                  nie można zrobić 2-pasów bo nie ma miejsca.To jest jednak ulica w osiedlu.Po
                  drugie Rada Warszawy uchwaliła już prawie/są drobne zastrzeżenia/ plan
                  zagospodarowania przestrzennego dla Dolinki Służewieckiej i NIC nie będzie tam
                  można budować.Ma być też obsadzona drzewami dla wyciszenia od ul.Doliny
                  Służewieckiej.
                  • Gość: qw Re: Służew??? IP: 62.162.100.* 28.07.05, 15:35
                    Mam nadzieję że tak się stanie, jednak lobby samochodowe jest tak silne że
                    można spodziewać się wszystkiego. Na Wałbrzyskiej wystarczy "tylko" wyciąć
                    drzewa, zwęźić chodniki (i tak zmienione przez kierowców w dziki parking) i
                    jest miejsce dla 2 pasów.

Rozumiem, że bezsensowne przedłużenie KEN nad Potokiem jednak powstanie?

Pozdrawiam
                    qw
            • mokot Re: Służew??? 22.07.05, 12:47
              Jeżeli lubisz porzadek dlaczego nie wspomniałeś jak pisaleś o sklepach o
              Landzie.To barzdzo kameralny dom handlowy.Jest jeszcze Galeria Mokotów
              3min.autobusem lub 12-15min na piechotę.
    • mokot Re: Ranking osiedli mokotowskich 30.05.05, 00:05
      Mokotów to dla mnie po pierwsze osiedla willowe ,które tworzą urok tej
      dzielnicy.To niska zabudowa ,zieleń ,ładna architektura,cisza i spokój prawie w
      centrum.Klimat dzielnicy tworzą więc na Górnym Mokotowie :Stary Mokotów/od
      rejonów Dąrowskiego po KGP,Królikarnie,Skocznie/,Wyględów/rejony Olimpijskiej/i
      Mokotów Oficerski/za al.Wilanowską/,a na Dolnym wiele mniejszych ale głównie
      właściwie samodzielna Sadyba.
    • Gość: KS Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 00:55
      Ksawerów!!!
      • mmeva Re: Ranking osiedli mokotowskich 30.05.05, 19:08
        Zgadzam się z sąsiadem :)
    • Gość: Staryalejary Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 01:04
      Rejony Rakowieckiej,Wiśniowej itd.Super klimat w centrum miasta.Silver Screen
      pod bokiem/jedyne takie w Warszawie nie jakiś multipleks z Woli czy tego
      podwarszawskiego CH Targówek > repertuar inny/.
    • Gość: mike Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:27
      najgorsze rejony to: sluzew nad dolinka i dalej w strone galerii mokotow, czesc
      stegien, wierzbno...wszedzie tam jest ohydna zuleria..po prostu az odechciewa
      sie zyc ze takie scierwa nie siedz ajeszcze w wiezieniu tylko rezyduja na
      najlepszej dzielnicy wawy :(
      • corgan1 Służew n. Dolinką - the best of blokowisko 31.05.05, 18:36
        Absolutnie nie zgodze się, ze Służew to syf! Mieszkam tu od 4 lat i choć jest
        blokowiskiem jest bardzo przyjemnym miejscem. Dobry dojazd, dużo zieleni,
        wolnych terenów i przestrzeni. Gdzie na takich Kabatach masz np. parę boisk do
        gry w piłkę? albo wielkie trawniki na ktorych można po prostu usiąść, wyjśc
        przespacerować się, pojeżdzić swobodnie rowerem? Służew slabo wygląda jak się
        jedzie Dolinką albo od strony Puławskiej i stwarza wrażenie molochu z betonu,
        ale to pozory. Może to i lepiej, że nie jest tak "tredny" w agencjach
        nieruchomosci?

Co do reszty częsci Mokotowa się nie wypowiadam, bo nie mieszkałem, ale ogólne
        Mokotów jako całość (może poza Służewcem i Stegnami) jest dość przyjemnym
        miejscem do zamieszkania.

------------
        Forum SISKOM TAK dla warszawskiej obwodnicy
        Strona internetowa SISKOM
        • Gość: miu Re: Służew n. Dolinką - the best of blokowisko IP: *.adsl.proxad.net 23.06.05, 12:27
          Tak, tak, rzeczywiscie Sluzew jest lepiej zorganizwan od Kaabatow, bo - jak
          wiadomo - na Kabatach to nie ma ani boisk, ani kortow do tenisa, ani dwoch
          basenow, sciezek rowerowych, kilku silowni, zadbanych placow dla dzici. Nic tam
          nie ma. Lasu tez nie ma. Dlatego mieszkania na Sluzewiu sa nieporownywalnie
          tansze i nie kazdy moze sobie pozwolic, by tu zamieszkac!
          • Gość: Granat Re: Służew n. Dolinką - the best of blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:51
            Przedewszystkim nie ma żadnego widoku z okna.Wszędzie beton i okno w
            okno."Pięknie".
            • Gość: Granat Re: Służew n. Dolinką - the best of blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:54
              Kabaty to betonowa pustynia ,a Służew to osiedle w parku.Do tego ze Służewa do
              centrum jest ok.5 km ,a z Kabat ponad 10 km.
              • Gość: mm Re: Służew n. Dolinką - the best of blokowisko IP: *.acn.waw.pl 23.07.05, 18:02
                Tak jest! Sluzew jest lepszy od Kabatow. Dlatego metr kwadratowy mieszkania na
                Kabatach jest dwa razy drozszy od mieszkania na Sluzewiu. To jasne. Kazdy chce
                mieszkac w ogrodzie z zulami lub ogladac jak w tym "ogrodzie" łysi bija
                przechodniow. Poki co ogladac...
                • Gość: Granat Re: Służew n. Dolinką - the best of blokowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:13
                  Po pierwsze buraku idź do szkoły bo się mówi na Służewie ,a nie na Służewiu.Po
                  drugie KŁAMIESZ bo metr nowego mieszkania na Służewie kosztuje ponad 4000zł. ,a
                  na Kabatach max. ok.5000zl. czyli nie dwa razy jak napisałeś ,a na Mokotowie
                  Oficerskim który jast dwa kroki od Służewa metr jest po 6000tyś. czyli więcej
                  niż na Kabatach.ceny na Kabatach są sztucznie podbijane przez
                  przyjezdnych.Kabaty to obrzeża miasta ,a Służew to obrzeża ale d.gminy centrum.
                  I kolejne kłamstwo.Dlaczego piszesz o żulach ,których tu nie ma.To jedno z
                  najbezpieczniejszych osiedli w Warszawie.Są kamery i liczne patrole Policji i
                  SM.Ale rozumiem ,że jeżeli przepłaciłeś na Kabatach chcesz się dowartościować
                  bo tam ceny mieszkań będą już tylko spadać.Wspólczuje mieszkania w betonie
                  prawie poza Warszawą więc nie będe wyliczał już wad Kabatów.
      • Gość: Służewiak Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 01:39
        Mieszkam na SnD od dawna i żadnej żulerii tu nie ma.Jak ktoś piszę inaczej to
        kłamie.To samo dotyczy Wierzbna.
        • Gość: mieszkaniec Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: 195.136.112.* 02.06.05, 13:23
          Ale ostatnio jest tu troche ziomalstwa. Taki jeden lebek z L wygolona z tylu
          glowy i jego kolesie. Twardzi w grupie. Widzialem jakis czas temu jak szedl
          jakis gosc z dziewczyna po moim spokojnym osiedlu (okolice Niedzwiedziej) a
          jeden z tych twardzieli wyciagnal pale i zaczal towarzysza dziewczyny okladac
          tym kijasem. Ze bylo to niedaleko mojego domu pobieglem po pale, zeby nauczyc
          gnoja dobrych manier, ale jak wrocilem to juz ich nie bylo. Jeszcze ich gdzies
          znajde.
      • skorpioniczka Re: Ranking osiedli mokotowskich 29.06.05, 16:46
        Jak się pojawiasz na Wierzbnie to żule się zbierają? Ok, swój do swego ciągnie.
        Mieszkam tu coś ok 30 lat jest to jedno z najzieleńszych osiedli Warszawy,
        cisza i spokój, świetnie umiejscowione komunikacyjnie, szkoły - pełen zakres.
        Jakoś tak miło i sympatycznie. A jak ktoś na "gościnne występy" przyjeżdża, a
        potem na forum wypisuje brednie to jego problem.
    • snopczykwariat Re: Ranking osiedli mokotowskich 02.06.05, 22:43
      Moje Osiedle na którym mieszkam -WIERZBNO- znam je od dizecka.
      Moje Osiedle-Wierzbno- od zawsze tu mieszkam...!! :D

Kraina Ludzi bez przyszłości!
      • Gość: !!! Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 01:54
        Willowe: "Blokowe":
        1.Stary Mokotów 1.Stary Mokotów
        2.Wyględów 2.Służew
        3.Mokotów Oficerski 3.Wierzbno i Ksawerów
        • Gość: leszek Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.chello.pl 04.06.05, 19:01
          Uwielbiam cały Mokotów, generalnie każde z osiedli mokotowskich ma swoje wady,
          ale zawsze mnóstwo zalet. Mieszkam na Wierzbnie i chwalę sobie to osiedle -
          jest zielono, spokojnie i wszędzie blisko. Osobiście najbardziej lubię jednak
          Stary Mokotów. Co do Służewa nad Dolinką to faktycznie blokowisko bez dwóch
          zdań, ale nie znam równie przyjemnego, zielonego i bezpiecznego blokowiska w
          całej Warszawie. mieszkałem tam 3 lata i było świetnie. Wcześniej mieszkałem na
          Ursynowie i musze przyznać, że to jest dopiero blokowisko bez klimatu i
          charakteru a na dodatek 2 razy mnie tam okradziono i raz włamano się do
          samochodu - taki jest naprawdę ten przereklamowany Ursynów. Dlatego wróciłem na
          Mokotów do korzeni rodzinnych sprzed wojny.

JEDNOŚĆ MOKOTOWA!!! JEDNOŚĆ MOKOTOWIAN!!!
    • xpert Re: Ranking osiedli mokotowskich 07.06.05, 10:49
      wygledow oczywiscie jest najlepszym miejscem
      • Gość: Henryk Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 07.06.05, 12:08
        a co ze Starą Sadybą? na południe od Bonifacego do Nałęczowskiej,i na wschód od
        Sobieskiego do Jeziorka Czerniakowskiego?
    • Gość: gag Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.05, 20:26
      Zajrzyj na osiedle Dąbrowskiego - dużo zieleni, spokój. Mieszkałam juz w kilku
      miejscach na Mokotowie min na Batorego, na Służewie nad Dolinką, Sadyba itd
      Każe z tych miejsc ma swoje zalety, ale zostałąm własnie tu i tu jest moje
      ulubione miejsce do mieszkania. Polecam
      • Gość: fx Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:26
        a co na to Sielce?
        • Gość: mokotowianka Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:40
          Mokotów to najwspanialsza dzielnica Warszawy. Cały! Ale najpiękniej jest w
          okolicy Morskiego Oka - tam się wychowałam. Lubię też Kabaty i Służew Nad
          Dolinką - tam dość długo mieszkałam.
          • Gość: Ed Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 01:28
            Kabaty to nie Mokotów!!!Na głowe upadłaś?
            • gucio60 Re: Ranking osiedli mokotowskich 30.06.05, 09:56
              moi drodzy, do czego zalicza sie rejon miedzy Pulawska-Al.Niepodleglosci wzdluz
              wilanowskiej do Galerii Mokotow
              • mokot Re: Ranking osiedli mokotowskich 30.06.05, 11:23
                Musisz bardziej sprecyzwać o co ci chodzi.Z tego co zrozumiałem pytasz o rejon
                między al.Niepodległosci ,a ul.Wołoską na wysokości al.Wilanowskiej.To jest
                środek Mokotowa ,rejon Ksawerów.
    • Gość: Jan S. Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:37
      Mokotów Oficerski moim zdaniem najlepsze osiedle na Mokotowie.Osiedle domów
      jednorodzinnych w kwartale Wilanowska-Puławska-Kmicica-Wałbrzyska-Dominikanska.
      Zalety:
      1.Metro/dwie stacje na pn. Wilanowska-8min do centrum ,na pd. Służew 10min.do
      cenrtum/+liczne tramwaje i autobusy
      2.Bliskość centrum 4,5km-pl.Zbawiciela,pl.Trzech Krzyży,bliskosc innych
      rejonów:Sadyba,Wilanów,Ursynów,Ochota
      3.Małe osiedlowe uliczki i piekne ogrody
      4.Sklepy-Mokpol,Land,dwa bazarki,Galeria Mokotów.
      5.Najlepsze ścieżki rowerowe:do Wilanowa ,Powsina,Kabat,Konstancina.
    • Gość: bromba Najlepsze moje IP: *.chello.pl 30.06.05, 16:43
      Najlepsze jest moje osiedle...bo ja tam mieszkam :)
      • gucio60 Re: Najlepsze moje 01.07.05, 10:48
        mokot 30.06.2005 11:23 + odpowiedz

Musisz bardziej sprecyzwać o co ci chodzi.Z tego co zrozumiałem pytasz o rejon
        między al.Niepodległosci ,a ul.Wołoską na wysokości al.Wilanowskiej.To jest
        środek Mokotowa ,rejon Ksawerów.

a wiec precyzyjniej: po obu stronach al. Wilanowskiej od al. Niepodleglosci do
        Wolowskiej/Galerii Mokotow
        • mokot Re: Najlepsze moje 03.07.05, 00:41
          Tak jak napisałem wcześniej to Środkowy Mokotów wg.MSI Ksawerów na pn. od
          Wilanowskiej ,a na pd.Służew/to jeden z większych błędów MSI na Mokotowie bo
          historycznie Służew jest dalej na pd-wsch./.
          PS.ul.Wołoska ,a nie Wołowska.
          • Gość: oldie Re: Najlepsze moje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:55
            Stary Mokotów wzdłuż Kazimierzowskiej od Rakowieckiej do Wielickiej/
            Domaniewskiej.
    • stary.prochazka Re: Ranking osiedli mokotowskich 01.07.05, 16:52
      1. Siekierki
      2. Sadyba
      3. Czerniaków
    • Gość: mala mi Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.acn.waw.pl 23.07.05, 18:18
      Zaraz wszyscy na mnie nakrzyczycie, ale co tam...
      Badania pokazuja, ze mamy ogromna tenedencje, by lubic i darzyc sentymetem
      miejsce, w ktorym mieszkamy, chocby to byla najgorsza dzielnica w miescie.
      Jesli jest inne rownie ohydne blokowisko, z ktorym sie nie identyfikujemy, to
      tam jest "bleeee".
      Tak wiec nie oczekujmy od ludzi ze Sluzewia czy Wierzbna, ze powiedza "u nas
      jest fatalnie". Oni zawsze beda bronic swego.

I dodam: polowa Warszawa jest ohydna. Wybaczcie, ze to mowie, tu mieszkam, stad
      pochodze. Ale widze "urode" blokowisk, to plakac mi sie chce.
      I nie powolujcie sie na zielen, co litosciwie przez pare miesiecy zaslania
      brzydote blokow z wielkiej plyty. Popatrzcie na te balkony - rupieciernie, na
      barierki czasem "ozdobione" slomiankami z PRL... Popatrzcie na bohomazy na
      budynkach, na te "pastwiska" dla samochodow otoczone bylejaka siatka...
      Popatrzcie na nielad architektoniczy: tu wiezowiec z socjalizmu, tam buda-
      blaszak zwana sklepem, a dalej "bazarek" rodem chyba z Rumunii, a wszystko
      okraszone plomba we stylu, ktory nijak sie ma do reszty.
      Popatrzcie trzezwo na te rejony, ktore uchodza za ladne. W normalnych panstwach
      to by byly po prostu slumsy, bo sa w koszmarnym stanie.
      Lubie Dabrowskiego (odciniek od Pulawskiej do Niepodleglosci), tu juz widac
      zmiany, lubie wyobrazac sobie jaka bedzie w przyszlosci Kazimierzowska. Ale
      dzis widac tylko potencjal. Trudno tu przyprowadzic cudzoziemca i powiedziec
      mu: popatrz jak ladnie...
      • popisowykaczordonald Re: Ranking osiedli mokotowskich 27.07.05, 12:46
        To o czym piszesz to sprawa gustów ,a o gusta każdy ma inne.Wyrocznią nie
        jesteś.Napewno przyjemniej jest mieszkać np. w Służewie nad Dolinką niż w
        obskurnych kamienicach w centrum/Sródmieście czy Stary Mokotów/.To jest moje
        zdanie.
      • jan-w Re: Ranking osiedli mokotowskich 14.08.05, 16:47
        Mieszkałem kilkadziesiąt lat na Wierzbnie, od dwóch lat nie, więc chyba mogę być
        obiektywny. Wierzbno ma swoje zady i walety. Zalety: za prl, nikt nie myślał o
        kosztach. Efekt - duże odległości między blokami, dużo zieleni, która osiągnęła
        już takie rozmiary, że trzeba robić przycinki. Menele przyjaźni otoczeniu ( a
        jak zobaczą że nie pękasz przed policją to wręcz ochrona ). Wady: Wielokrotnie
        wspominani tu emeryci w nadreprezentacji, na dodatek często byli pracownicy MSW.
        Pewne rejony Wierzbna, to bloki które zasiedlano pracownikami MSW i MON. Po
        przejściu na emeryturę potrafią być strasznie uciążliwi. Domagają się usuwania
        ławek, (bo młodzież tam przesiaduje), piaskownic (bo dzieci hałasują), zakazu
        gry w piłkę ( bo syn po nocnym pijaństwie musi się wyspać w dzień) itd. Mnie
        menele docenili, za stawianie oporu policji, kiedy broniłem prawa moich dzieci
        do gry w piłkę na podwórku.
    • Gość: greg Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.eurx.dupont.com 25.07.05, 12:58
      najlepsze sa apartamentyprzykrolikarni.pl oraz okolice parku dreszera; zarowno
      gora i dol. sluzew to nie jest mokotow.czerniakow raczej tez nie.
      • Gość: RJ Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:41
        Zależy o jakim Służewie piszesz.Historyczny jest kolo św.Katarzyny i dalej na
        pd. i tu rzeczywiście mogę sie zgodzić ale MSI dużą część Mokotowa
        historycznego na pd. nazwał Służew.Więc jeżeli ktoś na teren pomiędzy
        Al.Wilanowską ,a Wałbrzyska i Al.Lotników mówi Służew to nie wie o czym mówi.To
        są tereny Mokotowa od lat 30-tych XXw. i nie mają nic wspólnego ze Służewiem
        poza nowym systemem MSI.Osiedle willowe to Mokotów Oficerski gdzie są domy z
        lat 30-tych,50-tych i 60-tych.Ulice takie jak Niedzwiedzia czy Wołodyjowskiego
        to stare ulice istniejace znacznie dłużej niż np.Wałbrzyska.

ps.Kim jesteś żeby pisać co jest mokotowem ,a co nie.Jeżeli nic nie wiesz to
        siec cicho.
        • Gość: Max Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:21
          Witam. Mieszkam na Mokotowie od urodzenia, więc podzielę się uwagami. Rejon
          Niepodległosci, Rakowiecka, Puławska, Odyńca, Wołoska. Wiele osób zachwyca się
          tymi osiedlami. Ja mieszkałem tam wiele lat,mieskzają rodzice. Dla mnie ten
          rejo do zamieszkania to tragedia.
          Dlaczego ?
          1. Fatalny stan większosci budynków i nie chodzi mi o elewacje a to czego nie
          widać. Budynki z lat 48-55 budowane były z cegły rozbiórkowej. Fatalne
          fundamenty. etc. Kto robił remont mieszkania ze zbijaniem tynków to wie.

2. Ogromny zasób rodzin patologicznych (duzo lokali komunalnych), jednym słowem
          żulernia, zarówno starsza jak i młody narybek.
          3. Ogromny zasób emerytowanych esbeków, których utrzymujemy z podatków.( Ich
          towarzystwo mnie zniecheca)
          4. zaniedbane podwórka, brak placów zabaw ( wyjątek to oczywiście ogródek
          jordanowski)
          5. Nie ma gdzie pojeżdzić na rowerze.

Z mojego punktu widzenia Osiedle Słuzew nad Dolinką jawi się jako oaza spokoju,
          zieleni, miejsce gdzie sie wypoczywa a nie tylko mieszka.
          Pozdrawiam. Max
          • Gość: WM Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:42
            Najlepszy jest tzw.Kręgosłup Mokotowa czyli Kazimierzowska do końca
            Wielickiej.Jest cicho,kameralnie ,a w środku miasta.
            • jan-w Re: Ranking osiedli mokotowskich 14.08.05, 16:29
              Jest mały problem. Kazimierzowska nie sięga do Wielickiej ;-).
              • Gość: WM Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:41
                Nie badź taki mądry.Kazimierzowska,Krasickiego,Wielicka to właściwie jedna
                ulica.Nie poprawiaj rodowitego mokotowianina.
                • jan-w Re: Ranking osiedli mokotowskich 15.08.05, 16:59
                  "rodowity mokotowianin" powinien znać nazwy ulic Mokotowa ...
                  • Gość: WM Re: Ranking osiedli mokotowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 12:21
                    Nierozumiem o co ci chodzi.Czy mógłbyś sprecyzować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka