Dodaj do ulubionych

Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje...

• bronimir Polska ma swoją Tymoszenko???????????????? 05.05.12, 11:21
      Zbojkotować Euro2012 w Polsce, aresztuje się i przetrzymuje w aresztach ludzi ze względów politycznych. Czekamy na zdjęcia z siniakami. Wypuścić go na leczenie do Ameryki Południowej.
    • dzielanski Co ma piernik do wiatraka? 05.05.12, 11:30
      Skoro Ciebie marwi wizja pracy do 67. roku życia, to politykom nie wolno zajmować się niczym innym?
      Dodam, że jakkolwiek przedłużenie wieku emerytalnego niektórym grupom spolecznym i pozostawienie nienaruszonych przywilejów innych grup mocno mnie wkurza, to sprawa wyrugowania absurdów prawnych (karanie dorosłych ludzi za to, że chcą troche osłodzić swój pobyt na tym łez padole to tylko jeden z tych absurdów) jest zdecydowanie ważniejsza.
      • dzielanski Do: 2berber 05.05.12, 11:33
        Powyższe, to odpowiedź na komentarz 2berber, któremu nie podoba się rozkład priorytetów w Ruchu Palikota. Niestety, wkleiła mi się tutaj.
      • 2berber Re: Co ma piernik do wiatraka? 05.05.12, 13:34
        dzielanski napisał:
        > Skoro Ciebie marwi wizja pracy do 67. roku życia,
        > to politykom nie wolno zajmować się niczym innym?

Mnie ta wizja nie dotyczy - już jestem emerytem.
        Martwi mnie, że moim dzieciom i wnukom odbiera
        się zdobycze społeczne. Odbiera się w perfidny sposób.
        Przykład - dlaczego w zamian pracy do 67 roku życia
        nie proponuje się 46-godzinnego tygodnia pracy?
        Efekt taki sam tylko rząd, sejm i prezydent nie
        przetrwali by jednego miesiąca.
        Człowieka nie można zmusić do pracy, nie można
        też jej zakazać to jest prawo naturalne.
        Administracyjne regulacje na niekorzyść ludzi
        nie przejdą.
        • same.zalety Re: Co ma piernik do wiatraka? 06.05.12, 16:53
          2berber napisał:

> dzielanski napisał:
          > > Skoro Ciebie marwi wizja pracy do 67. roku życia,
          > > to politykom nie wolno zajmować się niczym innym?

> Mnie ta wizja nie dotyczy - już jestem emerytem.
          > Martwi mnie, że moim dzieciom i wnukom odbiera
          > się zdobycze społeczne. Odbiera się w perfidny sposób.
          > Przykład - dlaczego w zamian pracy do 67 roku życia
          > nie proponuje się 46-godzinnego tygodnia pracy?
          > Efekt taki sam tylko rząd, sejm i prezydent nie
          > przetrwali by jednego miesiąca.
          > Człowieka nie można zmusić do pracy, nie można
          > też jej zakazać to jest prawo naturalne.
          > Administracyjne regulacje na niekorzyść ludzi
          > nie przejdą.

nikt nikogo do pracy nie zmusza. jeśli chcesz, możesz pracować 46 godzin tygodniowo, przestać pracować w wieku 50 lat i żyć z oszczędności. ale jeśli chcesz żeby pieniądze wypłacało ci państwo, to musisz najpierw odpowiednio dużo odłożyć (osobnym tematem, jest to całe "odkładanie" w ZUS).

zdobycze socjalne to nic innego jak korzystna sytuacja demograficzna, która utrzymywała się w latach 1950-1980, można było wtedy dać wiele emerytom, bo pracujących było 6 razy wiecej. obecnie sytuacja demograficzna jest mniej korzystna i można zdobycze socjalne odbierać lub podnosić podatki. podnoszenie podatków doprowadziło kraje zachodnie do bezrobocia wśród młodych i wzrostu gospodarczego na poziomie 1% PKB. dlatego teraz próbują obniżać podatki, ale zmniejszać przywileje.

jeśli znasz sposób na to, żeby nie pracować i mieć pieniądze to się zgłoś-nagroda Nobla w dziedzinie ekonomii jest pewna
    • Gość: lubelakx Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: 193.93.68.* 05.05.12, 11:34
      www.youtube.com/watch?v=1M8cCgQQaeo&feature=related
    • borsuk112 Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 11:38
      ulanzalasem napisała:

> Popierający Palikota są jeszcze głupsi niż wyborcy PiSu czy PO, a nawet jak się
      > ostatnio przekonałem Samoobrony czy LPR. To, że Palikot nie oferuje nic poza t
      > animi hasełkami o legalizacji marihuany wiemy wszyscy, to że jego jedynym zajęc
      > iem jako partii lewicowej są głupawe happeningi też. Ale jego ostatnie wystąpie
      > nie i próba przekonania nas, że stworzy korporacje zarządzane przez państwo i i
      > nne chore wymysły gospodarcze czy społeczne, które nie tylko są głupie same w s
      > obie, ale nie mają szans na realizację przekonały o tym, że jego wyborcy muszą
      > sobie dawać mocno w szyję igłami 8D .Bo nikt normalny, nie będzie tracił czasu
      > na takich idiotów, nie uwierzę że ktokolwiek jest w stanie racjonalnie, logiczn
      > ie uzasadnić swoje poparcie dla kolejnej zbieraniny nierobów, która zajmuje się
      > jedynie tanią propagandą.

jesteś pan bydlakiem i łżesz jak ostatnia świnia
    • Gość: mcdomanski Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.12, 11:44
      Niczym nie różnimy się od Ukrainy..ciągle bliżej nam do Rosji niz do Zdrowego Rozsądku!
      • te_rence Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 13:13
        o stary do Zdrowego Rozsądku to mamy dalej niż do Księżyca!
    • cucurucu Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... 05.05.12, 12:06
      Ja nie potrzebuje ani szefa jakiegos stowarzyszenia ani Palikota ani Tuska ani niczyjej zgody: chce sobie zapalic trawy to ja pale i basta. Nie musze sie afiszowac ze swoimi upodobaniami publicznie, tak samo jak nie musze uprawiac seksu w metrze czy parku czy pic piwa na ulicy. Wystarczy , ze szanuje siebie i innych w miare zdrowego rozsadku a jesli ktos takiego nie posiada to niech nad soba pracuje i nie uprzyksza innym zycia domagajac sie specjalnych praw i przywilejow. Caly ten zgielk o legalizacje trawy czy jawne uprawianie pedalstwa jest nie na miejscu i podtrzymywany przez ludzi, ktorzy czerpia z tego korzysci badz majtkowe badz polityczne. Z moralnoscia i etyka nie ma to nic wspolnego.
      • turysta86 Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 12:23
        >Caly ten zgielk o legalizacje trawy czy jawne uprawianie pedalstwa jest nie
        > na miejscu i podtrzymywany przez ludzi, ktorzy czerpia z tego korzysci badz maj
        > tkowe badz polityczne.

Zauważ, że to właśnie w interesie grup przestępczych jest, aby narkotyki były ciągle nielegalne. To właśnie czarny rynek daje zarobek różnym mafiom. Narkobiznes się będzie kręcił choćby nawet państwo walczyło z nim przez tysiąc lat, bo to walka z wiatrakami.
        • cucurucu Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 16:04
          Tzw "grupy przestepcze" to cyngle skorumpowanych politykow. Chyba nie sadzisz, ze dzialaja ot tak sobie. Organa scigania doskonale wiedza o ich dzialalnosci i sa w stanie zlikwidowac 90% z nich ale wola miec pod kontrola te inwigilowane.
    • fred_die Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 12:07
      Palikot nie proponuje niczego, bo niczego nie może,ma za małe poparcie, bawi się na tyle na ile może. Natomiast PO i PIS to dwie największe partie w sejmie i to one powinny nasz karaj reformować a co mamy? Nic. Kasa przez palce ucieka na pierdoły typu episkopat, stowarzyszenia, partie polityczne, na pomniki, pogrzeby, interesy kolesi. Mój głos na Palikota to protest, przeciwko temu żydowsko-katolickiemu sku...syństwu które rządzi krajem.
    • Gość: solo Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: *.icpnet.pl 05.05.12, 12:08
      Wzywam do bojkotu EURO2012 w Polsce z uwagi na prześladowanie ludzi przez rządzący reżim solidaruchów z PO i PIS!
      Reżimowcy tłumią wolność słowa, kradną emerytury, defrauduja państwowy majątek!
    • polskirozlamacz Prokurator Generalny - Andrzej Seremet 05.05.12, 12:13
      "Na przyszły tydzień planowana jest też pikieta przed Ministerstwem Sprawiedliwości."

Kiedy wreszcie dotrze do ludu pracującego, że minister sprawiedliwości od dwóch lat NIE JEST już zwierzchnikiem prokuratury i g. jej może kazać. O sądzie nie wspominając.
    • kurzyrozumek chcę rewolucji w polskiej polityce 05.05.12, 12:15
      Chcę rewolucji w polskiej polityce, aby odeszły marionetkowe rządy złodziei. Palikot jest początkiem rewolucji. Co Cienbie zwykły obywatelu obchodzi maryśka , nie będziesz jej palił. Obawiasz się o swoje dziecko? Ono będzie paliło jak będzie chciało kupując z nielegalnych żródeł, będzie piło na umór jak będzie chciało i nie masz na to żadnego wpływu. Chcesz chodzić do kościoła, chodź, ale nie zmuszaj innych by fundowali twoim kapłanom mercedesy i ekskluzywne wille.
      Palikot ma bardzo sensowny program społeczno ekonomiczny, dla większości niezrozumiały.
      Muszą nadejść szybkie zmiany, inaczej trzeba będzie wyjeżdżać z Polski aby znaleźc pracę inną niż sprzataczki , kasjerki w supermarkecie, klepacza danych jako help desk bądż rolnika. W Polsce niczego się nie produkuje. Przemysł został zlikwidowany przez co żyjemy na kredyt. Mamy dług publiczny którego wartość sięga prawie 90 tys na obywatela. Bezrobocie w duzej cześci ukryte, podatki wynoszące prawie 50%. Tysiace bezsensownych przepisów utrudniających życie w sferze ekonomicznej, preferujących obce podmioty.
      Myślisz człowieku ze ktokolwiek z czteropaka to zmieni? PO, SLD, PiS , PSL doprowadzili do tego w ramach populistycznej polityki dobrobytu i doraźnego łatania spraw państwa przy pomocy ręcznego sterowania ustawami.
      Optymiści otwórzcie oczy.
      • jozef-hrabia-s Re: chcę rewolucji w polskiej polityce 05.05.12, 12:26
        Rzeczywiscie kurzy rozumek. To wystarczy za komentarz.
        • Gość: mamba Re: chcę rewolucji w polskiej polityce IP: *.internetia.net.pl 06.05.12, 13:17
          odezwał się hrabia, zero treści, ale nagana w głosie jest.
          przeczytałeś chociaż tekst kolegi? nie ma w nim nic głupiego
          • Gość: e.kleryk Re: chcę rewolucji w polskiej polityce IP: *.xdsl.centertel.pl 27.05.12, 08:48
            ...nie dość, że nie ma w tym komentarzu nic głupiego, to jest tam prawda, która chyba w oczy kole.
    • piotr19730 Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... 05.05.12, 12:33
      Minister Gównin dostał polecenie od świra Rydzyka i wykonał.
    • Gość: raskolnikov74 Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.12, 12:37
      Ten prokurator nazywa się Andrzej Zwoliński. Gdzieś mieszka, ma jakieś auto i późno wraca do domu. Podejrzewam, że wkrótce temu złoczyńcy stanie się coś bardzo złego. Każdy kij ma dwa końce, prokuratorku: czynisz zło - zło cię spotka. I to szybko. Amen.
    • Gość: faahkju represje , represje , IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.12, 12:52
      znowu sie oddalamy od cywilizowanego swiata
      • Gość: realista dajcie gnojkowi porządnie w de IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 13:27
        dajcie gnojkowi porządnie w de i wybijcie mu z głowy marihuanę. Kolejny fiej, który propaguje narkotyki będące zgubą dla wielu młodych ludzi. Takich świrów należy aresztować i porządnie wypałować. A skoro miał być gościem ruchu palikmiota, to widać, co sobą reprezentuje ta pseudopartyjka.
        • te_rence Re: dajcie gnojkowi porządnie w de 05.05.12, 13:37
          idź się najeb wódką cieciu i ze swoim zamordyzmem tu nie wyskakuj!
          dorośli ludzie mają prawo sobie wybrać czy chcą sobie zapalić czy sie napić i tobie cieciu nic do tego
          ale taki beton jak ty pewnie tego nie zrozumie

ujarani.pl/34970
        • te_rence Re: dajcie gnojkowi porządnie w de 05.05.12, 13:50
          "Ograniczeniu w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego albo wolności praw innych osób bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej"

img571.imageshack.us/img571/8738/panmietek.png
    • Gość: atom Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: *.pila.vectranet.pl 05.05.12, 13:28
      Wsadzanie do więzień narkomanów za narkotyzowanie się to idiotyzm. Powinny być programy zapobiegające wpadnięciu w ciężkie uzależnienie od narkotyków. Przed 2000 rokiem też mieliśmy narkomanów ale nikt ich za to do więzienia nie wsadzał. Rozwiązanie problemu grupy narkomanów ciężko uzależnionych od narkotyków liczącej od kilkunastu tysięcy do 30 tysięcy może, poprzez wsadzanie do więzienia każdego kto nawet raz spróbował i miał narkotyki na własny użytek to ciężki idiotyzm. Tak problemu narkomanów się nie rozwiąże. Bezsensowna produkcja "przestępców" narkotykowych jest Polsce do niczego potrzebna a małpowanie USA przez Buzka i innych jest nierozsądne. USA odwaliło i mieli prohibicję na alkohol przez 15 lat, a teraz USA odwaliło na tle narkotyków. Nie naśladujmy tych durni z USA.
      • 2berber Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 13:48
        Gość portalu: atom napisał(a):
        > Wsadzanie do więzień narkomanów za narkotyzowanie się to idiotyzm. Powinny być
        > programy zapobiegające wpadnięciu w ciężkie uzależnienie od narkotyków.

Do tego trzeba zmienić konstytucję. Wymiar sprawiedliwości powinien być
        odpowiedzialny za zapobieganie przestępczości, za profilaktykę.
        Teraz rządzi jedno prawo - ukarać. Prymitywni funkcjonariusze wymiaru
        sprawiedliwości, prokuratorzy, sędziowie, nie widzą że nawet przed
        wymierzeniem kary jest już popełniane następne takie same przestępstwo.
        Złotówki przeciwko kasztanom że niejeden sędzia wymierzający karę
        za posiadanie skręta, sam wcześniej mocniejszych narkotyków używał.
        To że narkotyków, twardych narkotyków używają senatorzy, adwokaci
        chyba udowadniać nie trzeba.
    • rosek1990 Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... 05.05.12, 14:07
      Dziwią mnie ludzie, którzy wiedzą lepiej ode mnie co dla mnie jest lepsze i co mogę a czego nie mogę robić - bo moja wolność kończy się tam gdzie się zaczyna wolność innego człowieka.
      Tusk już pokazał jakim jest politykiem - oszustem, uległym wobec silniejszych polityków zagranicznych. Pokazał swój strach także na Marszu Wyzwolenia Konopi w maju 2011 roku gdzie sami policjanci przyznali, że dostali nakaz zatrzymania lawet.
      Andrzej byłby debilem jakby handlował bo przed każdym marszem policja ich dokładnie obserwowała - a wystarczy posłuchać jego wypowiedzi.
      • najlepszygeorge Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 19:24
        A z Ciebie taka alfa i omega, że wiesz wszystko o wszystkim i niepotrzebne są Tobie prawa, zakazy i nakazy?
        • rosek1990 Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres 05.05.12, 20:34
          Odpowiem w ten sposób: im się więcej wie tym się wie o ilu rzeczach się jeszcze nie wie kompletnie nic. Dlatego też odpowiem, że nie wiem ani wszystkiego ani o wszystkim.
          Prawo jest potrzebne jak najbardziej. Nakazy i zakazy są także potrzebne. Ale tylko takie zakazy, które realnie komuś wyrządzają szkodę a posiadanie jakichkolwiek narkotyków ani samo ich używanie nie wyrządza nikomu najmniejszej szkody. Bo czy to, że wypijesz jeden czy trzy piwa szkodzi twojemu sąsiadowi? Dopiero kiedy pijany go pobijesz albo zabijesz jego dziecko jadąc samochodem wyrządzasz mu szkodę, ale alkohol jest legalny. Tak samo jest jeśli chodzi o marihuanę, kokainę czy nawet heroinę, które będąc nielegalne są bardziej zanieczyszczone niż gdyby kontrolę nad nimi (w jakimś przynajmniej zakresie) przejęło państwo. To tak samo jak z alkoholem etylowym i metylowym. Bo alkohol też jest narkotykiem mimo, że nie pasuje pod tzw. policyjną definicję narkotyku.
    • Gość: Derp Państwo policyjne IP: *.elblag.vectranet.pl 05.05.12, 14:20
      I oni mają jeszcze czelność krytykować Ukrainę i Białoruś, w Polsce żądzą zwykli faszyści niczym się nie różnią od dyktatorów na ze wschodu.
    • Gość: franek chory,pie...ny kraj chorych ludzików!!!! IP: 178.73.44.* 05.05.12, 14:35
      • posterunkowy Re: chory,pie...ny kraj chorych ludzików!!!! 05.05.12, 15:21
        o, mniej więcej tak bym to ujął :)
        krasnoludken.blogspot.com/2012/03/nie-chcemy-tych-pieniedzy.html
    • prawdziwygagatek Po zwycięstwie Palikota, zaaresztować Gowina,będzi 05.05.12, 14:46
      .. będzie remis..

tralalala.. bum cyk cyk..
    • Gość: I Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: *.haye.cable.virginmedia.com 05.05.12, 14:47
      To nie są opozycjoniści tylko przygłupy którym trawa daje poczucie że nie są beznadziejni...a są.
      KAZDY POLITYK TO SWINA CZARNA
    • Gość: I Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: *.haye.cable.virginmedia.com 05.05.12, 14:50
      A już na poważnie ... trawa to gó..., które niszczy mózg.
      • Gość: dziadek Re: Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Repres IP: *.neanet.pl 05.05.12, 15:07
        Tylko obozy reedukacyjne marki Pol Pota dają dogłębne wyleczenie z konopi.
    • cul-de-sac Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... 05.05.12, 15:09
      Jednym wsystko kojarzy sie z d..a, innym z polityka.
    • posterunkowy legalizacja prostytucji 05.05.12, 15:19
      podobnie idiotycznie ma się sprawa z "legalizacją" prostytucji... - albo właściwie z przyznaniem się do tego, że istnieje - bo przecież każdy Polak wie, że prostytucji u nas nie ma :))))))
      krasnoludken.blogspot.com/2012/03/nie-chcemy-tych-pieniedzy.html
    • rozwado Obalilismy PRL, ale bolszewicka mentalnosc zostala 05.05.12, 17:26
      Obsesja scigania lub nawet przesladowania (Gowin wobec kobiet) pozostala. Nic tak nie rozpala namietnosci w Polsce jak przesladowanie gejow, prawo bicia kobiet itp. Na Zachodzie wola sie znecac nad imigrantami.
    • najlepszygeorge Re: Oczywiście, to akcja polityczna by się przypo 05.05.12, 19:07
      A ja przypominam, że w Polsce wciąż posiadanie narkotyków jest przestępstwem! Zresztą ten pan mógłby zająć się czymś bardziej produktywnym niż walką o prawo do odurzania się.
      • tim7 Re: Oczywiście, to akcja polityczna by się przypo 05.05.12, 23:15
        cyt.: "mógłby zająć się czymś bardziej produktywnym niż walką o prawo do odurzania się. "

Na przykład prawo do upijania się? A nie, sorry, to można... Do trucia się tytoniem? Znowu pudło, to też można... Prawo do posiadania własnego zdania i wyrażania go? Niby można, ale jednak nie zawsze...
    • Gość: JJAHU Szef Wolnych Konopi trafił za kratki. "Represje... IP: *.nplay.net.pl 05.05.12, 21:49
      NIENAWIDZE CIĘ POLSKO .................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZA TO CO TU SIĘ DZIEJE ZA TO POPIERD....LENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRZYDZE SIĘ TOBĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka