Dodaj do ulubionych

Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib...

14.05.13, 20:58
Gratulacje. Za odkrycie i za przytomnych partnerów z administracji.

Ale... Nie chce mi się wierzyć, że rzeczniczka posłużyła się terminem "maska gazowa."
Zakładam, że to błąd w tłumaczeniu.

Stażyści gazeta.pl! Maski są przeciwgazowe. Tak jak nie ma proszków bólowych tak nie ma masek gazowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: luuuf Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 21:49
      To nie stażyści, jakie towarzystwo taki i rzecznik prasowy oraz "odkrycia" ha ha ha !
      • Gość: luuf Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 21:53
        a z innej beczki ciekawe to układy ma dzielnica Żoliborz takie towarzystwo, lepiej nius by wyglądał w takim naszym dzienniku czy naszej polsce. ale gazeta wyborcza a tfu! :-D
    • peppers01 Ladne zdjecie 14.05.13, 21:50
      Bardzo ładne zielone zdjęcie. Wiosenne takie. Tylko bunkru prawie nie widać. Ale wiadomo, zamaskowany jest.
      • Gość: TomBom Re: Ladne zdjecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 10:54
        Hahaha - prawda?
        No i szkoda, że już wczoraj wiadomość podawały podwarszawskie serwisy.
        Ale przecież cycuchy Angeliny są ważniejsze - poniekąd to skarby narodowe - szkoda, że nie nasze ;)
    • Gość: Derduch Szkoda że nie pokazali innych zdjeć IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 21:58
      Jak samochody tego bydła parkują na trawniku. Oczywiście samochody osobowe, nie jakieś ze sprzętem czy coś. Buraki i chamy.Jeszcze raz zobaczę to fotek narobię i na psy wyślę.
      • Gość: iz Re: Szkoda że nie pokazali innych zdjeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:02
        A co się dziwić jak te całe buractwo jest z Sulejówka, Okuniewa czy takich Marek, to i zwyczaje mają wyniesione ze swoich wioch.
        • Gość: Puszka Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni? IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 22:31
          Waćpan pewnie Żoliborzanin z dziada pradziada, więc my, wieśniacy z Sulejòwka, Okuniewa i Marek, najmocniej przepraszamy. Przy okazji, gratulujemy doprawdy wielkomiejskiego placu Wilsona (oczywiście przez "w"). Tyle banków... hohoho, zaiste zacne towarzystwo tam zamieszkuje, gdzież nam... prostakom... do tak wielkiego świata...
          • Gość: Loks Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:55
            Fakty są takie, że Sulejówki, Okuniewy i inne Marki, to czysta wiocha. Wiocha, która emanuje faszyzmem, niezdrowym podejściem do patriotyzmu i ludźmi, którzy z wyjątkowym parciem na szkło odkopują schron, choć nic z tego nie wynika. Plac Wilsona jest zły? Co mają banki do negatywnego odbioru Placu Wilsona... (Oczywiście, nazwę tę czyta się przez "W", ciekawe przez ile lat studiów się tego uczyłaś...?)
            Rzecz jasna masz świętą rację -( nie interesuje mnie twoja ironia) -piszę poważnie. Wam wieśniakom za daleko do Warszawy. Dlatego won z tego miasta, siedźcie na swoich polach i w swoich lasach. Paście krowy i jedzcie zdrowe jajka z wolnego wybiegu, ale od Warszawy wara. Nikt nie chce tu tej wiejskiej zarazy. Szczególnie czegoś takiego jak ty, droga, zardzewiała Puszko po nawozie.
            • Gość: iz Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:58
              I zamówcie jeszcze sobie kilka gruszek betonu, strzelicie sobie bumkra i bedziędzie się popisywać w swojej lokalnej prasie.
              • Gość: Loks Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 23:07
                To bardzo dobry pomysł, ale nie da im takiej satysfakcji. Im potrzeba Warszawy żeby potem w lokalnych barach typu U Aldony popisywać się wzmianką na ich temat w prasie warszawskiej. Żenująca p. Szulim i spółka. I o ile ta dziennikarka jest w stanie choćby błysnąć intelektem, to pani Szulim "od bunkra" ma z tym tak dramatyczne problemy, że nawet czytanie z kartki przed kamerami Nadarzyn.tv jej średnio wychodzi.
            • Gość: Puszka Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 23:29
              A nie sądzisz, że to właśnie Ty emanujesz faszyzmem, pisząc w ten sposób o mieszkańcach spod Warszawy? Nie, Wy, Żoliborzanie, takich refleksji mieć nie będziecie, bo wszystko, co złe pochodzi spoza tej Waszej pięknej ziemi. A kiście się w tej swojej zadupiastej dzielnicy. Bo tacy jak Ty, to na bank potomkowie żoliborskiego chowu wsobnego.
              • Gość: Loks Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 23:43
                Można mieszkać pod Warszawą, ale gorzej jest warszawiaka udawać, kiedy w korzeniach rodzinnych same zadupia. Nie podoba ci się Żoliborz to spadaj stąd i tyle. Faszyzm nie ma nic wspólnego z niechęcią do wieśniaków. Niechęć ta bowiem nie wynika z ideologi, a z faktu, że takich wieśniaków jak członkowie tego stowarzyszenia lubić się nie da. Nienawidzę "lansu" na byle czym. Z ich wiedzą powinni raczej zgłosić się do "Pani Domu" była tam kiedyś taka sekcja reporterska. Mieliby okazję polecieć drukiem na cały kraj, a i przy okazji pochwaliliby się "osiągnięciami". Do tego teksty o kościółku i degrengoladzie moralnej w Polsce i już 10 tysięcy gospodyń wiejskich, a także i miastowych ustawi się w kolejce na ich "konferencje". A ty nie wymagaj jakiegokolwiek szacunku skoro sama nie umiesz się zachować. Pieprzysz na Warszawę, a idę o zakład, ze codziennie rano można cię spotkać w SKM-ce jak grzmocisz do roboty właśnie do tej złej Warszawy. Nie podoba się? - Spadaj i tu nie przyjeżdżaj.
                • Gość: Puszka Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 23:52
                  Po 1. jestem mężczyzną. Po 2. jestem z Pragi. No, ale dla Ciebie to pewnie nie Warszawa. Po 3. nie mam pojęcia, o jakie stowarzyszenie Ci chodzi, irytuje mnie tylko najeżdzanie na kogoś tylko dlatego, że mieszka gdzie indziej.
                  • Gość: Loks Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 00:05
                    Po 1. To oczywiste, że jest to Warszawa. Po 2. Przepiękna dzielnica. Po 3. Nie najeżdżam na kogoś, bo nie jest z Warszawy. Tekst tyczy się stowarzyszenia Explolatorzy, które wtargnęło z buciorami na teren Żoliborza i zrobiło wielką zadymę wokół schronu o którym nie mają pojęcia. Nazywają się wielkimi znawcami, a bredzą tak, że robi się niedobrze. To jest właśnie wieś. To jest wiejskie i żałosne. I nie wiem czy wynika to z ich pochodzenia, czy z ignorancji do zajęcia jakim się imają, ale znam wiele osób które panoszą się w ten sposób i są z różnych wsi. Stąd negatywny stosunek. I nie chodzi tu o wszystkich, tylko o tych, o których jest artykuł. To oni są wieśniakami, tragicznymi kretynami, którzy z poziomem wiedzy równym zeru robią z siebie ekspertów i pchają się na Noc Muzeów. Pewnie robią to po to żeby nagadać ludziom głupot, że znaleźli "bunkier typu tobruk", a następnie przedstawią eksponaty "z bunkrowej komnaty" - konserwy, które ponoć znaleźli wewnątrz schronu, tzn. sorry, "bunkra typu tobruk".
                    • Gość: Puszka Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 00:16
                      No nic, wydawało mi się, że nie piszesz tylko o tych ludziach z tego stowarzyszenia, ale wyzywasz od wieśniaków wszystkich spod Warszawy. Ale ok.
                  • Gość: Luuuf Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 00:06
                    Puszko z "Pragi" a raczej z marek bądź z Okuniewa lub Sulejówka jak sam pan prezes owego stowarzyszenia, wsadzaj w puszkę swoje konserwy i już jedź na swoje wiochy.
                    • Gość: Puszka Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 00:22
                      Luuuf z "Żoliborza" albo raczej z Bielan w najlepszym razie, nie zniżę się do Twojego poziomu, choćby nie wiem, ile pokoleń wsi z Ciebie wylazło.
          • wanda43 Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni 17.05.13, 21:24
            Gość portalu: Puszka napisał(a):

> Waćpan pewnie Żoliborzanin z dziada pradziada, więc my, wieśniacy z Sulejò
            > wka,

Owszem, z dziada pradziada, jak ja. Co do Sulejówka, to nie rob złej reklamy, bo wystarczająco negatywnie reklamuje go obecna ekipa.

Natomiast odnośnie bunkra, to + - rówieśnicy Kaczyńskiego mieszkający w młodości w okolicy włazili tam wiele razy. Pamiętają nie tylko maski, ale i łóżko polowe, które tam stało. W pobliżu, przy boisku szkoły był drugi bunkier, zlikwidowany podczas prac przy obecnej ulicy Bitwy pod Rokitną.
            • Gość: Puszka Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.play-internet.pl 17.05.13, 21:40
              " te całe buractwo jest z Sulejówka, Okuniewa czy takich Marek, to i zwyczaje mają wyniesione ze swoich wioch."
              Do tego się odnosiłem. I to ja robię złą reklamę. A jaką ten cytat robi Żoliborzowi?
              • wanda43 Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni 17.05.13, 22:00
                Nie interesują mnie wasze swary i obrzucanie sie inwektywami.
                • Gość: Puszka Re: Wy wszyscy na tym Żoliborzu tacy sympatyczni IP: *.play-internet.pl 17.05.13, 22:15
                  Zapewniam Panią, że nie byłoby ich, gdyby nie przykre wypowiedzi niektórych Żoliborzan.
    • Gość: wawak W latach 45-50 takie bunkry wysadzano IP: *.dynamic.mm.pl 14.05.13, 22:08
      Zaraz po wojnie takich "wspaniałych" pamiątek w Warszawie były dziesiątki. Nikt się hitlerowskimi bunkrami nie zachwycał. Jedna nadbudowa ostała się jeszcze na Nowowiejskiej / róg Niepodległości przy torach tramwajowych.
    • wolnapolka1 Cześć i chwała Bohaterom 14.05.13, 22:26
      Bardzo podoba mi się Hymn Powstańczego Żoliborza.

www.youtube.com/watch?v=Drg-ttT4An4
      • Gość: luuuf Re: Cześć i chwała Bohaterom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:35
        A co ma piernik do wiatraka?
        • wolnapolka1 Re: Cześć i chwała Bohaterom 15.05.13, 09:21
          Uważam, że ma większy związek ze sprawą ten"piernik" jak nazwałeś mój wpis, niż przerzucanie się inwektywami na temat pochodzenia warszawiaków.
          Mnie, odkryty bunkier przypomina Powstanie Warszawskie i wkład mieszkańców Żoliborza w ten zryw niepodległościowy.
          Ty jednak, pewnie powiesz, że to kolejny "piernik". Cóż: przeżyję to jakoś:)
          • Gość: Loks Re: Cześć i chwała Bohaterom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 12:57
            Skoro ten schron ma cokolwiek wspólnego z powstaniem, to rozumiem, że powstańcami tymi byli niemcy - to w końcu oni go wybudowali.
            Poważnie jednak pisząc, to jedyną wspólną cechą schronu i powstania jest data.
            Ponadto nie zapominajmy czym się skończył ten brawurowy zryw narodowy. Nie trzeba być "alfą i omegą" aby zrozumieć, że skończył się niemalże całkowitym wyginięciem mieszkańców Warszawy. Rzeczywiście godne pochwalenia, porażająco spektakularne działania. Myśl przewodnia - jak widłami zniszczyć czołg.
          • Gość: Luuuf Re: Cześć i chwała Bohaterom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 00:28
            polko wolna - nie wolna, zobacz czy już nie ma cię w Sulejówku czy Markach.
    • Gość: 80-latek Unikatowy poniemiecki bunkier w Śródmieściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:39
      Bunkier tego samego typu znajduje się na rogu ul Nowowiejskiej i al.Niepodległości, narożnik pn-zach ze 30 m. od budki z kwiatami za niskim murkiem. Ten bunkier dawał Niemcom wgląd w całe skrzyżowanie i osłaniał sąsiednie budynki wojskowe
      • Gość: Luuf Re: Unikatowy poniemiecki bunkier w Śródmieściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:50
        Po co pisać burakom, w Markach i innych podwarszawskich wiochach nic nie mają to tu sobie poprzyjedzali pokopią i robią "odkrycia" parcie na szkło na 102 no cóż jakie "stowarzyszenie" takie i odkrycia.
    • Gość: Loks Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:48
      Unikatowy?
      Chyba jedynie dla tych państwa. U nich na wsi guzik co jest w związku z czym przyjechali do Warszawy i zaczęli zachwycać się schronem - tak, schronem, a nie "bunkrem" - w Warszawie. Nie jest to żaden unikat. Unikalna może być co najwyżej głupota członków stowarzyszenia zbudowana na faszyzmie, a także wypowiedź pani rzeczniczki w jakże prestiżowym medium Nadarzyn.tv.
      Ludzie o takich poglądach politycznych nie powinni być promowani w takich popularnych przekaźnikach informacyjnych jakim niestety jest "Gazeta". Szczególnie, że osobnicy ci wyzywają "Gazetę" od żydowskich szm.at.
      Ciekawe jakie odkrycie będzie następne. Ukryta pod sulejowską ziemią zakonserwowana kupa z lat wojennych? A może 1/3 munduru? Ostatnio bowiem znaleźliście konserwy i dostaliście z tego powodu zbiorowej sraczki. Mniemam zatem, że kolejne odkrycie będzie równie spektakularne.
      • Gość: Luuuf Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:53
        Niech idą się popromują w naszej polsce, naszym dzienniku czy innej gazecie polskiej albo jakimś innym wynalazku jak religijne marki czy religijny sulejówek.
    • Gość: eM bosz... IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 22:53
      Co za idiota te teksty pisze?
      • Gość: Bolec Re: bosz... - Poniemiecki bunkier IP: *.jmdi.pl 14.05.13, 23:30
        Cytując klasyka... pewnie autor "sam wygląda jak poniemiecki bunkier" :)
        • Gość: Luuuf Re: bosz... - Poniemiecki bunkier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 23:49
          Autor czyli rzecznik prasowa owego stowarzyszenia oraz jego członkowie z podwarszawskich mieścinek.
          • Gość: Loks Re: bosz... - Poniemiecki bunkier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 23:56
            Szkoda mi tylko tej Agnieszki Szulim z telewizji. Bardzo jej współczuję, że ma bliźniacze nazwisko z panią rzecznik. Oby tylko nikt nie pomyślał, że są siostrami, bo w końcu Agnieszka pracuje w "masońskiej i żydowskiej telewizji TVN". Gdyby ktoś w miasteczku pani rzecznik pomyślał, że są spokrewnione i rozpowiedział taką plotkę, to wiarygodność pani rzecznik ległaby w gruzach. Od tej pory nie byłaby już "Kościelną co nie umie czytać", a stałaby się "żydówą". Koszmar i tragedia wówczas w skrajnej prawicy. Nawet i wydalenie ze stowarzyszenia by mogło nastąpić. Poza tym jedna z pań Sz. (nietrudno zgadnąć która) ma bardzo zresztą ciekawą twarz - wynika z niej tyle, ile można się dowiedzieć z jej wypowiedzi w Nadarzyn.tv - nic.
    • Gość: Tob Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 01:29
      Kto to pisał? co to za odkrycie??? Ten Tobruk był tam zawsze, dopiero jakoś w latach 90'tych został zasypany ze względów bezpieczeństwa. Byłem w nim jedynie raz, jakoś na początku lat 80'tych, było tam zasypane zejście "niżej". Pamietam również, że przynajmniej wśród uczniów 68'tki krążyła legenda o połączeniu tego bunkra z Cytadelą. Nam jedynie udało się wyciągnąć jakąś metalową klapę.
      • Gość: gps Re: przetrwalo co poniemickie albo beton IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.13, 08:50
        a z komuny i prl to jeno beton sie tu i owdzie ostal i 4 spiacych a ptak czekaladopodobny i papierowy kotylion szans tez nie ma
      • Gość: Fircyk Żoliborska legenda IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.05.13, 09:10
        Hahah "Tobruk" połączony z Cytadelą...Dobre :D Dzieci zawsze mają bujną wyobraźnię i fantazję ale mniej wiedzy.
    • Gość: rednet Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib... IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 10:34
      widze że komentują sami ,,odważni" chłopcy z czerwonymi nosami, odważni z poziomu monitora. W urzędzie jak i stowarzyszeniu nie ma anonimowych osob, przedstaw się skoro jesteś taki kozak? Niestety czasami człowiek ma żal to tpsa że oferuje przez pierwsze poł roku internet za złotówke. Wtedy gimnazjaliści i CI co im całe życie worek w szkole kopali mogą szaleć bezkarnie :) Na szczęście promocja kiedyś się kończy
      • Gość: Loks Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.pia.robbo.pl 17.05.13, 08:31
        Na szczęście promocja się kończy i znikniesz z internetu. Nareszcie! Nie przezywaj się człowieczku. Rzadko kiedy ktokolwiek przedstawia się w internecie. Nie trzeba być kozakiem by wyrazić swoje zdanie. Zamieniłeś się głową z inną częścią ciała? Jak już próbujesz obronić koleżków to proszę bądź konstruktywny i napisz co oni takiego osiągnęli, aby nie można było ich szlachetnej dupy skrytykować. Jeśli zaś zechcesz być rzetelny to już teraz mogę odpowiedzieć za ciebie. Nic, nic nie osiągnęli.
        • Gość: Jacek ;) Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 09:09
          Staram się nie atakować innych, @Loks czy Twoim jedynym argumentem jest mordobicie. Jeżeli to nie Tobruk z nadbudową to powiedź, wyprowadź z błędu innych pochwal się swoją wiedzą. Dyskredytujesz tych co wypowiadają się pozytywnie o Tej grupie, tylko Twoja wersja prawdy się liczy. Wypominasz podwarszawskie korzenie innym, a co robiłeś na Powiślu Twoja SKM jechała w przeciwnym kierunku? Wiem moje zęby zastąpią klawiaturę komputera, dlatego uciekam. Możesz
          sobie pisać i prowokować bo po za postawieniem zarzutów, że to nie dałeś żadnych argumentów popierających Twoją wersję ani Twoich dokonań. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
          Jacek ;)
          • Gość: Loks Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: 194.106.193.* 17.05.13, 10:42
            Nie, prawdopodobnie nie wiesz, ale z Powiśla najlepiej dostać się np. na Ochotę właśnie pociągiem. Zatem odpowiedz sobie sam na pytanie co tam mogłem robić. Nie będę wyprowadzał nikogo z błędu, ponieważ wychodzę z założenia, że skoro ja mogę wiedzieć, to każdy może odrobinę wysiłku włożyć w to żeby dowiedzieć się cóż to za obiekt. Przecież takie wielkie stowarzyszenie stanowią ci państwo, tacy działacze. Przecież wiedza wylewa się z łbów strumieniami. Kpina i żenada drogi panie Jacku. Nie będę na publicznym forum klasy D opowiadał o tym co wiem, bo zajęło mi to troszkę czasu. To zrozumiałe, że nie podzielę się z wieśniakami swoją wiedzą. I żeby było jasne - nie dyskredytuje nikogo za to, że wypowiada się pozytywnie o tym "stowarzyszeniu". Ja krytykuję stowarzyszenie za to, że nie mając wiedzy pcha się do Warszawy, rozgłasza głupoty, robi wielkie mecyje z byle czego, niszczy zieleń miejską, zakłóca spokój mieszkańców Żoliborza, a nade wszystko za to, że bezwstydnie i tandetnie prze na szkło. Najgorsze jest to, że takie osoby jak pan, panie Jacku są ich ofiarami i niestety później ofiary te głoszą bzdury na różnych forach i nie tylko zresztą tam.
            P.S. Doskonale wiem, że jesteś pan jednym z nich. Jak nisko trzeba upaść żeby samemu sobie wystawiać pozytywne komentarze i samemu siebie bronić? Tego nie wiem, nie robię tak i nigdy bym nie zrobił. Za to pan i wy wszyscy przodujecie w takich zagraniach. Żenada taka sama zresztą jak to wasze stowarzyszonko.
            P.P.S. Pozdrów panią puszkę vel Teresę z Żoliborza.
            • Gość: Puszka Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.play-internet.pl 17.05.13, 21:58
              O przepraszam, nie mam z p. Teresą z Żoliborza nic wspólnego. Prócz internetu z Play, bystrzaku :)
    • Gość: Saxon schron bojowy a nie bunkier IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 10:39
    • Gość: oj. Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib... IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 10:57
      ciekaw jestem, czy w w korekcie gazety kiedyś znajdzie się mondry, co zauważy, że chwast "unikatowy" codziennie nawiedza zachwaszczoną glebę tego portalu.
    • Gość: Rence Opadajom Unikatowy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 11:44
      Jak się cieszę, że nie napisaliście "unikalny"!
      Brawo, ktoś przytomny tam jednak jest! Tak trzymać!
    • Gość: Teresa z Żoliborza Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 17:51
      Świetna praca Panowie! Czapki z głów przed pasjonatami! Niemal 70 lat ludzie go zaśmiecali, a tu proszę - odgruzowany i to z wojennymi znaleziskami! Gratulacje!
    • Gość: Teresa z Żoliborza Czapki z głów przed pasjonatami !!! IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 17:52
      Świetna praca Panowie! Czapki z głów przed pasjonatami! Niemal 70 lat ludzie go zaśmiecali, a tu proszę - odgruzowany i to z wojennymi znaleziskami! Gratulacje!
      • Gość: Luuuf Re: Czapki z głów przed pasjonatami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 00:24
        Tereso, Tereso z "Żoliborza" a tak na prawdę z Marek bądź innych miasteczek wysuniętych na wschód od Warszawy nie kadź już i nie spamuj w internecie, leć na forum Nadarzyna czy innych marek tudzież Sulejówków.
      • Gość: tank Re: Czapki z głów przed pasjonatami !!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 12:23
        Panowie oby tak dalej!
      • Gość: Loks Re: Czapki z głów przed pasjonatami !!! IP: *.pia.robbo.pl 17.05.13, 08:20
        Panno Teresko kapie ci, panno Teresko kapie ci, kapie głupota, spod parasola, panno Teresko kapie ci.
    • Gość: Jacek ;) Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 07:17
      Nikt nie jest doskonały, każdy może się pomylić, zająknąć lub jego słowa mogą być zmienione przez piszącego artykuł. Widzę że ktoś piszące te negatywy dobrze zna tą grupę ludzi.

To nie jest ich pierwsza praca w Warszawie jak i w okolicy. Nie pierwszy raz też Gazeta pisze o nich . Zapoznajcie się z ich stroną czym się zajmują, co robią a potem oceniajcie. Z tego co się orientuje wszystkie takie roboty, poszukiwania robią za własną kasę, na prośbę w tym wypadku UDz. Pewnie na dnie bunkra powinni odkryć tajemną skrytkę z bronią i dokumentami :/ wtedy by była sensacja, ale nie było. Były natomiast pozostałości po Warszawiakach brudasach co gdy im znika z oczu to znakiem jest czysto i pozamiatane(patrz zdjęcia kontenera pełnego szkła, złomu i innych śmieci). To towarzystwo zrobiło to co zrobiło, zanim czytelniku mi odpiszesz zastanów się sam nad sobą co TY zrobiłeś dla innych. Co do tej pory dałeś od siebie by zachować choć część tego co minęło. Z poziomu klawiatury łatwo się komentuje, następnym razem dołącz do tych ludzi i spróbuj napełnić 4 t kontener przez dwa dni wiaderkami może zmienisz zdanie, a jak nie choć uszanuj pracę innych.
      • Gość: Luuuf Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:54
        Drogi Panie Jacku, o jakiej sensacji pan mówi? Przecież to te "towarzystwo" zrobiło sensacje "odkrywając" "unikatowy" "bunkier" żeby coś robić w tym temacie trzeba mieć na to wiedzę niestety oni jej nie mają. Co innego są odkopywane przez nich "trupki" z okresu powstań a co innego fortyfikacje.
        Nie znasz mnie pan i nie wiesz co ja robię oraz co zrobiłem, więc se pan daruj. Za to napalaj się dalej "odkryciem" "unikatowych" "bunkrów" i mniej razem z tym towarzystwem parcie na szkło, że odkopaliście bunkra z prl-owskim dziadostwem w środku.
        ha ha ha!
        • Gość: Jacek ;) Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 14:35
          Ja wcale nie mówię o sensacji, Drogi Panie Luuf tylko zastanawia mnie zajadłość z jakim próbuje Pan z dyskryminować ich pracę. Udzielanie się pod każdym artykułem na ich temat to pańskie hobby ?? Zdaję sobie sprawę, że schron bojowy taki jak ten odkopany to nic wobec innych budowli choćby po Karczewem gdzie byłem w sobotę. Gdzie udało się zrobić pasjonatom super imprezę. To całe MSH może się i nie zna do końca na tym co zrobili, nie muszą takie jest moje zdanie ale chciało im się pochodzić za pozwoleniami, glejtami tylko po to żeby ktoś potem mógł sobie tam cyknąć fotkę.
          A sensację zrobiły media używając źle dobranych słów, no może i prezes też popełnił gafę wypowiadając się do TV Nadarzyn. Czy parciem na szkło jest chęć pochwalenia że coś się robi, może i tak ale jeżeli będą dalej robić w ten sposób, poświęcając swój czas i pieniądze to chętnie będę śledził ich poczynania.
          No i na koniec Drogi Panie Luuf jeżeli ma Pan takie dokonania to wklej linka chętnie poczytam co Pan takiego robi, jaki z Pana fachowiec i znawca że rości sobie prawo do krytykowania małego i młodego stowarzyszenia które próbuje przecierać ścieżki w urzędach WKZ-tach i najbardziej zabetonowanym środowisku archeologów
          • Gość: Bollks Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.pia.robbo.pl 17.05.13, 07:20
            Drogi panie Jacku, czy jak tam się pan nazywasz,
            Co to znaczy, że stowarzyszenie nie musi się znać? Czy to jakiś żart? Właśnie, że musi się znać skoro wypowiada się na konkretny temat. Nie musiałoby się znać gdyby odwaliło całą tanią siłę roboczą, przewaliło te "4 tony" ziemi i...po prostu zamilkło. Ale nie... Trzeba przecież wsadzić gębę przed kamerę i naprodukować bzdur. Nie jest to żaden cholerny tobruk, jest to zupełnie inny obiekt. Jeśli zaś chodzi o to co to za obiekt, to nie zdradzę wam szczegółów. Proponuję udać się na poważne badania terenowe, a różnicę sami zauważycie. Dlatego panie Jacusiu, z całym szacunkiem, ale jeśli wg pana stowarzyszenie może mieć wypięty tyłek na wiedzę i gadać bzdury, to albo pan do niego należy, albo jest pan tak fatalnie głupi, że zwykły gołąb to przy panu wyżyny intelektu. Osobiście obstawiam przy obu opcjach.
      • Gość: Loks Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.pia.robbo.pl 17.05.13, 07:52
        O jeszcze tutaj napisałeś. 4 tony przez dwa dni na siedem osób. - Czy oni k.....a cały czas tam pili i nic nie robili? 4 tony przez dwa dni na siedem osób to wyjątkowo mierne osiągnięcie - podobnie jak wszystkie dotychczasowe działania tejże grupy. Nie może być mowy o tym, że nikt nie jest doskonały. Pchają się na Noc Muzeów i z czym do cholery tam wyjdą? Z bzdurami, durnotami? Namącą ludziom w głowach "wiedzą" zdobytą na podstawie miernych wypocin ni(e)jakiego Oleckiego, czy innych "odkrywców"? To skandal, potem eksperci warszawscy będą znowu przez 10 lat musieli odkręcać te wszystkie bzdury. Ciebie to oczywiście g. obchodzi, bo jesteś ze wsi i "swojakom" w d. wchodzisz. Natomiast w Warszawie burdel pozostanie, burdel na gruncie historycznym, który spłodzi kolejny szereg publikacji-bzdur. Jestem niemalże pewny, że znam osobiście człowieka pod pseudonimem Luuuf i zapewniam cię, że tu nie o klawiaturę chodzi. Gdybyście się spotkali to byś dopiero zobaczył klawiaturę - swoją własną, połamaną (jesteś jakiś "nie halo" więc od razu napiszę, chodzi o zęby). To towarzystwo to co najwyżej zrobiło kupę. W swojej sekcie katolicko-narodowej dostali permanentnej sraczki, więc rzeczywiście "zrobili to co zrobili". Współczuję odbiorcom, musiało skręcić nos.
        P.S. Co to znaczy warszawski brudas? - Ostatnio człowiek czekający na SKM-kę do Sulejówka robił kupę koło Wieżycy na Powiślu, a drugi wywalił puszkę na środek peronu. To dopiero "wiejskie-czyściochy".
    • Gość: jatoja Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 22:49
      Luuf ...twój poziom wypowiedzi jasno zdradza twoje azjatyckie pochodzenie.Jak będziesz mknął firmowym bo nie swoim samochodem do domciu na weekend po nową partię słoików raczej leć prosto na Siedlce a nie jak zwykle:). Tak na marginesie to prezes MSH nie jest z Sulejówka(która to miejscowość niewiele ma wspólnego z MSH :)) tylko z Cechówki a to jest różnica,znawco...a i pochwal się linkami.
      • s.fug Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol 16.05.13, 23:58
        Faktem jest, że w artykule - czy raczej notce - jest parę dziwnych informacji.
        O tym, jak naprawdę obiekt powinno się nazywać i że nie jest w Warszawie tylko jeden tego typu, już w tej dyskusji było.
        Ja tylko dodam, że oprócz schronu przy Nowowiejskiej są jeszcze dwa takie przy Dworcu Zachodnim.

Natomiast bardziej interesuje mnie coś innego. Odkopujemy i... co dalej? Zasypać z powrotem? Zostawić - ale jak, otwarty, bez zabezpieczenia? Zakratować? A jak obudować wejście - jego próg jest ponad 2 m pod ziemią?
        Czy to zostało ustalone, jest jakiś pomysł na wykorzystanie?
        Ja np. wiem o tym schronie od jakichś 20 lat, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby go odkopywać. Po co, skoro wiadomo dokładnie, jak jest zbudowany? I że w środku będą raczej śmieci, bo podobno przez jakiś czas był dostępny i cenne rzeczy zostałyby zabrane? Owszem, fajnie byłoby wyeksponować ten i inne jeszcze schrony, tylko najpierw trzeba wiedzieć, co dalej.

A co do eksponowania znalezisk przez Urząd Dzielnicy... Przed laty uczestniczyłem w akcji wydobycia stalowych podkładów wąskotorówki w Parku Żeromskiego. Zostały przekazane UD i złożone w Focie Sokolnickiego. Leżały tam sobie, urzędnicy nie pomyśleli o ich zabezpieczeniu i w końcu zniknęły...
      • Gość: Loks Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.pia.robbo.pl 17.05.13, 07:37
        Też mi coś. Cechówka... Sulejówek... Chyba tylko ty widzisz różnicę. Tak się składa, że jestem teraz w pracy i bardzo się cieszę, że mogę poczytać takie wypowiedzi. Daje mi to kopa do działania i daje więcej niż niejedna kawa. Zatem do rzeczy. Bronisz wieśniaczku swoich koleżków? Leć, leć ile sił w żaglu, tylko nie zachowaj się jak ptak, bo jeszcze zanieczyścisz kapelusz pani Sz. - znawczyni i rzeczniczki MSH (Modlitwa-siła-honor). Na weekend to ty możesz wyfrunąć z Warszawy, choć wszyscy mają nadzieję, że w Warszawie jednak cię nie ma i nie będzie. Gdyby mimo wszystko stało się inaczej, to mam dla ciebie świetny środek transportu. Hak samochodowy i lina. Przywiąż nadgarstki do haka i poproś jednego ze swoich katolicko-faszystowskich "ziomków" żeby przy....dolił gazu ile może. Wreszcie poznasz Warszawę, poczujesz moc jej ulic całym pustym łbem. Na koniec podkreślam jeszcze jedno. Nieważne jak wieś nazwą, wieś dalej wsią pozostanie. Masz ciekawe hobby, widocznie uczysz się na pamięć wszystkich nazw okołowarszawskich wioch i jako jedyny dostrzegasz różnicę między Cechówką, a Sulejówkiem. Dobra nasza!
    • Gość: Modlitwa Siła i Ho Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żolib... IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.13, 16:49
      looks nazywa wszystkich wieśniaczkami pisząc z piaseczyńskiego IP robbo.pl :)

Co ,,se" kredycik z mini-ratką ,,królu życia" na 30 lat wziąłeś, wyemigrowaleś w warszawskie lasy żeby do pracy w tesco było bliżej i teraz udajesz szlachcica ze stolycy?

Argumenty wiem a nie powiem to trolowanie gimanzjalisty a takich w sieci jak widać sporo. Widze że ktoś ma kompeksy młodości oraz tego że po szkole musiał na pole zapierdzielać i snopki układać. To jak widać odbiło się na Twoje psychice i teraz jestem zwykłym trollem forumowym. No ale nie będziemy trolować z Tobą , zniżać się do twojego poziomu bo nas doświadczeniem zabijesz ,,pseudoznafco"
      • Gość: Z zewnątrz Re: Unikatowy poniemiecki bunkier odkopany na Żol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 21:48
        Witam

Odnoszę wrażenie że Luuf oraz Loks . To osoby z byłych kręgów MSHE.
        Jedno zdanie napisane w komentarzu jest zdaniem które ugryzło byłego członka MSHE. Zagorzały lewak.Czytając ich wpisy wiem ze są to ludzie którzy ze swoimi poglądami sa marginesem społecznym. Słowo honor, modlitwa, siła, ojczyzna w ich słowniku nie występuje, twierdze tak po ich wpisach. Widzę nawet chęć wybijania zębów , z tym że po zawartości ich wpisów skończyłoby się na ucieczce z podkulonym ogonem do mamusi.
        Chłopcy żenada.Ogarnijcie się ,czas przestać używać pampersów, odstawić cyca i smoczka a czas kupić łopatkę i próbować swoich odkryć a nie krytykować innych.
        Myślę że następny wpis wniesie coś do tematu " bunkra" a nie będzie kolejnym tekstem niedojrzałego gnoja.

Pozdrawiam MSHE jako były.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka