Dodaj do ulubionych

kosze na smieci

18.06.11, 22:18
Zrobilem dzisiaj sobie spacer pulkowa, farysa, i uliczkami po drugiej stronie trasy i ku mojemu zaskoczenu koszy na smieci jest jak na lekarstwo!!na farysa nie zauwazylem ani jednego!
Tak sie zastanawiam czemu taki stan rzeczy sie utrzymuje? to predzej czy pozniej doprowadzi do tego ze nasza okolica bedzie zasmiecona, no bo nikt nie bedzie niosl rzeczy przez 1km zeby znalezc smietnik, tylko rzuci pod ogrodzenie.
Obserwuj wątek
    • rulatka Re: kosze na smieci 21.06.11, 12:25
      to prawda. Obecnie na Farysa nie ma ani jednego śmietnika. Sprawa jednak nie jest taka prosta. Kiedy śmietniki były, było jeszcze gorzej. Mieszkańcy korzystali z darmowej wywózki śmieci i przynosili worki często reklamówki, z których wszystko się wysypywało. To było istne pobojowisko, muchy, rozbite szkło.... Nie wiem co lepsze? Przykro pisać ale jeszcze nie wszyscy mieszkańcy trzymają poziom lub poprostu nie stać ich na stawki wywozu śmieci.
      • m3rkury Re: kosze na smieci 21.06.11, 12:50
        Właśnie miałem napisać to, co pisze rulatka - wczoraj kosz na Heroldów (vis-a-vis Biedronki) był pełen normalnych worków ze śmieciami "domowymi". To samo jest w koszach na ul. Balaton.
        Ręce normalnie opadają! Już sam nie wiem, co gorsze - czy zapychanie tych śmietników czy wyrzucanie do okolicznych lasków...
        W zeszłym roku były przeprowadzane kontrole umów z zakładami oczyszczania - u nas był albo przedstawiciel MPO albo straży miejskiej - już nie pamiętam. Może to jest zadanie dla Samorządu - aby ponowić takie kontrole? Z drugiej strony wcale nie byłbym taki pewien, czy to akurat mieszkańcy Młocin, czy może ktoś "przejazdem" sobie robi u nas wysypisko...
        • turnplayer Re: kosze na smieci 22.06.11, 10:40
          -Kontrola umow? jestem jak najbardzie za!!
          -co do wyrzucania smieci na Farysa, to malo prawdopodobne, aby mieszkancy, a powiedzmy sobie szczerze tam mieszkaje raczej ci bardziej zamozni niz mniej :) , oszczedzali po 10zl na wywozce smieci.
          - jesli chodzi o herlodow to juz predzej to zrozumiem.Tam wiele osob przeciez kupilo mieszkania bo taniej, wiec pewnie z tego samego powodu tak postepuja ze smieciami, bo taniej. Choc i tak watpie ze da sie wyrzucac smieci tylko do koszy takich jak przy biedronce.Mala siateczke to tak, ale worki na smieci, troche to dziwne.
          • czaki58 Re: kosze na smieci 22.06.11, 18:26
            turnplayer [b] nie ośmieszaj się i nie pisz takich bzdur ze ludzie z osiedla wyrzucają śmieci do tych śmietników.Maja swoje na terenie osiedla . Opłaty za wywoź śmieci maja wliczone w czynsz i jest nie możliwe aby nie płacił za ta usługę . Natomiast właściciele "zamożni"jak to napisałeś..... zamówią jeden mały kontener ( który notabene jest tańszy od większego ) z pazerności ,a gdy ten jest pełny wywożą resztę śmieci.........gdzie popadnie .
            • rulatka Re: kosze na smieci 24.06.11, 00:02
              Stawka 10 zł? Chętnie skorzystam- proszę o firmę. Ja płacę 22 NETTO za kontener!!! W dzisiejszych czasach duży kontener nie starcza mi na tydzień! Wszystko jest jednorazowe, foliowane, kartonowane. Ja już nie myślę ale jestem przekonana, że śmiecie wyrzucane do publicznych koszy to problem mieszkańców domków a nie bloków. Mieszkałam w bloku i poprostu schodziłam i bach.. nie ma- wliczone w czynszu. Teraz myślę co biorę ze sklepu, nie zabieram pudełek i oszczędzam na wywozie. Napewno przyczyniam się do ochrony środowiska ale głównie robię to ze względu na oszczędności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka