Gość: Romuald IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.05.05, 00:11 Wreszcie! Konkurencja dla monopolu 709/727 www.expresspiaseczno.pl/ Ciekawe, co na to ZTM... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pietia Re: Express Piaseczno IP: *.aster.pl 18.05.05, 15:17 Pewnie nic. Bo ta pseudo linia, obsługiwana jakimiś szrotami z Francji nie jest w stanie zaszkodzić monopolowi 709/727 Odpowiedz Link Zgłoś
luland Re: Express Piaseczno 18.05.05, 18:46 Szroty jak szroty. Trochę starsze, ale ciche, wygodne (praktycznie same miejsca siedzące), i zwrotne... Sprawdzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ZTM jest ZA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:49 Świetna linia! Autobusy czyste, wygodne, wcale nie takie stare. A przede wszystkim szybko jadą, często jeżdżą i mają na terenie Piaseczna i okolic darmowe dowozówki.Luksus! Porzucam 709 na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julianowska str. Re: ZTM jest ZA! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 30.05.05, 09:04 > szybko jadą, często jeżdżą i mają na terenie Piaseczna i okolic > darmowe dowozówki.Luksus! Porzucam 709 na zawsze! tyle, że nie jada koło nas. Znowu wynika, ze Piaseczno, to okolice wokół "starego miasta", a nowe peryferyjne dzielnice jak moja (ul. Julianowska na północ od Okulickiego) oraz Chyliczki, Julianów, "dalszy" Józefosław nie mają połączenia. I co ja mam porzucić...709 które jest ok. 1,5 km ode mnie, czy 724, które jest wprawdzie 500 metrów ode mnie, ale kursuje raz na godzinę,a w święta raz na dwie godziny. Do nas Express nie dociera, mimo, że wokół już powstało mnóstwo domów, w tym roku oddadzą kolejne, a poza tym mnóstwo się buduje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: ZTM jest ZA! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.05.05, 21:17 monopolu to nie było, przecież jest jeszcze PKS Grójec, PKS Piaseczno i prywaciarz jeżdżący do Góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julianowska str. Re: ZTM jest ZA! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 31.05.05, 11:41 > monopolu to nie było, przecież jest jeszcze PKS Grójec, PKS Piaseczno i > prywaciarz jeżdżący do Góry Dziękuję, ale nie skorzystam. Mam Warszawska Kartę Miejską. Moi sąsiedzi również. Chcemy "komunikacji kompatybilnej", czyli jeden bilet obsługuje W-wę i okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k86 Express Piaseczno żadną konkurencją. IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.05, 15:35 Konkurencji nie będzie jeśli nie będzie wspólnego biletu okresowego z ZTM.A tak to kolejny dodatek który nieco odciąży 709/727 ale raczej (poza wyjątkami) nie zabierze klientów ZTM'owi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zedd Re: Express Piaseczno IP: 193.29.207.* 02.06.05, 17:34 Zalety - jedzie bardzo szybko (nie ma tych kilkunastu przystanków na zadupiu typu Żołny, Kapeli, Karczunkowska, Dąbrówka itp.), wygodny, czysty (chociaż rzęch) Wady - np. we wtorek (na Wilanowskiej) chociaż ma kurs o 8:30, 9:00 i 9:10 - NIE PRZYJECHAŁ ŻADEN. Stałem tylko wqr... na deszczu. Jeśli tak chcą walczyć z 709/727 to powodzenia. Ogólnie mówiąc - pomysł ok, tylko czuć jeszcze amatorszczyzną. PS Jest jakiś tel czy adres gdzie można złożyć skargę na wtorkowy brak powyższych autobusów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario05 Re: Express Piaseczno IP: *.chello.pl 03.06.05, 01:45 > PS Jest jakiś tel czy adres gdzie można złożyć skargę na wtorkowy brak > powyższych autobusów? tel/fax 750 51 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: Express Piaseczno IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.05, 19:59 Nie konkurencja???!!! Dziś rano wsiadałam na drugim przystanku w Piasecznie. 709 oraz Express przyjechały jednocześnie (dodam, że to Express o czasie, a 709 spóźniony). Jakieś 80% pasażerów wsiadło do Expressu, reszta do 709. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julianowska str. Re: Express Piaseczno IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.06.05, 08:17 > Nie konkurencja???!!! Dziś rano wsiadałam na drugim przystanku w Piasecznie. > 709 oraz Express przyjechały jednocześnie (dodam, że to Express o czasie, > a 709 > spóźniony). Jakieś 80% pasażerów wsiadło do Expressu, reszta do 709. > Bez komentarza. No to masz szczęście, bo OBYDWA AUTOBUSY kursują w "Twoim zasięgu". A to, że z północno-wsch. Piaseczna w którym mieszkam i ja i ok. 3 tysięcy (nie wspomnę o Józefosławiu i Julianowie (ponad 10 tys) NIE MA ŻADNEGO AUTOBUSU typu "siedemsetka", ani "Expresu" niestety możemy uczcić "minutą ciszy". Bo za PKS jeżdżący z Julianowa do Centrum Piaseczna, podczas gdy my potrzebujemy w odwrotną stronę: do W-wy - do pracy - SERDECZNIE OSOBOM WŁADNYM ZMIENIĆ TĘ INFRASTRUKTURĘ DZIĘKUJEMY. Widać - Nikt z NICH nie mieszka w naszych okolicach, albo jeździ samochodem. A to wszystko w promieniu ok. 2 km od W-wy... Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Express Piaseczno 14.06.05, 11:24 Gość portalu: Julianowska str. napisał(a): > A to, że z północno-wsch. Piaseczna w którym mieszkam i ja i ok. 3 tysięcy > (nie wspomnę o Józefosławiu i Julianowie (ponad 10 tys) NIE MA ŻADNEGO > AUTOBUSU typu "siedemsetka", ani "Expresu" niestety możemy uczcić "minutą > ciszy". Bo za > PKS jeżdżący z Julianowa do Centrum Piaseczna, podczas gdy my potrzebujemy w > odwrotną stronę: do W-wy - do pracy - SERDECZNIE OSOBOM WŁADNYM ZMIENIĆ TĘ > INFRASTRUKTURĘ DZIĘKUJEMY. Widać - Nikt z NICH nie mieszka w naszych okolicach, > > albo jeździ samochodem. A to wszystko w promieniu ok. 2 km od W-wy... > Bez komentarza To należy pomolestować gminę Piaseczno w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julianowska str. Re: Express Piaseczno IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.06.05, 15:21 > To należy pomolestować gminę Piaseczno w tej sprawie. Próbowaliśmy, próbujemy i będziemy.... Chcieliśmy zmian od Centrum Piaseczna poprzez Julianowską, Geodetów (w planach Julianowska-Kameralna-Wilanowska w Józefosławiu)- Geodetów-Puławska ... do W-wy, tyle, że jak g... z tego było, g... jest, to prawdopodobnie i g... będzie, bo, cytuję: "przecież macie PKS z Julianowa do Centrum miasta". Dodajmy, że tę trasę PKS wymyśliło, gdy dawno dawno temu na tych terenach prawie nikt nie mieszkał, a całe życie skupiało się w centrum... Piaseczna, nie W-wy. Trasa pozostała, przyzwyczajenia tych z centrum ... Piaseczna TEŻ. I dlatego "molestowanie ich" NIC nie da..... Pozdro,. Odpowiedz Link Zgłoś