Dodaj do ulubionych

Utrudnienia w ruchu w związku z planowanymi pro...

IP: *.cntk.pl 14.03.13, 15:19
Może ktoś powie jaki jest powód tych procesji bo dziennikarz nie wyjaśnił.
Obserwuj wątek
    • Gość: Boddoxx Religijne masy krytyczne. IP: 194.8.126.* 14.03.13, 15:28
      Ktoś może się wkurzyć, jak nie zdąży z pieskiem do weterynarza i piesek wyzionie ducha.
    • tutul Re: Utrudnienia w ruchu w związku z planowanymi p 14.03.13, 15:30
      Przecież napisane:droga krzyżowa...

Tylko dlaczego po głównych ulicach miasta????Przecież ludzie nie tylko modlą się.Za mało kościołów???????
      Coraz większa przesada.
    • asperamanka Re: Utrudnienia w ruchu w związku z planowanymi p 14.03.13, 15:46
      Gość portalu: orzelek2004 napisał(a):

> Może ktoś powie jaki jest powód tych procesji bo dziennikarz nie wyjaśnił.

To są próby generalne przed najważniejszą procesją, która ma przejść po głównych ulicach miasta 10 kwietnia, z okazji pierwszego wiosennego nowiu Księżyca. ;-)
      • Gość: Boddoxx Próby generalne czcicieli ciemności? IP: 194.8.126.* 14.03.13, 15:52
    • Gość: JohnJR Super. 22-go Mecz na Narodowym + Procesja. IP: 212.160.91.* 14.03.13, 16:14
      Zamkną wybrzeże, saską kępę, kłopotowskiego (którą to ulicą jest poprowadzony objazd zamkniętego Wileniaka) i tak dalej.

Ktoś pomyślał...
      • asperamanka Re: Super. 22-go Mecz na Narodowym + Procesja. 14.03.13, 16:22
        He he, jeśli chodzi o Kłopotowskiego to mnie najbardziej ubawiło, że procesja rusza spod pomnika "Pięć Piw Proszę". Kościuszkowiec został pierwszą stacją drogi krzyżowej :-D
        • Gość: Monika Re: IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.13, 17:47
          Ulice będą zamykane raczej na krótko. W każdym razie na Ochocie wygląda to tak, że ludzie w Drodze Krzyżowej idą raczej małymi, bocznymi uliczkami, kawałek przez park, przez Wawelską tylko przechodzą, więc będzie zamknięta może przez 10 minut, tak samo Grójecka - tylko na czas przejścia ludzi z placu do kościoła.
          • Gość: 34t Ale PO CO??? IP: *.204.41.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 20:32
            Nie mogą pochodzić w kółko po kościele? Tam zwykle mają te swoje stacje, czy jak to się nazywa.
            • gangut Nie podoba się 14.03.13, 20:55
              to wypad z Polski.
              • Gość: JohnJR A właśnie, że się nie podoba! IP: *.2a.pl 14.03.13, 21:35
                Nie podoba mi się to, że jakaś grupa wyznaniowa na siłę stara się "zaznaczyć teren" łażąc w kółko po i tak już kompletnie zakorkowanych ulicach.

Nie podoba mi się to, że ktoś był na tyle bezczelny, lub po prostu tępy, że zaplanował trasę wędrówki dokładnie po ulicach, którymi poprowadzony jest i tak już beznadziejny objazd zamkniętego Placu Wileńskiego, choć w okolicy jest kilka innych ulic, którymi można by pójść nie nie naprzykrzając się NIE-zainteresowanym. I do tego w dniu i tym samym czasie, w którym w okolicy będą już i tak duże kłopoty z komunikacją ze względu na mecz, o którym już od dawna wiadomo, że się odbędzie.

Nie podoba mi się to, że przez bezmyślnych ludzi w dniu takim jak ten, nie mogę po prostu wrócić do własnego domu, bo muszę tracić czas na stanie w korkach.

Zdarzyło mi się być w kilku dużych miastach podczas organizacji dużych imprez masowych i NIGDZIE na świecie nie byłem świadkiem tak debilnego postępowania urzędników, takiego braku szacunku do zwykłych ludzi i takiej tępoty służb wydających zezwolenia na ogranizację imprez, jakiej świadkiem będę 22-go. To prawda, że nie żyjemy w cywilizowanym kraju.
                Bo w cywilizowanym kraju, osoba lub osoby odpowidzialne za takie "niedpoatrzenie" już dawno straciłyby pracę i zostały zwolnione dyscyplinarnie.

A u nas ten pustak dostanie jeszcze zapewne premię za wspaniały "pomysł racjonalizatorski w projekcie urbanistycznym".
                Tyle w temacie.
              • Gość: w45d Re: Nie podoba się IP: *.204.32.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 22:13
                Twoja stara miała wypad. Z macicy. I oto jesteś.
    • Gość: klm Utrudnienia w ruchu w związku z planowanymi pro... IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 19:10
      krzyż im w oko
    • bilu46 komuś odpier.zieliło w muzgu . 14.03.13, 20:11
      Takich szopek nigdy nie było . Żadne manifestacje nie zmienią prawdy : organizacja pedofilów i pederastów jest w odworcie .
    • Gość: e57t A to co znowy za cuda? IP: *.204.41.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 20:30
      Nie lepiej codziennie?
    • Gość: tramwajarz UWAGA ! jeszcze jedna procesja - Żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 08:38
      jeszcze jedna procesja planowana jest na 22.03.2013 od godz. 18:00 - okolice kościoła Św. Stanisława Kostki czyli zamknięte pewno będą przyległe ulice: Felińskiego, Krasińskiego - nie wiem, które jeszcze, bo na stronie parafii brak szczegółów. Ale lepiej omijać z daleka.
    • Gość: wyjazd Utrudnienia są codziennie do w/w Ronda Radosława IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 16:18
      Godzina 15, 16, 17, 18, 19 to koszmarne korki do wymienionego wyżej Ronda Radosława. Aleja Jana Pawła II jest nawet w normalny dzień zakorkowana przed tym rondem do świateł w kierunku Arkadii. I chyba na nikim z odpowiedzialnych nie robią wrażenia te notoryczne korki i spaliny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka