Gość: Ге IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.12, 10:25 Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby iść na dziennikarstwo. Przecież we wszystkich redakcjach zwalniają i zatrudniać NIE BĘDĄ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niezły Magister dziennikarstwa - niezły fach ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.12, 10:57 Biełga znajomość technik dziennikarzenia niepoparta gruntownym wykształceniem w żadnej innej dziedzinie. Powodzenia, misiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż dem IP: *.neanet.pl 23.11.12, 10:57 No teraz w ramach oszczędności zwolnić wszystkich rzeczników prasowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż demog... IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.12, 11:10 tyle, ze Wankowicz nie upadl przez niz demograficzny ale przez tragiczny poziom nauczania gowniana kadre itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monek Re: Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż dem IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.12, 00:53 gowniana kadre?? kadra wankowicza to kadra uniwersytetu warszawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
venice66 Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż demog... 23.11.12, 11:15 Bzdura w tekscie. Nie moga studenci byc zawiedzeni, ze teraz beda mieli mozliwosc uzyskania magistra z politologii, a dotychcasz mieli mozliwosc otrzymac magistra z dziennikarstwa, bo "u Wankowicza" byl tylko licencjat!!! a po licencjacie musieli szukac gdzie dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Komuch A co ma tu do rzeczy niż demograficzny ? IP: *.warszawa.mm.pl 23.11.12, 11:23 "Uczelnia" upadła, bo mierne kmiotki wreszcie przejrzały na oczy. Parę lat temu myśleli, że zamiast zdać egzaminy i skończyc przyzwoite studia wystarczy zapłacić 3 tys za semestr i kupić sobie "dyplom menagera" (psychologa, dziennikarza i bóg wie czego), by w trzy dni później zostać Prezesem korporacji. To początek lawiny, za "wańkowiczem" pójdą inni, dzięki czemu kolejna dziedzina życia znormalnieje. Niewidzialna ręka rynku jednak działa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melchior Wszystko przez wyż dziennikarski IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.12, 11:49 Przyczyną nie jest niż demograficzny, tylko "wyż dziennikarski" - dziennikarzy jest za dużo, zwłaszcza takich, co nie odróżniają jednego zjawiska od drugiego i piszą głupie artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis No nareszcie. O jedną wyższą szkołę gotowania IP: 91.228.1.* 23.11.12, 12:16 na gazie im. Maleszki i Michnika mniej Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka To jest bardzo poważny problem. 23.11.12, 12:33 "Niektórzy studenci, zwłaszcza ci na trzecim roku, czują się oszukani. Zamiast magistra dziennikarstwa będą mieli magistra politologii - tłumaczy." Bezrobotny magister dziennikarstwa nie zarabia 1500 brutto na umowie o dzieło z 50% kosztów uzyskania. A bezrobotny magister politologii nie zarabia 1500 brutto na umowie zlecenia, od której jest tylko 20% kosztów uzyskania. Czyli nie zarabia o jakąś stówę mniej, i jak tu żyć, panie premierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: To jest bardzo poważny problem. IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.12, 12:50 Krótko! a tak poza tym, ludzie płacza ze nie idzie wyzyc za 800, 1200zl, najnizsza krajowa ect - a żyja. Odpowiedz Link Zgłoś
pearlinee uczelnie same sobie winne 23.11.12, 14:28 Ja miałam do dokończenia studia na UMCS w Lublinie. Niestety studia tylko w systemie stacjonarnym, a ja mieszkam w Warszawie gdzie mam dziecko, psa , paprotkę itd. Dziekanat i pracownicy naukowi UMCS robił wszystko, żeby mi pomóc w skończeniu tych studiów. Jednak mimo wszystko nie było do logistycznie do ogarnięcia. Zadzwoniłam do Wyższej Szkoły Humanistycznej w Pułtusku z pytaniem, czy mogłabym u nich studia kontynuować w trybie zaocznym. Strasznie opryskliwa pani z dziekanatu ofuknęła mnie na wstępie, potem powiedziała że muszę im dostarczyć tonę papierków, wyciągów, zaświadczeń i może wtedy łaskawie mnie przyjmą. Poszłam na spotkanie z dziekanem UW i sprawa została załatwiona od ręki , na podstawie JEDNEGO podpisu z poprzedniej uczelni i indeksu. Wyznaczono mi różnice propgramowe i mogę studiować. Zdziwiłam się że prywatna uczelnia, której powinno zależeć na każdym studencie , potraktowała mnie w ten sposób. A na państwowej i to z taka renomą, wszystko przebiegło płynnie i jak na XXI wiek przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eumati123 Re: uczelnie same sobie winne IP: *.skynet.net.pl 24.11.12, 00:23 Rektor Akademii Humanistycznej w Pułtusku to mistrz w nieumiejętnym zarządzaniu uczelnią. Prof. Koseski prowadzi uczelnię drogą przetartą przez szkołę Wańkowicza. Już udało mu się przepuścić ponad 60 mln. zł odziedziczonych po poprzedniku. Zostało jeszcze kilka (milionów i miesięcy do upadłości). Pan profesor z coraz większą zapiekłością tępi oponentów i nagradza lizusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż dem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.12, 16:20 Uważam, że każdy powinien robić to co lubi, wiadomo że jest kryzys w mediach. Jednak tak jest wszędzie, jeżeli ktoś jest dobry w tym co robi to znajdzie dla siebie miejsce w zawodzie dziennikarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. Re: Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż dem IP: *.play-internet.pl 23.11.12, 18:28 Powiedz to zwalnianym doświadczonym dziennikarzom, którzy są dobrzy, ale niepotrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż demog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 16:33 Kończyłam tę szkołę w 2001 r. Były to czasy, kiedy w szkole afera goniła aferę, tak że o mały włos jej nie zamknięto. Byłam na drugim roku, kiedy wyszły na jaw różne przekręty. Po uczelni krążyła pogłoska, że studenci chcący kontynuować naukę mogą zostać przeniesieni na UW, ale by się zakwalifikować, muszą zdać egzamin. Ostatecznie do zamknięcia nie doszło. A wspomnienia generalnie mam takie, że studiowanie tam to sztuka dla sztuki i kasa wywalona w błoto (w każdym razie studia zaoczne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops to było nieuniknione IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.12, 16:34 przecież kilka lat temu była afera z tą uczelnią. oszukani studenci, wpłacone pieniądze za studia, których nie było... taki bagaż ciągnie na dno... Odpowiedz Link Zgłoś
wswxxx Upadła szkoła dziennikarstwa? Komedia! 23.11.12, 17:38 Taki oblegany kierunek! Uniwerek notuje kolejne rekordy chętnych do studiowania na dziennikarstwie, a ci wzięli splajtowali z braku studentów? No to musiała być szkoła na super poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż demog... 23.11.12, 18:11 Dziwne, przecież znaczenie słowa "znana" można sprawdzić w słowniku... Może to uczelnia znana twórcy tytułu? Odpowiedz Link Zgłoś
lanou Jesteście pewni że to przez niż? 24.11.12, 02:47 Jesteście pewni że to przez niż demograficzny? Bo ja np. myślę, że to przede wszystkim przez BRAK ZAPOTRZEBOWANIA NA KOLEJNYCH MAGISTRÓW GÓWNIANYCH KIERUNKÓW. Nie ilość ludzi, ale jakość kształcenia i potrzeby rynku kształtują "podaż" absolwentów, czyli uczelnie. Rynek jest przesycony politologami, socjologami, hotelarzami i dziennikarzami. Każdy może być socjologiem albo politologiem, bo tam się w zasadzie człowiek niczego nie uczy. A próbował taki dziennikarz albo hotelarz rozwiązać kiedyś całkę albo różniczkę? Albo obliczyć pole pod sinusoidą? To zapraszam na Politechnikę Warszawską, albo jakąkolwiek inną uczelnię TECHNICZNĄ, bo teraz rynek potrzebuje TECHNIKÓW, INŻYNIERÓW, ludzi z fachem i zawodem, umiejących wytworzyć jakiś produkt albo usługę swoimi własnymi rękami i narzędziami, a nie bandy jajogłowych niechcących ubrudzić rąk normalną pracą. Rynek potrzebuje magistrów, ale nie mgr, tylko mgr inż. Bo studia techniczne są trudne, wymagające i dla inteligentnych. Nie każdy jełop skończy polibudę, a dziennikarstwo to chyba już wszyscy dadzą radę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monek Re: Jesteście pewni że to przez niż? IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.12, 01:00 a po co dziennikarzowi calki i rozniczki???? zupelnie nieprzydatne rzeczy dziennikarz nie zna sie na przedmiotach scislych tak samo jak technik na przedmiotach human - bledne kolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTPRESS Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż demog... IP: *.c3-0.80w-ubr1.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 24.11.12, 04:06 to dobra wiadomosc...... Odpowiedz Link Zgłoś
flyer Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż demog... 24.11.12, 08:12 Dla mnie to ona była znana jedynie z tego, że było sporo dymu przy jej powstawaniu i oddzielaniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albertus Upadła znana uczelnia. Wszystko przez niż demog... IP: 80.50.233.* 12.12.12, 15:25 "Niektórzy studenci, zwłaszcza ci na trzecim roku, czują się oszukani. Zamiast magistra dziennikarstwa będą mieli magistra politologii - tłumaczy." Małe sprostowanie - magistra dziennikarstwa i tak by nie mieli, WSD dlatego była trzyletnia, bo dawała tylko Licencjat .. Odpowiedz Link Zgłoś