Dodaj do ulubionych

Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochodowym

IP: *.dqs.pl 03.12.12, 12:56
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: World Re: Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochod IP: *.lpp.com.pl 03.12.12, 13:43
      Wygląda na typowy zawał...
    • Gość: GregEPWA Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochodowym IP: 178.73.49.* 03.12.12, 14:01
      Znałem Pana Roberta,wyjątkowy człowiek. Aż wierzyć się nie chce. Spoczywaj w pokoju.
    • Gość: gość Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochodowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.12, 14:28
      płk Robert Kozak był wyjątkową osobą, świetnym pilotem, żołnierzem i dowódcą dlatego też uszanujcie jego bliskich i nie szargajcie jego pamięci!
      • alik-w-plomieniach Re: Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochod 03.12.12, 14:38
        A zwłaszcza głupimi pomówieniami o "seryjnym samobójcy".
    • Gość: anonim płk Kozak IP: 148.81.117.* 03.12.12, 16:00
      blue sky
    • Gość: trooper Cześć Jego Pamięci! IP: *.unknown.vectranet.pl 03.12.12, 16:31
      Pierdolnijcie się w wasze chore łby z tymi "smoleńskimi" komentarzami, paranoicy! Pułkownik Kozak, choć małego wzrostu, był wysoko ponad tym gównem, którym uwielbiacie się żywić. Wspaniały pilot MiG-29. Myśliwiec przez "M". Jego loty pokazowe dawały wiele emocji fanom lotnictwa w Polsce i Europie. Zarazem zwykły człowiek. Szkoda, wielka szkoda :(
      • Gość: gg66 Re: Cześć Jego Pamięci! IP: 82.132.248.* 03.12.12, 20:41
        Wielka racja miałem przyjemność znać Pana Kozaka prawdziwy był z niego Kozak Mig 29 w jego rękach to poprostu było arcydzieło latania CZESC JEGO PAMIĘCI!!!
      • Gość: Zbych Re: Cześć Jego Pamięci! IP: *.play-internet.pl 03.12.12, 22:08
        Całkowicie popieram! To był świetny Pilot i porządny Człowiek. Oszołomy, darujcie sobie chore teksty.
    • Gość: pietro Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochodowym IP: *.siedlce.domtel.com.pl 03.12.12, 18:15
      To świetny pilot i wspaniały człowiek niech mu ziemia lekką będzie ,Spoczywaj w Spokoju,
    • Gość: mick Przyczyny wypadku IP: *.edsl.pl 06.12.12, 23:38
      Moje kondolencje dla rodziny, najbliższych, znajomych i wszystkich innych, którzy znali płk Roberta Kozaka.
      Mało prawdopodobne, że śp płk R. Kozak nie umiał prowadzić samochodu lub popełnił tak tragiczny błąd, że zjechał na lewą stronę jezdni nie wiedząc o tym.
      Więc, jeśli zjechał świadomie - do DLACZEGO TAK ZROBIŁ ????
      Prokuratura winna to zbadać - teoretycznie mógł zasłabnąć - w co osobiście wątpię.
      Co się dzieje w naszym państwie, w naszych Siłach Powietrznych, że tak dużo ludzi na wysokich stanowiskach ginie, odchodzi ze służby lub popełnia samobójstwo ???!
      Czy komuś zależy na tym, żeby POLSKA zniknęła z mapy Europy ??!!
      A czy trzeba więcej dowodów na to, że jednak komuś (lub wielu) na tym ??!
      Weźcie Gazetę Polską lub jakiś niezależny portal (bibula.com, wpolityce.pl, fronda.pl, niezależna.pl) i porównajcie to z TVN, Polsat, Gazeta Wyborcza, Polityka, Newsweek, Wprost, TVP.
      Rozumiem, że być może dla wielu to jedno życie nie miało aż tak wielkiego wpływu na losy Polski. Ale takich ludzi jak płk Kozak, którzy z poświęceniem pracowali dla Polski było i jest niemało, ale też niestety z każdym z dniem coraz mniej.
      Wiem, że na to trzeba czasu i to nie przychodzi w jeden ani nawet dwa tygodnie aby zrozumieć czym jest naprawdę Polska i ilu znakomitych ludzi bezpowrotnie tracimy tylko przez to, że rządzą nami nie Polacy, ale ludzie którzy boją się prawdy i silnej Polski.
      Chodzi mi o to, aby śmierć płk Roberta Kozaka nie poszła na marne i żebyśmy wszyscy wyciągnęłi wnioski z odpowiedzi na pytanie: dlaczego tak się stało ??! Dlaczego płk Kozak odszedł ze służb i dlaczego potem doszło do tego wypadkuy ? Nikt nie jest idealny, ale czy płk Kozak nie miał racji ? Czy w lotnictwie wojskowym nie chodzi jednak o tylko o to aby mieć wyszkolonych pilotów i odpowiedni sprzęt ? Czy wszystko inne jednak nie jest drugoplanowe ? Płk Kozak to rozumiał, ale czy przełożeni podzielali jego pogląd uwiarygodniony przez jego umiejętności ? Kto przyczynił się do odejścia płk Kozaka ze służby - a zapewne są to konkretne nazwiska - ten już śp płk. Roberta Kozaka nigdy za to przeprosi, bo ON już jest TAM.
      Cześć JEGO pamięci !
      • Gość: bbh Re: Przyczyny wypadku IP: *.unknown.vectranet.pl 09.12.12, 03:56
        Weź zamilcz. Pomimo tej całej publicznej błazenady PiSowskich oszołomów, nie ma przyzwolenia na taki głos w wątku dotyczącym płk. Kozaka!!! Z taką gadką idź na spotkanie kółka wielbicieli Macierewicza. Ten wątek dotyczy śmierci wspaniałego pilota i zarazem normalnego człowieka, więc przestań wstawiać swoją nawiedzoną gadkę o szambie, w którym uwielbiasz pływać, mieniąc się "prawdziwym Polakiem". Wypadek... tragiczny, nie chce się wierzyć że to trafiło się Jemu, ale niestety zdjęcia mówią same za siebie. Nikt nie jest Bogiem, choćby latał jak anioł i diabeł wcielony zarazem, do tego szczęśliwie, to na ziemi nie siedzi w fotelu K36... Choć nie spotkałem Roberta Kozaka, to znałem go ze zdjęć i z video, a wiadomość o jego ziemskiej śmierci bardzo mnie zasmuciła. Uznałem to za niesprawiedliwe, że ktoś kogo podziwiałem i komu zazdrościłem, ktoś kto sięgał nieba, ginie w taki zwykły sposób i tak wcześnie. Nie rozumiem jaki śmietnik trzeba mieć w głowie by tą śmierć wplątywać w waszą nędzną pseudopolitykę, oszołomy. Konflikty w wojsku istnieją jak w każdej firmie. Po katastrofie Iskry też odeszło wielu pilotów, skonfliktowanych, w tym kilku bardzo dobrych pilotów MiG-29 (Chołuj zdaje się też wówczas odszedł).
        • Gość: dester Re: Przyczyny wypadku IP: *.pl.159.230.91.in-addr.arpa 09.12.12, 18:54
          Chołuj odszedł, bo taka jest kolej rzeczy. Nie można latać na MiG 21 czy 29 przez całe życie. To wbrew pozorom żaden finansowy interes. Jeśli wiesz gdzie Heniu odszedł, to może i domyślasz się dlaczego. W końcu trzeba w życiu walczyć nie tylko o przygodę, ale o normalność i stabilizację. Tej normalności i stabilizacji nie doczekało wielu w tym Robert Grzywna i Arkadiusz Protasiuk.
    • Gość: wawiak Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochodowym IP: *.play-internet.pl 08.12.12, 01:58
      wspaniały Pilot i Człowiek
      coraz mniej takich Ludzi...

Kryniu
      Domyślnie

/.../Widziałem już kilka pokazów w wykonaniu płk.Kozaka - w tym dwa podczas normalnych przelotów na obce lotnisko-jeszcze jak był kapitanem a wtedy latał z nim jeszcze jeden "kozak" - mjr Chołuj i wrażenia zawsze te same -szczęka na podłodze .Obaj dokładnie wiedzą na czym polega operowanie drągiem i DSS-em.Artyzm po prostu.Raz jeden na lotnisku w Zegrzu Pom. w roku 1996 lub 97 w czasie rutynowej wizyty 29-tych pogoda była pod przysłowiowym psem,podstawa chmur może 200-250 metrów,nie przeszkadzało to jednak jednemu z nich zaprezentować się kolegom z "ołówków".Po prostu zamiast w pionie wykręcił wszystko co miał do wykręcenia w poziomie absolutnie bez wchodzenia w chmury....Wrażenie po prostu niesamowite,na żadnym oficjalnym AirShow czegos podobnego sie nie ujrzy.
      Tak czy siak -czapki z głów..... i wierzę ,że w Berlinie spisał sie na medal - a tak a propos czy ktoś z zorientowanych w mińskich realiach wie czy pułkownik jakiegoś następce wychowuje? /.../

• Gość: qq Re: Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochod IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 08:47
        zginął jak wielu innych za kierownicą . wielka sensacja .
    • Gość: Adam Były pilot wojskowy zginął w wypadku samochodowym IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 21:02
      Proponuje zapytac jego byla zone o przyczyny wypadku. Jak zatruwala mu ostatnie 5 lat zycia. Chcial sobie ulozyc zycie ale mu nie pozwolila...
    • Gość: strzelec pokładowy Za nisko leciał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 23:22
      Zapomniał, że na drodze obowiązuje ruch prawostronny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka