robert_wwa 11.07.13, 11:10 Kolej to średniowiecze niestety. Bo remonty remontami muszą być to niech będą. Ale informacji i zwykłej życzliwości nic nie zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już odj... IP: *.fuw.edu.pl 11.07.13, 11:15 Zasady są takie: "Pasażerowie posiadający bilety odcinkowe okresowe KM wydane: - z/do stacji/przystanków w relacjach Warszawa – Piastów/Pruszków w przypadku korzystania z przejazdów pociągami KM, które omijają stacje/przystanki osobowe: Warszawa Włochy, Warszawa Ursus, Piastów, Pruszków mogą odbyć podróż przez Brwinów z możliwością powrotu do stacji Pruszków i Piastów bez konieczności ponoszenia dodatkowych opłat. Pasażerowie posiadający bilety ZTM ważne w 1 i 2 strefie: dobowe, 3-dniowe, 30-dniowe, 90-dniowe i Bilety Seniora oraz uprawnienia do bezpłatnych przejazdów środkami komunikacji miejskiej mogą odbyć przejazd pociągami KM, które omijają stacje/przystanki: Warszawa Włochy, Warszawa Ursus, Piastów, Pruszków, do stacji Brwinów z możliwością powrotu do stacji Pruszków i Piastów bez konieczności ponoszenia dodatkowych opłat." Ale to oczywiście nie jest wina pasażera, że o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Renoma a sprawa pomijanych stacji.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 11:39 Sęk w tym że na ludzi którzy mają wykupiony bilet np. z Brwinowa do Pruszkowa, a przez przypadek wsiądą w pociąg który pomija te stacje i zatrzymuje się dopiero na w-wie zachodniej czyha Renoma (firma sprawdzająca bilety) i po minięciu pruszkowa zaczyna wypisywać mandaty. WIększość ludzi jest tak zmęczona i zdezorientowana że płaci na miejscu lub nie odwołuje się od tego. A panowie z Renomy zacierają ręce... Bo zdaje się ze bez względu na to czy reklamacja zostanie uznana czy nie to oni i tak mają "prowizję" od tego wystawionego mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już odj... IP: 195.205.254.* 11.07.13, 11:20 Czemu mnie nie dziwią takie listy? Jeżdzę codziennie trasą Piastów-Warszawa, Warszawa-Piastów i od czasu zamknięcia mostu średnicowego nie zdażyło się, żeby pociąg przyjechał zgodnie z rozkładem. Rano SKMka, która powinna być w Piastowie o 8.08 notorycznie przyjeżdza ok 8.30 (czasem nawet później). Efekt - 30 minut oczekiwania na pociąg (nigdy nie wiadomo, o której przyjedzie). Podróż powrotna z zachodniego - nie lepiej, tyle, że większe zamieszanie, bo nigdy nie wiadomo co, kiedy i z którego peronu odjedzie. Wracając zrezygnowałam już z pociągów - jeżdzę 717. Chętnie przesiadłabym się do WKD, ale oczywiście karty miejskie na 2 strefę są honorwane tylko do stacji opacz, potem trzeba sobie kupić bilet WKD (nie po to kupiłam bilet 3 miesięczny za prawie 5 stów, żeby jeszcze teraz dopłacać). Najgorsze jest to, że listy odnośnie sytuacji na kolei są publikowane codziennie (pod nimi kilkadziesiąc koemnatrzy) ale SYTUACJA SIĘ NIE ZMIENIA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżujący_grodzi Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już odj... IP: *.pjwstk.edu.pl 11.07.13, 12:21 Droga redakcjo, czy nie moglibyście dla nas pasażerów i w naszym imieniu narobić wokół tego całego zamieszania trochę więcej szumu? Może Wam udałoby się wyciągnąć informację o tym, kto odpowiada z ten bałagan oraz jakie mamy prawa do odszkodowania za powstałe opóźnienia (nie jeden podróżny przez ten chaos ma pewnie problemy w pracy). Niestety poziom dezinformacji i beztroskiego podejścia decydentów (prezesów KM, pracowników KM, władz województwa) jest na tak strasznym poziomie, że nawet ciężko to skomentować. A my pasażerowie niestety jesteśmy w tym wszystkim pozostawieni sami sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już o 11.07.13, 12:29 Gazeta akurat w tym przypadku robi co może, bo co dzień jakiś list i takie tam publikuje. Więcej szumu chyba się nie da. A co do winnych to KM na pewno też ale niestety łatwo zwalać na nich a jak tłumaczył ktoś od nich kilka dni temu apelują do włodarzy dworca aby nie syntezator zapowiadał a ktoś żywy czy, że oni nie mają wpływu na który peron wjadą. Dyspozytor (czy jak ta funkcja się tam na kolei nazywa) wpuszcza tak a nie inaczej a cięgi zbierają oni. Oczywiście to nie usprawiedliwia ich jak wspomniałem bo u nich i na co dzień jest bałagan ale też i nie na wszystko mają wpływ. Na wyświetlacze np nie. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 u ministerka nowaczka wszystko jak w zegarku 11.07.13, 12:27 a motloch niech nie POkrzykuje, bo wroci kaczor i zrobi tu panstwo POlicyjne ... a POza tym ministerek nowaczek jest zajety, bo leci wlasnie do amber-gdanska na otwarcie wypasionego klubu gogo, a sushi z ciala POnetnej modelki najlepsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: u ministerka nowaczka wszystko jak w zegarku 11.07.13, 12:30 A co minister Nowak ma do Kolei Mazowieckich? Piszesz by pisać taki hejcik niewiele wart tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: u ministerka nowaczka wszystko jak w zegarku IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 11.07.13, 13:00 P..zdek, a Ty nie na wakacjach? Myślałem że gimbusy mają już wolne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dentysta Gdzie są rowery? I pochwały komunikacji? IP: 77.79.235.* 11.07.13, 12:53 Co roku o tej porze roku bywa wysyp artykułów o blachosmrodach, zaletach rowerów, strasznych kierowcach (zuo), zaletach punktualnej i nowoczesnej komunikacji miejskiej itd. Gdzie to wszystko jest, się pytam? Się już przyzwyczaiłem a tu nagle znikło i nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: add Re: Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już o IP: *.random.waw.pl 11.07.13, 12:58 "Żal mi pani w ciąży, która w Brwinowie kupiła bilet do Pruszkowa, wsiadła w pociąg KM jadący w kierunku Warszawy, ale okazało się, że zatrzymuje się on dopiero na Zachodniej. Musiała wykupić bilet na odcinek, którego przejeżdżać nie chciała, i czekać na Zachodniej kilkadziesiąt minut na pociąg do Pruszkowa." A mi nie żal, bo napisano w komunikatach, że może wrócić na ten odcinek za darmo, na poprzednim bilecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już o 11.07.13, 20:32 Żałosnyś człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infolinia Re: Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już o IP: *.centertel.pl 03.08.13, 19:48 Ostatnio z trudem mogę dodzwonić się na infolinię pkp intercity. Czy przeprowadzana jest jakaś konserwacja czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infolinia Re: Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już o IP: *.centertel.pl 03.08.13, 19:51 Zawsze słychać: połączenie nie może być zrealizowane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robercik Kolejarze uczą cierpliwości. "Widocznie już odj... IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 14:12 PRECZ Z TAKIMI KOLEJAMI, PIERDOLIĆ JE. Odpowiedz Link Zgłoś
is200 dlaczego nie znajdzie sie jakis Bareja? 11.07.13, 14:52 ...i nie zrobi filmu o tym???????? sie pytam!!! ...o komunikacji ...służbie zdrowia ...autostradach ...deweloperach nie ma odważnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus.123 175 !!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 21:56 Zwiększyć częstotliwość linii 175 na czas: * remontu zwrotnicy na stacji na lotnisku * zamknięcia mostu średnicowego * zamknięcia metra w centrum Odpowiedz Link Zgłoś