IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:29
Dzis o 15.50 na swiatlach na Puławskiej przy Dąbrowskiego młody łobuz
otworzyl drzi mojegosamochody i porwal torebke lezaca na podlodze pod fotelem
pasazera. Torebka byla przykryta torba na zakupy, ale uszy wystawaly. Zlapal
torebke i zniknal. Zaden z kierowców stojących za mna na swiatlach nic
oczywiscie nie zauwazyl. Policja nadjechala po kilku minutach. Inny patrol
jezdzil po okolicy szukajac drania, ale nie znalezli ani torebki, ani sladu
tego bezczelnego draba. Czeka mnie tearz wymiana zamkow, wyrabianie
dokumentow.
Powiedzcie, gdzie w samochodzie trzymac torebke?
Z bagaznika jeszcze latwiej wyjma, a gdy zablokuje drzwi, to wybija szybe i
tylko powieksza sume strat.
Czy w tym miescie nie da sie zyc w miare bezpiecznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: znajacy Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:34
      Pare lat temu mojej siostrze tez to sie stalo. Na Pradze, na Grochowskiej.
      Zaraz po zdarzeniu zadzwonila do mnie, ja po kolegow. Ona czekaka na policje,
      my jezdzilismy. Stala sobie na Minskiej grupka wyrostkow - ok 23. - my do nich
      na ostro, oni przestraszeni, czesc uciekla, czesc niech pan nic mi nie robi.
      Odpuscilismy. Po paru godzinach, juz na komisariacie, stoje na fajku i gadam z
      policjantem. I on mi na to, ze to raczej oni byli, albo na pewno wiedza. I
      torebki ani sprawcow nikt szukac nie bedzie i najlepiej, jakbysmy z kolega
      spuscili im wpieprz, torebka by sie znalazla. Tylko nie zglaszac tego pozniej
      policji, po wyrostki sprawe wytocza.
      A kiedy bedzie normalnie? Moze za 50 lat????
      Pozdrawiam,
      pocieszmy sie, ze normalnych jest wiecej.
      • Gość: Mania Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:41
        Dzieki za slowa otuchy. Moze faktycznie naszym wnukowm będzie lepiej?
        Przydałby się w Warszawie jakiś taki nowojorski Robert Giuliani, który
        wprowadziłby zero tolerancji dla wszelkich rozbójników.
        Szkoda, że ludzie nie chcą zgłaszać się na świadków.
        Ale rozumiem ich, bo z tego są potem same kłopoty.
        Trzymajmy się!
        Pozdrawiam wszystkich
        Mania
    • sceptyk Re: Zlodzieje 20.09.04, 23:44
      Opowiadano mi, ze pare miesiecy temu zabrali jednej pani z samochodu torebke w
      identyczny sposob, w tym samym miejscu (na Dabrowskiego, tuz przy Pulawskiej).
      Widocznie ta sama banda. Nazajutrz ciec znalazl wiekszosc rzeczy na smietniku
      na Grottgera.

Ciec twierdzil, ze zna ich wszystkich, a policja ma jakies specjalne powody aby
      tych rabusiow nie niepokoic.

Zamki, oczywiscie, musisz zmienic. Z dokumentami poczekaj. Moze tez sie znajda.
      • Gość: znajacy Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:47
        Zapomnialem. Z dokumentami faktycznie poczekaj. Moge zalozyc sie, ze dwa, trzy
        dni jakas babulka zadzwoni do Ciebie (w torebce pewnie jakies namiary byly), ze
        torebke znalazla na smietniku i ona jest taka dobroduszna i odda Ci ja. Ty jej
        pewnie odpalisz z 50 zl i babulka bedzie szczesliwa. Tylko na banka, babulka
        dostala torebke od jednego z tych chujow, ktory zna ja spod sklepu - masz
        babcia, idz ja oddaj, zarobisz sobie.
        • Gość: Mania Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:58
          Kochani, dziekuję Wam za słowa otuchy i rady odnośnie dokumentów.
          Naprawdę myślicie, że powinnam przelecieć śmietniki na Mokotowie?
          Kurczę, gdzie jest Grottgera? Czy nie na dole, naprzeciwko Gagarina? Przy
          Sobieskiego?
          Policjanci na Wita Stwosza byli bardzo mili i wspolczujący, ale czuję, że
          zmarnowałam kupę czasu czekając na zaświadczenie o ukradzeniu torebki z
          zawartościa.
          Pozdrawiam smętnie :(
          Mania
          • Gość: znajacy Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:01
            Po pierwsze sama nie szukaj. Poprosc kolege, meza, chlopaka, brata. A jak
            pisalem, pewnie nie musisz szukac, bo "sie znajdzie"
            • Gość: Mania Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:09
              Dzieki serdeczne za rady.
              A co myslicie o samochodzie? Dran ma moj dowod rejestracyjny....
              • Gość: znajacy Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:10
                Sam dowod ma na grzyb, jak sie nie znajdzie wraz z torebka, to znaczy, ze
                sprzedal. Dopiero wtedy zmiana
                w sumie, jak sie znajdzie, to i tak zmiana, bo nie bedziesz miala zadnego...
                • Gość: Mania Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:24
                  Racja!
                  Czyli Maniu - do kolejki w urzędach.
              • sceptyk Re: Zlodzieje 21.09.04, 00:28
                O samochod tak bardzo bym sie nie obawial. Wedlug mnie, wsrod zlodziei
                istnieje "specjalizacja". Te typki co wrywaja torebki, za samochody sie nie
                biora. Ale, oczywiscie, moga dowod rejestracyjny odsprzedac "fachowcom" od
                samochodow. Choc watpie, by mieli kontakty z takimi. Ci torebkowcy to chyba
                jakas najnizsza kasta zlodziei, amatorzy. Watpie, aby mieli kontakt z mafia.

Dla spokoju, odstaw samochod na parking strzezony na pare dni. Moze dokumenty
                sie znajda.
      • Gość: Art Dokumenty wymienić!!!!! IP: 195.85.249.* 21.09.04, 09:45
        Bo właśnie na te dokumenty ktoś już mogł kupić na raty tv plazmowy!! i za parę
        miesięcy komornik zastuka do drzwi po ratę. To oczywiscie mozna odkręcić ale po
        co tyle zachodu i nerwów
        a
        • Gość: Mania Re: Dokumenty wymienić!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:56
          Dzieki wielkie za radę! Właśnie wyrabiam...
    • wojtekus Re: Zlodzieje 21.09.04, 02:48
      Bardzo mi przykro ze Cie okradl ten wyrostek. Ale jesli Ty lubisz jezdzic po
      miescie z otwartymi drzwiami to nie zdziw sie ze nastepnym razem zabiora Twoj
      samochod. Szerokiej drogi.
      • Gość: Mania Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 06:49
        Dzięki za współczucie. Ale czy naprawde wierzysz, że zamknięte drzwi by mnie
        uchroniły przed kradzieżą?
        Przecież tyle się czyta i słyszy, że wybijają szybę i kradną torebki, tak jak
        to kiedyś zrobili Monice Olejnik.
        Moja torebka leżała na podłodze pod inną torbą (parcianą), ale niestety uszy
        jej wystawały i rabuś złapał za te uszy :-(
        Kto wie, może gdybym miała zablokowane drzwi to musiałabym jeszcze jeździć do
        warsztatu, żeby mi szybę wstawili?
        • kwik Re: Zlodzieje 21.09.04, 09:27
          wystarczy schowac torbe do bagaznika.

nie slyszalam, zeby komus wybili tylna szybe, czy rozwalili zamek w bagazniku w
          czasie oczekiwania kierowcy na zmiane swiatel.

• Gość: Mania Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:02
            Musze przerobic zamek w bagazniku, bo u mnie on sie otwiera automatycznie razem
            ze wszystkimi drzwiami. Zajme sie tym natychmiast. Dzieki za rady.
            • kwik Re: Zlodzieje 21.09.04, 10:13
              przerabianie wydaje mi sie zbedne.
              stojac na swiatlach nie otwierasz przeciez innych drzwi?

otwierasz przy wysiadaniu/wyjmowaniu rzeczy z bagaznika, wtedy oddzielny zamek
              raczej nie pomoze (jak ktos bedzie chcial cie okrasc to i tak to zrobi :)
        • sebpl Re: Zlodzieje 21.09.04, 10:03
          Przy wybijaniu szyby jest więcej zamieszania, więcej huku, więcej zwracania na
          siebie uwagi.
          Znajoma jak złapała takiego chłystka za czuprynę i walnęła twarzą o przednie
          siedzenie, to wszystkie kruszyny szkła wbiły mu się w twarz.
          Uciekł, ale jego tożsamość policja ustaliła właśnie w szpitalu.
          • Gość: Mania Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:14
            Ooooo! To ciekawe, co piszesz! Dobry pomysl z ta czupryna. Ale trzeba mieć
            refleks, u mnie wszystko trwalo ulamek sekundy. Byłam w szoku.
            • anmanika Re: Zlodzieje 21.09.04, 13:09
              Ja swoja torebke klade na podlodze za przednim siedzeniem, zasuwam fotel a ucha
              torebki przewlekam przez pas ktorym jestem zapieta. Strasznie musialby sie
              gosciu naszarpac, zreszta z zasunietym fotelem jej nie widac.
              • miltonia Re: Zlodzieje 21.09.04, 13:19
                Robie to samo co Anmanika. A pod siedzeniem kierowcy woze jeszcze klucz
                francuki albo mlotek. Zebym tylko zdazyla wyciagnac, jak sie trafi amator
                torebek.
                • anmanika Re: Zlodzieje 22.09.04, 09:08
                  miltonia napisała:

> Robie to samo co Anmanika. A pod siedzeniem kierowcy woze jeszcze klucz
                  > francuki albo mlotek. Zebym tylko zdazyla wyciagnac, jak sie trafi amator
                  > torebek.

Ja mam pojemnik z gazem, tylko tez nie wiem czy zdaze go wyciagac:)) Penie nie
                  i moze to dobrze bo z wrodzonym wdziekiem sama pewnie sie popsikam.
    • Gość: Automobilista Re: Zlodzieje IP: 62.233.175.* 22.09.04, 09:14
      Przypnij torebkę pasem bezpieczeństwa. Jak złodziej zacznie się z nią szamotać
      i nie bedzie mógł jej łatwo zabrać , to jest szansa, że zrezygnuje i ucieknie.
    • Gość: kula Re: Zlodzieje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 09:49
      Od lat torebkę wożę wyłącznie w bagażniku. Wszystkie drzwi i bagażnik są
      zamknięte centralnym zamkiem. W kabinie nie wożę nic. Nawet kurtkę czy sweter
      chowam do bagażnika, żeby złodziejowi nie przyszło do głowy, że pod leżącym na
      siedzeniu ubraniem jest coś schowane. Samochody samotnie jadących kobiet bywają
      też obserwowane na trasie np. z wyższych busów i cynki, czy warto je forsować
      przekazywane są z nich do oczekującego przy światłach złodzieja. Jeśli złodziej
      ma do wyboru samochód pusty i samochód z "fantem", z pewnością wybierze ten
      drugi.
      Niestety nasza rzeczywistość zmusza do przewidywania różnych zdarzeń i niezbyt
      wygodnych zachowań. A bandziorowi z Dąbrowskiego (i nie tylko temu) życzę, żeby
      mu ktoś wreszcie gnaty poprzetrącał.
      • Gość: beti porady dla złodziei IP: 81.210.16.* 22.09.04, 13:05
        czy Wy jesteście normalne tak szczerze pisząc o miejscach chowania torebek w
        samochodzie?????????????? To fantastyczna porada bezpłatna dla złodziei, gdzie
        szukać, przy okazji!!!!!!!!!! Brak mi słow....................
        • anmanika Re: porady dla złodziei 22.09.04, 13:35
          Gość portalu: beti napisał(a):

> czy Wy jesteście normalne tak szczerze pisząc o miejscach chowania torebek w
          > samochodzie?????????????? To fantastyczna porada bezpłatna dla złodziei,
          gdzie
          > szukać, przy okazji!!!!!!!!!! Brak mi słow....................

Zapraszam;-) Moge nawet podac marke samochodu - nareszcie przetestuje ten gaz
          ktory woze w samochodzie ewentualnie inne zabezpieczenie ktorego nie podalam w
          poscie.
          • niech Re: porady dla złodziei 22.09.04, 13:45
            Droga beti, zlodziej - dotad - nie wiedzial ze mozna cos przewozic w bagazniku.
            Teraz juz wie i zamiast wyjmowac torebke lezaca na przednim siedzeniu bedzie
            wlamywal sie do bagaznika.
        • serendepity Re: porady dla złodziei 22.09.04, 14:29
          Dobre dobre. Pewnie mysleli do tej pory , ze w bagazniku wozi sie tylko walizki
          podczas wyjazdu albo powietrze ;)

Ja tez zamykam wszystkie drzwi jak jade. Czasami na skrzyzowaniu potrafia krasc
          telefony i inne lezace na wierzchu rzeczy.

Serendepity
          • niech Re: porady dla złodziei 22.09.04, 14:31
            Chyba wiekoszsc modeli ma teraz automatyczne zamykanie drzwi po uruchomieniu
            silnika.
            • Gość: Mania Re: porady dla złodziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:39
              Moi drodzy, dziekuję Wam za wszystkie rady.
              Rzeczywiście, torebkę bedę przypinać pasem a na wierzchu położę fant ze
              zdechłym szczurem w środku albo psim g....
              Wszystkim złodziejom zycze, aby im ktoś te wredne łapy połamał.
              A policji życzę sukcesów w dbaniu o porządek publiczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka