ppppp1 15.11.04, 18:29 Widzałem dziś jak monowali słupki na chodniku na rogu Granitowej i pociągneli je dziwnie daleko.Czyżby to robota Cataliny.Ciekaw jestem czy można zagrodzić caly chodnik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ppppp1 Re: SŁUPKI NA GRANITOWEJ 21.11.04, 22:56 Słupki poskutkowały,parkują auta na trawniku przed wjazdem na przeciw budki ochrony.Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: SŁUPKI NA GRANITOWEJ 25.11.04, 09:28 To że zostało zagrodzone to sądzę że teoretycznie miało poprawić estetykę i bezpieczeństwo okolicy. Parkowanie samochodów na trawnikach to już nie wina Cataliny. To przecież nie oni niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
freigeist Re: SŁUPKI NA GRANITOWEJ 25.11.04, 10:07 Słupek, słupek über Alles.... Bez słupka mieszkańcy biedni nie wiedzą gdzie można , a gdzie nie można zaparkować. Bardzo dobrze, że te słupki zostały ustawione, bo próbowałem przejść chodnikiem wzdłuż Granitowej z dziećmi i się nie dało. Miła sąsiadka z wózkiem też nie dała rady i musiała skorzystac z jezdni. A może się mylę, interpretując nazwę "chodnik" jako miejsce gdzie się chodzi? Inna sprawa, że jak teraz karetka bedzie musiała stanąc pod blokiem to chyba na środku ulicy. A jakie macie pomysły na uchronienie trawników przed parkowaniem na nich oraz zadeptaniem? Moje propozycje to (wg. skuteczności): a) łańcuchem ogrodzić, b)dodatkowo szlaban przed każdym trawnikem postawić, c) potykacze + zwoje drutu kolczastego, d)zaminować. Głosowanie na najbliższym zgromadzeniu wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: jestem za d :) /bt 26.11.04, 09:19 Poczekajcie jak powstanie jeszcze jeden budynek RONSONA(na miejscu ich baraków) i CATALINY na rogu Wyścigowej i Granitowej bo to podobno ich teren.Będzie co słupkować.Oczywiście jestem za tym aby samochody nie parkowały na ulicy ale mimo słupków i tak blokują.Poprostu Catalina chce sprzedać więcej miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert dlatego Wyścigowa jest już w sumie jednokierunkowa 26.11.04, 16:01 i ciekawe jak rozwinie się dalej sytuacja bo z miesiąca na miesiąc jest ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi40 Re: SŁUPKI NA GRANITOWEJ 15.12.04, 11:08 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę a dokładniej sprzedaż miejsc parkingowych za tą dziwnie wysoką cenę którą utrzymuje się sztycznie poprzez takie praktyki monopolistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Częściowo masz rację ale tylko częściowo 15.12.04, 11:33 bo idąc dalej Twoim tokiem myślenia powinniśmy mieć gnojowisko (ok rozjeżdzone trawniki) i samochody parkujące pod samymi holami wejściowymi. Przynajmniej niektórzy właśnie tego nie chcieli kupując tu mieszkania. Tak samo jak niektórzy brali pod uwagę przy zakupie także inne oferowane a niestety "nie dostarczone" cuda tej okolicy i naszego osiedla. Samochody blokujące Granitową, skrzyżowanie z Wyścigową i czyniące z Wyścigowej jednokierunkową sądzę że nie tylko mi przeszkadzają. To że Catalina z nie tylko sobie znanych powodów zagospodarowała przstrzeń przed budynkiem było oczywiste od początku. Jeśli oczekujesz tam innego rozwiązania to forsuj je pamiętając że miejscami parkingowymi będziemy się dzielić z sąsiadami nie tylko z Ronsona a ziemia jest własnością miasta. Na początku roku zobaczymy wszyscy wersję hard gdy zacznie się zasiedlanie naszego budynku C i Ronsona. Potem już tylko budowy kolejnych budynków dadzą nam popalić i będzie docelowo... Ps. Przy stacji Orlenu i przy Wyścigach są wolne miejsca w ilości znanej wszystkim już przed zakupem mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin77 Re: SŁUPKI NA GRANITOWEJ 09.12.04, 23:34 I tak są to dość ładne słupki, szczególnie gdy zostają oświetlone światłami samochodu w nocy. Okolica nabrała schludniejszego wyglądu. Znacznie lepszy pomysł niż słupki a'la "the Police State" z Nowego Światu połowy lat 90-tych. Obawiam się tylko, że górka między Granitową a naszym osiedlem zimą może przeżywać oblężenie zjeżdżających z niej (na czymkolwiek) małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
freigeist Re: SŁUPKI NA GRANITOWEJ 12.12.04, 23:25 Wszystko w rękach rodziców. Przypmnę tylko, że ok. 5 minut pieszo mamy świetnie miejsce do jeżdżenia na sankach - kopa Cwila. Odpowiedz Link Zgłoś