Dodaj do ulubionych

wizyta w Warszawie z dzieckiem

31.01.12, 23:36
jak już moja przedmówczyni wypytała Was o wszystkie fajne miejsca, to nie powielam, bo sobie doczytałam :) ale mam dwa pytania, jeżeli macie taką wiedzę:
1. Jak jest mniej więcej z CN Kopernik,czy w lutym trzeba stać w kilkugodzinnych kolejach jak w lecie? to oczywiście pytanie ogólne
2. Jakieś fajne miejsca w mieście typu place zabaw wewnętrzne lub inne atrakcje dla dzieci- bo ma być siarczysty mróz w najbliższy weekend - możecie polecić? Jeśli można to w niewielkiej odległości od ulicy Tamka :)
BARDZO DZIĘKUJĘ z góry :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: wizyta w Warszawie z dzieckiem 01.02.12, 20:51
      Cześć,
      dzieci jako takich u mnie brak (dziecko urosło do 26 lat), stąd tyle wiem, ile mi znajomi przyjezdni powiedzą, a mam takich, którzy zawsze wstępują do ...
      No właśnie, nie wiem dokładnie jak to się nazywa ale pewnie ktoś podpowie za moimi sygnałami:
      ul. Dobra (niezbyt daleko nawet Tamki), budynek Biblioteki (i ogrodów dachowych pięknych w lecie), to się nazywa Hula Gula albo podobnie a może inaczej się pisze... .. Może można znaleźć w internecie?
      Co tak jest w środku - bliżej nie wiem ale wiem, że dzieciaki zadowolone ilekroć się tam pojawią.
      Pozdrawiam. B.
      • dorsai68 Hula Kula. ;-) 01.02.12, 23:18
        adres: www.hulakula.com.pl/
        • fedorczyk4 Re: Hula Kula. ;-) 02.02.12, 08:28
          Hula Kula jak najbardziej, co do Kopernika to dowiedz się dokładnie o możliwość rezerwacji. To zależy ile "sztuk" Was będzie. Trzeba szukać (uczciwej) metody na ominięcie kolejki. Ja kupiłam abonament roczny dla siebie i Wnuka, ale jako sąsiadka wiem, że mi się zwróci bardzo szybko i dzięki temu nie czekamy.
          • radiomis Re: Hula Kula. ;-) 02.02.12, 08:51
            CNK nadal nie przyjmuje rezerwacji indywidualnych
            www.kopernik.org.pl/nc/informacja/bilety/
            • fedorczyk4 Re: Hula Kula. ;-) 02.02.12, 09:17
              Wiem, dlatego trzeba spróbować się "zgrupować".
        • Gość: ifares solidarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 11:16
          na pewno fajnym miejscem jest Krakowskie Przedmieście - tam można zobaczyć bardzo ładny namiot - mobilny. Dziecku powinien się spodobać - wakacje za pasem.
          Pozdrawiam
    • bazylea1 Re: wizyta w Warszawie z dzieckiem 02.02.12, 10:03
      ostatnio nie ma już kilkugodzinnych kolejek do CNK. w lutym w Wawie nie ma ferii więc też powinno być ok, lepiej w tygodniu niż w weekend. a najlepiej iść wczesnym popołudniem a nie rano. tuż obok Hulakula.
    • Gość: mamaIgiego Re: wizyta w Warszawie z dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 21:18
      Kolejki do CK są praktycznie zawsze.
      Ja mam sposób na to, aby wchodzić tam prawie bez kolejek, ale nie mogę napisać nic więcej,
      bo nie chcę "spalić" metody :)
      Obok Centrum Kopernika jest Biblioteka UW, w podziemiach której jest kilka fajnych miejsc do spędzenia czasu, także z dziećmi.
      Udanego pobytu życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka