Dodaj do ulubionych

ogrody na bibliotece

IP: *.13-200-80.adsl.skynet.be 08.08.02, 00:41
Czy naprawde nas stac na taki ogrod w Warszawie? Czy nie ma bardziej
humanitarnych potrzeb a naszym kraju? Czy taka inwestycja "na bibliotece"
jest naprawde trafiona? Czy pieniadze wydane na ten niby szlachetny cel
nie , moglyby by trafic na edukacje dla dzieci i mlodziezy? A co z ogrodami
na ziemi - kto i za co o nie bedzie dbal skoro kilkadziesiat tysiecy zlotych
miesiecznie kosztuje utrzymanie ogrodow na dachu?
Obserwuj wątek
    • pan_laga Re: ogrody na bibliotece 08.08.02, 00:51
      Gość portalu: ulia napisał(a):

> Czy naprawde nas stac na taki ogrod w Warszawie? Czy nie ma bardziej
      > humanitarnych potrzeb a naszym kraju? Czy taka inwestycja "na bibliotece"
      > jest naprawde trafiona? Czy pieniadze wydane na ten niby szlachetny cel
      > nie , moglyby by trafic na edukacje dla dzieci i mlodziezy? A co z ogrodami
      > na ziemi - kto i za co o nie bedzie dbal skoro kilkadziesiat tysiecy zlotych
      > miesiecznie kosztuje utrzymanie ogrodow na dachu?

podązając za myśleniem Twem rzec mozna, ze nie stać nas także na utrzymanie
      belwederu, zatem najlepiej, by prezydent zamieszkal w M-2 służbowym i tam
      podejmował gosci róznych. niech sie rozsiadają na tapczanikach i zydelkach w
      kuchni cesarzowe i inne takie jego i jej mości........
      albo na nowe wozy dla policji nas nie stać, zatem niech popieprzają mundurowi
      starymi polonezami albo lepiej jeszcze - warszawami.
      no i nie stać nas zupełnie na dopłaty do kultury, zatem nalezy zamknąć teatry
      na primier.
      a w ogóle, to nikt nie powinien nic jesc, bo daleko gdzies inni z glodu
      umierają........................etc.etc.
      amen
      pan laga
      • Gość: Piotr Re: ogrody na bibliotece IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 00:56
        pan_laga napisał:

> Gość portalu: ulia napisał(a):
        >
        > > Czy naprawde nas stac na taki ogrod w Warszawie? Czy nie ma bardziej
        > > humanitarnych potrzeb a naszym kraju? Czy taka inwestycja "na bibliotece"
        > > jest naprawde trafiona? Czy pieniadze wydane na ten niby szlachetny cel
        > > nie , moglyby by trafic na edukacje dla dzieci i mlodziezy? A co z ogrodam
        > i
        > > na ziemi - kto i za co o nie bedzie dbal skoro kilkadziesiat tysiecy zloty
        > ch
        > > miesiecznie kosztuje utrzymanie ogrodow na dachu?
        >
        > podązając za myśleniem Twem rzec mozna, ze nie stać nas także na utrzymanie
        > belwederu, zatem najlepiej, by prezydent zamieszkal w M-2 służbowym i tam
        > podejmował gosci róznych. niech sie rozsiadają na tapczanikach i zydelkach w
        > kuchni cesarzowe i inne takie jego i jej mości........
        > albo na nowe wozy dla policji nas nie stać, zatem niech popieprzają mundurowi
        > starymi polonezami albo lepiej jeszcze - warszawami.
        > no i nie stać nas zupełnie na dopłaty do kultury, zatem nalezy zamknąć teatry
        > na primier.
        > a w ogóle, to nikt nie powinien nic jesc, bo daleko gdzies inni z glodu
        > umierają........................etc.etc.
        > amen
        > pan laga

dokładnie panie Lago, jak ja nie lubie takich głupich tekstów, niektórzy
        najpierw piszą, potem myślą zamiast na odwrót a propo to co ja tu pisze,
        powinienem sprzedać komputer i rozdać pieniądze biednym, przecież nie stać nas
        na mój kmputer... żenada...
      • Gość: ulia Re: ogrody na bibliotece IP: *.13-200-80.adsl.skynet.be 08.08.02, 00:59
        czy wiesz ile kosztowaly i kto na nich zarobil - albo lepiej kto na tym
        zarobil? Nie porownujmy Belwederu czy tez policji - niech celem poczynan
        naszego rzadu w pierwszej kolejnosci bedzie dobro ludzi w tym kraju a nie
        holenderskiego sprzedawcy sadzonek...
        • Gość: beata_ Re: ogrody na bibliotece IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 01:02

> czy wiesz ile kosztowaly i kto na nich zarobil - albo lepiej kto na tym
          > zarobil? Nie porownujmy Belwederu czy tez policji - niech celem poczynan
          > naszego rzadu w pierwszej kolejnosci bedzie dobro ludzi w tym kraju a nie
          > holenderskiego sprzedawcy sadzonek...

Demagogia...i to o tej porze!:(
          • pan_laga OT/Re: ogrody na bibliotece 08.08.02, 01:26
            Gość portalu: beata_ napisał(a):

>
            > Demagogia...i to o tej porze!:(

cmok, cmok. dojechalem z powrotem dopiero co, mimo stłuczek okropnych
            widzianych na drodze swej, ja cały. i tak sobie poczytuję tu, co się dzieje.
            wojna z wielką polską ustała, ale moja skrzynia................zapchana.
            to raz jeszcze cmokam i wolnym ruchem do roboty sie bierę.
            aaaaa................, i za kawałek dobrego słowa pięknie dziekuję Ślicznej
            Pani.
            laga
            • Gość: beata_ OT/Re: ogrody na bibliotece IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 01:30
              pan_laga napisał:

> Gość portalu: beata_ napisał(a):
              >
              > >
              > > Demagogia...i to o tej porze!:(
              >
              > cmok, cmok. dojechalem z powrotem dopiero co, mimo stłuczek okropnych
              > widzianych na drodze swej, ja cały. i tak sobie poczytuję tu, co się dzieje.
              > wojna z wielką polską ustała, ale moja skrzynia................zapchana.
              > to raz jeszcze cmokam i wolnym ruchem do roboty sie bierę.
              > aaaaa................, i za kawałek dobrego słowa pięknie dziekuję Ślicznej
              > Pani.
              > laga

Radam wielce, żeś cało powrócił - nie daj się Waść skrzynce na koniec dobić!:-)

• pan_laga OT/Re: ogrody na bibliotece 08.08.02, 01:43
                Gość portalu: beata_ napisał(a):

> pan_laga napisał:
                >
                > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                > >
                > > >
                > > > Demagogia...i to o tej porze!:(
                > >
                > > cmok, cmok. dojechalem z powrotem dopiero co, mimo stłuczek okropnych
                > > widzianych na drodze swej, ja cały. i tak sobie poczytuję tu, co się dziej
                > e.
                > > wojna z wielką polską ustała, ale moja skrzynia................zapchana.
                > > to raz jeszcze cmokam i wolnym ruchem do roboty sie bierę.
                > > aaaaa................, i za kawałek dobrego słowa pięknie dziekuję Śliczne
                > j
                > > Pani.
                > > laga
                >
                > Radam wielce, żeś cało powrócił - nie daj się Waść skrzynce na koniec
                dobić!:-)
                >
                >
                jużem się wypieklił w skrzyni sprawie, to się teraz denerwować przestałem.
                a u Waćpanny wszystkie zdrowe w domu?
                laga
                • Gość: beata_ OT/Re: ogrody na bibliotece IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 01:49
                  pan_laga napisał:

> Gość portalu: beata_ napisał(a):
                  >
                  > > pan_laga napisał:
                  > >
                  > > > Gość portalu: beata_ napisał(a):
                  > > >
                  > > > >
                  > > > > Demagogia...i to o tej porze!:(
                  > > >
                  > > > cmok, cmok. dojechalem z powrotem dopiero co, mimo stłuczek okropnych
                  >
                  > > > widzianych na drodze swej, ja cały. i tak sobie poczytuję tu, co się
                  > dziej
                  > > e.
                  > > > wojna z wielką polską ustała, ale moja skrzynia................zapcha
                  > na.
                  > > > to raz jeszcze cmokam i wolnym ruchem do roboty sie bierę.
                  > > > aaaaa................, i za kawałek dobrego słowa pięknie dziekuję Śl
                  > iczne
                  > > j
                  > > > Pani.
                  > > > laga
                  > >
                  > > Radam wielce, żeś cało powrócił - nie daj się Waść skrzynce na koniec
                  > dobić!:-)
                  > >
                  > >
                  > jużem się wypieklił w skrzyni sprawie, to się teraz denerwować przestałem.
                  > a u Waćpanny wszystkie zdrowe w domu?
                  > laga

To i chwała Bogu!
                  Aaaa dziękuję, koty w domu i latorośl poza domem mają się jak najlepiej.
        • Gość: Piotr Re: ogrody na bibliotece IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 01:06

weż ty mondra dziewczynko może wstąp do zakonu co...
        • pan_laga Re: ogrody na bibliotece 08.08.02, 01:19

lalka, a masz Ty opracowane zasady pierwszeństwa już ? czy np. mozna róze w
          ogrodzie saskim czy tez to juz nadmiar łaski i nalezy za to.............no
          własnie , co ? nakarmić bezdomnych czy kupic aparat do diagnozowania wczesnego
          czegos tam u kogos tam ? ale czego najpierw i u kogo ? u noworodków, dwulatków
          czy u staruszków ? a co z takim pomnikiem korczaka ? bezczelnośc, no nie ?
          zamiast tego mozna by jakieś dobro dla ludzi w tem kraju.................
          ale jakie ? dla kogo ?
          oj lalka, myślicielki z Ciebie to dobrej raczej nie będzie...........
          amen
          laga panisko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka