Dodaj do ulubionych

Express Piaseczno

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.05.05, 00:11
Wreszcie! Konkurencja dla monopolu 709/727
www.expresspiaseczno.pl/
Ciekawe, co na to ZTM...
Obserwuj wątek
    • Gość: pietia Re: Express Piaseczno IP: *.aster.pl 18.05.05, 15:17
      Pewnie nic. Bo ta pseudo linia, obsługiwana jakimiś szrotami z Francji nie jest
      w stanie zaszkodzić monopolowi 709/727
      • luland Re: Express Piaseczno 18.05.05, 18:46
        Szroty jak szroty. Trochę starsze, ale ciche, wygodne (praktycznie same miejsca
        siedzące), i zwrotne...
        Sprawdzone:)
        • luland Re: Express Piaseczno 18.05.05, 18:47
          A już na pewno nie ŚMIERDZI.
    • Gość: MZ Re: ZTM jest ZA! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 18.05.05, 15:59
      • Gość: Michał Re: ZTM jest ZA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:49
        Świetna linia! Autobusy czyste, wygodne, wcale nie takie stare. A przede
        wszystkim szybko jadą, często jeżdżą i mają na terenie Piaseczna i okolic
        darmowe dowozówki.Luksus! Porzucam 709 na zawsze!
        • Gość: Julianowska str. Re: ZTM jest ZA! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 30.05.05, 09:04
          > szybko jadą, często jeżdżą i mają na terenie Piaseczna i okolic
          > darmowe dowozówki.Luksus! Porzucam 709 na zawsze!
          tyle, że nie jada koło nas.
          Znowu wynika, ze Piaseczno, to okolice wokół "starego miasta", a nowe
          peryferyjne dzielnice jak moja (ul. Julianowska na północ od Okulickiego) oraz
          Chyliczki, Julianów, "dalszy" Józefosław nie mają połączenia. I co ja mam
          porzucić...709 które jest ok. 1,5 km ode mnie, czy 724, które jest wprawdzie
          500 metrów ode mnie, ale kursuje raz na godzinę,a w święta raz na dwie godziny.
          Do nas Express nie dociera, mimo, że wokół już powstało mnóstwo domów, w tym
          roku oddadzą kolejne, a poza tym mnóstwo się buduje....
          • Gość: sdh Re: ZTM jest ZA! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 21:17
            monopolu to nie było, przecież jest jeszcze PKS Grójec, PKS Piaseczno i prywaciarz jeżdżący do Góry
            • Gość: Julianowska str. Re: ZTM jest ZA! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 31.05.05, 11:41
              > monopolu to nie było, przecież jest jeszcze PKS Grójec, PKS Piaseczno i
              > prywaciarz jeżdżący do Góry
              Dziękuję, ale nie skorzystam. Mam Warszawska Kartę Miejską. Moi sąsiedzi
              również. Chcemy "komunikacji kompatybilnej", czyli jeden bilet obsługuje W-wę i
              okolice.
    • Gość: k86 Express Piaseczno żadną konkurencją. IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.05, 15:35
      Konkurencji nie będzie jeśli nie będzie wspólnego biletu okresowego z ZTM.A tak
      to kolejny dodatek który nieco odciąży 709/727 ale raczej (poza wyjątkami) nie
      zabierze klientów ZTM'owi.
    • Gość: zedd Re: Express Piaseczno IP: 193.29.207.* 02.06.05, 17:34
      Zalety - jedzie bardzo szybko (nie ma tych kilkunastu przystanków na zadupiu
      typu Żołny, Kapeli, Karczunkowska, Dąbrówka itp.), wygodny, czysty (chociaż
      rzęch)

Wady - np. we wtorek (na Wilanowskiej) chociaż ma kurs o 8:30, 9:00 i 9:10 -
      NIE PRZYJECHAŁ ŻADEN. Stałem tylko wqr... na deszczu. Jeśli tak chcą walczyć z
      709/727 to powodzenia.

Ogólnie mówiąc - pomysł ok, tylko czuć jeszcze amatorszczyzną.

PS Jest jakiś tel czy adres gdzie można złożyć skargę na wtorkowy brak
      powyższych autobusów?
      • Gość: Dario05 Re: Express Piaseczno IP: *.chello.pl 03.06.05, 01:45
        > PS Jest jakiś tel czy adres gdzie można złożyć skargę na wtorkowy brak
        > powyższych autobusów?

tel/fax 750 51 24
    • Gość: angela Re: Express Piaseczno IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.05, 19:59
      Nie konkurencja???!!! Dziś rano wsiadałam na drugim przystanku w Piasecznie.
      709 oraz Express przyjechały jednocześnie (dodam, że to Express o czasie, a 709
      spóźniony). Jakieś 80% pasażerów wsiadło do Expressu, reszta do 709.
      Bez komentarza.
      • Gość: Julianowska str. Re: Express Piaseczno IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.06.05, 08:17
        > Nie konkurencja???!!! Dziś rano wsiadałam na drugim przystanku w Piasecznie.
        > 709 oraz Express przyjechały jednocześnie (dodam, że to Express o czasie,
        > a 709
        > spóźniony). Jakieś 80% pasażerów wsiadło do Expressu, reszta do 709.
        > Bez komentarza.

No to masz szczęście, bo OBYDWA AUTOBUSY kursują w "Twoim zasięgu".
        A to, że z północno-wsch. Piaseczna w którym mieszkam i ja i ok. 3 tysięcy (nie
        wspomnę o Józefosławiu i Julianowie (ponad 10 tys) NIE MA ŻADNEGO AUTOBUSU
        typu "siedemsetka", ani "Expresu" niestety możemy uczcić "minutą ciszy". Bo za
        PKS jeżdżący z Julianowa do Centrum Piaseczna, podczas gdy my potrzebujemy w
        odwrotną stronę: do W-wy - do pracy - SERDECZNIE OSOBOM WŁADNYM ZMIENIĆ TĘ
        INFRASTRUKTURĘ DZIĘKUJEMY. Widać - Nikt z NICH nie mieszka w naszych okolicach,
        albo jeździ samochodem. A to wszystko w promieniu ok. 2 km od W-wy...
        Bez komentarza
        • tarantula01 Re: Express Piaseczno 14.06.05, 11:24
          Gość portalu: Julianowska str. napisał(a):

> A to, że z północno-wsch. Piaseczna w którym mieszkam i ja i ok. 3 tysięcy
          > (nie wspomnę o Józefosławiu i Julianowie (ponad 10 tys) NIE MA ŻADNEGO
          > AUTOBUSU typu "siedemsetka", ani "Expresu" niestety możemy uczcić "minutą
          > ciszy". Bo za
          > PKS jeżdżący z Julianowa do Centrum Piaseczna, podczas gdy my potrzebujemy w
          > odwrotną stronę: do W-wy - do pracy - SERDECZNIE OSOBOM WŁADNYM ZMIENIĆ TĘ
          > INFRASTRUKTURĘ DZIĘKUJEMY. Widać - Nikt z NICH nie mieszka w naszych
          okolicach,
          >
          > albo jeździ samochodem. A to wszystko w promieniu ok. 2 km od W-wy...
          > Bez komentarza

To należy pomolestować gminę Piaseczno w tej sprawie.
          • Gość: Julianowska str. Re: Express Piaseczno IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.06.05, 15:21
            > To należy pomolestować gminę Piaseczno w tej sprawie.
            Próbowaliśmy, próbujemy i będziemy.... Chcieliśmy zmian od Centrum Piaseczna
            poprzez Julianowską, Geodetów (w planach Julianowska-Kameralna-Wilanowska w
            Józefosławiu)- Geodetów-Puławska ... do W-wy,
            tyle, że jak g... z tego było, g... jest, to prawdopodobnie
            i g... będzie, bo, cytuję: "przecież macie PKS z Julianowa do Centrum miasta".
            Dodajmy, że tę trasę PKS wymyśliło, gdy dawno dawno temu na tych terenach
            prawie nikt nie mieszkał, a całe życie skupiało się w centrum... Piaseczna,
            nie W-wy. Trasa pozostała, przyzwyczajenia tych z centrum ... Piaseczna TEŻ.
            I dlatego "molestowanie ich" NIC nie da.....
            Pozdro,.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka