manx999 Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... 12.06.12, 13:28 kiedyś byłem za zostawieniem palmy, bo było to fajne, nowe i z poczuciem humoru. Ale jak pani artystka tak się zachowuje to niech zabiera badyla, postawi go u siebie w ogródku i tam obwiesza szmatami. Spadać z tym! Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2012 Piłka wygląda fajnie, palma jest żałosna... 12.06.12, 13:28 Cześć, siemanko! jak dla mnie to ta palma zawsze wyglądała żałośnie bo nie pasuje do naszego klimatu (palmy spotyka się na rondach w Hiszpanii bo tam jest odpowiedni nastrój i klimat na tego typu "instalacje") a ta palma to jakiś taki żałosny skowyt za ciepłem i klimatem śródziemnomorskim :D a tu najlepiej rosną ziemniaki i buraki :D więc po co komu palma? że ma tanie wakacje na rondzie degola? a Piłka jak najbardziej pasuje. Bo dobrze by było żebyśmy w końcu więcej zaczęli grać w piłkę niż tylko chlać wódkę i krytykować polską kadrę narodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Ziemniaka zamiast palmy, bo polski :) IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bix idiotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 13:29 Kase za palme i jej cudowanie tez mozna przeznaczyc na chleb, do tego odniosla odwrotny skutek od zamierzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: 212.160.99.* 12.06.12, 13:31 W ogóle powinno się tę palmę zlikwidować - plastikowa imitacja w centrum metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 13:35 Mamy tu jakąś mocno popieprzoną sytuację prawną. Jeśli palma jest prywatną własnością tej kobiety to powinna ponosić opłaty za to że ta palma tam stoi, takie same jak np za postawienie wysokiej na 20 metrów reklamy :) A w przypadku reklamy chyba ktoś z miasta zatwierdza jakie treści mogą się tam znaleźć a jakie nie. A ona może sobie robić co chce? Dobry argument z tą prezerwatywą, co by było jakby na kikuta założyła wiekiego kondoma? Swoją drogą coś nie wierzę że sfinansowała jej postawienie z własnych pieniędzy. Byłbym wdzięczny za informację jak to było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 13:42 Pani Joanna Rajkowska już dawno zgasła więc znalazła sposób na przypomnienie o sobie ... tak czy siak tylko i wyłącznie na chwilkę ... Jeśli chodzi o protesty to spójrzmy kto protestuje ... Banda darmozjadów, którzy chcą darmowych mieszkań? A niby czemu zamiast na drogi i innego typu rzeczy my jako podatnicy mamy płacić na czyjeś komunalne mieszkania? Jakim prawem? Ja osobiście wolę ze swoich podatków zapłacić za stadiony, drogi i innego typu rzeczy użyteczności publicznej, z których ja lub moje dzieci w przyszłości będą korzystać ... Czasy hipisów bezpowrotnie minęły tak więc zachęcam wszystkich protestujących do zakasania rękawów i wzięcia się do pracy tak żeby razem ze wszystkimi obywatelami mogli dawać coś od siebie a nie tylko protestować i domagać się wszystkiego za darmo ... Odpowiedz Link Zgłoś
thefuzz Rotacyjna zmiana hasła co tydzień! 12.06.12, 13:42 Euro to nie moja bajka. Też uważam, że ta kasa mogła byś spożytkowana inaczej. Ale nie mogę się wyzbyć złośliwości, jak jakaś grupa przedkłada swoje "igrzyska" nad to, co jest ważne dla innych. Euro be, ale Teatr Rozmaitości cacy? Szlag mnie trafia jak Lato, Rajkowska, , Listkiewicz, Demirski, Strejlau i Strzępka narzucają swój sposób generowania emocji. I g*** mnie obchodzi, czy jest to teatr, czy mecz. Pani Rajkowska tego nie rozumie. Co gorsza, podszywa pod swoje oburzenie na koszty plebejskich rozrywek jakieś mętne socjalne postulaty. Proponuję zatem, aby w kolejnych tygodniach pani Rajkowska powiesiła na swojej palmie następujące hasła: - Bread not paintings - Bread not music - Bread not theater - Bread not dotleniacze - Bread not museums A w wolnej chwili rozrywka intelektualna. Pani Rajkowska jest kreatywna, więc pewnie łatwo wyliczy ile mieszkań komunalnych można by wybudować po obcięciu dotacji dla muzeów, galerii, filharmonii itp. Przecież to też forma igrzysk... Odpowiedz Link Zgłoś
mordred Re: Rotacyjna zmiana hasła co tydzień! 12.06.12, 14:07 Podoba mi się ten komentarz. Też mi Euro raczej wisi (poza meczami naszych), ale rozumiem potrzebę innych. Rozumiem też potrzeby pani Rajkowskiej i jej podobnych. Ale oni nie rozumieją. Mają ręce "do siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Zgadzam się również. 12.06.12, 14:21 Mnie nawet mecze "naszych" mało obchodzą (tzn. ich przebieg, co się działo na boisku). Wystarczą mi same wyniki. Tak samo wiedze jednak, że wiele osób jest z nich zadowolonych. Widzę też walory promocyjne dla Polski. Jednak ileś osób o naszym kraju usłyszy, ileś go odwiedzi. Wkurza mnie też "oburzenie" tych co przez cały okres od momentu starania się o zaszczyt(?) przeprowadzenia Euro milczeli. Nagle się obudzili. I milczą gdy inne "igrzyska" się odbywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druid Re: Rotacyjna zmiana hasła co tydzień! IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 15:43 zabawna jest ta polska tolerancja dla innych, kiedy rozumie się ich potrzeby dopóki siedzą cicho :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 12.06.12, 13:48 że Warszawa wydała 2 mld zł na Stadion Narodowy - miasto nie wydało na niego ani grosza. Stadion był finansowany z budżetu państwa. ==== a to przepraszam bo to zupelnie co innego Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... 12.06.12, 13:48 Jakie miasto taka " palma ". Jeszcze kazdemu po kaktusie w dupe. Warszawskie wiesniaki.! Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Czy dobrze, czy źle - byle jak. 12.06.12, 13:48 Artysta tak jak polityk. Musi dbać by było o nim/o niej głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j55 Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: *.dynamic.mm.pl 12.06.12, 13:55 Kolejna uduchowiona zda! Proponuje zabrac ja razem z ta palma i zainstalowac w srodku Kampinosu, tam bedzie spelniona do bolu. Przed laty jakas hipisiara z tvp wymyslila termin: dzieciak, wedlug tej hipisiarskiej zdy mial wyrazac troske, podczas gdy takie wyrazenie ma oczywista konotacje z niechcianym dzieckiem. Precz z artystycznym oszolomstwem i feministycznym dresiarstwem. Mam apel do wladz miasta: WIBRATORY POWINNY BYC ZA DARMO W KAZDYM KIOSKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:42 Widać, że na oszołomstwie dobrze się znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
ae-ode Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr 12.06.12, 13:57 Mijam tę palmę codziennie w drodze do pracy. Podobał mi się taki nieco absurdalny element w środku miasta. Przywiązałam się do tego drzewa i czułam, że jest takie "moje". Teraz wiem, że jest pani Rajkowskiej. Niech je sobie zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotta Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:43 Może sobie zabrać tę palmę? Serio? Łaskawe to bardzo z twojej strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieciej Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 20:10 Nie 'może sobie zabrać', tylko 'niech zabiera' - widać w szkole czytania ze zrozumieniem nie nauczono i różnicy pomiędzy przyzwoleniem a nakazaniem nie pokazano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotta Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 22:44 Swój nakaz możesz sobie łaskawie wsadzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.06.12, 13:57 Pani artystka powinna teraz wyjąć pieniążki z portfela i kupić nowe listki do palmy... podobno tanie nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druid Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:44 Tanie nie są, a Rajkowska cos o tym wie bo to ona za nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 14:02 ta palma to porażka. A autorka tej całej palmy niedługo wyjdzie każdemu z lodówki. Niech ją weźmie do siebie na podwórko i tam z nią robi co jej się podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
dk7000 Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... 12.06.12, 14:09 To co pisze autor tego tekstu to czysta bzdura. To co zrobili aktywiści społeczni z palmą było w świetle "prawa" nielegalne. Artystka może co najwyżej wyrazić moralną aprobatę do tego typu działań lub nie. Jeżeli było by tak jak pisze autor, oznaczało by, że transparent który kilka godzin po zawieszeniu zdjęła policja, został przez tą policję perfidnie ukradziony. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_ul Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... 12.06.12, 14:13 Popieram artystkę!!! Ta dyskusja ze świętym oburzeniem toczy się tylko dlatego, że śmiała się sprzeciwić najwspanialszej i miłościwie nam panującej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotta Popieram poparcie :) IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:47 Oby więcej ciekawych i ważnych akcji w Warszawie, a mniej malkontenctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 14:14 Może gdyby miasto kupiło pracę, albo przynajmniej płaciło za jej utrzymanie, nie miałoby teraz tego problemu? Miasto zachowywało się w historii z palmą skandalicznie. Teraz zbiera plony. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Bread not palms. 12.06.12, 14:18 Choc bardziej mi odpowiadaloby chaslo: Food not plastic palm tree! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgd Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 14:18 A niech ktoś weźmie piłe i ujebie tego kaszalota przy samej ziemi, a potem odtransportuje na adres "artystki". Skoro jest jej, to niech sobie z nią robi co chce na własnym podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Miasto nie chce przejąć tego projektu od artystki! IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 14:21 Od prawie dziesięciu lat palma jest prywatna i finansowana z prywatnych funduszy, a miasto nie chce przejąć tego projektu, bo to kłopot, za to chętnie wykorzystuje go wizerunkowo i każe sobie płacić. Tak to dziwne. To też pokazuje, że władze Warszawy mają wszelkie inicjatywy artystyczne w głębokim poważaniu. Miasto nie chce, więc palma jest własnością Rajkowskiej. Rajkowska wymienia zniszczone liście co parę miesięcy, to i na euro2012 może kilka liści zdjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Miasto nie chce przejąć tego projektu od arty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.12, 15:47 A teren na którym plastikowa palma "rośnie" ku chwale "artystki" (he!he!) jest czyj? Bo jeśli nie jest właścicielki palmy to chyba za możliwość promocji swojego"dzieła" (??) powinna chyba płacić za wynajem działki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Miasto nie chce przejąć tego projektu od arty IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:17 (hehe) płaci "panie" nie wiem ale się wypowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor gosc Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 14:22 niech ja sobie zabierze do domu i tam ja skubie Odpowiedz Link Zgłoś
maxim38 Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska prze... 12.06.12, 14:23 I daj tu Babie władzę:) Dobrze,że akurat ona nie jest Prezydentem Warszawy...ale by się działo.Zabieraj badyla i posadź go sobie w wannie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wyciąć w cholerę tą palmę. IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 14:34 Zawsze twierdziłem, że w tym miejscu lepiej by wyglądała sosna. Wyciąć w cholerę tą palmę. Rajkowska robi tylko reklamę swoim poczynaniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Wyciąć w cholerę tą palmę. IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:51 To idź za przykładem Rajkowskiej i z własnej inicjatywy, za własne pieniądze użeraj się przez lata z urzędnikami ratusza i postaw sosnę. Poważnie, to byłaby nawet ciekawa akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 14:44 żebrać u ludzi o pomoc dla dziecka to jej nie wstyd, ale gdy ci sami ludzie chcą się trochę rozerwać przy okazji Euro, to pani artystka uważa, że nie powinno im się tej rozrywki fundować. i na złość listki z palemki zdejmuje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druid Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 16:53 Taa, niech dziecko oślepnie. Co tam rak oczu, skoro naród chce żłopać piwo przed telewizorem i oglądać kolejna wielką klęskę naszych orłów. Masz rację. Trzeba mieć w życiu priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 17:06 Gość portalu: Druid napisał(a): > Taa, niech dziecko oślepnie. Co tam rak oczu, skoro naród chce żłopać piwo prze > d telewizorem i oglądać kolejna wielką klęskę naszych orłów. Masz rację. Trzeba > mieć w życiu priorytety. mnie osobiście dzieciak artystki mało obchodzi, ale jak się wyciąga do ludzi rękę po jałmużnę to nie można im za chwilę robić na złość, bo śmią się bawić inaczej niż wielka artystka by sobie tego życzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druid Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 17:18 A ile ty dałeś tej 'jałmużny' na leczenie małej Róży? Z wielkości twego oburzenia na świat, to wnoszę, że nic. A jeszcze artystka śmie mieć swoje zdanie na temat Euro2012. Skandal Odpowiedz Link Zgłoś
volim Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr 12.06.12, 18:28 Choroba dziecka może tłumaczyć, dlaczego pani Rajkowska przepełniona jest goryczą i irytuje ją symbol Euro-radości, pękata piłka, ustawiona na rondzie przecież tylko tymczasowo. Niestety, ta reakcja raczej zaszkodziła palmie. Wizerunkowo mizerna, do tej pory brana w obronę jako niekonwencjonalny artystyczny pomysł, teraz będzie razić jako symbol artystycznych foch. Poza tym: na pewno każdy życzy małej Róży zdrowia, ale nikt nie ma obowiązku wspierać finansowo jej leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druid Re: Palma odarta z liści "na złość". Rajkowska pr IP: *.65.125.91.dyn.plus.net 12.06.12, 18:43 Tylko to nie jest foch artystki, tylko jej poparcie dla akcji "Chleba zamiast igrzysk" (chlebazamiastigrzysk wordpress com). Zanim zaczniesz atakować kogoś personalnie i wytykać od frustratów sprawdź wszystkie fakty, a kibice tej radosnej imprezy radości właśnie biją się z policją obok palmy. Poza tym ta akcja nie jest przeciwko piłce nożnej ale raczej przeciw uefa i radosnej gadce rządu, że euro nas zbawi i rozwiąże wszystkie nasze problemy. Niezależnie od tego, tak jak kibice mogą malować sobie twarze, biegać po zablokowanym mieście z flagami i wrzeszczeć radośnie przy każdym golu, tak inni mają prawo mówić że poza tą imprezą mamy realne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Skoro jej zapłacili za prawa autorskie to jaka jej IP: 91.234.186.* 12.06.12, 14:58 Jak ja sobie kupię prawa autorskie do jakiegoś dzieła to mogę z nim zrobić praktycznie wszystko:/ A te hasło "na socjale" to polska prawicowolewicówka mogłaby sobie łaskawie darować bo może zróbmy referendum czy przeznaczysz na posiłki dla dzieciaka pijaka czy na wdrażanie nowych technologii dających szanse na nowe miejsca pracy i nagle "współczujący z cudzej kieszeni" mogliby się zdziwić wynikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie głąbie, nie mozesz.... IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 10:46 "Jak ja sobie kupię prawa autorskie do jakiegoś dzieła to mogę z nim zrobić praktycznie wszystko" - nioe głoąbie, nie możesz nic zmieniać. Po pierwsze prawa autorskie są niezbywalne, a co do autorskich prawa majatkowych, to daja ci tylko to, zę jak wydrukujesz pocztówkę z palmą, to nie musisz miec na to zgody, a kasa ze sprzedaży jest twoja. Tylac pracy jakiegokolwiek autora nie możesz, nawet jak ją kupisz. A jak to jest za trudne dla twojej tępej głowy, to pomyśl co by było, gdyby właściciel e cennych dzieł sztuki zmieniliby kolor tła, czy domanlowali Mona Lizie kapelusz. Kumasz.... Odpowiedz Link Zgłoś